Gorse (spinosa Calicotome)

cabang grumbul ing tengah lapangan kanthi kembang kuning

La Spinosa Calicotome Minangka bagean saka flora Mediterania sisih kulon sing beda-beda lan akeh banget. Lemah ing wilayah kasebut kondusif kanggo tanduran sing tahan sing ngimbangi lanskap pesisir kanthi warna sing apik ing kembang lan tanduran sing tahan.

Tanduran semak iki cocog kanggo wilayah kasebut lan ing kasus Aliaga, kaya sing dingerteni, disertai kembang kuning sing mencolok sing nghias tanduran kanthi warna sing apik. Iki minangka bagean saka lanskap alam sing nghiasi lemah Eropa Kulon.

Asal saka spinosa Calicotome

cabang grumbul kanthi kembang kuning

Gorse, sapu eri utawa gorse ireng, duwe jeneng ilmiah yaiku Spinosa Calicotome. Umume ndeleng ing wilayah Mediterania saka negara kaya Prancis, Spanyol, Italia lan Algeria. Kembang kasebut nghias tanduran ing antarane wulan Maret lan Mei lan biasane katon ing lereng sing garing, grumbul, lemah sing watu lan utamane, sing nandhang lara bakar anyar.

Kembang biyen digunakake kanggo nggawe pewarna sing migunani banget kanggo pewarnaan wol. Uga kelopak sing dikeringake dadi bahan bakar geni, amarga awet banget lan efektif. Tanduran semono kalebu kulawarga pawon lan subspesies hispánica, infesta, ligústica Burnat lan villosa dikenal. Tembung Calicatome asale saka basa Yunani lan Latin lan maknane yaiku kuncup kembang, amplop utawa calyx, kanthi jelas nuduhake bentuk kembang. Spinosa minangka epithet Latin sing tegese eri, mesthine nuduhake eri sing ana ing batang tanduran.

Fitur umum

Tampilan fisik dhisikan saka Spinosa Calicotome iku saka a shrub, branched shrub. Ukurane antara siji nganti telung meter, gumantung saka area lan perawatan sing diwenehake. Nduwe paku aksial sing tajam lan kuat banget lan antara Maret lan Juni kembang kuning katon utawa ing klompok cilik telu utawa wolung kembang.

Godhonge dipérang dadi telung leaflet petiolate yen kadaluwarsa, bakal ndandani nitrogen ing lemah. Woh iki minangka legume udakara telung sentimeter sing ngemot saka loro nganti sangang wiji. Batang tegak duwe 10 utawa 12 cabang kanthi bentuk V kuwalik.

Tanduran iki yaiku umume scrub thermophilic lan lemah watu kalsium utawa siliceous saka sisih Lor Italia, Prancis kidul, Algeria sisih lor lan Libya lan ing sawetara wilayah Spanyol kayata Kepulauan Balearic. Polinasi Calicotome entomologis, yaiku liwat serangga kembang hermaphrodite.

Budidaya lan perawatan

grumbulan sing metu saka sawetara watu lan kuning

Asal-Usul Aliaga sing liar nggawe kedadeyan alami ing laladan sing bisa dianggep musuhan tumrap tanduran. Nanging, kemungkinan ana sawetara wong sing kepengin nyebar kanggo digunakake ornamental. Kanggo iki, tunas kudu ditandur ing wilayah sing cerah, transplantasi nalika tekan dhuwur limang cm lan luwih apik ing musim semi. Sampeyan pengin ngerti kapan lan cara nandur semak iki? Sampeyan kudu ngerti Dheweke dudu tanduran sing adaptasi karo iklim sing adhem lan ora tahan hawa salju kanthi apik.

Lemah sing apik kanggo dikembangake yaiku sing duwe asam, basa utawa asam netral. Lemah berpasir utawa lempung nguatake oyot. Dheweke tahan mangsa garing lan lemah udan lan garing uga cocog. Sampeyan kudu disiram mung kanggo njaga kelembapan lan aja nganti, banyu kudu nglumpukake supaya lemah sing wis udan iku prioritas utama kanggo budidaya. Paparan srengenge kudu langsung, mula penting banget milih papan sing arep ditandur kanthi becik.

Wabah lan penyakit

Nganti saiki, durung ana informasi sing bisa dipercaya babagan jinis penyakit utawa hama sing bisa nyebabake spesies iki. Nanging lan kaya jinis genus lan spesies liyane, bisa uga ana rentan tumrap sawetara hama utawa jamur yen lagi ing lemah sing nyuda kesehatan Spinosa Calicotome. Pramila luwih becik ngontrol risiko lan supaya langsung kena radiasi surya. Yen ana jinis penyakit, luwih becik ditambani nganggo pestisida organik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.