Granadillo (Dodonaea viscosa)

Granadillo

Gambar - Flickr / David Eickhoff

Wit-witan minangka tanduran sing apik: ana sing menehi warna sing apik banget, ana sing ngasilake woh, lan liyane, kayata granadillo, cukup adaptasi nganti bisa dijaga semak utawa minangka wit.

Dadi yen sampeyan nggoleki tanduran kayu sing bisa urip ing iklim sing anget utawa sedheng, aja ragu-ragu terus maca kanggo sinau luwih lengkap babagan granadillo. 😉

Asal lan ciri

Deleng saka viscosa Dodonaea

Gambar - Wikimedia / Forest & Kim Starr

Yaiku wit shrub utawa wit cilik sing asale saka wilayah subtropis ing jagad iki sing jenenge ilmiah Dodonaea viscosa. Iki misuwur diarani dodonea utawa granadillo, lan iku tanduran ijo (tetep ijo) tekan dhuwur maksimal 5 meter. Godhongé sulih, lanceolat dadi linear-lanceolate, lan ukuran 5-12 x 1,5-5cm.

Kembang kasebut diklumpukake ing perbungaan ing aksine utawa sitem terminal. Kembang kasebut unisexual utawa biseksual katon ing tanduran sing padha utawa ing tanduran sing beda-beda, lan kuning, udakara 5mm diameteripun. Woh iki kapsul sing dikompres, udakara 2 x 2cm, kanthi 2-3-4 swiwine. Wiji kasebut lenticular lan ireng.

Apa sing dadi perhatiane?

Kembang granadillo

Gambar - Flickr / David Eickhoff

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: granadillo kudu ana ing njaba, kanthi srengenge kebak utawa ing iyub-iyub.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing tuwuh.
    • Taman: tuwuh ing kabeh jinis lemah, malah urip cedhak karo pesisir.
  • Irigasi: 3-4 kali seminggu nalika musim panas, lan kurang luwih suwene taun.
  • Pelanggan: ing musim semi lan musim panas, kanthi pupuk organik saben wulan.
  • Pruning: ing pungkasan mangsa, cabang sing garing, lara, lemes utawa rusak kudu dicopot. Sampeyan uga kudu digunakake kanggo ngethok sing wis akeh banget.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Rustitasitas: tahan nganti -7ºC.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran iki? 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.