Grevillea

Kembang Grevillea apik banget

La Grevillea Minangka jinis wit lan semak sing ngasilake kembang penasaran. Umume spesies sing asale kalebu asli saka Australia, nanging mulane amarga iki tanaman kebon sing apik banget.

Lan dheweke nolak kekeringan kanthi cukup, lan panas sing gedhe banget biasane ora bakal dadi masalah. Kajaba iku, dheweke nolak frost, mula ... ayo padha kenal luwih becik 🙂.

Asal lan ciri

Kembang Grevillea sprouts nalika musim semi

Grevillea minangka jinis grumbulan lan wit-witan sing umume umume ing Australia, sanajan ana sawetara sing urip ing Papua Nugini lan pulau-pulau ing sisih lor Australia. Dipercaya yen ana luwih saka 500 spesies sing dijelaskan, nanging saiki mung ana 370 sing ditampa.

Tuwuhe tuwuh saka 0,50 nganti 50 meter, kanthi batang sing bisa nyusup utawa lurus. Godhonge umume ijo, nanging ing iklim adhem, polahe kaya godhong. Iki wernane pinnate-lobed, ijo. Lan kembang, sing biasane katon ing musim semi, diklumpukake ing perbungaan kembang sing cukup gedhe lan warna.

Spesies sing paling populer yaiku:

Robusta grevillea

Grevillea robusta minangka wit sing cocog kanggo kebon medium lan gedhe

Gambar - Flickr / Tatters

Wit iki minangka wit cemara sing dikenal kanthi jeneng oak Australia, wit geni utawa pinus emas sing bisa tekan dhuwur maksimal 50m, sanajan ing budidaya ora ngluwihi 25m. Iki minangka tanduran sing cocog kanggo kebon sing ukurane sedheng, amarga ora butuh papan kaya sing dipikirake dhisik lan luwih becik dijaga.

Nolak nganti -7ºC.

Grevillea juniperina

Greipera juniperina minangka tanduran kanthi kembang jambon

Gambar - Wikimedia / Christer T Johansson

Iki minangka endemik semak cemara ing New South Wales wétan lan sisih kidul-wétan Queensland ing Australia. Dhuwuré antara 0,2 lan 3 meter, lan ngasilake kembang abang, jambon, oranye, kuning utawa kehijauan.

Nolak nganti -5ºC.

Grevillea Golden Yu Lo

Grevillea Golden Yu Lo duwe kembang kuning

Gambar - helsieshappenings.blogspot.com

Iki minangka semak cemara sing tekan dhuwur 3 meter lan jembaré 2,5m. Inflorescences kasebut narik kawigaten utamane, amarga warna kuning sing kuat banget.

Grevillea baileyana

Grevillea baileyana ngasilake kembang kuning ijo

Gambar - Wikimedia / Tatiana Gerus

Wit iki minangka wit sing asale saka alas udan ing sisih wétan Lor Queenslad ing Australia lan Papua New Guinea bisa tekan 30m, sanajan sing normal tetep ana ing antarane 10-15m. Kembang kasebut diklompokaké ing kembang putih nalika diwasa.

Nolak nganti -2ºC.

Apa sing dadi perhatiane?

Yen sampeyan wani duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

Lokasi

Yaiku tanduran sing dheweke kudu ing luar negeri, ing semi-shade utawa, luwih apik, ing srengenge kebak. Yen sampeyan milih spesies wit, tandur kanthi jarak minimal 5-6 meter saka jubin, tembok lsp. kanggo ngindhari masalah.

Bumi

  • Taman: saka pengalaman, aku bisa menehi pitutur marang kowe yen tuwuh luwih apik ing saluran sing apik lan rada asem. Lemah sing kompak lan calcareous ora ngidini kesehatan sehat; Mula, yen sampeyan persis kaya iki, gawe bolongan tandur 1m x 1m, pasang bolongen ing saubine lan iseni substrat kanggo tanduran asem (kayadene sing bisa sampeyan tuku Kene) dicampur karo 30% perlite.
  • Pot kembang: Dheweke ora bisa disimpen ing kontainer suwene suwe, nanging sajrone taun-taun kapisan, dheweke bakal apik yen tuwuh kanthi medium sing tuwuh universal (sampeyan bisa entuk Kene) dicampur karo perlite ing bagean sing padha.

Irigasi

Frekuensi penyiraman bakal beda-beda nalika mangsane. Mula, nalika musim panas kudu banyu asring banget, sajrone taun ora prelu ditindakake kanthi akeh. Nanging sepira kerepe sampeyan kudu menehi banyu? Lah kurang luwih dianjurake supaya udakara 3 utawa 4 kali seminggu sajrone musim paling panas lan paling garing ing taun iki, lan udakara rong minggu sisane.

Yen ora mangu-mangu, kita kudu mriksa asor lemah, kanthi nggunakake tongkat kayu sing lancip (yen wis metu kanthi praktis nalika wis metu, kita bisa ngombe) utawa kanthi nggunakake meter asor digital sing bakal langsung menehi katrangan babagan udan iku.

Dadi, penting nggunakake banyu udan, tanpa jeruk nipis, utawa asem yen sing kita duwe angel banget (cairan cairan setengah lemon nganti 1l / banyu)

Pelanggan

Wêdakakêna guano pupuk apik banget kanggo Grevillea

Bubuk guano

Wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas kita bakal mbayar pupuk ekologis, kaya guano.

Multiplikasi

Grevillea multiply karo winih ing musim gugur / musim semi lan stek ing musim semi. Ayo ndeleng cara nerusake ing saben kasus:

Bibit

Langkah sing kudu ditindakake yaiku:

  1. Kaping pisanan, tray wiji alas diiseni medium sing tuwuh universal.
  2. Banjur, disiram kanthi tliti lan maksimal rong wiji diselehake ing saben alveolus.
  3. Banjur ditutupi lapisan substrat lancip banjur disiram maneh, kaping pindho nganggo sprayer.
  4. Pungkasan, taburi tembaga utawa belerang kanggo nyegah jamur.

Yen kabeh bisa sukses, mula bakal germinasi sajrone 1-2 wulan.

Motong

Kanggo nambah kanthi potongan, sampeyan kudu ngethok udakara 40cm, impregnate pangkalane agen rooting krasan lan tandur ing pot kanthi vermikulit sing wis lembab sadurunge.

Udakara 1 wulan bakal ngasilake oyot dhewe.

Rustitasitas

Grevillea speciosa minangka wit cilik sing cocog kanggo taman

Gambar - Wikimedia / Eric ing SF

Gumantung saka spesies kasebut, nanging umume tahan frosts sing ringkih saka antarane -2 lan -7ºC.

Apa sampeyan mikir babagan Grevillea?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.