Guillomo (Amelanchier ovalis)

guillomo

Guillomo Yaiku tanduran sing asmane ora apik banget, nanging wohe. Tanduran iki, ora beda karo liyane sing dibahas ing blog iki, ditemokake ing alam liar. Iki bisa dideleng ing sisih lor lan sisih lor-wétan Spanyol, ing Pyrenees lan ing Pegunungan Cantabrian. Jeneng ilmiah yaiku Amelanchier ovalis lan woh kasebut umume diarani guillomo.

Ing artikel iki, kita bakal menehi komentar babagan ciri utama, sawetara perhatian lan sifat-sifat guillomo. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan iki? Sampeyan mung kudu terus maca.

Umumé

agul-agul guillomo

Saiki, kita kabeh duwe luwih akeh milih macem-macem woh-wohan sing disenengi, lan luwih kurang ngerti kepiye cara tuwuh lan ing endi. Kajaba iku, kita bisa duwe ing supermarket lan toko kapan wae. Kajaba kabeh woh-wohan umum sing dipasarake lan kabeh wong ngerti, ana guillomo. Lan minangka salah sawijining woh-wohan sing tuwuh ing sawah, padang rumput lan alas kanthi cara alami lan tandurane subur.

Biasane, jinis buah iki ora digatekake amarga sawetara sebab. Pisanan biasane iku komersialisasi ora bakal menehi mupangate. Sing nomer loro bisa uga rasane. Ana pirang-pirang woh-wohan sing rasane ora narik pelanggan kanthi aman lan investasi sampeyan ora bakal ngasilake mupangat. Sing nomer telu yaiku woh-wohan sing ora bisa dipangan. Nanging, guillomo duwe rasa sing cukup nyenengake lan khasiat nutrisi sing bakal dibahas mengko kanthi luwih rinci.

 Fitur Guillomo

woh-wohan guillomo

Yaiku grumbulan semak kanthi dhuwure udakara telung meter. Cabang kasebut cukup dawa kanthi warna semir nalika umure luwih enom. Iki minangka indikator sing bisa mbantu kita ngerti umur grumbulan. Godhonge bentuke lonjong kanthi pinggir serrated lan warna ijo enom. Ing sisih ngisor biasane luwih abu-abu.

Antarane kembang-kembang kasebut kita nemokake 5 kelopak putih sing cukup sempit lan memanjang lan diselehake ing klompok cekak udakara limang kembang kanthi rata-rata. Woh saka guillomo, sing bakal kita gunakake ing kene, duwe bentuk sing rada globular lan warnane padha karo blueberry. Woh iki nggawe calyx katon lan ing njero kita bisa nemokake wiji kanggo ekspansi lan reproduksi.

Kanggo wong sing mangan guillomo, jumlah wiji ing njero kekurangan. Nalika mangan iku rada nganggu lan bisa ngganggu pengalaman lan rasa.. Tanduran iki mekar nalika musim semi nalika hawa wiwit mundhak sawise mangsa adhem. Woh-wohan mateng ing musim panas nganti wektu sing paling apik kanggo nglumpukake yaiku ing wiwitan musim gugur.

Sing paling apik yaiku ngenteni woh-wohan dadi warna biru peteng banget, meh ireng, amarga sajrone proses iki entuk akeh gula saka fruktosa sing nggawe rasane luwih apik.

Wilayah distribusi

kembang guillomo

Umume guillomos ditemokake ing wilayah pegunungan. Wilayah distribusi kalebu antara Pyrenees, pegunungan Basque, Pegunungan Cantabrian lan Sierra de Catalunya. Sampeyan uga bisa nemokake kanthi jumlah sethithik ing pegunungan Andalusia sisih wétan lan uga ing sistem pusat.

Habitat semak iki minangka medan watu lan watu nganti ketinggian 2.000 meter. Uga bisa ditemokake ing sawetara alas, nanging ora seneng banget karo kerapatan, amarga nambah asor banget lan ngrusak.

Woh iki duwé kandungan gula dhuwur lan cukup arum. Iki sababe kenapa ngenteni koleksiane. Sanajan diijini garing kaya kismis, kandungan gula bakal tuwuh luwih akeh.

Perawatan sing diperlokake

Amelanchier ovalis

Guillomo digunakake ing sawetara kebon kanthi kapisah utawa kanggo nggawe klompok cilik. Supaya bisa urip subur ing kahanan sing apik mula kudu ana lokasi sing ing srengenge kebak utawa bisa uga ing semi-shade. Minangka jinis lemah, disaranake ora kalebu jinis watu gamping. Salah sawijining kabutuhan utama ing babagan substrat yaiku subur lan lembab. Kanggo iki, ora ana masalah ing kebon umum amarga lemah kebon sing ana humus utawa pupuk cukup kanggo njaga kanthi becik.

Yen udan kurang kudu disiram kaping pirang-pirang seminggu. Wektu taun sing paling disaranake nambah banyu yaiku nalika musim kembang supaya woh-wohan metu ing kahanan sing optimal. Kajaba iku, saiki ing taun kita nemokake udan kurang lan suhu luwih sithik.

Sampeyan mbutuhake kompos bahan organik sing cocog karo kompos alami musim gugur ing meh kabeh kebon. Yen kita pengin njaga kahanan sing apik supaya woh-wohan metu luwih akeh lan luwih akeh, kita bisa prune ngilangake cabang-cabang lawas ing wiwitan musim salju utawa sawise musim ngembang.

Tanduran iki umume tahan banget karo hama lan penyakit, mula ora bakal ana alangan. Yen musim panas cukup panas, sampeyan bisa nyerang aphids.

Kanggo nambah, kita duwe rong pilihan. Sing pertama yaiku saka wiji nalika musim semi. Sing nomer loro lan paling cepet yaiku kanthi potongan nalika musim gugur.

Properti guillome

woh-wohan saka guillomo

Guillomo digunakake ing bidang medis amarga akeh khasiat lan mupangat. Ing antarane kapabilitas kasebut, kita duwe kaya ing ngisor iki:

  • Apik banget kanggo ngatur tekanan.
  • Iki nduweni sifat diuretik sing efektif kanggo nulungi wong sing ngalami rasa ora nyaman sacara saka ati.
  • Apik banget minangka anti-inflamasi. Kanggo penyakit asam urat cukup migunani.
  • Godhong duwe sipat antipiretik lan getah digunakake kanggo ngatasi masalah rematik. Yen kita nggawe teh kanthi godhonge bisa entuk manfaat saka sifat diuretik.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan guillomo.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.