Gunting pruning, alat sing penting kanggo ngrawat tanduran

Gunting pruning

Sawetara alat sing migunani lan praktis kaya gunting. Dheweke ora mung kepenak dienggo, nanging uga bakal ngrewangi kita nindakake kabeh pakaryan cilik kasebut supaya tanduran bisa dirawat kanthi apik, lan utamane sehat. Nanging kepiye sampeyan milih salah siji? Ana macem-macem jinis, lan masing-masing dirancang khusus kanggo proyek tartamtu; Lan ora kasebut manawa kita asring mutusake tuku sing paling murah lan pungkasane kudu dibuwang amarga ora kaya sing diarepake.

Kanggo supaya ora kedadeyan, sampeyan bakal nerangake macem-macem jinis sing ana, lan uga menehi saran sawetara. Dadi sampeyan mesthi bakal bener karo tuku gunting gunting.

Tips sing kudu dieling-eling sadurunge tuku

Gunting pruning bypass

Guntingan bypass

Gunting pemangkasan alat sing migunani banget, nanging sampeyan kudu milih sing apik sing bakal kita tuku, amarga gumantung karo apa sing bakal digunakake, kita kudu milih entuk siji jinis liyane.

Kanggo alasan iki, Sadurunge tuku, sampeyan kudu menehi informasi kanthi apik, deleng endi endi, apa tujuane lan apa ergonomis utawa ora, amarga karya ing kebon kudu bisa ditindakake kanthi cara sing paling nyaman.

Jinis gunting pruning

Gunting pruning, alat sing penting kanggo ngrawat tanduran

Ana rong jinis gunting pruning, lan ing ngisor iki:

  • Geser potongan utawa bypass gunting: Yaiku sing duwe agul-agul sing motong lan agul-agul counter sing nyekel cabang kasebut supaya bisa dipotong. Utamane dianjurake kanggo motong batang kayu ijo sing lancip.
  • Gunting anvil: Yaiku sing duwe agul-agul lan jempol sing nyekel cabang kasebut. Iki dituduhake kanggo ngethok gagang kayu sing atos utawa mati.

Sabanjure, macem-macem jinis sub dibedakake, gumantung karo sawetara faktor yaiku:

Gunting kutub utawa gunting teleskopik

Dheweke dituduhake kanggo ngethok cabang sing dhuwur meh ora gampang. Sampeyan mung kudu adaptasi dawa gagang menyang dhuwur cabang supaya dipotong, pasang gunting banjur tarik tali sing bakal nggawe glathi gunting ditutup, mula bisa ngethok cabang kasebut. Ana rong jinis:

  • Kanthi gagang tetep, dhuwur nganti 2m.
  • Kanthi gagang teleskopik, dhuwure nganti 5m.

Siji gunting kanggo saben cabang

Gumantung saka kekandelan cabang, mula luwih gampang yen kita gunting nganggo gunting utawa liyane. Dadi, yen ukuran 2,5cm utawa kurang, kita bisa milih gunting pruning tangan siji; Nalika ukuran 4-5cm, sing paling becik yaiku milih gunting pemangkasan tangan loro.

Gunting pruning miturut tanduran

Gumantung saka jinis tanduran sing bakal dipotong, kita kudu milih sawetara gunting utawa liyane. Mula, kita kudu eling yen:

Wit-witan

Sampeyan kudu dipotong nganggo gunting tangan loro, lan nganggo gagang yen wis tekan dhuwur tartamtu. Sing disaranake yaiku:

Siap gunting pruning teleskopik kanthi gagang nganti 1,5m

Gunting pruning teleskopik

Apa sampeyan mikir Yen seneng, tuku ing kene

Draper 33855 

Gunting gunting wit

Gawanen mulih ngeklik

Grubbery

Disaranake gunting nganggo gunting tangan siji kanthi potongan landasan, amarga tanduran iki duwe cabang sing kandelane ora nganti 2,5 cm. Iki disaranake banget:

Acorn 3512-21

Gunting pruning merek Bellota

Entuk Kene

Felco 7

Gunting pruning merek Felco

Sampeyan seneng karo dheweke? Tuku mau

Bonsai

Dheweke diiris nganggo gunting pruning tangan siji, wiwit perlu supaya potongan paling sampurna bisa ditindakake, kayata kita bakal entuk nggunakake:

Taman Siena 603130

Gunting pruning bonsai

Sampeyan seneng karo dheweke? Tuku kanthi ngeklik ing kene

Gunting clamping 

Gunting kanggo pruning cilik

Flores

Dheweke kudu dikethok nganggo gunting sing wilah dawa lan lancip, mula potongane resik, kaya ing ngisor iki:

Acorn 3520

Gunting gunting kembang

Sampeyan pengin dheweke? Klik kene

Welkut HC862

Gunting merek Welkut kanggo pruning cilik

Goleki

Pager

Dheweke dipotong nganggo gunting tangan loro, nganggo utawa tanpa gagang (gumantung saka dhuwure), kayata:

Altuna J442 - Gunting aluminium kanthi gagang 69cm

Gunting nyukur tangan loro kanggo pager pruning

Sampeyan seneng? Goleki dheweke

Bahco M33542 

Gunting merek Bahco kanggo pager pruning

Tuku ing kene

Gunting gunting listrik

Dheweke sing pungkasan sing nggegirisi pasar. Sanajan larang, gawe pruning supaya gampang lan rampung kanthi cepet. Lan sing paling apik yaiku kasedhiya karo utawa tanpa nangani, anvil lan bypass. Sing paling apik yaiku:

Makita

Gunting gunting listrik

Entuk kene

Yacht

Gunting gunting listrik listrik merek Yatek

Aja nganti kangen

Pangopènan utawa kepiye cara entuk pirang-pirang taun suwene

Pruning wit woh nganggo gunting

Nalika entuk alat, penting banget kanggo ngrawat wong-wong mau, yen ora, bakal ngrampungake misi kanggo wektu sing sithik. Dadi, ora preduli apa regane, kita kudu njaga supaya tetep njaga kahanan sing paling apik. Kepiye carane sampeyan entuk? Gampang banget:

  • Kita bakal ngresiki gunting sawise digunakake. Kanggo iki, kita bisa nggunakake mesin cuci piring, sing uga bisa disinfeksi.
  • Kita bakal ngasah agul-agul nganggo gunting, utawa nganggo kertas wedhi.
  • Supaya ora ilang mobilitas, luwih becik dilumasi nganggo pelumas khusus kanggo gunting pemangkasan.
  • Alat iki bakal tetep ing tutup sing dirancang khusus kanggo wong-wong mau, ing papan sing resik lan garing.

Muga-muga saiki sampeyan bisa luwih gampang milih gunting pruning sing dibutuhake 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.