Hama lan penyakit Cycas revoluta

Cica rentan tumrap mealybugs

Gambar - Flickr / Alejandro Bayer Tamayo

ing Cycas revoluta Dheweke gampang banget nandur tanduran. Dheweke tuwuh alon-alon, nanging mesthi. Mula, ora gampang nemoni masalah sajrone urip. Nanging, ora ateges sampeyan ora bisa duwe. Nyatane, senadyan mung sithik mungsuh, yen salah sawijine dadi wabah, kudu ngukur supaya nyoba supaya dheweke bisa pulih sanalika bisa.

Ayo goleki masalah sing paling asring ditindakake nalika budidaya, lan perawatan.

Masalah lan penyakit sing Cycas revoluta

Godhong kobongan

Kerep kedadeyan yen nggawa saka nursery lan diselehake ing srengenge. Yen ngono, bintik-bintik kasebut bakal katon sewengi, lan wernane coklat. Yen langkah proteksi ora dijupuk, bintik-bintik kasebut bakal nambah ukuran, nyebar ing sadawane godhong sing kena pengaruh.

Godhong kobongan ora bakal ijo maneh, nanging yen diselehake ing papan sing bakal entuk saring, lan kanthi bertahap kita nyelehake ing endi sing bakal entuk luwih akeh cahya, suwe-suwe bakal ngasilake godhong sing tahan tahan srengenge. Kita ora kudu nglirwakake irigasi; Bakal gampang disiram nalika landasan garing utawa meh garing.

Penting, sampeyan kudu sabar, lan aja nganti langsung mbabarake raja lintang yen durung aklimatisasi sadurunge. Sampeyan uga ora kudu wiwit biyasa nalika musim panas, amarga sinar srengenge tekan kita kanthi luwih langsung, mula karusakane luwih akeh kanggo bekas lara kita.

Godhong nganggo tips sing kobong

Umume yen dijaga ing njero omah. Iki amarga kurang saka ventilasi, utawa bertentangan karo konsep hawa sing tetep lan / utawa asring, disebabake liwat cedhak wong, AC, lan / utawa kipas. Iki dudu tanduran sing kudu dijaga ing njero omah, amarga uga tanduran sing, ing tangan siji, kudu ngrasakake musim, lan ing sisih liyane, tahan es.

Supaya ora diobong, tujuane yaiku supaya ana ing njaba omah, ing wilayah sing bisa dituju wong liya, nanging ora kena.

Godhong kanthi bintik kuning (kaya bintik bunder)

Biasane amarga kadhemen, utawa dumadakan ing suhu. Tahan frosts tanpa masalah, nganti patang derajat ngisor nol; Nanging, ing spesimen sing enom utawa sing wis nate nyedhaki sawetara wektu, titik-titik kuning umume katon ing godhonge amarga adhem. Ing kasus iki, sampeyan ora prelu nindakake apa-apa, kajaba nglindhungi, contone, nganggo kain anti-es yen ana es sing kuwat ing wilayah kasebut.

Uga bisa amarga kurang kalium, yen bintik-bintik katon luwih larang nalika musim panas. Kanthi pupuk sing duwe kalium tingkat dhuwur, masalah bakal ditanggulangi kanthi cepet.

Godhong ngisor (tuwa) kuning

Godhong kuning ing cica bisa dadi tandha wabah

Gambar - Wikimedia / Drow lanang

Bisa uga amarga, mung, wis tekan pungkasan umur, amarga kakehan banyu, utawa uga dening mealybugs ing sistem oyot. Kanggo ngerti yen pisanan, kita kudu mriksa manawa godhonge isih ijo lan tandurane katon sehat. Kajaba iku, penting supaya substrat duwe saluran sing apik, supaya ora ana banyu. Sampeyan uga ora duwe piring ing ngisor uga.

Yen katon umum catu dadi saya parah, kita bakal mbusak tanduran saka pot, kanthi tliti mbusak kabeh landasan, lan tandur maneh ing pot kanthi landasan sing cukup, ing papan semi-teduh nganti tuwuh maneh.

Yen ditandur ing kebon, kita bakal nundha banyu nganti lemah garing kabeh. Kangge, kita bakal ngobati fungisida, amarga yen ana kelembapan berlebihan, jamur bisa muncul.

Yen kita curiga manawa tanduran iki duwe mealybugs, gunakake insektisida anti-mealybug miturut rekomendasi pabrike.
Yen ora apik, kita bisa motong kabeh godhonge. Ing taun candhake bakal thukul maneh.

Godhong tiba, goyah

Iki minangka masalah amarga kurang cahya. Kabeh tanduran butuh cahya kanthi drajad sing luwih gedhe utawa luwih sithik, supaya godhonge tuwuh dadi kuwat, lan ing protagonis kita uga bisa luwes ('angel').

Kanggo ngatasi masalah iki, ing Cycas revoluta ing papan sing cerah, kanthi bertahap.

Hama saka Cycas revoluta

Mealybugs

Mealybug cottony minangka hama

Gambar - Wikimedia / Whitney Cranshaw

Kita wis ngrembug sadurunge, nanging kita bakal luwih akeh ngandhani amarga mealybugs minangka hama sing asring banget. Iki bisa kalebu pirang-pirang jinis:

  • Cottony mealybug (Planococcus citri): nduwe awak kurang luwih rata, warnane putih.
  • Mealybug bergelombang (Icerya pembeli): awake putih, pucuke coklat. Uga mirip katun.
  • Kutu abang (Chrysomphalus dictyospermi): meh kabeh mealybugs warata, kanthi bentuk bunder, lan warna coklat.
  • Louse abang California (Aonidiella aurantii): padha karo sing sadurunge, nanging warnane abang.

Gejala lan Perawatan

Gejala kasebut minangka godhong kuning kanthi cepet, uga katon umume tanduran sing saya parah. Untunge, gampang diidentifikasi nalika kena godhong, mula tundhuk ing sisih ngisor godhong lan dipakani. Kanggo ngilangi, sampeyan bisa nyopot nganggo gombal, banyu lan sabun netral, utawa nganggo bumi sing sedhep (didol Kene).

Kosok baline, nalika kena pengaruh ing oyot, mula bakal katon yen catu kasebut dadi kuning. Yen ana ing pot, sampeyan bisa njupuk lan ndeleng apa sing kedadeyan. Copot lemah kanthi tliti, lan rendhem oyod kasebut kanthi banyu lan sithik anticochineal (tambahake dosis sing dituduhake ing wadhah menyang banyu, lan aduk nganti aduk). Yen sampeyan ndeleng, njupuk.

Yen sampeyan nandur ing kebon, minangka langkah pencegahan / kuratif sampeyan bisa ngobati kanthi antikochineal, utamane nalika musim panas. Yen wis, sampeyan kudu isi wadhah banyu, lan tambahake dosis sing dituduhake kanggo produk fitosinitari. Banjur banyu.

Weevil abang

Weevil abang minangka hama sing umum banget ing wit kurma, nanging uga ing cycad

Gambar - Wikimedia / Katja Schulz

Ora meh umum kaya mealybugs, nanging serangga sing kudu diwaspadai, luwih-luwih yen kita duwe wit palem ing kebon. Cica dudu wit kurma, lan dudu panganan enak kanggo rumpun aren abang, nanging… sing wis diandharake: ora nate ngawasi supaya bisa dikendhaleni.

Weevil abang (Ferrugineus Rhynchophorus) minangka weevil (kaya kumbang, nanging kanthi awak memanjang lan luwih tipis) sing asale saka Asia tropis. Spesimen diwasa ora natoni, ngluwihi endhog ing tengah tanduran. Nanging Nalika larva muncul, dheweke mangan ing njero batang (batang palsu) korban.

Gejala lan Perawatan

Gejala utama sing bakal sampeyan tingali ing cika yaiku makutha godhong sing wis ilang 'urutan' alami. Godhonge bisa tiba, nalika larva mangan petiole sing nemplek ing batang. Serat bisa metu saka batang iki, liwat bolongan sing digawe uga wabah kasebut.

Kanggo ngindhari masalah, Kudu diatasi karo Chlorpyrifos lan Imidacloprid, sewulan siji lan sabanjure ing wulan liyane. Dheweke ora kena dicampur. Mesthine, sampeyan kudu eling yen nggunakake produk kasebut ing Spanyol wajib duwe kertu handler produk fitositian.

Yen sampeyan ora duwe kertu kasebut, utawa sampeyan ora pengin nggunakake bahan kimia, amarga cica minangka tanduran sing cukup cilik, ana prekara sing bisa sampeyan lakoni:

  • Ing mangsa panas, nalika sampeyan ngombe, arahake iline banyu menyang tengah tanduran sedhela. Kanthi iki sampeyan bakal entuk larva mati amarga klelep.
  • Sepisan sewulan, sawise nyiram, ndhuwur karo lemah sing garing. Kanthi cara iki, sampeyan uga bakal entuk yen duwe mealybugs, sampeyan bakal mandheg.

Hama cica sing paling umum yaiku mealybugs

Muga-muga bisa mbantu sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

145 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   roquelda ngandika

    Iki minangka kaca sing apik banget. Aku seneng {feldades.

  2.   graziella basso ngandika

    Halo! Aku duwe kanca sing duwe sikka ayu sing umure 60 taun ana ing kebon, nanging ujug-ujug godhonge wiwit coklat, ora kabeh. Kita ngalami musim panas kanthi srengenge sing kuwat banget, udan deres. Taman kasebut duwe saluran sing apik. Kita njupuk bocah-bocah sing kudu diwenehi "udara" luwih akeh, apa sampeyan bisa menehi saran, tresna karo tanduran kasebut! Matur nuwun kanthi sanget! apik banget kaca iki!

  3.   Monica Sanchez ngandika

    roquelda: matur nuwun sanget kanggo komentar 🙂
    graziella basso: Cyca umur 60 taun! Mesthi dadi spesimen sing apik banget.
    Supaya ora tambah parah, sampeyan bisa nggawe "payung". Ayo dakjlentrehake: ing saubenging tanduran ana papat tiang dipasang (utawa tebu, nanging yen angin banget ing wilayah kasebut luwih becik yen digawe saka logam), lan dipasang ing lemah. Dheweke kudu padha karo dhuwur tanduran, saengga yen wis mapan, sampeyan bisa nyelehake plastik lan nancepake nganggo kabel utawa tali ing tiang kasebut. Iki bakal njamin yen banyu udan ora tiba langsung ing sampeyan, lan sampeyan ora bakal krasa asor banget.

    Godhong sing malih dadi coklat bakal sayang ora malih ijo. Nanging mesthine nalika musim semi bakal njupuk godhong maneh.

    Matur nuwun kanthi sanget nderek kula. Kabeh sing paling apik!

  4.   Raul ngandika

    Aku duwe telapak tangan Sisilia. Isine wabah putih. Louse Tahan banget lan ulet. Aku wis nggunakake Talstar. Lan aku ora bisa ngilangi. Ibu kasebut umure 25 taun lan dhuwure luwih saka rong meter, saiki dheweke mlengkung amarga louse nembus dheweke
    Putih. Lan katon kaya oyot ing njero kebak wabah.
    Apa sing bisa tak lakoni !!?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Raul.
      Yen hama wis maju banget, rawat Cyca sampeyan kanthi insektisida sing ngemot Chlorpyrifos, tututi rekomendasi sing dituduhake ing paket kasebut.
      A Salam.

  5.   delilah jeruk lira ngandika

    halo aku lila
    Aku duwe cyca sing umure 25 taun lan kena wabah putih, jarene louse. Aku wis nyakot nganggo insektisida kanggo louse nanging ora dicopot lan uga dipotong kabeh lan metu godhong anyar sing apik banget nanging diiseni wabah putih sing disaranake aku supaya bisa disimpen! Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Delilah.
      Nambani nganggo insektisida sing bahane aktif yaiku Dimethoate, miturut rekomendasi sing dituduhake ing paket kasebut. Gunakake kanthi apik kanggo kabeh tanduran: godhong (ing loro-lorone), trunk, kabeh. Yen sampeyan ora bisa nambah, baleni sawise 15 dina.
      Wani! Sampeyan bakal bisa ndeleng cara nambah 🙂.

    2.    Ze Carlos Flores Muniz ngandika

      Halo, kurang saka setaun kepungkur aku ngalami wabah sing padha lan dina sadurunge aku fumigasi tanduran cyca kanthi produk alami, banyu lan sampo tangan. Dina iki tanduranku ora ana cochineal, padha karo emailku nosfe1971_@hotmail.com lan aku nuduhake foto lan cara sampeyan.

  6.   Natalia ngandika

    Sikka saya suwe saya suwe saya garing ... dakkira bisa amarga akeh banyu ... mula aku lagi ngethok ngontrol lahan ... nanging saiki dadi luwih garing ... kuning godhong meh meh ora ijo, aku duwe potret yen bisa dikirim ... tulung

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Natalia.
      Sepira kerepe sampeyan nyiram? Lan siji liyane pitakon, apa sampeyan duwe ing pot utawa ing lemah? Nalika godhong Cyca dadi kuning amarga salah sawijining sebab:

      - Wis adhem: iki kedadeyan nalika tuku ing nursery nalika papan perlindungan.
      -Sampeyan sampeyan ngelak: apa sing ana ing pot utawa ing lemah, luwih becik disiram seminggu sepisan ing mangsa adhem, lan 2 minggon suwene setaun.
      -Kuwi kurang zat besi: tanduran iki tahan banget lan adaptasi, nanging yen isih enom utawa yen nembe ana ing lemah, bisa duwe klorosis zat besi. Ditanggulangi kanthi mbanyoni banyu sing sulfat wesi sadurunge ditambahake.
      -Kuwi duwe cochineal: Aku isih kelingan salah sawijining Cycas kaya wingi-wingi. Pancen ala banget, nanging jebule dirawat kanthi apik ... nganti dakgawa metu saka pot lan weruh akeh kewan omo. Aku durung nate weruh babar pisan. Substrat diganti, oyot diresiki kanthi apik kanthi insektisida (sing ngemot Chlorpyrifos) lan, sanajan ilang kabeh godhong, pulih.

      Saran kula supaya dheweke menehi perawatan insektisida. Semprotake kabeh tanduran, lan ing banyu irigasi nambah uga sawetara tetes produk lan menehi siraman sing akeh. Godhong kuning bisa dipotong, amarga ora bisa ditemokake maneh. Nanging sajrone sebulan, maksimal loro, mesthine kudu anyar.

      Salam, lan semoga sukses!

  7.   Luis Cruz ngandika

    Aku duwe cyca lan saiki butuh wektu pirang-pirang jam kanggo nggunakake bahan kimia lan barang alami lan tambalan putih mesthi dilahirake maneh lan kabeh plama nganti telapak tangan sampeyan garing, sampeyan bisa mbantu ngilangi wabah kasebut. Matur suwun sadurunge

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Luis.
      Kayane jamur. Nambani nganggo fungisida cair, luwih becik nganggo bahan kimia. Semprot kabeh tanduran kanthi apik, lan sampeyan bisa uga nambah sawetara tetes ing banyu irigasi kanggo ngobati oyot uga.
      Sugeng sareh!

      1.    Alejandor ngandika

        Matur nuwun lan aku bakal nyoba

  8.   Carlos Zurita ngandika

    Salam kanggo kabeh, aku wis maca komentar lan pendapat sampeyan sing wis akeh aku sinaoni wiwit aku tuku 1 cyca revoluta
    saka nursery lan nggawa godhong kuning dadi aku bakal ngurus miturut rekomendasi sampeyan. Muga-muga uga sawijining dina bisa nulungi sampeyan, salam kanggo kabeh!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Carlos.
      Mesthi ya. Pungkasane kabeh dadi masalah wektu 🙂
      A Salam.

  9.   german ngandika

    Sugeng siang, forum iki pancen konstruktif banget. Aku bubar tuku cyca saka wanita sing ora pengin maneh. Sawise maca cathetan iki lan komentar kasebut, aku mutusake metu lan mriksa tanduran kasebut. Aku ngerti manawa batang kasebut duwe "nits" putih, akeh! Dheweke nyaranake aku ngresiki nganggo kain sing kebak banyu lan deterjen, mengko disemprot karo omah gropyokan lan kebon. Apa bug putih kasebut? Lan rekomendasi apa sing bisa diwenehake. Salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jerman.
      Deterjen rumah tangga lan insektisida bisa mbebayani banget tumrap tanduran sampeyan. Aku nyaranake sampeyan nggunakake insektisida sing ngemot Chlorpyrifos utawa Dimethoate kanggo mateni criter putih kasebut, sing bisa uga ana bug cottony.
      Salam 🙂

    2.    Gambar placeholder Carlos Garcia Ramirez ngandika

      Halo, aku duwe sikka lan wis garing sethithik, aku wis duwe siji ing papan sing padha lan mati, dakkira amarga kakehan banyu, nanging aku curiga yen sistem desalinasi omah wis lemes lan banyune asin bumi lan Saiki sikka wis sekarat, saka sing wis dakwaca, aku kudu nyopot langsung amarga godhonge garing lan tak kira amarga kurang banyu amarga ing Meksiko iki panas banget, nanging saiki aku ngerti klelep iku. Apa aku bener njupuk lan ngganti bumi, lan aku wis ngetrapake produk kanggo mbusak uyah saka bumi minangka asil saka lemah? Apa aku kudu prune cyca lan mbusak cabang sing garing? Aku wis ngerteni manawa ana bal sing metu ing tengah minangka tunas lan aku wis ndeleng bocah-bocah wadon liyane sing mung entuk godhong luwih akeh ... aku mbayangake amarga jinis saka koka, nanging apa sing ditrapake ing kasus iki?

      Emailku carloshgr@hotmail.com Muga-muga sampeyan bisa nuntun aku

      regards

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Hello Carlos.
        Saran kula yaiku pruning godhong garing.
        Supaya kahanan ora tambah parah, luwih becik dibuwang lan ditanam ing area kebon utawa ing pot liyane. Kanggo nindakake iki, gawe papat selokan ing sakubenge, udakara udakara 40cm, lan nganggo strip (jinise sekop, nanging lurus) utawa sing padha, coba priksa.
        Bal sing sampeyan ujar yaiku godhong anyar. Dheweke ora kena dicopot.
        A Salam.

        1.    Gambar placeholder Carlos Garcia Ramirez ngandika

          Aku ngirimi dheweke sawetara foto kanggo ndeleng apa sing disaranake aku karo cyca.

          regards

          1.    Monica Sanchez ngandika

            Hello Carlos.
            Kanggo mail iki userdyet@gmail.com? Aku takon apa sebabe ora ana sing marai: ya
            A Salam.


  10.   Paulina Acevedo ngandika

    Halo, aku duwe sekitar 50 Cycas lan masalahku yaiku kabeh duwe bubuk putih sing dikenal minangka louse, kaya sing dakkandhani, komentar wis dicuci nganggo carcher lan dicukur lan dicuci nganggo sabun nanging katon apik maneh lan bakal muncul maneh kanthi wabah. Kita wis nindakake udakara 10 Cycas. Aku ora ngerti manawa wabah iki diterusake dening angin, nanging kabeh padha duwe. Aku kudu nyukur kabeh lan racun apa sing ditrapake? Amarga jebule masalah kasebut teka saka tengah, apa aku kudu nyuntik racun ing tengah Palma kanggo mbasmi?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Paulina.
      Gunakake insektisida sing ngemot Fenoxicarb, nyemprotake kabeh bagean tanduran. Ora prune dipotong.
      A Salam.

    2.    Ze Carlos Flores Muniz ngandika

      Hai, aku duwe solusi kanggo masalah sampeyan, emailku nosfe1971_@hotmail.com lan ing kana aku bakal ngirim foto lan bahan alami sing dicampur karo sampo lan banyu

  11.   Pearl ngandika

    Dheweke menehi catu sing dhuwure udakara 1 meter, nanging udakara rong wulan iki ana ing pucuk godhonge kaya soot lan ing sisih ngisor akeh kapsul coklat cilik .. kabeh godhonge kaya iki .. Aku bisa nyelehake ?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Mutiara.
      Gunakake insektisida sing ngemot Fenoxicarb utawa Dimethoate. Semprotake loro-lorone godhong lan batang kasebut kanthi apik. Baleni yen perlu sawise 10 dina.
      Salam, lan sampeyan bakal bisa ndeleng sepira anggone nambah 🙂.

  12.   Monica ngandika

    Aku duwe loro cycas udakara 8 taun, dheweke duwe wabah kutu putih, aku dirawat lan dheweke disingkirake nanging saiki godhong anyar sing metu luwih cilik lan kaya wong Tionghoa, apa uga wabah? Sing kudu tak lakoni

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello monica
      Kayane dheweke kaya mengkene amarga wabah tanduran kasebut.
      Kanggo nyegah, aku nyaranake sampeyan nindakake perawatan anyar kanthi insektisida, lan wiwiti pupuk sajrone musim semi lan musim panas kanthi pupuk cair, kayata guano utawa, kanthi universal kanggo tetanduran.
      Suwe-suwe, butuh godhong sing luwih gedhe lan luwih gedhe.
      Salam 🙂.

  13.   Karla ngandika

    Aku duwe pirang-pirang cycad, nanging sing cilik duwe oyot, nggawe bal kaya otak, sehat banget lan ijo, nanging nalika diresiki aku weruh ana bal ing bentuk otak lan nalika aku ditarik metu Aku weruh yen iku oyot tanduran, mriksa kopi liyane lan ora padha, kenapa kedadeyan iki?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Karla.
      Umume umure beda umur. Sanajan mangkono, suwe-suwe kabeh duwe "tunas" sing asale godhong lan oyot. Kuncup iki kudu mesthi kena srengenge, amarga yen dikubur bakal bosok.
      Salam 🙂

  14.   katy gomez ngandika

    Halo, aku duwe sikka karo pirang-pirang bocah lan isine barang putih nganti tekan oyot lan bocah-bocah, katon kaya kewan cilik kaya-kaya conthong cilik lan aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake; Aku wisuh nganggo sabun lan ngethok kabeh godhonge lan ora metu, aku ora ngerti apa sing kudu tak lakoni, aku wedi yen bakal mati

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Katy.
      Sampeyan bisa uga mealybug cottony. Sampeyan bisa ngilangi kanthi insektisida sing ngemot Chlorpyrifos. Lebur jumlah sing dituduhake ing banyu, lan banjur semprotake kabeh tanduran, banjur siram.
      Yen perlu, baleni perawatan sawise 10 dina.
      Salam 🙂

  15.   Oliver Manuel ngandika

    Aku duwe cyca sing nembe tuku lan ngangkat godhong sing dakdeleng nalika ana bal-balan ireng sing nemplek, aku bisa matur nuwun amarga ngerti yen ana cochineal ing Kepulauan Canary sing sampeyan omongake. Matur nuwun sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Oliver.
      Dheweke bisa uga mebug, dikenal minangka louse San José (Quadraspidiotus perniciosus), nanging sampeyan kudu ndeleng foto kanggo konfirmasi. Sampeyan bisa ngunggah yen sampeyan pengin kaca hosting gambar gratis, kayata tinypic utawa photoshack, lan lebokake link ing kene.
      Mealybugs manggoni kabeh panggonan kanthi iklim sedheng lan anget, nanging gampang diobati kanthi insektisida sing tumindak kanthi kontak lan ingestasi sing ngemot Chlorpyrifos 48%.
      A Salam.

  16.   Oliver Manuel ngandika

    Mangkene link sing dakkarepake sampeyan bisa nulungi matur nuwun sanget 🙁 http://imageshack.com/a/img921/6108/KktDwT.jpg

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo maneh, Oliver.
      Diagnosis dikonfirmasi 🙂: yaiku mealybugs.
      Sampeyan bisa mbusak nganggo tangan, nanging nyaranake sampeyan uga nambani tanduran kanthi Chlorpyrifos 48%.
      A Salam.

  17.   Oliver Manuel ngandika

    Matur suwun sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun, salam 🙂

  18.   andres martinez ngandika

    Aku duwe pirang-pirang cycas lan ing godhong ana pirang-pirang titik kuning kaya endhas pin, cycas ana ing pot lan kaya umume aku duwe es, ing musim salju aku nyelehake ing sangisore teras lan ditutup dening plastik. Sasi kepungkur, kita ngilangi plastik lan barang kasebut sampurna lan wingi aku ndeteksi masalah sing bisa daklakoni. Yen sampeyan butuh aku bisa ngirim sawetara foto. Kabeh sing paling apik

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Andres.
      Kadhangkala kedadeyan tanduran nalika musim salju katon sampurna, nanging nalika sampeyan ngilangi perlindungan, dheweke bakal rada ora enak. Ana tanduran sing, ora ketompo tahan, kayadene Cycas, cenderung duwe bintik-bintik kuning kasebut sawetara wektu sawise ganti.
      Saran kula supaya sampeyan miwiti pupuk pupuk organik sing duwe, ora mung macronutrients penting (fosfor, nitrogen lan kalium), nanging uga sugih micronutrients, kayata pupuk ekstrak rumput laut.
      Titik kuning ora bakal ilang, nanging godhong anyar bakal sehat. 😉
      A Salam.

  19.   Alex ngandika

    Halo Monica, muga-muga sampeyan bisa nulungi aku, udakara setaun kepungkur sawetara godhong sikka saya dadi kuning, mengko godhong anyar lair nanging lara banget, iki fotone:
    https://www.dropbox.com/s/j7w623lsgst6he7/IMG_0447.JPG?dl=0
    Thanks in advance

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alex.
      Foto ora katon 🙁. Oalah, sepira kerepe sampeyan nyiram? Tanduran iki kudu disiram sethithik, 1 utawa 2 kali seminggu.
      Yen srengenge kurang, bisa uga duwe masalah amarga saka iku, mula disaranake diselehake ing papan sing surya srengenge langsung.
      Yen sampeyan nganggep manawa Cyca sampeyan duwe masalah liyane, coba tulis maneh maneh lan kita bakal nemokake solusi supaya bisa pulih sanalika bisa.
      A Salam.

  20.   Alex ngandika

    Matur nuwun Monica kanggo jawaban sampeyan, cyca kita wis luwih saka 7 taun, 6 taun kapisan mesthi ayu ... dheweke ora ganti lokasine, cukup sunar, lan irigasi bisa dikontrol, aku ngirim liga sing bener :
    https://www.dropbox.com/s/2lpk91yojwo5s0n/Cyca%20da%C3%B1ada.JPG?dl=0
    Ora preduli aku wis takon, ora ana sing bisa nuntun aku
    Thanks maneh

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo maneh Alex 🙂.
      Nalika ndeleng Cyca sampeyan, aku curiga ora duwe mineral, utamane kalium, mula aku nyaranake sampeyan pupuk karo pupuk sing sugih karo mineral iki. Godhong kuning ora bakal pulih, nanging godhong anyar bakal wiwit sehat.
      Salam lan matur nuwun.

  21.   Natalie ngandika

    Halo, aku pengin sampeyan ngrewangi cyca, aku duwe suwene 5 wulan, sing siji tuwuh apik banget lan sing liyane godhong kuning lan ana kecoak putih ing tengah lan ing mburi godhonge, Aku duwe wong loro ing panci ukuran sing padha lan aku banyu ing wektu sing padha, sing bakal kedadeyan karo godhong kuning kanthi coklat lan siji wis thukul lan sing duwe godhong kuning durung nate rampung, Aku seneng banget; Muga-muga sampeyan bisa nulungi aku

    Aku ora ngerti carane ngirim foto

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Natalie.
      Foto kasebut kudu diunggah menyang kaca hosting gambar gratis, kayata Imageshack utawa Tinypic, lan lebokake link ing kene.
      Oalah, saka sing sampeyan etung, kayane salah sawijining Cycas sampeyan duwe mealybug sing paling apik. Aku nyaranake ngobati nganggo insektisida sing ngemot Chlorpyrifos utawa Imidacloprid, nyemprotake kabeh tanduran kanthi apik, uga batang kasebut.
      A Salam.

  22.   Joana Mª ngandika

    Halo !! Aku duwe pirang-pirang cycas ing omah, loro mau ditandur ing lemah, saben taun godhong anyar akeh, nanging suwene telung taun godhong anyar salah siji godhonge garing, lan sing liyane njaga supaya tetep sampurna. . Aku ngurus dheweke pancen padha lan aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Joana.
      Yen padha nampa perawatan sing padha, mung siji sing dakpikirake: salah sijine ora duwe gizi sing kurang. Sanajan ana ing lapangan sing padha, bisa uga ana variasi ing pojok utawa sudut liyane, sanajan saka kebon sing padha.
      Saran kula yaiku supaya sampeyan menehi perawatan pertama ing lemah, kanthi humus cair (sampeyan bakal bisa nemokake ing nursery), sing bakal ndadekake oyot bisa nyedhot nutrisi lan mineral saka lemah.
      Lan, kanggo nyegah, luwih becik menehi banyu tanduran kanthi insektisida sing ngemot Chlorpyrifos, kanggo ngilangi utawa nyegah mealybugs. Iki minangka serangga sing biasane katon luwih akeh ing godhong, nanging saka pengalamanku dhewe bisa dakkandhani manawa ana uga sawetara sing seneng karo oyot. Lan insektisida uga bakal ngilangi hama liyane sing bisa diduweni.
      Mesthi wae, aja nindakake loro perawatan kasebut ing dina sing padha. Luwih becik ngidini 10-15 dina ing antarane siji lan sijine supaya ora ana masalah.
      A Salam.

  23.   Ismail ngandika

    Monica, sugeng enjang ...
    Tuku cyca nganggo trunk lan godhong telu ... wis kuning siji sentimeter, ing kabeh pinggir godhong. Sithik mbaka sethithik wiwit saka kuning dadi garing lan warna kuning maju menyang tengah godhong telu. Wiwit saiki aku duwe telung godhong siji sentimeter garing lan siji sentimeter kuning ing tengah godhong ... godhong lan batang liyane katon apik. Aku durung weruh jinis pageblug.
    Matur suwun saran sampeyan… Ismael.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ismael.
      Tip kuning lan / utawa garing biasane amarga ganti papan, saka papan sing sithik sithik karo liyane tanpa cahya. Yen sampeyan duwe srengenge, aku nyaranake sampeyan nyelehake ing wilayah sing paling teduh, paling ora sajrone taun iki. Lan taun ngarep mboko sithik kanggo srengenge.
      Yen ora amarga, pira asring sampeyan nyiram? Penting ngombe banyu sithik (2 kali seminggu, utawa 3 ing mangsa panas yen panas), nanging rendhem substrat saben wektu.
      A Salam.

  24.   Glenda ngandika

    Halo, aku seneng karo forum sampeyan! Apik banget !!!! Elinga yen aku duwe cyca umur 5 taun. Nanging ana serangga abang cilik sing mabur 🙁 lan cyca wis sekarat Aku ora ngerti apa sing bakal ditindakake utawa apa sing bakal ditrapake insektisida, tulung aku: ((Aku bakal ngormati banget !!!!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Glenda.
      Aku ora ngerti serangga sing sampeyan maksudake 🙁. Yen sampeyan bisa, upload foto menyang situs web hosting gambar gratis, banjur salin link ing kene.
      Sampeyan isih bisa ngobati serangga sistemik sing ngemot Chlorpyrifos. Iki kudu ngatasi masalah.
      A Salam.

  25.   Marta ngandika

    Halo Glenda, aku duwe Cyca sing godhonge ijo nanging kanthi nutul dheweke gampang tiba. Ing tengah (lair saka godhong) ana abang. Godhonge muter lan ing dhasar katon kaya tanduran cilik (ora ngerti yen bakal jamur). Siklik kudu umure udakara 15 taun. Aku bakal matur nuwun banget yen sampeyan nulungi aku amarga aku ora ngerti apa sejatine. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Marta.
      Saka sing diitung, katon kaya serangan jamur sing parah, bisa uga disebabake amarga ditambani banyu.
      Aku nyaranake ngobati fungisida sistemik spektrum sing jembar, miturut rekomendasi pabrikan, lan menehi risikone.
      A Salam.

  26.   Pablo ngandika

    Halo kanca, aku duwe bekas lara, suwene rong taun, aku ditandur ing kebonku, udakara setengah meter, saiki saya suwe godhonge gedhe, malah godhong sing metu tuwuh dadi siji meter lan kuning saka ing tip lan padha garing, aku wis narik dheweke lan dheweke metu saka batang kanthi akeh asor, aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake, lan aku ngombe saben wolung dina, iku apik banget lan gedhe, saiki godhonge mung tuwuh sak meter dheweke nyelehake pitik jago lan mati, tulung sampeyan kandhani apa sing kudu daklakoni ing suratku licpablo11@hotmail.com yaiku meh ora mlebu ing kene, kanggo perhatian. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai, Pablo.
      Apa bisa asor ing wilayah kasebut dhuwur? Lan nalika sampeyan ngombe, apa sampeyan uga nyiram tunas?
      Bisa uga diserang jamur, kayata Phytophthora. Aku nyaranake nindakake perawatan fungisida sistemik, lan prune godhong sing katon ringkih.
      A Salam.

  27.   Marta ngandika

    Hai Glenda,
    Kanggo komentar sing dakkandhani wingi, aku pengin nambahake yen aku wis njupuk koka saka pot lan aku wis njupuk sawetara foto saka oyot sing sampeyan deleng ana sawetara gangguan (kayane rhizom cilik banget) sing dakkarepake ndeleng. Aku uga wis njupuk foto lumahing tanduran sing wis gedhe. Apa aku bisa ngirim menyang tautan apa wae? Aku matur nuwun banget kanggo pitulung sampeyan. Pancen angel banget golek informasi babagan cyca lan miturut pendapat sampeyan sampeyan bakal ngrewangi akeh.
    Matur suwun sadurunge,
    Marta

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Marta.
      Sampeyan ora bisa ngunggah foto menyang blog kanthi langsung, sampeyan kudu ngunggah menyang situs web tinypic utawa photoshack banjur nyalin link ing kene.
      Yen sampeyan ora ngerti kepiye, critakake aku bakal nulungi sampeyan.
      Ngomong-ngomong, aku duwe jeneng sing salah 🙂
      A Salam.

  28.   alex ngandika

    Halo, aku duwe sikka cilik, telung cabang anyar thukul nanging saben palma mung mbukak setengah lan setengah liyane ora mbukak, tetep digulung, godhonge coklat lan cilik.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alex.
      Apa sampeyan bubar duwe? Yen mangkono, apa sampeyan duwe sunar srengenge? Godhonge bisa uga murub amarga ora biyasa srengenge. Ing kasus iki, luwih becik dilebokake ing wilayah sing akeh cahya, nanging tanpa tekan langsung.
      Apa sampeyan wis nggolek mealybug sing paling apik? Kadhangkala, yen ana akeh, dheweke nyegah godhong supaya tuwuh lan tuwuh kanthi normal.
      Yen ngono, aku saranake ngobati minyak parafin, yaiku insektisida alami, utawa Chlorpyrifos.
      A Salam.

  29.   Carolina ngandika

    Hai piye kabare! Sikka sandi duwe godhong bengkok. Kanggo apa iki? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Caroline.
      Bisa uga virus. Penyakit sing ditularake virus ora bisa diobati 🙁 Sing bisa sampeyan lakoni yaiku pupuk nalika musim semi lan musim panas nganggo pupuk organik kanggo menehi kekuwatan (kayata guano, casting cacing utawa pupuk jaran). Uga, lan penting banget, disinfeksi alat pruning sadurunge dipotong, kanthi alkohol apotek.
      A Salam.

  30.   Jose A. ngandika

    Halo, aku duwe Cyca Revoluta lanang, dhuwure 1 meter, lan aku durung tuwuh godhong anyar suwene 3 taun, kembang tengah metu saben musim panas, sing pertama dak potong ... aku ora ngerti yen bakal duwe apa sing daklakoni, rong taun sawise aku ninggalake nganti garing lan tiba, nanging ora ana sisa-sisa godhong sing metu ing wektu kasebut utawa duwe niat metu. Apa sing bisa dadi sebab lan apa ana sing bisa tak lakoni? Matur suwun lan salam.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Jose A.
      Cycas ngalami periode "ora aktif". Sampeyan bisa uga wis ana sawetara owah-owahan ing taneman, utawa lemah bisa uga ora duwe gizi sing dibutuhake, nanging bisa uga sampeyan ora "pengin" nandur godhong anyar.
      Sanajan mangkono, aku nyaranake menehi pupuk karo kompos bubuk organik, kayata cacing utawa pupuk jaran. Sampeyan bisa njupuk lapisan udakara 2cm, lan dicampur sithik (mung sethithik) kanthi lapisan paling sithik ing bumi. Sawise, wenehi siraman sing murah.
      Baleni yen sampeyan pengin sawise rong wulan, banjur musim semi sabanjure.
      A Salam.

  31.   Jose A. ngandika

    Matur nuwun sanget Monica, aku bakal nindakake apa sing dakkandhani, salam.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Salam Jose 🙂

  32.   Patricia ngandika

    Sugeng sonten, fotomu migunani sanget. Aku duwe pitakon. Anakku wis umur 8 taun. Ukurane kaya meter aku ngerti yen durung akeh, ditandur ing lemah ing sangisore srengenge sing kuwat. Aku banyu 2 kaping seminggu. Saiki kebak puojo putih, lan aku nyemprot karo rasa sakit raja, saya suwe saya apik nanging isih putih. Aku njaluk godhong utawa dakumbah. Apa sing tak lakoni? Matur nuwun

  33.   Patricia ngandika

    Maksudku Foley King

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Patricia.
      Aku nyaranake sampeyan nindakake perawatan anyar, nanging ora nyemprotake tanduran, yen sampeyan duwe wektu lan sabar, ngresiki godhong nganggo swab saka kuping utawa sikat sing dicelupake ing serangga.
      Nindakake ing wayah sore supaya godhong ora kobong srengenge.
      Mangkene, yen panas banget (luwih saka 30ºC suwene pirang-pirang dina utawa minggu), banyu 3 kali seminggu luwih becik.
      A Salam.

      1.    Patricia ngandika

        Matur nuwun sanget aku bakal nindakake. Apa aku nggunakake Foley King utawa nggunakake Fenoxycarb? Apa sampeyan uga ngerti babagan telapak tangan kerpis? Aku wis tilar donya telung winih dobel ing papan sing padha. Dheweke dipateni karo cacing putih sing mangan ing tengah yaiku putih lan lemu. Aku wis fumigated lan aku fumigate tanah nanging bab sing padha kedaden kanggo kula. Matur suwun saran sing migunani.

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Raja Foley ora apa-apa.
          Aku menehi saran supaya sampeyan ngobati telapak tangan kerpis (Veitchia merilli) kanthi 48% Chlorpyrifos utawa karo Imidacloprid, nyemprotake pucuk tanduran uga ngombe insektisida sewulan sewulan.
          Salam, lan matur nuwun kanggo sampeyan 🙂

          1.    Patricia ngandika

            Matur suwun maneh. Salam


          2.    Monica Sanchez ngandika

            Salam kanggo sampeyan.


  34.   Enna Rosa Pérez ngandika

    Sugeng siang aku duwe bekas luka 15 taun kira-kira lan duwe wabah sing katon kaya ketombe ana sawetara titik putih ing godhong lan godhong ing ngisor iki garing udakara 1.70 lan ditandur ing lemah kanggo ndeleng apa sampeyan bisa menehi saran kula, matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Enna.
      Aku nyaranake ngobati kanthi insektisida adhedhasar Chlorpyrifos. Yen ora apik, hubungi sampeyan maneh lan kita bakal nemokake solusi liyane.
      A Salam.

  35.   Javier ngandika

    Hai Monica, aku nembe tuku cica sawetara minggu kepungkur, pisanan nggawa semut akeh lan menehi saran supaya nambah deterjen karo banyu ... saiki godhong dadi kuning saka tengah dadi ujung, apa amarga sabun? Bisa dipasang ing sinar srengenge langsung udakara 5 jam, banyu seminggu sepisan .. matur suwun dhisik kanggo dhukungan

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Javier.
      Ya, meh mesthi amarga deterjen.
      Aku nyaranake sampeyan terus ngombe kaya mangkene, seminggu sepisan, lan ngenteni.
      Sawetara godhong katon kuning banget. Yen kedadeyan kasebut, sampeyan bisa motong.
      A Salam.

      1.    Javier ngandika

        Matur suwun komentar kasebut dadi ora ana sing kudu ditindakake lan ora bakal nate ndeleng dheweke cantik ... utawa ngganti bumi?

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Cycas mundhak alon banget 🙁. Saiki ing mangsa panas, dudu wektu sing pas kanggo ngganti lahan kasebut, nanging ing musim gugur bisa ditindakake. Kangge, sampeyan bisa menehi banyu sok-sok kanthi hormon rooting krasan, kayata lentil (Kene nerangake carane nindakake). Mula oyot bakal dikuwatake.
          A Salam.

  36.   Roxana V. ngandika

    Sugeng dalu Monica sawetara wulan kepungkur aku tuku Cyca lan sawetara dina kepungkur aku ngerti yen wis dadi kuning lan dheweke duwe cacing coklat. Apa sampeyan bisa mbantu aku pulih?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Roxana.
      Aku nyaranake nambani karo Inaclor 48. Iki bakal mateni cacing.
      A Salam.

  37.   Samuel ngandika

    Halo Bu Monica ... masalahe aku yaiku yen njupuk bocah saka tanduran sikka nanging bohlam pecah dadi setengah ... apa garing utawa pulih?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai samuel.
      Sampeyan bisa nyelehake hormon rooting. Biasane ROOT tanpa masalah.
      Sanajan mangkono, supaya luwih akeh begja sampeyan kudu ngenteni pangisep rada gedhe, kurang luwih, nganti bohlam paling sethithik 2cm.
      A Salam.

  38.   Carolina ngandika

    Halo Monica, sugeng enjing, menarik banget, kabeh komentar, aku duwe bocah wadon suwene 10 taun, kabeh godhong amarga dheweke akeh bintik-bintik kekuningan, nanging saiki ing tengah-tengah ana bal-balan oranye, kenapa iki ??

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Caroline.
      Yen kabeh godhong dicopot, sing dakkira yaiku saiki dheweke ngetokake godhong anyar. Cycas nggawa dheweke metu kaya pakis, yaiku, dheweke dibukak kaya kita mbukak pita pengukur.
      Oalah, yen sampeyan bisa ngunggah gambar menyang situs web kaya tinypic utawa photoshack lan salin link ing kene kanggo dideleng. Yen sampeyan ora ngerti kepiye carane, critakake aku bakal nerangake. 🙂
      A Salam.

  39.   Fernandez Urquiaga Jose ngandika

    Halo Monica: Aku duwe cika umur 8 taun ing lemah lan nyiram saben dina ing suket. Ing musim aku tresna marang dheweke lan wektu liyane aku mikir babagan ngilangi dheweke lan nglalekake aku. Aku ngira aku wis ngatasi masalah bubuk putih ing godhong karo Rey foley, nanging saiki bakal bali, nanging aku nemokake misteri liyane lan aku pengin takon apa bab coklat coklat sing katon kaya busa plastik ing kubah kasebut godhong anyar metu? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jose.
      Aja padha sumelang. Aku wis mbusak komentar pertama sampeyan 🙂.
      Bubuk putih bisa uga disebabake jamur, jamur. Sampeyan bisa ngobati nganggo Fosetil-Al utawa Metalaxil.
      Babagan pitakon sampeyan, bisa uga minangka gejala yen tanduran nyoba nglawan jamur, utawa bisa uga disebabake mikroorganisme liyane. Yen sampeyan pengin, upload gambar menyang tinypic utawa photoshack, salin link ing kene lan dakkandhani.
      A Salam.

  40.   Fernandez Urquiaga Jose ngandika

    Nuwun sewu Monica amarga aku nemoni masalah lan dak kira wis katon. Matur nuwun

  41.   Francisco Uribe ngandika

    Halo, sugeng enjang Monica, aku duwe sikoka sing lara cilik. Aku nggawa tanduran menyang toko agrokimia lan dikandhani yen duwe Skala San Jose lan nyaranake imidacloprid + betacyflutrin. Aku wis ngetrapake sepisan seminggu kaya instruksi sing wis daklakoni sajrone 3 minggu, lan aku rumangsa yen whitehead (kayata ketombe) durung suda. Sampeyan bisa mbantu aku konfirmasi diagnosis utawa menehi saran luwih apik. Tulung http://imageshack.com/a/img923/7382/tl12SQ.jpg

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Francisco.
      Ya, pancen duwe sisik utawa kutu San José. Pangobatan cukup, nanging ora disemprot seminggu sepisan, nyaranake ngresiki godhong nganggo insektisida kasebut nganggo swab saka kuping utawa sikat cilik.

      Sampeyan bisa motong godhong sing garing amarga ora ijo maneh.

      A Salam.

  42.   Leonardo ngandika

    Halo, sikku nyedhiyakake pubtos banquesinous ing godhong ngisor, sampeyan ngerti apa sebab lan carane nambani

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Leonardo.
      Apa sampeyan wis ndeleng manawa poin kasebut ilang? Aku takon sampeyan amarga ana jinis mealybug sing katon putih, lan cilik (kurang saka 0,5cm). Yen wis ilang, sampeyan bisa ngobati cyca kanthi anti-mealybug.
      Yen sampeyan ora kelakon, upload gambar menyang tinypic utawa photoshack, salin link ing kene lan dakkandhani.
      A Salam.

  43.   Susana ngandika

    Sugeng siang, aku duwe kecoa sing ditandur ing tanduran kira-kira rong minggu kepungkur. Isine isih sithik. Aku duwe ing lemah ireng lan banyu kaping telu ing banyu, ana ing papan sing akeh sunar srengenge .. wiwitane ijo banget, saiki godhonge wiwit kuning … Aku wis ngerti yen ana semut ireng ing godhonge. Aku ora pengin dheweke mati, apa sampeyan bisa nulungi aku xfa. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Susan.
      Koka minangka tanduran sing kudu srengenge kebak; Nanging, yen mentas dituku luwih becik yen ana ing semi-shade lan mboko sithik adaptasi srengenge. Kaping pisanan pirang-pirang jam, wulan sabanjure jam luwih akeh, lan sateruse nganti biyasa.
      A Salam.

  44.   Allen ngandika

    Halo sugeng enjang, sikku diisi scab putih, saka bohlam lan godhong nganti garing, banjur garing; Apa sampeyan bisa nulungi aku menehi katrangan babagan iki lan kepiye carane bisa nglawan aku kanggo nyimpen tanduran.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Allen.
      Saka sing diétung, kayane kalebu mebug. Sampeyan bisa ngilangi insektisida anti-skala sing bakal sampeyan adol ing nursery lan toko kebon.
      A Salam.

      1.    Allen ngandika

        Halo, sugeng siang, matur nuwun kanggo tanggepan sing cepet, nanging aku pengin ngirim foto sing dakgawe menyang sikka, supaya sampeyan bisa ndeleng apa sing diduweni lan menehi obat khusus kanggo aku, nanging ing kene dheweke ora ngidini kanggo nambah gambar, ing endi sampeyan bisa ngirim, sadurunge, salam apik lan nuwun sewu, eske aku wis 6 taun karo tanduranku lan ora ana sing nate kedadeyan, aku ora pengin kelangan, mangga tulungana aku.

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai Allen.
          Sampeyan bisa ngunggah gambar menyang tinypic utawa photoshack, salin link ing kene lan dakkandhani. Yen sampeyan ora ngerti kepiye, ing video iki iku nuduhake.
          A Salam.

  45.   Enrique Avendaño ngandika

    Halo Bu Monica, sugeng siang! Aku duwe bekas lara sing diparingi ibu! Aku ditanem ing lemah amarga ana pot! Wis ana ing iyub-iyub lan saiki sinar srengenge langsung dina, godhonge wiwit kuning lan aku ngethok ngenteni metu sing anyar, nanging sewulan kepungkur! Bohlam tengah isih katon apik, apik banget! Nanging isih ora ana godhong sing metu! Aku ngombe saben dina liyane! Biasa wae ???

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Enrique.
      Ya, velvety iku biasane godhong anyar 🙂.
      A Salam.

  46.   Cecilia Gutierrez ngandika

    Halo, sugeng siang. Wis rolas taun aku duwe cyca. Kondisi apik, nanging umure meh rong taun tanpa godhong anyar. Sepira kerepe godhong anyar? Lan ing wektu pira taun dheweke thukul? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo cecilia.
      Cycas ora njupuk godhong saben taun. Sampeyan bisa uga pengin istirahat 🙂.
      Musim semi sabanjure, dheweke mesthi bakal nggawa sing anyar.
      A Salam.

  47.   marc ngandika

    Hai Monica, aku ngilangi kabeh godhong tengah saka zyka amarga infestasi gedhe sing dakkira mealybug. Aku njupuk kauntungan lan njupuk bolam, ditandur lan ana sing metu.
    Pitakonanku babagan ibu zyka: Saiki godhong ijo metu ing sisih lan dudu ing wilayah tengah. Apa dheweke bakal metu ing tengah maneh? Wis meh setaun ora ana wong-wong mau, nanging aku sadhar manawa ora mati amarga yen ora, godhong anyar ora bakal lair, bener? Bocah wadon cilik sing dakkarepake saiki wis diwiwiti.
    Aku kuwatir babagan sing gedhe, sing apik banget lan aku ora ngerti yen aku mateni utawa ora nalika motong kabeh godhong kanggo ngilangi cochineal.
    Matur nuwun banget.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Marc.
      Yen ora tuwuh godhong tengah, bisa uga hama ngrusak wilayah kasebut lan tanduran sing isih urip milih ngasilake godhong ing sisih. Dheweke isih urip, nanging bisa uga ora katon kaya sadurunge nandhang lara 🙁.
      A Salam.

  48.   Cress ngandika

    Halo! Aku duwe cika lan godhonge mesthi tuwuh apik banget lan saiki dibukak kabeh lan mung ana sing metu kaya godhong kaya krem, lan nalika disentuh tekstur kaya kain. Lan godhonge akeh sing kuning. Sampeyan butuh wektu 2 minggu lan ora ana godhong anyar. Sejatine aku tresna banget lan kuwatir yen bakal mati.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Tere.
      Sepira kerepe sampeyan nyiram? Yen lemah udan utawa garing banget, tanduran ora bakal tuwuh kanthi subur. Sampeyan kudu nyiram saben garing, udakara rong utawa telu saben minggu.
      Yen sampeyan duwe ing pot lan ora nate transplantasi, sampeyan butuh pot sing luwih gedhe.
      A Salam.

  49.   Martin ngandika

    Piye kabare! Kepiye Monica?
    Aku wis maca kabeh jawaban sampeyan lan wani ngirim pitakon kaya ing ngisor iki:
    Aku duwe sikka sing isih enom banget, dheweke mung diwenehake ing wulan Januari taun 2017 iki, kabeh bakal mlaku nganti metu godhong loro, dheweke mulai njupuk ukuran sing luar biasa dibandhingake karo sing asli, dakkira mengko aku kudu transplor menyang pot sing luwih gedhe, nanging godhonge durung dikembangake kanthi lengkap! And️ lan liyane dadi kuning. Perlu dielingake yen aku duwe ing panci lan ing njero apartemen sing ana cendhela lan godhonge condhong menyang cahya, frekuensi nyiram saben minggu (Mexico City anget), lan aku ora ngerti apa sing kedadeyan! Aku ngirim foto kanggo sampeyan kanthi luwih rinci.
    http://es.tinypic.com/r/ot3mo5/9
    Seneng ngucapake salam.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Martin.
      Cyca sampeyan ora duwe cahya. Godhonge wis etiolated banget.
      Kanggo liyane, aku saranake kanggo pupuk karo pupuk wit kurma lan siklon supaya bisa entuk godhong sing seger lan sehat.
      A Salam.

  50.   Luis Miguel ngandika

    Sugeng enjang Monica,
    Situs web sampeyan megah babagan kebon. Aku duwe Cycas umur sawetara taun lan Zamia sing aku tuku pungkasan musim panas, sing kalorone ngasilake mealybugs kaya sing bisa dideleng ing foto. Kajaba iku, Zamia duwe godhong lengket lan bintik-bintik peteng. Aku pengin, yen bisa, menehi saran produk alami kanggo kalorone utawa yen ora ana obat liya, produk kimia.
    Salam, lan matur nuwun kanthi sanget.

    Luis

    Zamia http://es.tinypic.com/r/n15446/9
    Cyca revoluta. http://es.tinypic.com/r/2r40513/9

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Luis Miguel.
      Kita seneng yen sampeyan seneng blog.
      Supaya tanduran sampeyan sehat, aku nyaranake sampeyan mbusak hama nganggo swab saka kuping sing dibasahi banyu lan sabun tangan sing sithik.
      Ing kasus apa wae, kanggo ngilangi kabeh, luwih becik menehi perawatan karo Chlorpyrifos, godhong lan godhong kanthi alus, rendhem lemah kanthi apik.
      A Salam.

  51.   Luis Miguel ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo kacepetan nanggepi Monica. Nalika aku nambani Chlorpyrifos, apa aku kudu mbaleni perawatan mengko? Apa sampeyan menehi saran babagan kapan wae kanggo nindakake perawatan? lan ngganti pot?

    Sugeng matur nuwun malih.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Luis Miguel maneh 🙂
      Umumé, dianjurake kanggo mbaleni perawatan ing minggu sabanjure. Yen perlu, yaiku yen wabah nyebar akeh banget lan cepet banget, sampeyan bisa ngobati luwih cepet, sawise 3-4 dina.
      Wektu paling apik yaiku nalika surup, nalika srengenge wiwit surup.
      Babagan pitakon pungkasan sampeyan, aku ora nyaranake nalika lagi lara, amarga butuh wektu kanggo transplan.
      A Salam.

  52.   Luis Miguel ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget Monica, aku bakal menehi informasi babagan carane kabeh sawise perawatan.
    Salam,
    Luis Miguel.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Muga-muga sukses. Kabeh sing paling apik.

  53.   Daniel Contreras ngandika

    Halo, aku mamang, aku duwe telapak bayangan, nanging sing iki wiwit katon ing godhong sawetara bolongan utawa rusak karo ujung coklat, lan nyebar liwat telapak tangan, aku kuwatir bakal mati nanging aku duwe ora ngerti apa sing dakwenehake utawa kepiye carane bisa mbantu dheweke, apa sampeyan bisa nulungi aku? Matur suwun dhisik

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Daniel.
      Sepira kerepe sampeyan nyiram? Penting, priksa kelembapan lemah sadurunge disiram, kayata nggunakake tongkat kayu sing lancip (yen wis resik, kita bisa banyu), lan ngilangi banyu sing luwih gedhe sepuluh menit sawise mbanyoni, yen ana piring ing ngisor .
      A Salam.

  54.   Mariana ngandika

    Halo Monica!
    Aku tuku revoluta cyca ing wulan Maret, saka sing dicritakake isih enom, umure kurang saka 3 taun, mula kabeh ora apa-apa, aku ngombe saben rong minggu udakara 2 liter banyu, nanging dheweke njaluk ganti. panci lan wiwit garing, aku takon marang tukang kebon kanggo menehi saran sing menehi aku kudu ngombe saben dina suwene setengah liter lan aku wiwit nindakake, nanging, saben dina sing mandheg luwih garing, ana rekomendasi kanggo urip maneh iku? Aku ora pengin dheweke mati lan ora ngerti apa sing kudu ditindakake, matur nuwun kanthi sanget.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Mariana.
      Aku nyaranake sampeyan mbusak godhong kuning lan / utawa garing, lan banyu saben lemah garing.
      Kanggo nindakake iki, sampeyan bisa mriksa asor kanthi nindakake sawetara perkara:
      -K lebokake teken kayu sing lancip ing sisih ngisor: yen metu kanthi lemah sing akeh, sampeyan ora kudu banyu amarga lembab banget.
      -Tambah panci yen wis disiram lan maneh sawise sawetara dina: amarga lemah udan luwih abot tinimbang lemah garing, bobot bobot iki bisa dadi pandhuan.
      -Gunakake meter kelembapan digital: yen sampeyan ngetik, bakal langsung dikandhani tingkat kelembapan sing ana ing lemah. Sampeyan bisa dipercaya banget yen sampeyan ngenalake maneh ing wilayah liyane (nyedhaki pojok pot, nyedhaki tanduran, ...).

      Frekuensi irigasi kudu 1-2 kali seminggu nalika musim panas, lan saben 7-10 dina suwene setaun. Sampeyan kudu banyu nganti banyune metu saka bolongan got ing pot.

      Sanajan mangkono, aku uga menehi saran supaya sampeyan ngobati obat anti-mealybugs, amarga bisa uga ana ing oyot. Aja nyemprotake godhong, pour dosis sing dituduhake dening produk langsung menyang shower, lan banyu nganggo banyu iki.

      A Salam.

      1.    Mariana Sanchez ngandika

        Matur nuwun kanthi sanget Monica, aku bakal nglakoni, maneh matur nuwun banget!

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Kanggo sampeyan 🙂

  55.   Gambar placeholder Jorge Linares ngandika

    Aku duwe tanduran cica, nanging ing tengah werni gedhe banget, nalika dideleng kanthi cetha, katon kaya godhong bekas cilik, apa bal iki?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jorge.
      Yen ijo, mula bakal ana godhong anyar kanggo tanduran, utawa nyedhot. Nanging yen kekuningan, bisa uga infloresensi kasebut.
      Yen sampeyan pengin, upload gambar menyang tinypic utawa photoshack, utawa menyang Klompok telegram lan dakkandhani.
      A Salam.

  56.   Elmy ake ngandika

    Sugeng enjang. Aku kepengin banget amarga cika cilik lan pisanan nemu cacing ing bumi, aku ditransplantasikan maneh lan diganti nganggo lemah lan aku seneng banget yen urip maneh. Ing dina iki godhonge dadi kuning lan nalika dakaduk-aduk ing bumi, cacing saya jebul. Aku njaluk pitulung, aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake amarga aku ora ngerti babagan plsntas, nanging tanduran iki apik lan minangka hadiah lan aku ora pengin mati.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Elmy.
      Sampeyan bisa ngobati kanthi Cypermethrin 10%. Iki bakal mbusak hama saka lemah.
      Oalah, yen sampeyan pengin bisa nuduhake foto, uga keraguan, ing foto kita Klompok telegram 🙂
      A Salam.

  57.   Edgar galvez ngandika

    Halo, bojoku motong kabeh godhong nalika syca ana kembang, butuh suwe banjur godhong anyar metu nanging ora metu biasane, padha karo kriting, apa sing bisa dak lakoni supaya godhonge katon apik? Matur nuwun!

  58.   Liudmila ngandika

    Halo Monica. Aku nemokake blog iki kanthi kebeneran golek informasi babagan kedadeyan ing telapak tangan Cyca. Aku ngandhani yen dheweke isih enom. Ukurane udakara 50 cm. Katon apik banget lan sehat nanging aku nemokake sawetara dina kepungkur, bubuk putih sing nutupi godhong luwih kuwat ing sisih mburi godhong. Aku ora ngerti apa sing bakal ditindakake. Aku seneng banget kepiye tanggapane kabeh masalah. Muga-muga sampeyan bisa menehi saran marang aku. Salam gedhe
    Liudmila

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Liudmila.
      Iki bisa uga diserang jamur, jamur u jamur bubuk.
      Sampeyan bisa nambani tanduran (dudu wit kurma, omong 🙂) kanthi fungisida sistemik.
      A Salam.

  59.   Ivan Rodriguez ngandika

    Aku duwe cica sing nembe ditandur. Jinis jamur putih wis tuwuh
    Ing endi bisa ngirim fotone? Ngerti manawa jamur kasebut ala utawa apik. Wong sing adol marang aku menehi komentar sing nggawe aku mikir yen apik banget kanggo telapak tangan. Aku pengin ngerti pendapat sampeyan. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ivan.
      Sanajan ana akeh tanduran sing ana hubungane simbiotik karo jamur, kayata anggrek utawa konifer, nalika Cyca duwe jamur saiki kudu kuwatir.
      Sampeyan bisa ngunggah foto menyang tinypic, photoshack utawa kita klompok telegram kanggo ndeleng 🙂
      A Salam.

  60.   Juana M. ngandika

    Halo, aku duwe sikka sing apik banget lan suwe-suwe isih ana titik coklat lan berrugososo. Dheweke nyebar ing tanduran. Godhong anyar tuwuh nanging yen wis dawa banjur wiwit garing. Apa sing bisa tak lakoni?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Juana M.
      Dheweke bisa uga mebug. Sampeyan bisa nyopot nganggo swab saka kuping sing direndhem ing alkohol apotek, lan sabar 🙂.
      A Salam.

  61.   Victor Manuel Diaz Zepeda ngandika

    Dina sing apik Duwe. Wong wedok dadi kuwatir aku amarga pasien iki duwe pirang-pirang bintik putih lan godhong garing. Kepiye cara ngirim fotone kanggo sampeyan?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Victor Manuel.
      Saka sing penting, kayane duwe jamur sing diilangi nganggo fungisida.
      Oalah, sampeyan bisa ngirim foto menyang profil Facebook, utawa menyang profil kita klompok telegram.
      A Salam.

  62.   Laura ngandika

    Hello
    Apa ana fungisida alami kanggo cycas lan pupuk alami sing luwih disenengi?
    Matur salaman

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Laura.
      Ora khusus kanggo Cycas, nanging sampeyan bisa ngobati nganggo tembaga utawa belerang nalika musim semi utawa musim gugur.
      Pupuk alami sing cocog kanggo sampeyan yaiku, kayata, guano, sing duwe efektivitas sing cepet banget.
      A Salam.

  63.   Nicolle Perez ngandika

    Halo Monica,

    Aku duwe Cyca Revoluta, wis ana udakara 22 taun, musim panas iki cyca wis ana jerami putih ing mburi lan ngarepe katon kaya jamur, aku kuwatir amarga Cyca wis garing kabeh lan bakal isin yen kelangan, yaiku sing nghias kebon kita.

    Ngenteni balesan sampeyan.

    regards

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Nicolle.
      Mbok wis duwe mealybugs. Sampeyan bisa ngobati kanthi serangga anti-mealybug, utawa, yen sampeyan pengin sing luwih alami, kanthi sikat sing dicelupake karo alkohol apotek lan sabar banget, sampeyan bisa ngilangi.
      A Salam.

  64.   Katerine ngandika

    Halo Monica. Dheweke menehi wit kurma sing ayu banget ing pot kembang. Aku nggawa dheweke saka Buenos Aires menyang Neuquén, wilayah sing akeh angin lan lemah garing. Sawetara dina kepungkur godhong-godhongan wiwit ganti rupane ing pucuk garing lan sawetara mabcgad ireng cilik katon kaya tombol ireng cilik. Aku ora ngerti apa iki lan kepiye carane kudu ngurus. Saran sampeyan bakal migunani banget kanggo aku. Matur Nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Katerine.
      Apa sampeyan duwe ing srengenge? Yen mangkono, luwih becik dilebokake ing semi-shade supaya ora kobong.
      Minangka babagan perawatan, aku nyaranake sampeyan maca artikel iki.
      A Salam.

  65.   Fernando Martin Blázquez ngandika

    Sugeng siang Monica, aku wis maca meh kabeh wangsulan sampeyan babagan masalah sing ditindakake para penyayang cyca. Aku rumangsa ngerti masalah sing ana ing cycas nanging aku pengin sampeyan konfirmasi. Aku duwe papat sikes ukuran medium ing pot lan dheweke wis ana patang taun suwene, nganti saiki aku ora nemoni masalah, nanging aku wiwit ngerti yen ana bubuk putih ing sakubenge batang sing tekan wiwitan godhong lan salah sawijining cycas sing dakdeleng yen godhonge wiwit kuning. Saka sing dakwaca, iki jamur, apa sampeyan bisa konfirmasi? Apa sing bakal dadi perawatan lan suwene aku kudu ngetrapake lan sepira kerepe. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Fernando.
      Ya, mesthine jamur. Sampeyan bisa ngobati nganggo fungisida semprotan, 3-4 dina saben dina suwene seminggu.
      Thanks!

  66.   Angelica Angulo ngandika

    Hai Aku duwe loro sycas sing dak transplantasi, amarga ditandur ing pot lempung lan wis mandheg.
    Aku ganti dadi pot sing padha gedhe, nanging salah sijine, sing paling ayu, wiwit garing saka godhonge. Dheweke ana ing papan sing padha.
    Apa sing bisa daklakoni kanggo nylametake dheweke?
    Gracias!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Angelica.
      Apa sampeyan duwe sunar langsung? Yen mangkono, aku nyaranake nyelehake ing semi-bayangan kanggo sawetara wektu.
      Lan yen ora entuk srengenge, gunakake kanthi insektisida universal kanggo tanduran sing bisa dituku ing nursery.
      A Salam.

  67.   MARIA del MAR ngandika

    Good morning.
    Aku duwe koper umur 18 taun ing teras omahku. Wis mesthi saya asri lan wis wiwit irigasi. Kurang luwih saka 2 wulan godhong ngisor wis garing, aku wis prun ngiris 2 kali. Godhong liyane duwe bintik-bintik coklat Ing nursery diwenehake produk kanggo mealybugs, sing wis ditrapake kanthi nyemprotake 1 kali / minggu suwene 3 minggu. Aku uga masang pupuk, seminggu sepisan. Aku ora jelas yen kaya iki amarga irigasi sing ora cocog. Aku ndemek lemah lan yen krasa garing, aku nambah banyu sak liter.
    Dumunung ing pot terracotta sing gedhe banget lan aku ora bisa mindhah, malah ora njupuk metu saka kono kanggo ndeleng oyot.
    Uga ujar manawa ana ing area sing dituju, amarga wis tuwuh akeh, kita bisa nutul sethithik nalika liwat
    Aku bakal menehi saran babagan saran utawa aku kuwatir banget.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria del Mar.

      Apa ukurane pot? Lan tanduran?

      Iki luwih saka masalah irigasi utawa kurang pupuk, aku curiga yen sing kedadeyan yaiku dheweke wis kekurangan ruang.

      Greetings.