Poinsettia: hama lan penyakit

Poinsettia

Lan kita terus karo Poisentia, Poinsettia o Tanduran Natal. Tujuane kita: kaslametan lan pembangunan supaya bisa dinikmati maneh taun ngarep. Sawise Poinsettia: carane urip ing Natal y Poinsettia: peduli sawise Natal, dina iki kita nggawa cicilan paling anyar ing miniseri iki, kanthi gejala wabah lan penyakit sing bisa mengaruhi kita tanduran godhong abang, spesies sing apik sing pantes, kaya kabeh, kita jaga supaya bisa urip.

Nglangkungi Ornamen Natal, ing Euphorbia pulcherrima, Iki minangka makhluk urip. Apa sampeyan ngerti pulcherrima tegese paling lucu?

Gejala masalah utawa penyakit

  • Godhong kanthi ujung kuning: Panas banget lan kurang asor. Jauhake saka sumber panas, tetep ing ngisor 25º, lebokake pot ing piring nganggo banyu lan watu, supaya oyod ora udan, semprotake godhong ijo (dudu sing abang) karo banyu ing suhu ruangan.
  • Godhong tiba sadurunge pungkasan Januari: Kadhemen, konsep utawa kurang cahya alami. Elinga yen suhu ideal yaiku 22º nalika awan lan 16º wengi. Ora trep yen mundhak ndhuwur 25º utawa mudhun 10º.
  • Godhong garing sing pungkasane tiba: Banyu akeh banget utawa sithik banget. Substrat kudu garing ing antarane banyu, nanging ora kakehan. Pancen ora kudu lembab kanggo tangan. Gumantung saka asor, sampeyan butuh irigasi antara 1 lan 2 seminggu.
  • Lembar kuning: Kurang wesi.
  • Godhong cilik ireng nabrak godhong (Dheweke bisa uga ana ing sisih mburi). Teyeng teyeng Copot godhong sing ana reregetan lan apike perawatan jamur iki (Konsultasi karo jamur sing paling umum ing taman kutha)
  • Batang bosok: Jamur liyane, Pythium, bisa uga nyerang dheweke. Ngilangi batang busuk, lebokake perawatan lan jaga ngombe.
  • Titik perak ing seprei. Copot godhong lan obah Poinsettia saka tanduran liyane. Virus ora duwe perawatan.
  • Rot warna abu-abu lan bintik-bintik wulu abu-abu ing godhong lan / utawa gagang, kaya a cetakan abu-abu: Bortritis. Ngilangi bagean sing kena infeksi, ngawasi penyiraman utawa penyemprotan sing berlebihan, pasang tanduran ing papan sing berventilasi tanpa draf lan gunakake perawatan khusus.

Hama

Hama sing bisa nyebabake Poinsettia yaiku:

Begjanipun tanduran natal, lan jaga kaya sing pantes!

Informasi luwih lengkap - Poinsettia: carane urip ing Natal, Poinsettia: peduli sawise Natal, Jamur sing paling umum ing taman kutha, Mabur putih, Sabun kalium, Aphid, Tanduran nglawan hama: obat ekologis, Gawe obat serangga ing omah, Thrips


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

36 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Mary carmen gulu ngandika

    Aku duwe papan ing njero omah sing pengin ditandur karo poinsettias sing nyaranake wilayah iki rada panas

    1.    Ana Valdes ngandika

      Halo Mary Carmen. Aku menehi saran supaya sampeyan maca kabeh seri poinsettia, aku bakal bisa ngatasi pitakon sampeyan. Aku nuduhake loro tautan ing sisih ngisor. Yen ana aspek tartamtu sing kuwatir lan ora bisa dirampungake ing tautan sing dakkirim, dakkandhani. Rangkulan lan muga-muga sukses karo tanduran cilik!
      http://www.jardineriaon.com/flor-de-pascua-como-sobrevivir-a-la-navidad.html
      http://www.jardineriaon.com/flor-de-pascua-cuidados-despues-de-la-navidad.html

      1.    Maria Jose ngandika

        Halo Ana,
        Aku ora mangu-mangu, tanduran Natalku kebak jamur sing digawe lemut putih, obat banyu lan bawang putih aku wis ngombe kaping pindho, lan ngresiki godhonge, godhonge tiba, nanging batange ijo banget Aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake kanggo revitalisasi, aku uga wis ngganti lemah, lan aku ora ngerti asring ngombe. utawa apa sing kudu ditindakake, aku kuwatir banget, yen batang kasebut ijo minangka indikasi sing apik.

        Aku matur nuwun amarga wis nuntun aku supaya bisa nylametake.
        Matur nuwun sanget!

  2.   laura elena duarte michel ngandika

    Tanduran saya ngalami wabah sing jarene louse ninggali batang murni bisa disimpen yen ana sing nulungi

  3.   esther junquera ngandika

    poinsettia sandi duwe bug sing ora ngerti cara mbusak

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ester!
      Apa jinis bug kasebut? Yen mung siji, sampeyan bisa nyopot kanthi tangan, utawa nyemprotake banyu nganggo infus papak, utawa minyak Neem.
      A Salam.

  4.   fengshuialmeria ngandika

    Godhong poinsettia saya wis lengket lan nalika nyopot godhonge, godhonge kaya susu. Aku wis ndeleng manawa duwe serangga putih cilik sing nalika ndemek tanduran, mabur. Apa ana obat? Matur nuwun !!
    Lola

  5.   permen verona ngandika

    Tanduran saya garing godhonge lan pungkasane mati. Apa sing kedadeyan? Apa sing kudu tak lakoni?

    1.    Hilda ayala ngandika

      Godhong poinsettia saya wis lengket lan nalika nyopot godhonge, godhonge kaya susu. Aku wis ndeleng manawa duwe serangga putih cilik sing nalika ndemek tanduran, mabur. Apa ana obat? Matur nuwun !!

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Hai Hilda.
        Saka sing sampeyan etung, dheweke duwe whitefly. Kene sampeyan duwe obat kanggo ngobati.
        A Salam.

  6.   Gambar placeholder Adriana Cortes ngandika

    Aku duwe rong wengi sing apik, lan dheweke duwe bintik-bintik putih, sing minangka obat sing paling apik kanggo ngilangi bintik-bintik kasebut, apa sampeyan bisa matur? Matur nuwun

  7.   Monica Sanchez ngandika

    Wigati

    fenshuialmeria: serangga iki bisa uga ana whiteflies. Nambani nganggo sabun kalium, lan sampeyan bakal bisa ngatasi masalah kasebut 🙂.

    Permen: sampeyan asring ngombe? Penting, supaya ora ana banyu sing mudhun, amarga ora ngidinke banyu banyu. Lan ing mangsa adhem sampeyan kudu nglindhungi saka beku, utamane taun pisanan.

    Adriana: dheweke bisa uga duwe jamur. Semprotake tanduran kanthi fungisida spektrum sing jembar, miturut pandhuan sing ditemtokake ing paket kasebut.

    A Salam.

  8.   Marina Castro ngandika

    Halo Monica, poinsettiasku entuk bintik-bintik putih utawa godhonge ijo, apa sing sampeyan saranake kanggo mbusak bintik-bintik kasebut lan apik banget kanggo Natal

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Marina.
      Titik putih biasane katon saka banyu sing tumpes. Dheweke ora bisa dicopot, nanging bisa dihindari yen jamur kasebut pungkasane mengaruhi kabeh tanduran lan kaya ing ngisor iki: ing 4 liter banyu, tambahkan sendok cilik (saka kopi) soda manggang, lan aduk supaya campuran apik. Banjur isi sprayer nganggo larutan, lan semprot tanduran.
      Sampeyan uga penting banyu sing kurang sithik, kaping 2 seminggu.
      A Salam.

  9.   wendy ngandika

    wengi sing apik nduwe bintik-bintik putih, apa sing bisa aku lakoni kanggo nyopot?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Wendy.
      Apa sampeyan wis ngerteni yen saliyane bintik-bintik putih, duwe bintik-bintik ireng cilik? Yen mangkono, sampeyan bisa uga duwe thrips, sing tiwas dening Chlorpyrifos.
      Yen ora, upload gambar menyang tinypic utawa photoshack, salin link ing kene lan dakkandhani.
      A Salam.

  10.   BINTANG CERAH ngandika

    Halo Poinsettias saya ganti dadi abang dadi ireng. Apa sing bisa dakgawe tiba utawa supaya ora tetep rereget.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo lucero.
      Sampeyan kudu ngerti yen godhong abang sejatine bract, yaiku kelopak palsu. Suwe-suwe padha layu lan tiba.
      Godhonge dhewe, ijo, bisa uga mudhun yen suhu adhem (15ºC utawa luwih murah), nanging metu maneh nalika musim semi.

      Kudu opo? Saiki, lindhungi saka adhem, ing ruangan sing padhang banget tanpa draf. Lan banyu seminggu sepisan utawa saben sepuluh dina kanthi banyu anget. Sampeyan uga bisa nambah sendok cilik Nitrofoska saben 15 dina.

      A Salam.

  11.   Yessi danissa ngandika

    Hello!
    Thanks!

    Aku bubar tuku rong bengi sing apik (Paskah) lan rong dina kepungkur, aku ditandur ing pot, dina sabanjure kelopak katon kanthi lingkaran ungu lan abu-abu sing ora teratur, nanging mung ing kelopak, kayane sampeyan pengin garing bagean sing bintik-bintik wungu ... ora duwe bintik ireng.
    Godhong ijo apik wae.
    Aku nyelehake ing njero ruangan kanthi suhu ruangan, dakkira yen udan bisa udan ... Apa bisa dadi sababe?

    Matur nuwun banget.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Yessi.
      Yen ing wilayah sampeyan adhem, ya bisa uga sababe. Utawa yen sampeyan nyemprot, sampeyan uga bisa nyebabake bintik-bintik kasebut.
      Aku nyaranake supaya tetep ing njero ruangan, ing ruangan sing padhang tanpa draf, lan ora nyemprotake 🙂
      A Salam.

  12.   Juana silva ngandika

    Halo, aku duwe 2 poinsettias, dikebaki semut, sing siji garing nanging sing liyane isih duwe batang ijo. Wis ditandur ing kebon suwene 3 taun, lan dheweke mesthi ayu, godhonge wiwit tiba lan tunas cilik sing cilik lan digulung. Bojoku prun kanggo nyoba lan sing lagi garing. Kita nambahake Peri sing dicampur karo banyu menyang liyane ... yen sampeyan menehi obat kanggo semut, aku bakal ngrasakake.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Juana.
      Apa sampeyan wis ndeleng yen wis aphids? Semut biasane katon nalika wis ana kutu aphids.
      Kanggo semut, sampeyan bisa ngobati tanduran kanthi jus lemon alami. Efektif banget.
      A Salam.

  13.   Patricia Martinez ngandika

    Halo! Aku duwe poinsettia sing apik tuku Natal iki, sehat nganti sawetara dina kepungkur nalika bintik-bintik kasebut katon lan durung dingerteni yen ana virus utawa liya-liyane. Aku duwe kembang mawar, wit oranye lan tanduran liyane lan aku wedi ketularan, nanging nuwun sewu ngilangi Paskah. Aku masang foto ing tautan iki
    https://i.imgur.com/byXV2fp.jpg

    Thanks in advance!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Patricia.
      Katon kaya jamur. Apa sampeyan nate nyiram banyu ing ndhuwur?
      Aku nyaranake ngobati fungisida kanggo ngilangi jamur.
      A Salam.

      1.    Leticia Dominguez ngandika

        Halo, aku duwe pot karo 5 Poinsettias nanging godhong wis putih wernane, siji wis garing kabeh. Apa bakal dadi? Apa sing bisa tak lakoni?

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai, Leticia.

          Apa sampeyan nyemprot / nyemprot karo banyu keran? Aku takon sampeyan amarga yen banyune akeh jeruk nipis, bisa uga bintik-bintik putih iku amarga, amarga jeruk nipis.
          Saranku supaya aja nganti nyemprotake banyu maneh, lan ngenteni.

          Yen ora ngono, bisa uga jamur kasebut. Sampeyan bisa ngobati fungisida.

          Yen pengin, kirim foto menyang facebook lan supaya bisa mbantu sampeyan kanthi luwih apik.

          Greetings.

  14.   ester ngandika

    Halo, kita wis pertengahan Februari lan Ponsetia terus entuk kembang pirang-pirang jam, apik banget nanging aku duwe masalah. Ana sawetara nyamuk cilik sing ngganggu. Aku kudu kepiye?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ester.
      Sampeyan bisa ngobati nganggo semprotan insektisida universal.
      Salam lan selamat amarga duwe ponsettia sing sehat 🙂

  15.   claudia para ngandika

    Aku duwe ponseita cilik lan godhonge kaya bubuk putih, aku kudu kepiye? '
    Miwiti sawetara lembar lan saiki meh kabeh

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Claudia.
      Aku nyaranake ngobati fungisida kanggo ngilangi jamur kasebut.
      A Salam.

  16.   Maria Luisa ngandika

    Halo, aku duwe 2 wengi sing apik ditandur ing kebonku lan dheweke kuwatir amarga dheweke ayu banget nanging udakara 2 minggu godhonge wiwit tiba lan wis gundul

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Marialuisa.
      Kowe saka ngendi? Dheweke bisa uga adhem. Yen mangkono, aku nyaranake nglindhungi wong-wong mau, kayata kain anti-frost.
      A Salam.

  17.   Elsa Margarita Vadillo Gonzalez ngandika

    Halo, godhong poinsettia saya mundhak. Apa sing bisa tak lakoni?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Elsa.
      Apa sampeyan wis mriksa manawa ana wabah? Yen mangkono, sampeyan bisa nyopot nganggo swab saka kuping sing direndhem ing alkohol apotek.
      Yen sampeyan ora duwe apa-apa, sampeyan bisa uga adhem.
      A Salam.

      1.    Ruth ngandika

        Sugeng siang, aku duwe kembang poinsettia lan godhong abang kaya luntur ing wilayah, ninggalake bintik putih. Kejaba iku godhonge wis asat tenan banjur tiba. Aku duwe ing njero. Bumi uga duwe bintik-bintik putih kanggo sawetara dina. Sampeyan ngerti bisa uga amarga?

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Halo Rut.
          Apa sampeyan ngerti banyu sing digunakake kanggo ngilekake banyu yen jeruk akeh jeruk? Apa sampeyan ujar bisa ngrusak dheweke.

          Kapan sampeyan duwe? Apa sampeyan ing kamar sing padhang? Yen sampeyan ana ing njero omah, sampeyan kudu adoh saka rancangan, adhem lan anget, lan pasang awak ing papan sing ana cahya (alami) sing apik, yen godhong sampeyan bakal ilang warna.

          Kajaba iku, mung kudu disiram nalika lemah garing, yaiku saben 7-10 dina yen musim gugur / musim salju lan ana ing njero omah.

          Yen sampeyan ragu, hubungi kita.

          Greetings.