Hardenbergia

Hardenbergia violacea

Hardenbergia violacea

ing Hardenbergia Iki minangka semak pendakian sing apik sing ngasilake kembang pirang-pirang ing musim semi. Dheweke cocog kanggo nutupi pager utawa tembok, lan uga duwe tingkat tuwuhing sing cukup cepet, saengga ora suwe kita bakal bisa nggayuh cita-cita: menehi urip ing area kebon sing pancen kurang disenengi nganti saiki.

Perawatan lan perawatan cukup gampang, amarga biasane ora duwe masalah hama utawa penyakit serius. Temokake.

Asal lan ciri

Hardenbergia comptoniana

Hardenbergia comptoniana

Hardenbergia minangka istilah sing digunakake kanggo milih macem-macem semak cemara ijo ing Australia, ing endi ditemokake saka pesisir nganti gunung, liwat alas lan gunung. Dhuwuré bisa nganti telung meter, lan godhongé ijo tuwa, kulit, lan oval.

Kembang kasebut diklumpukake ing kembang racemose utawa lonjakan lan muncul ing wiwitan musim semi. Woh-wohan kasebut minangka polong.

Genus kasebut kalebu telung jinis:

  • Hardenbergia bimaculata
  • Hardenbergia violacea
  • Hardenbergia comptoniana

¿Apa sing dadi perhatian sampeyan?

Hardenbergia violacea ing kembang

Hardenbergia violacea

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: ing njobo, ing srengenge kebak utawa ing semi-shade.
  • Bumi:
    • Panci: landasan kanggo tetanduran asamofil sing dicampur karo 30% perlite.
    • Taman: asam, kanthi saluran banyu sing apik.
  • Irigasi: 3-4 kali seminggu nalika musim panas lan saben 4-5 dina suwene taun.
  • Pelanggan: wiwit musim semi nganti musim gugur kudu dibayar, luwih becik karo Pupuk organik utawa bahan kimia, ing ngisor iki indikasi sing kasebut ing wadhah.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi-musim panas. Sows langsung ing wiji. Uga kanthi stek batang ing musim semi.
  • Pruning: bisa dipotong sawise ngembang. Copot batang sing garing, lara, utawa ringkih, lan potong sing wis gedhe banget.
  • Wabah lan penyakit: aphids, Laba-laba abang lan, yen ditumpes, jamur. Kudu menehi hasil karo produk tartamtu.
  • Rustitasitas: sensitif marang kadhemen lan beku. Bisa ditandur ing njaba ruangan ing wilayah kanthi iklim sing entheng, kanthi frosts sing ringkih lan kadang nganti -2ºC.

Apa sampeyan mikir babagan Handerbergia?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Raul Silva Vargas ngandika

    Monica, aku pengin menehi komentar babagan pupuk lan tanduran. Pupuk apa wae sing ditrapake EKSKLUSIF ING PUNCUR amarga ana sebab sing gampang yen rambut oyot sing nyerep mung ditindakake ing musim semi nganti awal musim panas. Mengko, dheweke mung nyedhot banyu nganti pungkasan.
    Apa sing sampeyan pratondo kanggo pupuk nganti tiba ora bener.

    A ngrangkul

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Aku mikir manawa tanduran butuh panganan (kompos) sajrone musim panen, ora mung ing musim semi.

      Contone, wit succulents lan palma tuwuh yen seneng yen dideleng wiwit musim panas nganti tiba. Yen ora dibuahi, ora bakal tuwuh lan ngrembaka kanthi cukup.

      Wah nggih. Saben master duwe trik dhewe.

      A ngrangkul

  2.   maria ngandika

    Hardenbergia ora kembang ing musim semi, mekar ing wulan Januari.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.

      Kabeh iklim beda-beda 🙂. Saka sing kita pahami, mekar wiwit pertengahan musim dingin nganti pertengahan musim semi.

      Salam lan matur nuwun kanggo komentar.