Laut buckthorn (Hippophae rhamnoides)

Ndeleng woh-wohan saka Hippophae rhamnoides

Gambar - Flickr / Maja Dumat

Kadhangkala grumbulan eri dibutuhake minangka pager sing kurang, utawa ing pot. Nanging nalika nggoleki spesies sing paling cocog, ora mung kudu dipikir manawa ana eri, nanging uga hiasan; lan kanggo wong-wong mau sampeyan bakal nemokake akeh ... nanging ora ana sing kaya dheweke Hippophae rhamnoides.

Napa aku kandha karo sampeyan iki? Amarga ngidinke salinitas lemah, kabeh wong ora bisa. Dadi, Coba delengen? ?

Asal lan ciri

Tampilan rhamnoides Hippophae

Gambar - Wikimedia / Svdmolen

Iki minangka semak godhong lan eri sing diarani buckthorn segara, hawthorn palsu, arto, titinera utawa penghapus topi. Iki asale saka Eropa, Asia Minor, lan Kaukasus, ing kana tuwuh ing gisik segara, bukit pasir lan, pungkasane, lemah pasir, tekan dhuwure 1 nganti 3 meter. Iki ngasilake godhong lanceolate, perak ing sisih ngisor lan ijo ing sisih ndhuwur. Kembang kasebut dikelompokake ing klompok, ijo lan cilik. Lan woh kasebut minangka achene oranye sing diubengi karo calyx daging.

Nggunakake

La Hipopphae rhamnoides digunakake minangka tanduran hias, ing pot utawa minangka pager. Nanging, saliyane, minangka becik ditonton kanggo woh-wohan. Nyatane, jeli digawe kanthi.

Kaya-kaya ora cukup, mula medicinal amarga sugih ing vitamin C, penting kanggo sistem kekebalan awak sing sehat. Iki uga nyuda asteria, lan bisa digunakake kanggo nyegah scurvy.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe?

Hippophae rhamnoides

Gambar - Wikimedia / Jürgen Howaldt

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: laut buckthorn kudu ana ing njaba, nalika srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo 30% perlite.
    • Taman: luwih seneng lemah pasir.
  • Irigasi: banyu 4-5 kali seminggu nalika musim panas, lan 2 / minggu suwene taun.
  • Pelanggan: ing musim semi lan musim panas, luwih becik dibuahi saben 15 dina nganggo pupuk organik, kayata guano contone.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Rustitasitas: tahan nganti -5ºC.

Apa sampeyan ngerti Hippophae rhamnoides?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.