Hokkaido yew (Cephalotaxus harringtonia)

Cephalotaxus harringtonia var prostrata

Cephalotaxus harringtonia var prostrata

Nalika sampeyan manggon ing wilayah kanthi iklim sing frosts ora mung asring nanging uga kuat, sampeyan kudu mriksa manawa tanduran sing bakal dilebokake ing kebon amarga iku mung cara supaya ora mbuwang dhuwit kanthi sia-sia. Contone, dheweke hokkaido yew Iki minangka pilihan sing apik banget, amarga ijo lan deso.

Wani ngerti dheweke lan cadangan papan kasebut ing kebon sampeyan. Mesthi sampeyan ora bakal getun 😉.

Asal lan ciri

Cephalotaxus harringtonia var koreana

Cephalotaxus harringtonia var koreana

Protagonis kita minangka wit sing asale saka Jepang lan China sing asmane ilmiah Cephalotaxus harringtonia, sanajan misuwur kanthi sebutan Hokkaido yew. Ijo ijo lan tekan paling dhuwur 10 meter, nanging sing biasane tetep luwih kaya grumbulan 3 utawa 4 meter, utawa malah luwih sithik sing bisa dideleng ing gambar ing ndhuwur.

Godhonge subyekis, ukurane kurang saka 5cm lan ambane udakara 4mm.. Dheweke duwe permukaan ndhuwur sing ijo peteng lan sisih ngisor nganggo rong pita putih. Infloresensi lanang katon ing pedikel sing dawane 1-2cm. Wiji bentuké ovoid, dawane 2-3cm lan ambane 1,5cm, coklat semu abang nalika wis mateng.

Apa sing dadi perhatiane?

Cephalotaxus harringtonia var nana

Cephalotaxus harringtonia var nana
Gambar - Wikipedia / Qwert1234

Yen sampeyan arep entuk Hokkaido yew, disaranake menehi perawatan ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi semi-shade.
  • Bumi: tuwuh ing lemah sing adhem lan longgar.
  • Irigasi: banyu 3-4 kali seminggu nalika musim panas, lan saben 4 utawa 5 dina suwene taun.
  • Pelanggan: ing spring lan panas, karo pupuk ekologis sewulan sepisan.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim gugur, amarga kudu adhem sadurunge germin.
  • Rustitasitas: tahan nganti -18ºC, nanging ora bisa urip ing iklim panas.

Apa sampeyan mikir babagan wit iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.