Kepiye milih hotel kanggo serangga?

Ana akeh serangga sing bisa dadi sekutu paling apik ing kebon, lan uga ing kebon: kupu, tawon, semut, tawon, kumbang ... Kabeh mau kalebu penyerbuk, yaiku tanggung jawab ngeterake serbuk sari saka sak kembang kanggo liyane. Amarga alesan iki, apa cara sing luwih apik kanggo nggampangake urip?

Salah sawijining cara supaya dheweke kepenak karo kita yaiku nggawe sawetara hotel kanggo serangga sing sumebar ing wilayah kasebut. Amarga umume umume digawe saka kayu coklat, mula apik banget amarga ora katon utamane nanging dheweke seneng banget, mula sing penting. Apa sampeyan pengin ngerti jinis model apa?

Pilihan model paling apik

Kita ora bakal ngapusi sampeyan: sanajan model padha, kabeh duwe sing disenengi. Milih kita durung gampang, nanging muga-muga sampeyan seneng dheweke kaya utawa luwih saka kita:

pindho Hotel Serangga 22648e

Apa sampeyan nggoleki sing terjangkau lan kualitas? Banjur nyaranake hotel serangga iki, digawe saka kayu beech, sing tahan banget. Tawon, tawon, lan ladybugs bisa tetep ana ing kana. Kajaba iku, atap sing apik sing bisa nglindhungi udan.

Ukuran produk iki yaiku: 15 x 8,5 x 25,5 sentimeter, lan bobote 859,99 gram.

Relaksasi Hôtel à Casa kanggo Serangga

Iki minangka hotel sing apik kanggo serangga kayata tawon, kupu lan kumbang sing digawe saka kayu sing diobong. Bumbungé lurus, kanthi overhang sithik supaya udan ora tekan papan perlindungan, mula bisa uga tetep rutinitas saben dinane tanpa komplikasi.

Ukurane 13,5 x 33 x 29 sentimeter, lan bobote 1,5 kilo.

Hotel Serangga Navaris

Iki minangka hotel bintang 5 sing apik kanggo fauna serangga sing pengin menehi perlindungan ing kebon sampeyan, kayata ladybugs, semut utawa lebah. Iki digawe saka kayu, pring lan uga duwe kerucut pinus, kabeh mau kalebu produk alami saengga kewan kasebut kepenak banget. Kajaba iku, atap sing nglindhungi udan, lan saben bagean duwe panggangan supaya para predator tetep adoh.

Ukurane 24,5 x 28 x 7,5 sentimeter, lan bobote 1,48 kilo.

Kewan galak | Hotel tawon

Yen sampeyan kepengin mung duwe lebah, mesthine bakal seneng hotel-omah cilik iki. Iki digawe saka kayu sing ora ditambani, awet banget lan tahan tahan karo kahanan lingkungan. Ora duwe unsur hiasan, amarga tujuane kanggo nglindhungi serangga iki sing penting kanggo polinasi.

Ukuran hotel iki kanggo lebah kaya ing ngisor iki: 21,5 x 25,5 x 19 sentimeter, lan bobote 1,58 kilo.

wildzer Herz | Insektenhotel

Iki minangka model hotel serangga mewah sing apik banget, sing tahan elemen lan bakal tahan nganti pirang-pirang taun. Iki digawe saka kayu padhet, lan meneng sekrup kuningan. Bumbung sing bentuke bunder ora mung anggun, nanging uga bisa digunakake kanthi nglindhungi saben papan perlindungan saka udan.

Ukuran hotel iki 28 x 10 x 42 sentimeter, lan bobote 1,77 kilo.

Rekomendasi kita

Sing endi sing bakal dipilih yen kudu tuku hotel kanggo serangga? Ya, iki minangka keputusan sing bisa digawe ing wektu sing cendhak, amarga kita wis ngerteni ana akeh model sing murah banget lan kualitas banget. Sanajan mangkono, yen sampeyan pengin menehi pitutur marang endi sing dadi top 1, mesthine bakal pitutur marang kowe:

Pros

  • Digawe saka kayu sing awet lan kuat.
  • Papan perlindungan dilindhungi nganggo kabel.
  • Cocog banget kanggo kumbang, tawon, kupu-kupu, tawon.
  • Bisa digantung utawa disimpen ing jubin utawa ing permukaan.
  • Ukurane 20 x 7 x 20 sentimeter, lan bobote mung 680 gram.
  • Regane dhuwit pancen narik banget.

Contra

Kita ora nemokake apa-apa, sanajan mesthine yen sampeyan menehi rega lan mbandhingake karo model liyane, sampeyan bisa mikir manawa rega kasebut dhuwur.

Apa hotel kanggo serangga lan apa gunane?

Hotel serangga kasebut bakal narik kawigaten kewan liar sing migunani

Serangga minangka kewan sing penting banget, saengga akeh spesies tanduran sing ngerti bisa tetep ana. Nanging saiki, amarga akeh nggunakake pestisida lan pupuk, mula ana ing bebaya serius. Amarga iku, disaranake yen sampeyan duwe kebon lan / utawa kebon, sampeyan entuk hotel kanggo serangga.

Este iku ora liya yaiku struktur sing digawe saka kayu, sing bisa duwe ukuran lan bentuk sing beda-beda, uga sawetara papan perlindungan utawa panel sing bakal narik serangga sing beda. Ana akeh sing duwe atap gable, sanajan ana liyane sing gendhengane rata. Uga, sawetara bisa digantung utawa ana ing permukaan.

Nduwe macem-macem kaluwihan, ing antarane kita nyoroti:

  • Dheweke narik serangga sing migunani: tawon, kupu, tawon, kupu, lsp.
  • Serangga iki bisa dadi sekutu sampeyan, amarga saliyane polinasi kembang, bisa uga ngontrol hama (umpamane, ladybug bakal njaga kutuhe).
  • Bahan-bahan kasebut digawe saka produk alami, khusus kanggo kayu, mula bisa sukses ing endi wae.
  • Bobot iki bobote sithik lan umume sithik, saengga bisa digawa menyang endi wae.

Dadi, kenapa ora entuk?

Ing endi papan hotel serangga?

Hotel serangga kasebut kudu dilebokake ing wilayah sing dilindhungi angin

Sawise duwe hotel kanggo serangga, mula bakal luwih becik milih papan sing bakal sampeyan lebokake. Dadi supaya dadi papan sing ideal, sampeyan kudu ngerti iku penting yen direksa saka angin gedhe, lan yen bisa ana ing permukaan. Lan yen sampeyan nilar ing lemah, bisa rusak; nanging yen sampeyan dilebokake ing ndhuwur wit stump utawa sing padha, wit kasebut bakal tetep ora suwe.

Uga luwih becik ora kena srengenge, paling ora sedina muput, yen ora, sawetara serangga bisa uga ora kepincut.

Pandhuan tuku hotel serangga

Yen sampeyan isih durung mangu-mangu babagan pilihan sing bakal dipilih, mula kita bakal ngatasi keraguan sing bakal ana:

Apa serangga sing pengin narik kawigaten?

Iki minangka perkara pertama sing kudu sampeyan pilih. Ana hotel sing mung kanggo siji jinis serangga, nanging ana liyane sing narik 3-4 jinis utawa luwih. Sing terakhir duwe kompartemen liyane, siji kanggo saben jinis serangga, supaya bisa sehat.

Cilik utawa gedhe?

Iku bakal gumantung banget ing endi sing pengin dilebokake lan papan sing kasedhiya. Contone, model sing wis kita deleng ing kene sampurna dilebokake ing kebon cilik, amarga ora akeh papane lan ora bisa dingerteni, yaiku sing dikarepake para serangga. Nanging ana liyane sing luwih gedhe sing luwih dianjurake kanggo kebon utawa kebon sing wiyar.

Regane

Kadhangkala rega sing murah uga padha karo kualitas sing kurang apik, nanging iki ora mesthi kedadeyane hotel serangga. Kanthi rega 10-15 euro, sampeyan bisa entuk sing umure bisa migunani banget. Dadi rega ora dadi masalah.

Where tuku hotel kanggo serangga?

Yen sampeyan pengin tuku, sampeyan bisa tuku saka kene:

Amazon

Amazon nduweni katalog hotel sing akeh lan beda kanggo serangga, kanthi rega wiwit 9 nganti 200 euro. Ana akeh banget sing bisa sampeyan tuku sing paling disenengi nalika sampeyan ngerti yen pisanan, amarga sampeyan duwe pilihan kanggo milih siji utawa liyane gumantung saka regane. Banjur, sampeyan mung kudu mikir babagan papan sing bakal dilebokake nalika ngenteni nampa ing omah.

Leroy Merlin

Ing Leroy Merlin, dheweke ora adol akeh model. Sing paling disaranake yaiku menyang toko fisik lan takon. Ing kahanan apa wae, yen sampeyan nemokake, mesthine bakal kualitas, sanajan regane bisa ngejut sampeyan.

Lidl

Kadhangkala ing Lidl, dheweke uga adol hotel kanggo kewan iki. Masalahe yaiku kanggo ngerti kapan bakal adol pas sampeyan kudu ngerti babagan milis utawa majalahDheweke dudu produk sing mesthi ana ing toko.

Apa sampeyan wis nemokake hotel serangga sing digoleki?