Apa lan apa gunane casting cacing?

Casting cacing minangka kompos organik

Vermicompost minangka kompos alami Tanduran sing bakal ana, kaya sing diarani akeh ing Amerika Latin lan ora akeh ing Spanyol, gaib. Iki minangka produk sing digunakake ing pertanian organik, lan gampang diproduksi, sing regane larang lan uga gampang dipikolehi.

Tanduran bakal tuwuh sehat karo pupuk iki, sing bisa dicampur karo substrat sing dipasang ing pot. Sugih karo nutrisi lan nambah struktur lemah, ing antarane pirang-pirang perkara liyane sing bakal kita deleng ing ngisor iki.

Karakteristik casting cacing

Casting cacing minangka kompos organik

Iki minangka produk sing uga diarani vermicompost, amarga dipikolehi saka vermicomposting. Iki minangka proses ing endi cacing nyerna bahan organik, lan sawise diresiki, banjur diusir. Sanajan dhisik, kita bisa mikir sing beda, ora ambune babar pisan.

Werna coklat peteng meh ireng, lan entheng. Bisa dicampur karo landasan liyane sing nambah karakteristik; nyatane, asring ditambahake ing campuran sing arupa lahan panen universal.

Properti casting cacing

Kompos iki nduweni akeh sifat, lan kabeh mau migunani banget kanggo lemah lan kanggo tanduran sing tuwuh. Contone, sampeyan kudu ngerti sing:

  • Sugih nutrisi. Isine ora mung telung sing paling penting (nitrogen, fosfor lan kalium), nanging uga magnesium, mangan, zat besi, seng lan tembaga.
  • Nglindhungi tanduran kanthi cara- Mikroba ngemot kontrol lan nyuda virus patogen, bakteri lan jamur.
  • Nambah produktivitas tanduran: nutrisi sing disedhiyakake cocog kanggo tuwuh, ngrembaka lan ngasilake woh kanthi apik.
  • Mbenakake struktur lemah: nggawe luwih entheng, nggampangake rooting lan njamin supaya tanduran duwe tuwuh sing apik banget. Kajaba iku, iku bakal stabil ing pH, lan ndadekake lemah luwih tahan tumrap erosi.
  • Ora beracun. Sajrone proses manufaktur kompos cacing, mikroba lan patogen sing ana bisa diilangi.

Kepiye carane ngasilake?

Vermicompost minangka kompos sing cocog kanggo akeh tanduran

Gambar - Flickr / BrotherMagneto

Apa sampeyan pengin nggawe cacing gawean krasan? Banjur target. Sampeyan kudu:

  • A vermicomposter
  • Substrat: serat gambut utawa klapa (didol Kene)
  • Sisa sayuran: sayuran, endhog lan / utawa kulit lemon
  • Serbet kertas
  • Cacing abang California

Sawise sampeyan duwe, tindakake langkah iki:

  1. Selehake vermicomposter ing njaba, ing area sing dilindhungi srengenge, udan lan angin.
  2. Lembabake substrat sing wis dipilih kanthi apik lan isi wadhah kasebut.
  3. Tambah cacing.
  4. Ayo sawetara dina kliwat, lan banjur tambahi sisa sayuran lan tutup karo landasan. Tambah jumlah nalika cacing tuwuh. Saben sampeyan lebokake, sampeyan kudu nutupi lapisan substrat.
  5. Sawise 6 nganti 8 minggu, kompos bakal siap dijupuk. Iki bakal pindhah menyang tray vermicomposter, lan sampeyan bakal ngerti yen wis siyap nalika sampeyan ndeleng yen warna kasebut homogen lan coklat peteng / cemeng.

Trik supaya serangga sing ora dikepengini ora mlebu ing humus sampeyan yaiku kanggo lembab saben sampeyan ndeleng garing. Mula, temtu bakal sampurna.

Kepiye cara nggunakake vermicompost?

Sadurunge mangsuli pitakon kasebut, sampeyan kudu ngerti yen ana rong jinis casting cacing ing pasar: sing siji yaiku bubuk, sing paling akeh digunakake, lan liyane sing cair. Nanging Sampeyan kudu eling yen luwih becik pupuk tanduran pot nganggo pupuk cair, amarga kanthi cara iki bumi ora bisa kompak, saengga angel banyune.

Kajaba iku, bisa diasilake yen oyot bisa nyedhot luwih cepet, mula kudu digunakake nalika tuwuh taneman; yaiku, ing musim semi lan musim panas.

Humus bubuk luwih cocog kanggo ditambahake tanduran sing ditandur ing lemah., uga kanggo pupuk lemah sadurunge nyebar. Wektu sing disenengi kanggo nindakake iki yaiku musim gugur, utawa uga musim salju, sanajan sampeyan bisa mbayar sajrone taun.

Pira wae sing bakal ditambahake ing tanduran?

Vermicompost nambah ciri khas lemah

Humus cacing minangka pupuk alami, nanging kudu dielingi manawa sampeyan ora bisa nambah jumlah sing dikarepake, luwih-luwih yen kita milih nggunakake humus cair. Sing terakhir, sing luwih konsentrasi, bakal nyebabake kerusakan ing tanduran yen ora ngetutake indikasi sing kasebut ing kemasan produk. Mula, sampeyan kudu ngerti yen kudu nambah jumlah iki:

Dosis casting cacing bubuk

  • Tanduran ing lemah:
    • Wit woh: yen umure isih enom antara 5 lan 6kg, lan yen wis diwasa nganti 7kg.
    • Pendaki buah: antara 1 lan 2kg saben tanduran.
    • Sayuran: antara 300 nganti 500 gram saben meter persegi.
    • Ornamen:
      • Wit lan wit kurma: antara 1 lan 3kg, gumantung saka enom utawa diwasa.
      • Grumbulan lan sapanunggalane: antarane 300 nganti 500 gram saben meter persegi.
      • Herbaceous (kembang lan gondho): antarane 100 nganti 300 gram saben meter persegi.
  • Tanduran pari: kira-kira perlu nyampur bumi kanthi antara 10 lan 20% vermicompost.

Dosis casting cacing cair

Bisa beda-beda miturut pabrikan, nanging umume diencerke udakara 20-30 ml saben liter banyu. Banjur, ditrapake kanthi aplikasi foliar kanthi nyemprot, utawa ing lemah supaya oyot nyerep. Frekuensi kasebut uga bakal gumantung karo apa sing dituduhake ing kemasan, nanging biasane saben 10-15 dina dilakoni nalika musim semi lan musim panas.

Mesthine sampeyan luwih becik aplikasi ing wayah awan, amarga kanthi cara iki tanduran bakal cukup wektu kanggo nyedhot.

Tuku ngendi?

Yen pengin, sampeyan bisa tuku hummus bubuk Kene, lan cair kanthi ngeklik iki link liyane. Aja entek langganan sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.