Hydrangea (Hydrangea macrophylla)

Hydrangeas duwe kembang kanthi warna sing beda-beda

Sapa sing ora ngerti hydrangea? Minangka salah sawijining tanduran sing paling akeh ditanduri ing jagad iki; ora muspra, ngasilake kembang sajrone pirang-pirang taun suwene, lan Kajaba iku, gampang banget dirawat, ngidinke frosts sing ringkih banget.

Tingkat pertumbuhane cukup cepet, sanajan uga kudu diarani bisa ngideni pruning kanthi becik. Dadi, yen sampeyan pengin dikontrol, sampeyan mung kudu gunting sing cocog lan motong gagange. Nanging, Kepiye carane ngrawat awak dhewe?

Asal lan ciri

Protagonis kita minangka shrub deciduous sing asli ing Jepang kidul lan Korea sing jeneng ilmiahe yaiku Hydrangea macrophylla, sing diterjemahake saka basa Yunani lan Latin, tegese vas godhong gedhe. Kita ngerti minangka hydrangea, lan yen ngomong babagan ciri khas kasebut, mula kudu kasebut tekan dhuwure 1 nganti 3 meter, kanthi batang sing kurang luwih lurus saka godhong sing ngelawan lan oval antara dawa 7 lan 20cm throut.

Mekar nalika musim semi lan musim panas. Kembang kembang diklompokaké ing klori terminal kasusun saka pirang-pirang kembang putih, biru, abang utawa jambon, gumantung saka jumlah sulfat aluminium sing ana ing lemah sing tuwuh. Dadi, ing lemah sing netral utawa alkalin, amarga ora akeh ngemot aluminium, ngasilake kembang jambon, nanging ing asam ngasilake wernane biru.

Kultivar

Tanduran sing apik banget yaiku macem-macem kultivar sing dipikolehi, kayata:

  • Jambon Pink
  • Nikko biru
  • Pia
  • Veitchii

Dheweke kabeh entuk Penghargaan Merit ing Gardening saka Royal British Hortikultural Society.

Apa perawatan hydrangea?

Hydrangeas mekar sajrone pirang-pirang taun

Apa sampeyan pengin duwe spesimen sing dijaga kanthi apik? Cathet tips kita 🙂:

Lokasi

Iki minangka tanduran sing kudu ing luar negeri, ing semi-bayangan. Contone, ing sangisore cabang wit, ing mburine tembok utawa tembok, lsp.

Bumi

Amarga pangembangane bisa dikendhaleni, bisa uga ana ing endi wae:

  • Pot kembang: nggunakake substrat kanggo tanduran asam (didol Kene), utawa akadama (didol Kene).
  • Taman: luwih milih lemah sing netral utawa asam, amarga ing lemah alkalin duwe masalah klorosis wesi.

Irigasi

Frekuensi irigasi iku bakal beda-beda akeh saindhenging taun. Dadi, nalika musim panas bisa uga kudu mbanyoni saben dina utawa saben dina liyane, ing mangsa adhem seminggu bisa uga cukup.

Ing kasus apa wae, supaya ora nyebabake masalah, kudu luwih akeh ngerti iklim wilayah kita, kanggo ngerti kapan biasane udan lan yen durung udan, apa suhu minimum lan maksimum sing dipikolehi, lan adhedhasar , adaptasi lan banyu yen prelu.

Yen ana keraguan, asor saka landasan utawa lemah kudu dicenthang, kanthi meter kelembapan digital utawa kanthi masang tongkat kayu sing lancip.

Gunakake banyu udan utawa banyu jeruk nipis kapan wae sampeyan bisa.

Pelanggan

Ing musim semi lan musim panas Narik banget kanggo pupuk hydrangea nganggo pupuk khusus kanggo tanduran asam, kaya sing adol Kene, sawise indikasi sing kasebut ing kemasan produk.

Kepiye cara nggawe tanduran hydrangea?

Kembang hydrangea dekorasi banget

Hydrangea minangka shrub sing dikalikan karo potongan ing spring. Cara kanggo nerusake yaiku:

  1. Sing pertama ditindakake yaiku motong potongan cabang sing durung kembang, ukuran paling ora 15 utawa 20 sentimeter.
  2. Yayasan kasebut banjur diresakake karo hormon rooting cair (didol Kene) utawa karo agen rooting krasan.
  3. Sabanjure, pot diisi karo vermikulit (bisa dipikolehi Kene) sadurunge dibasahi banyu.
  4. Pungkasane, bolongan digawe ing tengah lan ditandur - tanpa nyemprotake.

Nempatake pot ing njaba, ing semi-shade, lan njaga landasan kasebut tetep dadi lembab, bakal oyot udakara rong utawa telung minggu.

Tanduran utawa transplantasi wektu

Yen sampeyan pengin ditandur ing kebon utawa pindhah menyang pot sing luwih gedhe, rampung ing pungkasan mangsa salju, nalika suhu wiwit mundhak.

Hydrangea pruning

Reresik

Reresik pruning rampung ing musim salju lan kalebu ngilangi:

  • Cabang sing garing, lara utawa ringkih.
  • Kembang lan woh-wohan sing wis garing.
  • Cabang sing dawa banget.
  • Sprouts sing asale saka oyod sing padha.

Kembang

Pruning kembang rampung ing pungkasan mangsa utawa pungkasan musim gugur, lan kalebu:

  • Potong cabang sing dawa banget.
  • Potong cabang sing intersecting.
  • Potong cabang sing wis mekar lan sing dadi pucuk loro simpul ing ndhuwur level lemah.

Rustitasitas

Nolak frosts nganti -5ºC.

Apa gunane?

Ornamental

Kembang hydrangea dekorasi banget

La Hydrangea macrophylla yaiku tanduran sing digunakake minangka tanduran hiasan, kebon, teras utawa loteng. Narik banget sanajan ing wilayah sing iklim rada panas, amarga bisa tuwuh ing pot nggawe papan estetika apik banget.

Kembang potong

Kembange, yen dipotong, tetep ing kahanan sing apik nganti pirang-pirang dina, mula bisa digunakake kanggo dekorasi omah, kayata ing tanggal khusus kayata ulang taun utawa pesta.

Apa tegese hydrangea?

Miturut kapercayan, kembang sing diasilake tanduran iki ana gandhengane karo rasa syukur, uga kaendahan lan kelimpahan. Nanging ora kabeh apik banget: uga diarani ora duwe empati lan frustitas.

Hydrangeas minangka tanduran sing cocog kanggo tuwuh ing pot

Lan kanthi iki kita rampung. Muga-muga sampeyan wis sinau akeh babagan tanduran sing apik iki 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Michael Martin ngandika

    Sing ora diklarifikasi ing artikel kasebut yaiku: yen tanduran taunan utawa taunan

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai miguel.
      Hydrangea minangka shrub sing urip pirang-pirang taun, nanging godhonge ilang saben musim gugur / mangsa.
      Greetings.