Hipokotil

Hypocotyl minangka bagean penting saka wiji

Gambar - Wikimedia / LadyofHats

Hypocotyl minangka bagean penting saka wiji, lan mulane saka tanduran mbesuk. Sanajan cilik banget, iki nduweni peranan penting ing pangembangan lan tuwuhing tanduran.

Tanpa mangu-mangu, iki minangka karya evolusi, amarga ana akeh jinis wit, telapak tangan, kembang, kanthi ringkes, tanduran.

Apa sing diarani hypocotyl lan apa fungsine?

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana akeh jinis woh-wohan: ana sing daginge, ana sing garing, ana sing bisa bobote luwih saka 1 kilo lan liyane sing ora ngluwihi gram. Sanajan kabeh bedane beda-beda, padha duwe ciri khas lan yaiku salah sawijining wiji yaiku hypocotyl.

Nalika ovum dibuahi lan sel-sele wiwit dibagi kanthi cepet dadi embrio kanggo tanduran mbesuk, radikel muncul saka hypocotyl, yaiku, ROOT pertama sing misine miwiti nyerep banyu lan nutrisi saka lemah. Kanggo nindakake iki, bakal tuwuh mudhun, yaiku nembus bumi; kanthi cara iki, tanduran bakal bisa menehi feed dhewe, ana prekara sing penting banget, utamane sawise musim gugur cotyledons (godhong primitif), amarga iki minangka cadangan panganan pertama kanggo spesies apa wae, mula sing pertama digunakake.

Sabanjure, hypocotyl malih dadi gagang, sing umume bakal tuwuh vertikal, lan saka pucuke godhonge bakal muncul.

Apa bedane hypocotyl lan epicotyl?

Wiji kasebut duwe hypocotyl lan epicotyl

Gambar - Wikimedia / Begoon

El hypocotyl Iki minangka batang ing antarane kotiledon lan radikel, lan mulane iku sing njaga tanduran supaya tetep tegak. Kajaba iku, nalika lumaku, cenderung ganti warna lan / utawa malih dadi batang kayu.

Nanging babagan apa epicotyl? Tembung iki nuduhake batang ing antarane kotiledon lan godhong sejatine sing pertama, umume mesthi ijo lan luwih fleksibel tinimbang hypocotyl. Kanthi tembung liyane, kalorone minangka batang, nanging bagean kasebut beda-beda.

Apa bedane wiji epigeal lan hypogeal?

Gumantung saka jinis germinasi, kita mbedakake wiji epigeal lan hypogeal, sing ciri khas yaiku:

  • Epigean: ing njero, hypocotyl mundhak munggah, lan ing kana bakal muncul krotyledon sing bakal tanggung jawab njaga bibit oksigen nganti godhong sejati throut, kaya ing tanduran, kayata salad, bawang, kacang, lan liya-liyane.
  • Hypogea: wiji hypogeal yaiku wiji epicotyl sing tuwuh, nuwuhake krotyon lan plumule, yaiku bagean saka embrio sing dadi batang telanjang. Nalika epicotyl saya dawa, godhong sejatine pisanan katon, kayata ing kacang polong utawa sereal.

Muga-muga sampeyan nemokake iku menarik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Evelia ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo informasi, panjelasan sing apik banget?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur nuwun kanggo tembung sampeyan, Evelia 🙂