Irigasi kapiler

tanduran sing butuh kelembapan

Ing babagan kebon lan pertanian, nggunakake kapiler banyu minangka properti cukup menarik. Iki minangka properti sing duwe banyu sing ngidini disebarake ing papan kanthi ukuran cilik lan pungkasan ing kabeh papan. Rampung, sampeyan bisa nggunakake sistem irigasi kapiler kalorone ing kebon uga ing tetanen supaya bisa ngombe tanduran lan palawija. Iki minangka sistem sing duwe akeh kaluwihan, apamaneh nalika ngirit banyu.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan irigasi kapiler, karakteristik lan kaluwihan kasebut.

Apa Irigasi Kapiler

irigasi kapiler

Irigasi kapiler minangka teknik sing ngidini ngoptimalake panggunaan sumber daya banyu sing luwih apik ing lapangan kebon, pertanian lan kebon omah. Kapiler yaiku kemampuan banyu supaya bisa nyaring kanggo nyebarke awake dhewe ing kabeh ruang udara nganti ditutupi. Kanthi cara iki, tanduran bisa njupuk jumlah banyu sing dibutuhake ing wektu sing pas supaya bisa tuwuh.

Thanks kanggo irigasi kapiler, jumlah banyu sing digunakake bisa dioptimalake kanthi cukup supaya tanduran nggunakake banyu sing dibutuhake tanpa kakehan supaya ora mbuwang sumber sing larang regane iki. Kajaba iku, kanthi ora mbuwang banyu, kita uga bakal nyuda biaya produksi ing pertanian. Sistem iki cukup menarik amarga minangka mekanisme sing bisa mbantu aja nganti kakehan nyiram tetanduran. Sing paling penting, yen sampeyan duwe kebon sing luwih gedhe bisa ngombe suwe.

Yen kita ngelingi panjaluk saka macem-macem tanduran sadurunge disiram, iku mekanisme sing migunani banget sing bisa menehi saben tanduran apa sing dibutuhake kanggo nyukupi kebutuhane. Iki uga dianggep minangka strategi sing migunani banget kanggo mbantu ngirit banyu, tegese a nyuda tagihan banyu saben wulan.

Tanduran sing entuk manfaat

sistem irigasi kapiler

Sawise nggawe sistem irigasi kapiler, kita kudu ngerti manawa tanduran apa sing bakal mupangate. Iki minangka sistem sing bisa digunakake meh kabeh spesies tanduran. Lan oyot tanduran wis ana rambut kanthi ukuran cilik banget sing tanggung jawab nyerep banyu saka bumi. Iki minangka mekanisme sing ditrapake kanggo spesies cilik lan wit gedhe.

Siji-sijine sing kudu digatekake nalika ngurus tanduran kanthi becik yaiku kabutuhan individu saben spesies. Iki amarga, gumantung saka iku, suwene banyu ing tank bakal siji utawa liyane. Kita uga ora bisa nyimpen banyu suwe banget amarga bakal ilang kualitas.

Cara nginstal sistem irigasi kapiler dhewe

tetanduran banyu ing mangsa panas

Kita bakal njupuk langkah-langkah utama kanggo nginstal sistem irigasi kapiler ing kebon omah. Bisa ditindakake kanthi cara sing beda-beda. Kita bakal nerangake salah sawijining cara sing paling lengkap.

Sampeyan kudu netepake area ing tanah sing bakal digunakake kanggo nggawe kebon kanthi sistem irigasi. Sabanjure, bukak bolongan jembar papan sing bakal sampeyan tandur, kanthi dipikirake jerone kudu paling sethithik 50 sentimeter. Bolongan kasebut kudu disebarake ing antarane tank banyu lan area sing ditandur tanduran. Sampeyan kudu rata-rata lemah kanthi cukup kanggo mesthekake yen banyu bisa disebar kanthi rata ing kabeh permukaan. Yen banyu isih ana ing saben pojok, prosese ora bakal efisien.

Kita kudu eling yen kapiler banyu kudu digunakake kanthi bener supaya bisa njupuk kauntungan. Sampeyan kudu priksa manawa ora ana watu utawa unsur liyane sing bisa ngrusak lapisan kain anti banyu kanggo dilebokake sabanjure. Sampeyan kudu ngatur intensitas irigasi sawayah-wayah. Kanggo nindakake iki, siram lemah kanthi akeh ing wiwitan pangkalan supaya bisa kompak. Proses siraman ing wiwitan mbantu ngatasi lemah kanthi apik.

Sawise kabeh, kudu nyelehake kain anti banyu sing bakal nyegah banyu diserep dening bumi ing ngisor iki. Sampeyan uga kudu nggawe manawa nutupi tembok. Sampeyan bisa duwe pipa pvc bentuk L supaya bisa nindakake macem-macem fungsi. Pisanan yaiku dadi kontak menyang njaba supaya bisa ngisi jugangan kasebut kanthi banyu yen prelu. Thanks kanggo jinis pipa iki, kita bisa nyalurake kabeh banyu kanthi merata ing njero jugangan. Bolongan kasebut kudu diarahake menyang sisih ngisor supaya tanduran bisa nyedhot sumur banyu.. Yen ora, oyot bisa nutupi.

Bagean liyane tabung kudu orientasi menyang sisih ndhuwur supaya banyu bisa diwutahake yen dibutuhake. Kabeh papan kudu ditutupi lemah lan isi dhasar jugangan kanthi lapisan kerikil ukuran medium. Penting, priksa manawa distribusi seragam. Sampeyan kudu nutupi struktur jugangan banyu nganggo bolong anti-ganja kanggo nyegah organisme mbentuk ing njero.

Kaluwihan lan kekurangan

Ayo deleng kanthi ringkesan apa kaluwihan utama sistem irigasi kapiler:

  • Kontrol asor supaya tanduran tetep larang lan isih ana.
  • Aku ngirit akeh wektu kanggo mbanyoni saben dinane.
  • Saiki akeh banyu, sing penting amarga dadi sumber sing larang banget.
  • Tanduran kayata wit, kembang, tanduran lan tanduran pertanian mupangate. Utamane sing mbutuhake asor terus-terusan kayata mrico, tomat lan alpukat entuk manfaat saka irigasi kapiler.

Kaya sing diarepake, uga ana kekurangane. Sing utama ana gandhengane karo desain fasilitas. Sanajan ora mbutuhake investasi akeh ing wektu lan gaweyan, sawetara wong bisa uga ora siyap nindakake. Sampeyan kudu ati-ati banget karo suwene banyu ing jugangan kanggo ngisi ulang sing tetep. Yen ora, akeh tanduran sing mbutuhake lembab bisa layu.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan irigasi kapiler lan ciri khas kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   simon ngandika

    kakehan pariwara lan sawetara foto proses sing kudu ditindakake, miturut teori bisa ditampa lan praktis ora ana gunane

  2.   Adriana Aguilar Cedi ngandika

    Halo, aku nemokake informasi sing apik banget lan migunani. Apa bisa ndeleng gambar sistem irigasi kapiler kanthi langkah demi langkah?