Herbarium virtual

Patchouli (Pogostemon cablin)

Patchouli utawa patchouli minangka grumbulan sing menarik banget, utamane kanggo wong sing duwe gimbal utawa wis ngrencanakake, amarga minyak esensial sing ...
Spesimen pachyphytum longifolium

Pachyphytum

Yen sampeyan seneng tanduran sing legi utawa succulent dudu kaktus nanging kuwatir bakal ilang, ora ana sing luwih apik tinimbang miwiti karo Pachyphytum. Iku sawetara…
Pachypodium brevicaule kalebu spesies cilik

Pachypodium

Pachypodium minangka shrubs, utawa wit-witan gumantung saka spesies, yen sampeyan ketemu ora umum yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan ...
Paeonia lactiflora

Paeonia lactiflora

Lactiflora Paeonia minangka tanduran megah sing ngasilake kembang sing cenderung disenengi amarga gedhe, kanthi warna sing nyenengake ...
Paeonia officinalis duwe akeh sifat sing migunani

Paeonia officinalis

Ing jagad botani, sawetara tanduran lan sifat-sifate ora bisa ditliti. Nganti saiki dheweke ngerti ...
Jacaranda minangka wit sing diarani rosewood

Rosewood

Salah sawijining prekara positif babagan kasunyatan manawa saben kutha beda yaiku kekayaan budaya sing ana ing omah iki ...
Paliurus spina-christi

Paliurus spina-christi

Dina iki kita bakal ngomong babagan jinis tanduran sing asli ing kabeh laladan sing wiwit saka Eropa ...
Tampilan Archontophoenix alexandrae diantrekake

Alejandra Palm (Archontophoenix alexandrae)

Archontophoenix alexandrae minangka salah sawijining wit kurma sing paling apik ing saindenging jagad, lan minangka salah sawijining sing paling gampang diatasi tinimbang mbakyune ...
Batang capitata Butia lurus lan rada kandel

Jelly Palm (Butia capitata)

Butia capitata minangka salah sawijining palma godhong pinnate-godhong pinat, sing bisa adaptasi, lan tahan sing bisa ditemokake. Kajaba iku, tuwuh ora akeh, mula ...
Sawit elegan Chamaedorea cilik

Hall Palm (Chamaedorea elegan)

Sawetara wit kurma misuwur kaya elegan Chamaedorea. Dikenal minangka wit kurma ruang tamu, yaiku wit khas sing disimpen ing pot ing njero omah, ...
Phoenix roubleni

Dwarf Palm (Phoenix roebelenii)

Phoenix roebelenii minangka salah sawijining wit kurma sing paling apik. Kanthi dhuwur sing ora ngluwihi limang meter, lan amarga uga duwe ...
Klompok sabal palmetto

Palmetto (Sabal palmetto)

Sabal palmetto minangka spesies sawit sing, sanajan saya suwe saya tuwuh, bisa ditandur ing kabeh jinis kebon, ...
Spesimen humama chamaerops

Palmito, Chamaerops humilis

Humilis Chamaerops, salah siji saka rong spesies sing asale saka Spanyol bebarengan karo canariensis Phoenix, minangka wit kurma multicaule ukuran dekoratif ...
Tampilan pandhita Pandanus

pandan

Pandano minangka salah sawijining wit tropis utawa wit tropis sing paling penasaran sing ana: sepisanan, bisa menehi kesan yen katon padha ...
Parietaria Yahudi

Parietaria Yahudi

Dina iki kita bakal ngomong babagan tanduran sing akeh wong alergi. Jeneng ilmiah yaiku Parietaria judaica. Mlebu…
alergi pariet

Parietaria: ciri lan perawatan

Sapa sing durung nate krungu yen alergi marang polen parietaria? Mesthine salah sawijining sedulur, kenalan utawa sampeyan dhewe ...
Parkinsonia aculeata

parkinsonia

Tanduran saka genus Parkinsonia, yen ditondoi dening sawetara jinis, yaiku wit semak utawa wit sing tahan banget kanggo garing, uga kanggo ngasilake ...
Suket Paspalum minangka suket

pasamuwan

Tanduran minangka tanduran sing, yen katon ing kebon, biasane dicabut, nanging iki ora mesthi ide sing apik, amarga ana ...
semak kanthi godhong kaya rosette luwih wiyar cedhak karo puncak

Kue crag (Aeonium spathulatum)

Tanduran spontanulat Aeonium warata minangka piring lan uga dikenal minangka Cake Crag, tanduran iki tuwuh ing aliran lahar sing ...
Kembang geranium purpureum iku jambon

Rook leg (Geranium purpureum)

Nalika ngomong babagan geranium, gampang banget mikir tanduran kanthi ukuran sing sampurna kanggo tuwuh ing pot lan ing kebon. Spesies ...
kentang sing anyar dipetik saka kebon

Kentang akik: ciri

Jagad kentang duwe macem-macem spesimen, sing masing-masing nuduhake ciri khas, sing asring digunakake ...
Kentang Cina

Kentang Cina (Sechium edule)

Ana macem-macem jinis sayuran, lan salah siji sing paling penasaran diarani kentang Cina. Iki diprodhuksi dening tanduran kulawarga ...
Kentang Kennebec

Kentang Kennebec

Ana ewonan spesies kentang ing saindenging jagad, nanging salah sawijining jinis sing paling misuwur lan digunakake yaiku kentang Kennebec. Iki babagan…
kentang lan tomat kanggo gawe panganan

Kentang Monalisa: ciri

Luwih dingerteni yen kentang minangka salah sawijining umbi sing paling asring digunakake ing panganan lan sing paling akeh dikonsumsi ...
wit kebak kembang lilac

Pawlonia fortunei

Pawlonia fortunei minangka wit sing dianggep serbaguna lan tuwuh kanthi cepet, sing nyebabake minat ing spesies iki ...
Godhong Februariella

Februariella (Piperella Timus)

Tanduran sing dikenal minangka pebrella menarik banget: tuwuh kanthi cepet, ora ana oyot sing invasi, tahan kekeringan ... Yen sampeyan pengin nambah warna ...
tanduran memanjat sing kembange ngelingake anggrek

Pelailla (Lathyrus clymenum)

Tanduran clymenum Lathyrus bakal mbantu sampeyan yen sing digoleki yaiku tanduran pendakian sing nghias tembok ...
Pelargonium raden akeh digunakake ing industri minyak wangi.

Pelargonium raden

Akeh tanduran sing digunakake kanggo nggawe minyak wangi utawa dekorasi omah. Kembang-kembang sing apik lan wewangian sing manis ndadekake kaendahan apa wae.…
Pentas lanceolata ing kembang, warnane abang

Pentas (Pentas lanceolata)

Apa sampeyan mbayangno mlaku-mlaku liwat kebon sampeyan lan nemokake kembang sing apik ing pojokan utawa ing dalan? Ya mandheg ...
grumbul kebak kembang jambon

Peony (Paeonia suffruticosa)

Wong-wong sing duwe kebon ngerti pentinge nduwe tanduran kembang sing menonjol, menehi tampilan sing luwih apik lan ...
Peperomia minangka tanduran herbal sing alus

Peperomi

Peperomia minangka salah sawijining tanduran njero ruangan sing paling angel. Pancen nuntut banget: butuh suhu dadi anget, yaiku ...
peperomia caperata

peperomia caperata

Peperomia caperata minangka tanduran sing apik banget, saengga akeh wong sing arep tuku lan digawa mulih. Nanging,…
Pir kembang minangka wit medium

Pir kembang (Pyrus calleryana)

Pyrus calleryana utawa wit pir kembang minangka salah sawijining wit hias paling angel ing kana. Nyatane, umume ndeleng ...
Pyrus bourgaeana

Pir liar (Pyrus bourgaeana)

Ing alas Mediterania, kita bisa nemokake wit godhong sing ternyata duwe nilai hias sing gedhe: bourgaeana Pyrus. Jeneng iku bisa uga ora ...
Pir liar ngasilake pir sing abang

Pir liar (Piru pyraster)

Piru pyrus minangka wit gedhe, kanthi perawatan dhasar bisa dadi ayu banget. Lan sing paling apik yaiku ora ...
Wit pir minangka wit buah

Wit pir (Pyrus)

Pyrus minangka wit sing apik banget kanthi macem-macem kagunan. Ana macem-macem spesies sing ditanam ing kebon lan kebon, ...
pericon

Pericon (Tagetes lucida)

Dina iki kita bakal ngomong babagan tanduran sing warnane pancen apik banget. Dikenal kanthi jeneng pericon. Jeneng ilmiah yaiku Tagetes lucida ...
Perovskia atriplicifolia

Perovskia

Sekilas, tanduran sing kalebu genus Perovskia duwe resemblance tartamtu kanggo wong wicaksana, nanging luwih tahan adhem tinimbang ...
Perovskia atriplicifolia

Perovskia atriplicifolia

Apa sampeyan wis tau krungu babagan Perovskia atriplicifolia? Mbok menawa, yen sampeyan menehi jeneng sage Rusia, tanduran iki katon luwih akrab karo sampeyan ...
pteris kretika

Peteris (Pteris)

Pakis minangka tanduran sing apik banget sing wis ana ing Bumi sadurunge dinosaurus. Dina iki kita nemokake macem-macem ...
petrea volubilis

watu

Sapa sing ujar manawa menek tanduran minangka jinis sing nggawe kebon katon, paling ora, alam bébas? Sejatine ana sawetara ...
Rasakake petunias kanthi ditandur ing pot sing digantung

petunia

Petunia minangka tanduran herbal sing ngasilake kembang hias kanthi praktis meh kabeh taun. Tuwuh nganti mung 60 sentimeter ...
ruellia brittoniana

Petunia Meksiko (Ruellia brittoniana)

Ruellia brittoniana minangka tanduran abadi sing kalebu kulawarga Acanthaceae, uga dikenal kanthi jeneng Ruellia simplex, Ruellia angustifolia lan ...
Philodendron cordatum

Philodendron cordatum

Kratoning tanduran cukup beda-beda. Ana macem-macem jinis sing bisa dipilih, sawetara sing luwih cocog kanggo ing njero ruangan lan liyane kanggo ...
Philodendron hederaceum

Philodendron hederaceum

Yen sampeyan seneng tanduran njero ruangan, mesthine, ing antarane akeh sing sampeyan deleng, sampeyan wis nemokake siji utawa luwih saka Philodendron hederaceum. Dikenal minangka…
Kembang ungu

Phlox

Dina iki kita bakal ngomong babagan cara tuwuh genus tanduran sing tuwuh ing musim panas lan bisa nglengkapi taman kanthi sampurna. Iki babagan…
Reclinata Phoenix minangka wit kurma sing hiasan banget

Phoenix lenggah

Phoenix sing lenggah minangka salah sawijining wit kurma multi-batang favoritku, lan sampeyan bisa uga gampang ngerteni yen maca ...
Fitur utama

Photinia fraseri

Dina iki kita bakal ngobrol babagan salah siji shrub sing paling akeh digunakake kanggo dekorasi kebon. Iki minangka fotona fraseri. Tanduran iki kalebu ...
Deleng saka Photinia serrulata

Photinia serrulata

Photinia serrulata minangka tanduran sing cocog karo kaunggulan taman: yaiku kaendahan sing bisa dibentuk dadi pager, wit utawa ...
Kembang amerika phytolacca

Phytolacca

Phytolacca minangka jinis tetanduran sing apik banget, sampurna bisa ana ing kebon gedhe utawa teras sing wiyar, nanging uga bisa tuwuh ing pot.…
Woh-wohan cemara yaiku strobili

Minterake

Spruces minangka salah sawijining conifer pedesaan sing ana, amarga tuwuh ing wilayah pegunungan, lan uga ana sawetara spesies sing ...
Glaca Pieca

Glukca Picea

Dina iki kita bakal ngomong babagan tanduran sing asale ing sisih lor Amerika Serikat lan Kanada. Iki minangka konifer sing diarani cemara putih. Jeneng ilmiah ...
Tampilan klompok pungens Picea

spruce pungens

Konifer minangka wit sing regane hias banget, nanging ana sing luwih ayu tinimbang liyane. Picea pungens bisa dadi salah sawijining ...
Heliconia psittacorum minangka tanduran taneman

Parrot beak (Heliconia psittacorum)

Heliconia psittacorum minangka tanduran sing apik banget, luwih-luwih nalika ana kembang, ana kedadeyan saben musim semi lan musim panas. Sanajan tropis, lan ...
kembang tanduran diarani sikil singa utawa Alchemilla

Sikil singa (Alchemilla)

Apa sampeyan pengin ngerti tanduran sing mung ditemokake ing wilayah sing adhem utawa dhuwur, saliyane duwe kaendahan hias, uga dikenal ...
lithops

Watu urip

Alam iku endah banget. Ana macem-macem tanduran sing nggumunake. Ana sawetara kaktus sing bisa dibingungake karo watu. Kaktus iki minangka Lithops.…
Budidaya mrica Italia

Mrica Italia: ciri lan budidaya

Dina iki kita bakal ngrembug babagan macem-macem mrica kanthi khasiat nutrisi lan akeh mupangat kesehatan. Iki mrica Italia.…
gambar kembang cedhak sing diarani suntingan Sangisorba

Pimpernel Lesser (Sangisorba minor)

Yen sampeyan ora ngerti bocah cilik Sangisorba, sampeyan kudu ngerti manawa iki tanduran sing bisa nglayani sampeyan kanthi cara hias, uga makili ...
Pinguicula vallisneriifolia minangka karnaval cilik

Pinguicula vallisneriifolia

Ana macem-macem jinis tanduran karnivora, nanging cukup sawetara sing bisa ditemokake ing Spanyol. Salah sijine yaiku Pinguicula vallisneriifolia, tanduran ...
Deleng saka Pinus ponderosa

Pinus (Pinus)

Pinus minangka salah sawijining conifer sing bisa ditemokake ing belahan bumi sisih lor. Biasane, tuwuh dadi wit lan bisa ngluwihi sepuluh meter, sanajan ...
gambar pinus Kanada sing ngubengi kabeh kali

Pinus Kanada (Pinus strobus)

Pinus strobus minangka wit sing apik lan apik banget sing kalebu Pinaceae; Uga dikenal minangka Pine Kanada, Pine Putih, utawa Pine Weymouth. Tekan ...
Pinus Swiss minangka konifer sing urip ing pegunungan

Pinus watu (Pinus cembra)

Ing gunung-gunung ing Eropa tengah, ing endi lanskap ditutupi salju saben taun lan musim panas dadi entheng, salah sawijining ...
cabang cemara kerdil kabeh-ijo

Pinus kerdil (Pinus mugo)

Pinus mugo minangka konifer ijo sing kalebu kulawarga Pinaceae, uga diarani pinus kurcaci. Wis dikenal kanthi persiyapan ...
Pinus ireng

Pinus Ireng (Pinus uncinata)

Kita ngerti manawa pinus minangka wit sing kondhang sacara praktis ing saindenging jagad lan dikultivasi kanggo reboisasi amarga saka ...
Cemara Spanyol tuwuh ing gunung

Cemara Spanyol (Abies pinsapo)

Ing Semenanjung Iberia, kita nemokake pinapo Abies, sawijining konifer, ora beda karo sedulure, luwih seneng urip ing iklim pegunungan nanging ...
Pinus contorta nanas

lodgepole pinus

Kontur Pinus minangka salah sawijining conifer sing bisa ditemokake ing Amerika Utara, lan minangka salah sawijining favoritku, yen ...
Pinus pinaster

Pinus pinaster, pinus taman maritim

Pinus pinaster minangka salah sawijining conifer sing bisa ditemokake kanthi alami ing sembarang wilayah Spanyol, Portugal, Prancis, Italia utawa Maroko.…
Wit pinus radiata

pinus radiata

Dina iki kita bakal ngomong babagan wit umum sing migunani banget kanggo ningkatake kualitas lemah alas. Babagan babagan…
Cytisus oromediterraneus

Sapu (Cytisus oromediterraneus)

Cytisus oromediterraneus minangka semak-semak padhet sing ngasilake kembang kuning sing mencolok. Dhuwuré ora ngluwihi rong meter, dadi ...
pipa

Piparras: kabeh babagan

Nalika ngomong babagan lombok, rempah-rempah pedhes saka spesies kasebut bakal ditemokake. Nanging, dina iki kita bakal ngomong babagan lombok sing ...
jinis nigrum piper

mrico ireng

Ing saindenging jagad, mrico dianggep minangka ratu rempah-rempah. Ana macem-macem jinis mrico gumantung saka asale ...
Pistachio

Pistachio

Genus Pistacia kasusun saka 10 spesies, kabeh kalebu kulawarga Anarcardiaceae. Tanduran iki asale saka Pulo Canary, sisih lor ...
Pistacia atlantica minangka semak utawa wit hiasan sing apik banget

Pistasia Atlantik

Sampeyan bisa uga ngerti babagan mastic, shrub tahan tahan kekeringan sing tuwuh ing wilayah Mediterania. Ya tanduran sing arep tak lakoni ...
spesies lidah buaya diarani Aloe maculata

Royal pita (Aloe maculata)

Aloe maculata minangka tanduran succulent sing kalebu bagean saka kulawarga aloe, asale saka wilayah Afrika Selatan, sanajan uga, diwenehi ...
Eugenia uniflora minangka tanduran kebon hiasan banget

Pitanga (Eugenia uniflora)

Apa sampeyan butuh grumbulan gedhe utawa wit cilik sing bakal menehi sampeyan iyub-iyub lan uga ngasilake woh-wohan sing bisa dipangan? Dadi ojo ...
tanduran hias diarani Pilea cadierei

Tanduran aluminium (Pilea cadierei)

Pilea cadierei, tanduran sing kepengin weruh, yen sampeyan ndeleng, sampeyan bakal mikir manawa kalebu spesies sing ngasilake semangka. Tanpa…

Tanduran embun (Aptenia cordifolia)

Aptenia cordifolia dikenal ing sawetara panggonan minangka embun utawa es, nanging umume ora dingerteni kanthi jeneng apa wae. Iki minangka salah sawijining…
Tanduran mikado godhong ijo dawa

Tanduran Mikado: perawatan

Tanduran nindakake sing paling apik kanggo adaptasi sabisa-bisa menyang habitate dhewe-dhewe, nanging kanthi mangkono asring narik kawigaten ...
Platanus x acerifolia gedhe

Wit gedhang (Platanus)

Minangka bagean saka flora kutha, kalebu macem-macem wit gedhang kalebu wit-witan sing gedhe banget lan apik banget. Nanging apa ...
Musa basjoo minangka wit gedhang desa

Wit pisang Jepang (Musa basjoo)

Musa basjoo iku salah siji saka sawetara wit gedhang sing tahan kadhemen lan sing paling apik pulih saka Frost. Uga, kaya sing wis ...
Tampilan kembang Heliconia caribaea

Platanillo (Helikonia)

Heliconia minangka tetanduran sing luar biasa, kanthi kembang sing apik banget lan apik banget sing ndadekake sudut apa wae katon nyenengake. Dheweke uga misuwur banget, utamane ...
Woh-wohan saka Musa balbisiana

Pisang lanang (Musa balbisiana)

Tanduran sing dikenal minangka gedhang lanang yaiku ramuan utawa megaforbia sing, sanajan ora ditandur kaya spesies liyane, isih bisa ...
Woh-wohan saka Musa acuminata

Pisang abang (Musa acuminata)

Musa acuminata minangka salah sawijining ramuan sing paling akeh ditandur ing wilayah sing panas ing jagad iki, lan ora persis amarga regane hias (...
Ndeleng Platycerium bifurcatum

Platycerium

Bumbung minangka tanduran paling kuna sing ana, mula asale wiwit 420 yuta taun kepungkur. Kanggo…
Scutellarioides plectranthus

Plectranthus

Plectranthus minangka tanduran sing apik banget, sing digunakake kanggo dekorasi interior omah lan pojok mgayomi utawa semi ...
kembang warna-warni wujud limang kelopak

Mossy plox (Phlox subulata)

  Phlox Subulata, uga diarani Mossy Plox, minangka tanduran abadi saka kulawarga Polemoniaceae, pendaki sing nyebar kanthi cepet sing nyedhiyakake kebon ...
Suket Poa annua

Po taun

Ana sawetara wong sing golek kebon ijo kanggo kebon. Tanduran ekologis yaiku tanduran sing tuwuh dhewe lan ...
Podocarpus neriifolius minangka konifer gedhe

Podocarpus neriifolius

Podocarpus neriifolius minangka wit sing akeh ditandur kanthi nilai hias sing gedhe. Konifer sing nyengsemake, sing tetep ijo lan akibate, yaiku ...
tanduran karo kembang putih sing duwe tujuan obat

Pennyroyal (Polium Teucrium)

Pennyroyal uga dikenal kanthi jeneng pennyroyal utawa minangka mastranto, minangka tanduran sing asale saka Kanada ...
Polygonum avikulare

Polygonum avikulare

Polygonum aviculare minangka ramuan sing tuwuh meh ing endi wae ing jagad iki lan uga duwe sifat-sifat obat sing cukup menarik. Apa sampeyan pengin ngerti sing endi ...
Polypodium vulgare minangka tanduran abadi

Polypodium vulgare

Polypodium vulgare minangka pakis sing bisa ditandur meh ing endi wae. Ora dhuwur banget, nanging dudu salah sawijine sing ...
Polyscias minangka semak tropis

Polisias

Polyscias minangka semak lan wit sing godhongé ijo padhang. Dheweke manggon ing wilayah tropis, mula ing wilayah…
Kanadensis populus

Kanadensis populus

Wit sing tuwuh kanthi cepet minangka tanduran sing apik banget, amarga kita bisa duwe kebon sing ayu tanpa kudu ngenteni suwe. Kali iki ...
porphyra nori

Porfira

Dina iki kita bakal ngomong babagan jinis rumput laut coklat sing migunani banget kanggo gastronomi. Iki babagan Porphyra. Biasane ditampilake ing ...

portulaca

Dina iki kita bakal ngomong babagan jinis tanduran sing cukup warni lan digunakake kanggo dekorasi taman lan interior. Babagan genre ...
Portulacaria afra variegata

Portulacaria afra variegata

Uga dikenal minangka 'wit kelimpahan', 'duwit receh cilik' utawa 'wit gajah', Portulacaria afra, lan Portulacaria afra variegata minangka salah sawijining sing paling…
Portulacaria bisa disimpen ing pot

Portulacaria, tanduran koin

Iki minangka tanduran sing gampang banget tuwuh sing asring ditemokake ing koleksi kaktus lan succulent, uga ing kebon botani. aku ngerti…
Potos minangka tanduran sensitif kadhemen

Potus (Epipremnum aureum)

Sapa sing ora ngerti poto? Iki minangka anggur sing apik banget sing biasane ditandur ing njero omah amarga ora tahan adhem. Gampang banget…
kembang liar diarani Poa bulbosa

Meadow bulbous (Poa bulbosa)

Poa bulbous minangka spesies suket sing umume misuwur kanthi jeneng padang rumput bulbous lan bulbous bluegrass; saka sisih lor ...
Kembang prcon obconica

primula obconica

Sawetara tanduran padha ayu kaya Primula obconica lan bisa tuwuh kanthi subur ing kahanan sithik. Iki uga cilik, sing apik ...
veris Primula

veris Primula

Ing antarane tanduran sing duwe sifat obat, kita duwe Primula veris. Dikenal kanthi jeneng umum liyane kayata kembang musim semi, St.
Genus Protea

protea

Genus Protea kasusun saka seri tanduran sing duwe kembang kanthi warna sing luar biasa endah. Jeneng genus asale saka dewa ...
Cynaroides Protea

King Protea (Protea cynaroides)

Protea cynaroides minangka semak tropis sing hias banget, sing bisa ditandur ing pot uga ing kebon. Kembang senyawa sing megah yaiku ...
kembang obat tuwuh ing grumbul

Psyllium Blond (Plantago ovata)

Psyllium pirang sing jeneng ilmiah kasebut Plantago ovata minangka tanduran sing asale saka Mediterania, umume saka Eropa kidul, Afrika Lor lan Asia ...
tradescantia pallida

Glitter (Tradescantia pallida)

Dina iki kita bakal ngomong babagan tanduran sing warnane ora umum. Yaiku babagan cemlorot utawa katresnan manungsa. Sawijining…

Puja

Nalika mikir bromeliad, kita cenderung mbayangake tetanduran sing manggen ing alas tropis, tuwuh kanthi ngembangake rosette godhong sing amba lan ngasilake kembang sing apik.…
Woh-wohan Pyracantha abang

pyracantha

Pyracantha minangka genus tetanduran sing biasane tuwuh minangka semak cilik. Dheweke duwe godhong ijo sing apik banget, saengga nalika ...

pyrostegia venusta

Ana pendaki sing umum banget, nanging ana liyane, kayata venusta Pyrostegia, sing saliyane meh ora dingerteni pancen larang regane. Kembang ing ...