Jamur bubuk

Jamur jamur bubuk

Titik putih: Gejala pertama jamur bubuk

Jamur bubuk, awu, bledug, bledug, awu, cendrada, sendrosa, sendreta, malura vella, blanqueta, lsp. Gumantung saka papan kasebut, sampeyan kondhang kanthi jeneng, nanging kabeh menehi wangsulan jamur (Nekator uncinula) sing nutupi godhong nganggo lapisan abu-abu utawa putih sing padha karo awu. Nalika penyakit iki mundhak, godhong dadi kuning lan garing.

Biasane nalika suhu sithik lan asor dhuwur. Melon, timun, semangka lan zucchini kena pengaruh ing primavera. Gobis lan chard nandhang sangsara ing tiba. Dadi saiki kita miwiti karo pot kembang Musim gugur, awas jamur bubuk sanalika suhu mulai mudhun lan asor mundhak.

La wilayah mediterania iki minangka salah sawijining wilayah sing paling rawan jamur bubuk. Asor dhuwur, suhu kurang, ventilasi sing kurang, tingkat cahya sing sithik, hawa basi lan uga nitrogen sing berlebihan seneng nyebarake. A kerapatan tanduran sing dhuwur banget ing kebon kutha kita ndadekake aerasi angel lan bisa dadi faktor penentu panyebaran jamur iki.

para nyegah katon, kita bakal ngindhari lopak lan sumber rereget, kita bakal milih ventilasi lan aerasi ing antarane tanduran sing beda-beda lan bisa nggunakake semprotan minggon propolis ing godhong (3 ml. saben liter banyu), sing uga dadi fungisida tumrap jamur lan bakteri liyane lan nambah pertahanan tanduran. Ing persiyapan jaran y papak dheweke uga minangka pencegahan sing apik.

Sawise kita ndeteksi gejala pisanan saka wabah kasebut (katon bintik-bintik putih, kaya bledug) kudu langsung ngilangi godhong sing kena infeksi lan ningkatake aerasi kebon kanthi motong utawa ngilangi sawetara tanduran yen akeh kerapatan, amarga jamur iki cepet nyebar yen kondisine luwih becik. Yen jamur bubuk maju, tuwuh bakal saya alon, godhonge bakal kuning lan mati.

para gelut jamur bubuk bisa nggunakake perawatan semprotan ing godhong:

  • susu skim (setengah liter susu kanggo 8 banyu). Efektif banget.
  • hidrogen peroksida diencerke ing banyu (75 ml kanggo 5 l banyu).
  • belerang, ing semprotan banyu utawa ing bubuk sing diwadhahi gandhewo (ora bisa ngembang).

Informasi luwih lengkap - Chard pot, Pot kembang, Gawe fungisida ekologis ing omah, Nggawe obat serangga ing omah


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

5 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Lucia ngandika

    Hai, aku saka Argentina, lan aku duwe sawetara tanduran chard ing kebonku kanggo sawetara wektu, lan aku ngerti yen wiwit putih dadi putih kaya nyebarake awu, utawa glepung ing godhonge. Rong dina kepungkur godhong ing ngisor wiwit kuning. Aku pengin ngerti apa jamur bubuk? Lan yen sampeyan bisa nganggo godhong sing isih ijo nanging diwarnai bubuk putih kasebut. Lan apa sing kudu aku lakoni kanggo nambani? Utawa yen sampeyan kudu langsung ngethok utawa mbusak tanduran? Mugi-mugi wangsulan enggal.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Lucia.
      Saka sing sampeyan ucapake katon kaya jamur bubuk. Ing kasus kasebut, dianjurake supaya prune nyuda bagean sing kena kanggo nyegah tanduran liya supaya ora kena infeksi, lan kanggo ngobati bawang putih (50 gram ing liter banyu) kanggo nglawan.
      A Salam.

      1.    Lucia ngandika

        Matur nuwun kanthi sanget kanggo jawaban !. Saiki aku wis ngethok kabeh tanduran chard lan aku bakal ndeleng manawa tuwuh yen ilang nanging minangka pancegahan aku bakal nindakake apa sing disaranake, matur nuwun!.

  2.   Carmen Simon ngandika

    Sugeng siang. Aku duwe sawetara pitakon babagan jamur bubuk. Aku pass ing ngisor iki

    1.- Apa akibate manungsa yen ngonsumsi sayuran / sayuran sing kena infeksi jamur iki?
    2.- Kepiye supaya jamur bisa dicegah?
    3.- Obat sing wis diwenehake, sepira kerepe kudu digunakake? Apa susu skim pancen efektif? Pitakonanku yaiku yen seminggu sepisan, saben dina, ...

    Matur nuwun kanthi rumiyin babagan penjelasan sing wis diwenehake.

    A Salam.

    Aku njaluk jawaban liwat mail.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai carmen.
      1.- Sampeyan bisa ngalami rasa ora nyaman, diare, lara weteng.
      2.- Cara sing paling efektif kanggo nyegah tampilane yaiku ngontrol irigasi kanthi mriksa asor lemah sadurunge disiram, lan aja nganti udan godhong, kembang lan woh-wohan.
      3.- Obat kasebut bisa digunakake sepisan seminggu. Gegayutan karo susu skim, sejatine aku ora bisa ngandhani amarga aku durung nyoba, nanging belerang aku bisa menehi pitunjuk yen iku fungisida sing kuat lan efektif banget.
      A Salam.