Karakteristik utama jamur

ciri utama jamur

Jamur minangka organisme sing bisa ditemokake ing endi wae ing planet iki. Ana jamur sing migunani lan liya-liyane sing mbebayani banget tumrap manungsa. Jamur iki duwe ciri khas sing dadi bagean saka kerajaan biologis sing eksklusif. Dheweke kalebu Kerajaan Jamur. Ana luwih saka 144.000 macem-macem spesies, kalebu ragi, cetakan, lan jamur. Antarane ing ciri utama jamur kita nemokake immobility amarga duwe diet heterotrofik.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri utama jamur lan pentinge ing tingkat biodiversitas.

Karakteristik utama jamur

kerajaan jamur

Salah sawijining ciri khas jamur yaiku kabeh duwe sel kanthi tembok sel sing digawe saka kitin. Makhluk urip kasebut manggoni dawa lan jembar jagad ing macem-macem papan. Nalika ngomong babagan jamur, sing paling normal yaiku mikirake jamur sing duwe topi bintik-bintik lan awak putih sing dawa. Nanging, mung sawetara spesies jamur sing misuwur sing duwe ciri kasebut.

Saka kabeh jumlah jamur sing ana ing planet kita, manungsa mung bisa sinau 5% kasebut. Kanthi cara iki, nalika ditemokake spesies anyar, dheweke diklasifikasikake kanggo njaluk ide babagan ciri khas jamur kasebut. Kira-kira udakara 1.5 yuta spesies isih durung dingerteni wiwit biyen dianggep jamur minangka jinis tanduran. Amarga kamajuan teknologi, biologi minangka ilmu pengetahuan bisa mbedakake makhluk urip kasebut lan nggawe ujung biologis sing beda.

Asal

Akeh sing kepengin ngerti kepiye makhluk urip iki asale saka jaman biyen. Dheweke pisah karo kerajaan liyane udakara milyar taun kepungkur. Sanajan wis pisah ing prekara pinggiran, dheweke isih duwe sawetara ciri sing padha karo kerajaan tanduran. Salah sawijining ciri yaiku kekurangan lokomosi lan jinis struktur awak. Saliyane, uga duwe ciri sing padha karo kerajaan liyane. Lan iku nduweni komposisi biokimia sing padha karo protista.

Amarga organisme eukariotik, mula dadi cabang evolusi sing luwih modern. Struktur seluler luwih mirip karo tanduran, nanging bedane beda. Sampeyan kudu diklasifikasikake ing macem-macem filum sing ora jamur ora duwe klorofil. Klorofil minangka elemen dhasar kanggo tetanduran supaya bisa nindakake proses fotosintesis lan menehi panganan dhewe.

Migunakake jamur

pangembangan jamur

Jamuran iku organisme sing ora duwe klorofil, mula ora nindakake fotosintesis, uga ora organisme autotrof. Dheweke ngasilake liwat spora lan seksual. Thanks kanggo jamur iki, manungsa wis bisa nggawe ragi, roti, bir, menehi kontribusi kanggo fermentasi anggur lan produksi alkohol, sawetara jinis keju ...

Iki uga digunakake ing jagad obat, amarga, kanthi nggunakake jamur iki, penisilin pisanan digawe kanggo ngrusak bakteri sing nyebabake penyakit mematikan.

Jamur ditrapake minangka panganan sing menehi nutrisi kanthi cara sing bisa ditrima kanggo manungsa, amarga akeh gizi. Jamuran padha mangan sampah organisme liya utawa organisme dhewe kanthi langsung, mulane, iku akeh nutrisi kanggo kita.

Klasifikasi

jamur ing bagasi

Jamur diklasifikasikake dadi 4 klompok gedhe gumantung saka sifat lan sifate. Ayo deleng apa sejatine:

  • Saprofit: yaiku jinis jamur sing ngasilake bosok bahan organik sing asale saka bentuk urip liyane. Bisa uga urip kewan uga urip tetanduran. Dheweke bisa uga ora spesifik, mula bisa menehi panganan saka jinis bahan organik utawa bahan umum. informasi luwih lengkap.
  • Mycorrhizal: yaiku jamur sing nggawe hubungan simbiosis karo tanduran. Iki tegese kalorone spesies bisa entuk manfaat saka kahanan lingkungan saiki. Dheweke bisa nyebar ing oyot lan ngganti punggung mineral lan banyu minangka nutrisi. Nutrisi iki digawe dening jamur kanggo ngganti karbohidrat lan vitamin sing diasilake dening tanduran amarga jamur ora bisa disintesis, amarga ora fotosintesis.
  • Lichenized: lichens minangka organisme simbiosis ing endi jamur lan alga gabungke. Sampeyan uga bisa nganggo cyanobacterium. Hubungan sing erat ditemtokake lan bisa nyedhiyakake kelembapan lan nutrisi kanggo ngasilake kahanan sing dibutuhake kanggo nyebarake. Yen dipisahake, dheweke ora bisa nindakake kanthi cara sing padha. informasi luwih lengkap.
  • Parasit: Yaiku jinis jamur sing tuwuh ing njero awak makhluk urip liyane utawa mapan ing permukaane. Kanggo menehi nutrisi, nggunakake nutrisi makhluk urip sing ditawakake ing kene. Asring bisa nyebabake macem-macem kerusakan sajrone proses panganan, sing bisa dadi suntingan utawa fatal.

Efek negatif

Uga ana jamur sing mbebayani tumrap manungsa, kayata kurap, ketombe, sikil atlet, kandidiasis, lsp. Yaiku jamur sing bisa ngrusak lan ngrusak awak nalika ngenalake. Biasane mengaruhi wong sing duwe pertahanan paling murah.

Kanggo ngindhari masalah kesehatan kasebut, fungisida ditemokake bisa mateni jamur infeksi lan nyerang hama. Penting banget kanggo mateni hama jamur sanalika bisa ditindakake, amarga efek kasebut bisa ditularake lan bisa nempuh makhluk urip lan dipangan.

Mangan o nutrisi jamur yaiku liwat panyerepan, lan iki amarga ora duwe kloroplas lan ora bisa mangan kanthi fotosintesis.

Jamur bisa tuwuh ing suhu sing beda, nanging umume suhu antara 0 ° nganti 55 ° C lan jamur sing diarani oportunis tahan antara 35 ° lan 40 ° C.

Jamur bisa ngasilake jinis lan seksual. Nanging, dheweke tetep nggunakake spora. Spora tahan kanggo kondisi lingkungan sing ala lan bakal ngenteni kahanan optimal supaya bisa berkembang, germin lan saiki dadi spesimen anyar. Kita bisa ujar manawa spora padha karo wiji wit. Nalika nemokake kahanan sing pas, tuwuh bisa cepet banget.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan karakteristik utama jamur.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.