Jeruk Callistemon utawa Pipe Cleaner, tanduran hiasan banget

Jeruk Callistemon

El Jeruk Callistemon Iki minangka semak utawa wit sing apik banget sing ana ing pot utawa ing kebon. Karakteristik infloresensi kasebut ngelingake banget babagan tabung lan pipa, mula salah sawijining jeneng umum yaiku pembersih tabung.

Kanthi perawatan minimal, gampang banget supaya sampurna sajrone taun, dadi yen sampeyan pengin ngerti babagan kabeh, sampeyan ora bisa kangen istimewa iki.

Apa asale lan ciri-cirine?

Tampilan jeruk Callistemon diwasa

Gambar - Plantmaster.com

Protagonis kita iku tanduran ijo (tetep ijo) asli saka Australia, khusus Queensland, New South Wales lan Victoria. Jeneng ilmiah yaiku Jeruk Callistemon lan sing umum yaiku pembersih pipa, wit sikat utawa swab abang.

Tekan dhuwur 2 nganti 4 meter, lan duwe mahkota bunder kanthi godhong sing dawane 3 nganti 7cm kanthi ambane 5-8mm. Kembang, sing thukul ing musim semi, diklompokake ing kembang empuk sing pucuk lan stamen kasebut abang, abang-abang utawa lilac.

Tingkat pertumbuhane ora cepet banget, sing bakal ngidini sampeyan ngontrol pangembangan kanthi luwih gampang. Kajaba iku, amarga ora duwe sistem oyot sing invasif, sampeyan bisa nandur sanajan ing kebon cilik utawa ing pot.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe?

Yen sampeyan pengin entuk salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

Lokasi

Penting sampeyan nyelehake ing njaba, srengenge kebak. Iki ora dicocogake kanggo urip ing njero omah utawa ing papan sing teduh.

Bumi

Gambut ireng, cocog kanggo jeruk Callistemon

  • Taman: ora preduli. Wutah iki tuwuh kanthi becik sanajan ing lemah watu gamping sing kurang nutrisi.
  • Pot kembang: medium sing tuwuh universal (sampeyan bisa entuk Kene) dicampur karo 30% perlite (sampeyan bisa tuku Kene).

Irigasi

Sampeyan kudu disiram saben 2-3 dina ing mangsa panas, lan kurang luwih suwene taun.. Yen sampeyan duwe ing panci, aku saranake supaya piring dibuwang ing wulan sing luwih panas ing taun iki supaya substrat tetep lembab luwih suwe.

Pelanggan

Wiwit musim semi nganti tiba sampeyan bisa mbayar nganggo pupuk organik, kayata guano, sing pupuk kewan hérbivora, sayuran sing wis ora bisa dipangan maneh, tas teh, awu kayu utawa kompos.

Tanduran utawa transplantasi wektu

Ing musim semi nalika risiko frost wis liwati. Sampeyan uga bisa rampung ing musim gugur yen sampeyan urip ing iklim sing entheng.

Pruning

Sampeyan bisa prune sampeyan Jeruk Callistemon sawise ngembang, motong batang sing wis akeh banget lan katon lemes, lara utawa garing.

Multiplikasi

Tampilan woh-wohan Callistemon, ing endi winih

Wis ping pingan karo wiji lan stek nganggo godhong kayu. Ayo ndeleng cara nerusake ing saben kasus:

Bibit

Kanggo nambah tabung luwih resik nganggo wiji sampeyan kudu ngetutake langkah iki:

  1. Kaping pisanan, panci diameter 10,5cm diisi karo medium sing tuwuh universal dicampur karo 20-30% perlite.
  2. Kapindho, disiram supaya direndhem kanthi apik.
  3. Katelu, maksimal rong wiji dilebokake lan tembaga utawa belerang sethitik disiram. Mangkene, tampilan jamur bisa dihindari.
  4. Papat, dheweke ditutupi lapisan substrat lancip lan disiram, kali iki nganggo sprayer.
  5. Kaping lima, panci dilebokake ing njaba, nalika srengenge kebak.

Banjur bakal ana banyu nalika perlu, supaya landasan ora garing. Yen kabeh apik, bakal germin ing 2-4 minggu.

Motong

Kanggo nambah kanthi potongan, sampeyan kudu potong cabang udakara 30-40cm, impregnate basis karo agen rooting krasan y nandur ing pot nganggo vermikulit. Banjur dilebokake ing semi-shade lan njaga landasan lembab, bakal ngetokake oyot dhewe udakara 1 wulan.

Hama

Mite laba-laba minangka hama sing bisa nyebabake jeruk Callistemon

Iki bisa kena pengaruh saka hama ing ngisor iki:

  • Spider abang: yaiku tungau abang sing nemplek ing godhong, saka pakane sel. Ditempuh perang karo acaricides.
  • Aphid: yaiku parasit sing ukurane kurang saka 0,5cm sing bisa kuning, ijo utawa coklat. Dheweke tetep nganggo godhong lan godhong ijo, sanajan bisa dikontrol nganggo jebakan lengket kuning (sampeyan bisa entuk Kene).
  • Mealybug katunonosa: yaiku parasit sing katon monjo sing mangan ing sel godhong. Dheweke bisa dicopot nganggo tangan utawa nganggo insektisida anti-skala.

Rustitasitas

El Jeruk Callistemon tahan adhem lan frost nganti -7ºC.

Apa gunane?

Ornamental

Iki minangka tanduran sing hiasan banget Iki bisa digunakake minangka spesimen sing kurang luwih lan uga klompok menehi bentuk pager. Sampeyan uga nyenengake yen ana pot, kayata ing loteng utawa teras.

Bonsai

Mesthi sampeyan wis nate weruh bonsai Callistemon, bener? Yen sampeyan ora tuku amarga wedi bakal kelangan, saiki sampeyan bisa ngatasi rasa wedi kasebut kanthi pandhuan perawatan:

  • Lokasi: njaba, ing srengenge kebak.
  • Substratum: 70% akadama + 30% kiryuzuna.
  • Irigasi: kerep banget. Saben 1-2 dina ing mangsa panas lan saben 3-4 dina suwene taun.
  • Transplan: saben 2 taun, ing musim semi.
  • Pruning: cabang-cabang sing wis gedhe banget kudu dipotong, lan sing katon lara, ringkih utawa garing kudu dicopot.
  • Pelanggan: kanthi pupuk khusus kanggo bonsai sawise indikasi sing kasebut ing paket kasebut.
  • Rustitasitas: ndhukung nganti -5ºC.

Apa sampeyan mikir babagan Jeruk Callistemon?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jhon ngandika

    Halo, aku wis setaun kepungkur sing ditinggal, aku ngilangi 40 liter lemah kanthi urin lan feses kucing, aku sijine kompos oyot lan perlite. Artikel kasebut apik banget, luwih dhisik dingerteni kanggo ngobati, umure wis 10 taun, suwene suwene udakara.?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo jhon.
      Apike sampeyan nylametake dheweke 🙂

      Ya, aku ora bisa ngandhani apa umur pangarep-arep kanggo tanduran iki, nanging yen mbandhingake ciri khas karo tanduran liya, umume spesimen sampeyan bakal urip sajrone 40 utawa 50 taun maneh.

      Greetings.

  2.   Daniel Nicholas ngandika

    Apa winih saka callistemon?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Daniel.

      Wiji kasebut bakal ana ing njero kapsul coklat sing katon sawise kembang. Werna cilik banget, warnane coklat enom. Deleng, sampeyan bisa ndeleng ing Link iki.

      Greetings.