Jinis-jinis Lidah Buaya

Aloe vera minangka succulent cilik

El aloe Vera iku salah siji saka tetanduran succulent paling misuwur ing donya. Sapa sing durung diwanti-wanti duwe salinan ing omah utawa pekarangane? Kanthi nggatosaken kathah paedahipun kangge kasarasan, saha gampilipun anggenipun ngrumat, punika gampil dipungodha tumbas, awit kembangipun ugi pamer-pameran.

Nanging, senajan kerep dibudidayakake, bisa uga digabung karo spesies gaharu utawa sabilas liyane. Nyatane, Dipercaya manawa ana sawetara jinis aloe Vera, nanging nyatane mung ana siji. Banjur kita bakal pitutur marang kowe carane mbedakake saka liyane.

Kenging punapa jarene lidah buaya ana macem-macem?

Genus Aloe, yaiku klompok sing kalebu spesies kasebut aloe Vera, dumadi saka udakara 525 varietas sing beda-beda, sing asli saka Afrika, Madagaskar lan Timur Tengah. Dheweke urip ing wilayah sing panas lan garing, asring sinar matahari langsung., sing ing panggonan iku kuwat banget.

Minangka akibat saka urip ing kahanan kasebut, wis ngalami évolusi ngowahi godhong dadi gudang banyu, kang kok padha fleshy, lan kanggo njupuk kauntungan saka energi kanggo wutah mung nalika panas ora dadi kuat. Nanging nalika nindakake, lan amarga padha gegandhengan genetis, ana akeh spesies aloe sing katon padha. Bener, kabeh duwe ciri sing padha:

  • Godhongé dagingé, bentuké luwih utawa kurang segi telu, lan luwih utawa kurang amba lan nglukis.
  • Kembang spike, werna kuning, oranye-abang utawa abang.
  • Akeh wong sing acaules (padha ora duwe batang), sanajan ana sawetara sing nggawe batang sing cendhak banget, kayadene Aloe vera. Penting, ujar nganti nganti taun 2013 kalebu spesies wit, yaiku kanthi batang sing sejati, nanging saiki kalebu bagean saka genus Aloidendron. Contone, Dinkotoma lidah buaya saiki Aloidendron dikotomum.
  • Produksi sucker. Dheweke uga nindakake wiwit cilik lan akeh. Iki ngidini dheweke "ngambil alih" wilayah luwih cepet tinimbang liyane. Ora kaya sing invasif, amarga butuh iklim sing anget kanggo urip, lemah sing dikeringake kanthi apik, lan nampa banyu saka wektu kanggo wektu. Nanging diwenehi kesempatan, bisa uga duwe potensial invasif, kayata aloe maculate ing wilayah Mediterania.

Dadi apa varieties saka aloe Vera ana?

Nah, yen mung fokus ing spesies iki, wis suwe dipercaya yen Aloe vera Barbadensis, utawa Aloe vera Barbadensis Miller minangka subspesies saka aloe vera sing umum. Ora ana sing bisa luwih saka bebener. Ayo ndeleng apa sebabe:

  • Aloe vera 'Barbadensis': iku jeneng ilmiah sing diwènèhaké déning ahli hortikultur Philip Miller ing taun 1768. Dina iki ora dienggo.
  • Aloe vera Barbadensis Miller: Iki minangka jeneng sing ora bener, amarga Miller minangka jeneng mburi wong sing jenenge pisanan luwih saka rong abad kepungkur.

Nanging yen kita pengin nyelidiki luwih akeh babagan taksonomi, kita bakal weruh manawa tanduran iki uga diarani:

  • aloe chinensis, ing 1877.
  • aloe nuduhake, ing 1839.
  • Aloe perfoliata var. barbadensis, ing 1789.
  • Aloe rubescens, ing 1799.
  • aloe vulgaris, ing 1783.

Malah aloe maculate y aloe variegated, rong jeneng ilmiah sing saiki cocog karo rong jinis tanduran sing padha nanging ora padha karo aloe Vera, kaya sing sampeyan deleng ing ngisor iki.

Kepiye babagan bintik putih ing godhong?

Lidah buaya minangka succulent sing bisa duwe bintik putih

Gambar - Wikimedia / Praneethpjv

Titik utawa titik putih sing godhong lidah buaya kadang-kadang ana ing njero sirah. Apa tegese item sing ana titik ora a aloe VeraUtawa yen ana nanging macem-macem liyane? Apa sing tanpa poin duwe sifat luwih akeh, utawa sing duwe?

Ya, kabeh pitakonan iki dijawab kanthi siji jawaban: el aloe Vera Nalika isih enom, dheweke biasane duwe whiteheads, nanging nalika dheweke tuwa, dheweke mandheg. Sifat-sifate padha, amarga padha tanduran.

Lan apa sifat-sifat kasebut? Ing ngisor iki:

  • Iku antiseptik alam
  • Pelembab kulit lan rambut
  • Ngurangi constipation
  • Iki anti-natoni

Sampeyan bisa nggunakake topikal, ing gel utawa krim, utawa yen luwih seneng ngombe banyu aloe vera, kang dianjurake kanggo tuku wis disiapake amarga wis rasa rada kurang pait.

Kanggo informasi luwih lengkap, disaranake maca artikel iki:

Artikel sing gegandhengan:
Kepiye mbedakake Aloe vera sejati?

Jinis aloe Vera

Kaya sing wis dikomentari, ora ana macem-macem jinis aloe Vera: mung siji. Nanging ayo ndeleng sawetara spesies sing bisa disalahake:

  • Arboresens lidah buaya: yaiku macem-macem shrubby, sing ukurane nganti 1 nganti 4 meter, lan godhong glaucous ijo. Kembang kasebut minangka spike abang. Deleng file.
  • aloe ciliaris: Lidah panjat iku macem-macem sing dhuwuré 10 mèter. Wis godhong ijo lan tuwuh ing spiral. Kembangé oranye. Deleng file.
  • Aloe humilis: iku spesies sing dhuwuré nganti 10 sentimeter. Iki mbentuk klompok nganti diameter 30 sentimeter. Godhongé tipis, ijo, lan ngasilake kembang abang.
  • Juvenna lidah buaya: Iki minangka macem-macem cilik, dhuwuré kira-kira 5-7 sentimeter, sing ngasilake godhong kanthi titik putih ing sisih loro lan pinggir kuning kanthi untu.
  • Aloe maculata / Aloe saponaria: iku tanduran sing dhuwuré kira-kira 40 sentimeter. Godhongé ijo kanthi titik putih, lan kembangé abang. Deleng file.
  • Aloe perfoliata: yaiku jinis aloe sing dhuwuré 75 sentimeter. Tuwuh ing klompok rosette sing digawe saka godhong ijo lan pinggiran serrated. Kembange abang. Deleng file.
  • aloe striata: Lidah karang inggih punika tetuwuhan ingkang godhongipun ijo-biru, pinggiripun jambon prasaja. Kembang sing diasilake warnane abang koral.
  • aloe variegated: iku macem-macem sing dhuwuré maksimal 30 sentimeter, lan nduweni daging, godhong ijo peteng kanthi garis putih. Kembange oranye. Deleng file.

Kulo pengen sing saiki sampeyan bisa ngenali aloe Vera gampang. Yen ana keraguan, Yen sampeyan duwe kesempatan, mbandhingake tanduran sampeyan karo tanduran liya sing sampeyan kira padha, lan deleng rincian: ukuran, werna lan wangun godhong, werna lan wangun kembang, bantalan. Mangkono, sampeyan bakal bisa mbedakake aloe saka spesies Aloe liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.