Jinis begonias

Begonia minangka tanduran sing alus

Begonia minangka tanduran sing umume ora dhuwur banget. Padha tresna banget ing balconies, ngendi padha biasane nandur ing planters yen lagi cilik, utawa ing pot. Dheweke ngasilake kembang kanthi warna sing nyenengake, kang, sanajan padha duwe ukuran cilik, narik kawigaten akèh manungsa waé.

Nanging bisa uga tuwuh minangka tanduran njero ruangan. Nyatane, iki pancen ora ana pilihan nanging kudu ditindakake yen ana frosts ing wilayah kita, amarga resistensi kanggo kadhemen meh ora ana. Dadi ayo ndeleng apa jinis begonia sing bisa tuwuh lan kaya apa.

Jenis kelamin saka begonia kalebu udakara 1500 spesies, sing mung sawetara sing didagang. Mesthine, ing papan asale, kita bisa nemokake macem-macem liyane, dene ing negara kaya Spanyol entuk puluhan. Sanadyan mangkono, menarik kanggo ngerti supaya bisa duwe koleksi sing luwih akeh, lan / utawa dekorasi omah kanthi tanduran eksotis:

Begonia sayap malaikat

Angel Wing Begonia cilik

Gambar - Wikimedia / Khalid Mahmood

Begonia sing dikenal minangka sayap malaikat minangka hibrida antarane Begonia aconifolia y Begonia coccinea, digawe ing 1926, ing California, dening Eva Kenworthy Gray. Jeneng ilmiah Begonia cv Angel Wing. Iki minangka tanduran perennial sing dhuwuré 50 sentimeter, lan sing ngasilake godhong ijo. Kembangé abang lan sprout ing musim semi.

Begonia boliviensis

Begonia boliviensis minangka jinis begonia perennial

Gambar - Flickr / enbodenumer

La begonia Bolivia Iki minangka tanduran sing tuwuh ing Bolivia lan Argentina. Tekan dhuwur 30 nganti 50 sentimeter, lan godhong lanceolate, ijo, lan karo pinggiran serrated. Kembang kasebut duwe warna abang sing apik banget, detail sing disenengi para tukang kebon wiwit wiwitan. Nyatane, dipamerake wiwit taun 1867, ing Pameran Hortikultura Internasional ing Paris; lan ora mung iku, nanging iku salah siji saka progenitors saka Sato Begonia x tuber hybrida (begonia tuberous), sing bakal kita deleng mengko.

Begonia coccinea

La Begonia coccinea Iku tanduran asli Brazil, dikenal minangka angel wings begonia; sanajan kaya sing wis dakdeleng sadurunge, dheweke minangka salah sawijining progenitor Begonia cv Angel Wing. Dhuwuré antara 50 sentimeter nganti siji meter, lan nduweni godhong ijo peteng, kadhangkala ana bintik putih. Kembange abang koral.

Begonia cucullata

La Begonia cucullata, dikenal minangka kembang nacre utawa agrial, minangka tanduran perennial sing asli saka Amérika Kidul, khusus Argentina, Brasil lan Paraguay. Tekan dhuwur udakara 50 sentimeter, lan nduweni godhong ijo sing bentuke ovate. Kembangé jambon, putih utawa abang.

Begonia elatior (Begonia x hiemalis)

Begonia elatior minangka tanduran herbaceous

Gambar - Flickr / Mauricio Mercadante

La begonia elatior, minangka hibrida spesies asli Brasil. Godhongé ijo sing gedhé, lan kembangé biasane putih sanajan bisa dadi jambon, oranye utawa kuning. Tuwuh ing dhuwur 20-30 sentimeter.

Begonia gracilis

Ana jinis begonia sing duwe kembang cilik

Gambar - Wikimedia / Gsachar

La Begonia gracilis iku tanduran medium-ukuran, kang dhuwuré antara 25 lan 50 sentimeter. Iku asli saka Meksiko, lan nduweni godhong ijo kanthi pinggir wavy. Kembange jambon.

maculata begonia

Begonia maculata minangka tanduran perennial

Gambar - Wikimedia / GCornelis

La maculata begonia, sadurunge nelpon begonia koral, minangka tanduran endemik Brasil. Tuwuhe antara 40 nganti 60 sentimeter, lan ngembangake godhong ijo peteng kanthi titik putih ing sisih ndhuwur lan abang ing sisih ngisor. Kembang kasebut putih utawa jambon.

Begonia nelumbiifolia

Begonia nelumbiifolia yaiku begonia kanthi godhong bunder

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

La Begonia nelumbiifolia iku tanduran sing dikenal minangka xocoyule. Iku native kanggo Meksiko, lan dhuwuré antara 1 nganti 1,5 mèter. Godhongé dibunderaké, pungkasan ing titik landhep, lan werna ijo. Kembang ing sisih liya putih utawa jambon.

Pavonine Begonia

La Pavonine Begonia, utawa tetuwuhan biru, iku sawijining jamu kang tuwuh ing alas Malaysia. Tekan dhuwur udakara 40 sentimeter, lan ngembang godhong ijo-biru, sanajan gumantung saka cahya sing katon bakal katon luwih ijo utawa luwih biru. Apa maneh yen pengin katon biru, kudu dilebokake ing papan sing kurang cahya.

Begonia Rex Kab

La Begonia Rex Kab, utawa begonia rwaning dicet, minangka tanduran perennial asli Asia sing tekan dhuwur 40 sentimeter. Godhongé umumé ijo abu-abu lan putih, nanging bisa manéka warna gumantung saka spesimen: ana sawetara kultivar sing ana abang, liyane ijo, lan liya-liyane. Kembangé jambon.

Begonia x semperflorens

Begonia semperflorens minangka jinis begonia sing gampang tuwuh

La Begonia x semperflorens Iki minangka hibrida saka macem-macem begonias liyane sing asale saka Brasil. Gumantung ing iklim, bisa taunan utawa perennial, lan dhuwuré antara 15 nganti 30 sentimeter. Godhongé ijo utawa abang, lan lilin, mula diarani begonia lilin. Kembangé cilik, abang.

Begonia tuberous

Begonia tuberous minangka jinis begonia kembang gedhe

Gambar - Wikimedia / BotBln

Begonia tuberous, sing jeneng ilmiah Begonia x tuber hybrida, minangka hibrida saka sawetara kultivar sing diprodhuksi. Tekan dhuwur udakara 30 sentimeter, lan ngembangake kembang gedhe, abang utawa oranye.

Apa jinis begonia sing paling disenengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Marco A. Rangel ngandika

    THE BEGONIATUBEROSA.

bool (bener)