Jinis grumbul

Ana macem-macem jinis semak kebun

Ana macem-macem jinis grumbulan: ana sing rontog, ana sing umure abadi; Sawetara ngasilake kembang sing pamer banget, dene sing liyane pancen misuwur amarga sebab liyane, kayata ukuran, warna lan / utawa karat. Gumantung saka panggunaan sing pengin diwenehake, ditandur ing kebon, utawa ing pot.

Napa disaranake ngerti jeneng kasebut lan keprigelan sing bisa didol kanthi luwih gampang, lan uga sing arang banget, nanging uga menarik kanggo budidaya.

Jinis grumbul umume

Tanduran sing paling umum, mula sing paling gampang ditemokake ing nursery lan toko kebon yaiku:

Boj

Boxwood minangka jinis semak sing umum banget

Boxwood, sing jeneng ilmiahe yaiku Sempervirus Buxus, minangka tanduran ijo sing tuwuh ing Eropa. Yen diidini tuwuh kanthi bebas, bisa nganti 12 meter, nanging umume dijaga semak asor amarga ora sabar banget. Kajaba iku, ndhukung frosts nganti -20ºC, lan mung butuh penyiraman moderat, lan mesthine srengenge.

Forsythia

Forsythia minangka shrub sing gampang banget kanggo dirawat

Forsythia, kalebu genus Forsythia, yaiku grumbul deciduous sing tuwuh ing antarane 1 nganti 3 meter. Iki minangka tanduran sing mekar nalika musim semi, ngasilake kembang kuning sing akeh. Bisa uga ana ing srengenge lan ing semi-shade, nanging sampeyan kudu ngerti manawa mung bakal tuwuh ing lemah utawa landasan asam amarga ora ngidinke jeruk nipis. Nolak nganti -20ºC.

Milkmaid Cape

Tampilan myrtifolia Polygala

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Ziarnek, Kenraiz

Perah susu ing Cape minangka semak cemara sing jenenge ilmiah Myrtifolia poligala. Maksimal nganti 4 meter, lan ngasilake kembang jambon nalika musim semi. Sing apik yaiku katon kaya wit, mula suwe-suwe menehi warna sing apik. Iki asale saka Afrika Selatan; kanthi mangkono lan kabeh bisa tahan nganti -3ºC. Uga ora angel banget yen mangsa garing yen isih cekak lan ing lemah.

Jinis semak ijo saya suwe saya akeh

Yen sing digoleki semak cemara sing tuwuh ing tingkat sing cukup, mula saranake kaya ing ngisor iki:

Senna alexandrina (sadurunge Cassia angustifolia)

Senna alexandrina minangka semak kembang

Gambar - Wikimedia / Lalithamba saka India

La Senna alexandrina yaiku semak cemara sing tekan dhuwur maksimal 1 meter. Bumi iki asale saka Mesir, lan minangka tanduran sing selawase ana ing srengenge sing padhang lan ing wilayah sing anget utawa tropis bakal tuwuh kanthi cepet. Ndhukung frosts sing ringkih, nanging kudu tepat wektu, lan nganti -2ºC.

Laurel

Laurel minangka wit ijo

Laurel minangka semak cemara utawa wit cemara sing jenenge ilmiah Laurus nobilis. Asale saka wilayah Mediterania, lan tuwuh antara 5 nganti 10 meter. Amarga asale, kita bisa nganggep yen seneng srengenge lan nolak kahanan garing nalika ana ing lemah. Amarga alasan iki, irigasi ora kudu asring. Ndhukung nganti -12ºC.

Loropetalo

Kembang saka Loropetalum chinense var rubrum

Parrot minangka shrub sing jenenge ilmiah Chinense Loropetalum. Asale saka Asia, lan tekan dhuwure 2-3 meter. Iki ngasilake kembang sing kepengin weruh, kanthi kelopak sing dawa, lancip, lan jambon. Mesthi wae, tuwuh ing lemah sing asem utawa rada asem, nanging ora bisa tahan nganti -18ºC.

Jinis semak kembang

Ana akeh tanduran semak sing ngasilake kembang sing apik banget. Kita wis ndeleng sawetara, nanging ana liyane sing luwih ayu yen bisa:

Tanduran kupu-kupu

Tanduran kupu-kupu duwe kembang lilac

Tanduran kupu minangka tanduran godhong asli ing Tiongkok lan Jepang tuwuh antara 2 nganti 3 meter. Kembang iki nduweni jeneng umum sing kepengin weruh, yaiku warna lilac, biru, jambon, putih, utawa ungu, lan katon ing mangsa panas lan musim gugur: kupu-kupu pancen seneng banget, utawa luwih apik nektar sing ana. Jeneng ilmiah yaiku Buddleja davidii. Meh tuwuh ing meh kabeh jinis lemah, nanging luwih milih lemah sing entheng. Sijine ing srengenge lan aja lali prune nalika musim salju. Nolak frosts nganti -18ºC.

Azalea

Azaleas duwe kembang kanthi warna-warna

La azalea (genus Rhododendron) minangka shrub, biasane ijo, sing tekan dhuwure 1-2 meter. Kembang iki duwe kembang sithik, nanging bisa ngasilake kanthi jumlah kaya suwene mula kepenak banget bisa dideleng. Mungkin mung kekurangan yaiku mbutuhake lemah asam, lan sawetara shade. Kajaba iku, ndhukung frosts adhem lan ringkih, nanging mung nganti -2ºC.

Lilo

Kembang kembang Syringa vulgaris yaiku lilac

Lilo utawa lilac, sing jenenge ilmiah Syringa vulgaris, minangka wit semak utawa godhong endemik ing Balkan, ing Eropa. Tuwuh alon taun pisanan, nanging yen ditetepake luwih cepet. Tekan ndhuwur 6-7 meter, lan mekar nalika musim semi. Dheweke seneng srengenge lan nampa banyu saka wektu; Kosok baline, dudu tanduran sing ideal yen ing iklim garing; sanajan ing Mediterania angel banget nalika musim panas yen ora disiram. Nolak nganti -7ºC.

Jinis semak endi sing paling disenengi sampeyan? Apa sampeyan duwe ing kebon utawa pot?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.