Jinis cantuman

nandur tanduran

Salah sawijining teknik budidaya paling maju ing jagad gardening ing tetanen yaiku grafting. Iki minangka asosiasi antara rong tanduran sing beda-beda sing ana gandhengane supaya bisa terus berkembang dadi tanduran siji. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu milih tunas utawa tunas sing asale saka siji tanduran lan wenehake menyang tanduran liya. Iki dimaksudaké kanggo netepake Uni permanen. Ana akeh jinis cangkokan gumantung karo macem-macem lan tujuan sing ditanam.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani babagan jinis kahanan sing durung mesthi lan ciri-cirine.

Carane korupsi wis rampung

jinis greget ing gardening

Iku kita njupuk Bud utawa sprout sing asalé saka tanduran lan kita introduce ing liyane. Tanduran sing dadi tunas tunangan diarani tanduran utama. Sawise dadi prajurit, saben wong siji tetep nduweni ciri genetik. Graft bakal ngasilake bagean udara saka tanduran anyar, dene stok nyedhiyakake sistem oyot.

Transplantasi kasebut ditindakake kanthi irisan sing digawe kanthi pola kanggo nampa cangkokan supaya bisa digabung karo sel sing ana ing antarane loro kanggo mbentuk kalus penyembuhan. Kanggo nggabungake kekarone, sawetara kondhisi kudu dirampungake, sawetara internal, gumantung karo sifat tanduran sing digandhengake (kombinasi antarane sedulur sing luwih cedhak luwih apik), lan liyane ana ing njaba, gumantung karo lingkungan sing lagi berkembang.

Supaya rong organ tanduran kasebut digabungake kanthi permanen, kudu ana harmoni bentuk lan fungsi ing antarane jaringan sing ana ing kontak. Yen jaringan konduktif dibentuk sing ngidini jus bisa nyebar kanthi normal, master lan graft kudu duwe pembuluh getih kanthi diameter sing padha lan duwe komposisi sing padha. Iki mbutuhake manawa tetanduran gabungan duwe hubungan genetis sing raket banget.

Grafik ing antarane tanduran saka spesies sing padha aman, nyatane uga aman ing tanduran saka spesies sing padha. Grafik ing antarane tanduran kanthi genus sing padha, nanging ing sawetara kasus, spesies sing beda bisa digayuh, nanging ora kanggo kasus liyane. Contone, campuran ing antarane jinis jeruk (jeruk, jeruk lsp) gampang digayuh, nanging alur antara Prunus luwih angel (pir, wit apel).

Uga, supaya bisa dadi ikatan, kudu ana kontak sing raket ing antarane jaringan urip lan pangowahan ing kalorone kudu tumpang tindih. Kadhangkala amarga beda kahanan, Diprakirakaké bisa kedaden sawise korupsi iki gandheng, Supaya syarat loro kudu padha.

Wektu cantuman ing njobo biasane nalika geter wiwit obah lan bosok. Yaiku, Maret lan September-Oktober. Minangka jinis grafts, macem-macem, kanggo tanduran tartamtu utawa wektu transplantasi, sawetara cara luwih disenengi liyane.

Jinis cantuman

jinis cangkokan

Budhi tameng

Lagi digawe ing tetanduran, bullfighter terancam, nectarine, wit apel, woh pir wit lan ing tetanduran hias. Keuntungan gedhe amarga persentase kinerja dhuwur dipikolehi. Iki digawe saka mangsa musim semi nalika babakan pola bisa diarepake kanthi luwih gampang. Kajaba iku, penting supaya wit kasebut tuwuh kanthi aktif lan glepunge bisa mili kanthi apik.

Patch graft

Luwih angel tinimbang sing sadurunge, nanging digunakake kanthi sukses ing spesies kanthi kulit sing kandel kayata kenari. Wektu paling apik kanggo nindakake yaiku ing pungkasan mangsa panas utawa awal musim gugur. Sanajan bisa rampung ing musim semi, iku dudu wektu sing ideal. Kulit saka pola sing dibutuhake supaya bisa diresiki kanthi gampang wit kasebut ana ing kahanan tuwuh vegetatif kanthi getihe mili terus-terusan. Thanks kanggo jinis korupsi iki, bisa sukses nganti pola diameter 10 sentimeter.

Splinter

Iki minangka salah sawijining jinis sing durung mesthi sing kudu ditindakake nalika musim semi. Pola loro kasebut, cangkok ana ing perkembangan sing terus-terusan. Sampeyan uga bisa rampung ing musim panas, nanging tunas ora bakal berkembang nganti musim semi ing ngisor iki. Biasane cukup digunakake ing wit ara lan ficus liyane. Uga digunakake ing wit apa wae ana wit semak sing ana kayu alus.

Jinis grafts: barbs

wit buah sing dicangkok

Ing kasus kasebut, luwih disenengi pola lan barb duwe diameter sing padha. Yen pilihan luwih alus tinimbang pola kasebut, kudu diselehake ing sisih siji. Ora bisa dilebokake ing tengah. Biasane digawe ing tengah nganti pungkasan mangsa salju.

Stump ing cabang

Iki minangka metode sing migunani banget kanggo nyangkok ing cabang sing kandel banget. Kanggo wong iki paling apik pola yaiku cabang sing diametere udakara 3-5 sentimeter. Wektu paling apik kanggo nindakake ing pungkasan mangsa salju utawa awal musim semi. Barb mung kudu diasah ing sisih siji supaya kambium sabisa bisa kontak.

Tanduran lateral subkortis

Wektu kanggo nindakake yaiku ing pungkasan mangsa salju. Ing wektu iki babakan pola bisa diungkapake kanthi luwih gampang. Sampeyan mung kudu nindakake Motong T ing area kulit sing paling alus lan corak kulit. Pilihan kasebut disiapake kanthi beveling ing sisih siji wae. Taruhan kasebut banjur didorong ing ngisor kulit sing diangkat lan diikat kanthi anget. Pungkasane, dicampur nganggo mastic supaya bisa nyusun.

Wedge lateral sing durung mesthi

Iku wis cukup kerep digunakake ing runjung. Wektu sing paling umum ditindakake yaiku nalika musim salju. Sampeyan kudu ngenteni nganti pola paling ora 3 taun supaya wis siyap kabeh. Barb kudu tunas karo tunas terminal lan paling ora ana 3 tunas tambahan.

Irisan sederhana

Iki minangka salah sawijining jinis kahanan sing durung mesthi nalika pola lan pilihan duwe diameter sing padha. Polae dipotong nganggo gunting pruning nganti dhuwur sing dipengini lan potongan digawe sadawane tengah udakara udakara 6 sentimeter.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan jinis graf sing ana lan ciri khas kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.