Apa ana jinis carob?

Woh carob

Wit carob, jenenge ilmiah Ceratonia silika, minangka wit woh-wohan sing asli ing wilayah Mediterania sing bisa tuwuh ing papan-papan sing tandurane bakal ngalami kasusahan. Woh-wohan iki ngasilake woh-wohan sanajan ing lemah sing ora apik, kanthi cenderung erosi amarga kurang udan, lan yen sampeyan kurang sithik, sampeyan kudu ngerti manawa ndhukung suhu sing akeh.: saka -10ºC minimal nganti maksimal 40 maximumC. Menarik, sampeyan ora mikir?

Ya, isih ana liyane. 🙂 Ana macem-macem jinis carob. Lan, sanajan kabeh padha kayane padha karo kita, nyatane ana beda cilik nanging penting ing antarane sawetara jinis lan liyane. Temokake apa sejatine.

Varietas carob diklasifikasikake miturut jinis kembang, sing bisa dadi hermaphrodit, wadon utawa lanang.

Macem-macem karo kembang hermaphrodite

Carob diwasa

Dikenal minangka garrofero pria, borroses, ondaes, utawa masal floridor ing antarane jeneng liyane, dheweke duwe makutha sing ora kandhel, kanthi godhong sing kandel, peteng lan ora padhang. Jinis carob sing paling misuwur kanthi kembang hermaphrodite yaiku:

  • Botol banyu: yaiku wit sing nangis terbuka, pametu kacang walang dhuwur, antara 13 lan 15%. Panen ing pungkasan mangsa panas / awal musim gugur (September ing Hemisfer Lor).
  • Korsase: yaiku wit sing nangis sing ngasilake woh-wohan sing akeh, kanthi akeh selulosa lan isi gula sing sithik. Panen ing musim gugur (Oktober ing Hemisfer Lor).

Macem-macem karo kembang lanang

Dikenal minangka wates utawa pelabuhan, ciri kasebut nduweni bantalan gedhe, kanthi mahkota sing dibentuk dening cabang cendhak sing didhelikake dening godhong ijo peteng gedhe. Dheweke ora metokake woh lan luwih sensitif adhem tinimbang liyane.

Macem-macem karo kembang wadon

Woh-wohan saka carob utawa siliqua Ceratonia

Dheweke paling dihargai. Ing Spanyol, kita duwe untung duwe macem-macem, kayata:

  • Bravia: yaiku macem-macem jinis sing tuwuh ing pegunungan propinsi Malaga. Yaiku wit ukuran sedheng, carob wernane coklat tuwa. Dawane 12-14cm lan dipanen ing musim gugur.
  • Castilian: yaiku macem-macem jinis sing tuwuh utamane ing Andalusia Wétan. Wit gedhe, godhonge gedhe banget lan nangis, kanthi produksi dhuwur. Woh-wohan kasebut coklat tuwa, jembar, kandel lan dawane antara 10 lan 17cm. Panen ing awal musim gugur.
  • Casuda: yaiku wit sing mbukak kanthi wiyar sing akeh ditandur ing sisih kidul Castellón lan Valencia. Musim panen awal musim gugur (pertengahan September ing Hemisfer Lor).
  • Costella utawa De la Canal: wit iku asale saka pulau Mallorca. Nduweni mahkota kanthi sawetara cabang lan godhong, sing gedhe, kurang luwih bunder lan ijo peteng. Carob wernane coklat enom, ora legi legi. Dawane 18-22cm lan dipanen ing musim gugur.
  • Sungu wedhus: uga dikenal kanthi jeneng Banya de Cabra, iku wit sing kuat, kanthi makutha godhong lan godhong gedhe. Pulp kasebut arang banget lan rasane ora enak. Panen ing awal musim gugur.
  • Ireng utawa Ireng: yaiku jeneng sing ditampa ing wilayah Barcelona, ​​Tarragona lan Castellón. Ditemokake kanthi wit godhong, gedhe, lan kuat. Carob ireng, mengkilat, dawane 12 nganti 16cm. Pulpane putih, kanthi rasane legi. Panen ing musim gugur (Oktober ing Hemisfer Lor).
  • Rojal: yaiku wit gedhe, kanthi makutha kandhel sing digawe godhong ijo peteng. Sensitif banget tumrap suhu sing mudhun, nanging tahan sawetara penyakit kayata jamur bubuk. Panen ing awal musim gugur.
  • Kecenderungan: yaiku wit semi-nangis kanthi godhong ijo sing padhet lan entheng. Iki sensitif karo penyakit kayata jamur bubuk, nanging gampang pulih saka hama kayata mealybugs. Iki ngasilake woh-wohan sing akeh, sing dawa umure 15 nganti 17cm, dikumpulake ing musim gugur.

Godhong siliqua ceratonia

Apa sampeyan ngerti jinis carob iki? Sampeyan duwe wong?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   robert cot tunggal ngandika

    Halo Aku seneng karo woh iki, ing omah aku mesthi nganggo jaran - uga disigar utawa glepung (mula ora ana winih, yaiku bagean saka woh sing paling larang), aku seneng wit kanthi bentuk. Pitakonanku yaiku - aku duwe peternakan cilik lan pengin nandur sawetara, kahanane peternakan kasebut ana ing dataran irigasi sing sak kilomèter saka kali, ing wilayah iki ora ana wit-witan carob nanging ana rong kilometer saka kali sing luwih akeh gunung, apa ana macem-macem sing bisa ditandur? -Thanks -

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Robert.
      Kanggo njupuk ruang sing luwih apik, aku nyaranake carob lanang, sing duwe mahkota tipis bakal ngidini sampeyan duwe spesimen sing luwih cedhak.
      A Salam.

  2.   ENRIQUE ngandika

    kabeh bisa dipangan?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Enrique.
      Ya kabeh.
      A Salam.

bool (bener)