Jinis Euphorbia

Euphorbia milii minangka tanduran sing subur

Genus Euphorbia beda-beda banget: kita nemokake jamu, uga sukculents, wit lan shrubs. Tanduran herbaceous ora duwe kagunaan ing landscaping. Tanduran iki ngemot lateks, yen nalika kontak karo kulit nyebabake gatel, lan yen ditelan, kita bakal nemoni masalah sing luwih serius, kayata kram, delirium utawa ambruk, mula tandurane luwih akeh, amarga hiasane luwih akeh.

Mula, yen pengin nanem euforia, disaranake milih spesies sing pas. Lan empon-empon ora mung ditanduri sethithik, nanging umume minangka tanduran sing umume urip sawetara wulan. Nanging, sisane, bakal dekorasi taman, teras utawa teras kanthi luwih suwe. Dadi, ayo ndeleng jinis Euphorbia paling apik sing ana ing lemah utawa ing pot.

Wit-witan

Ana sawetara jinis Euphorbia sing dhuwur banget. Dheweke dihargai banget ing kebon, sanajan kadhang ditandur ing pot:

Lilin Euphorbia

Lilin Euphorbia minangka wit sing subur

Gambar - Wikimedia / Frank Vincentz

La Lilin Euphorbia minangka endemik wit sing subur ing Tanduk Afrika sing tekan dhuwur maksimal 20 meter, sanajan sing normal yaiku ora ngluwihi 10 meter. Bisa urip sithik banyu, nanging penting supaya lemah duwe saluran banyu sing apik banget.

Euphorbia tirucalli

Wit driji minangka wit succulent

Gambar - Wikimedia / Frank Vincentz

La Euphorbia tirucalli minangka wit endemik ing wilayah sing garing ing Afrika lan India. Iki dikenal minangka wit driji, antena utawa balung, lan tuwuh ing antarane 12 nganti 15 meter ngembangake batang silinder lan succulent. Pancen gampang dirawat, amarga ora mbutuhake mbanyoni sithik lan cahya sing padhang.

Triguna Euphorbia

Deleng saka trigona Euphorbia

Gambar - Wikimedia / Ies

La Triguna Euphorbia Iki kalebu spesies wit sing asale ing Afrika sing dikenal minangka wit susu Afrika, utawa kaktus katedral sanajan ora ana gandhengane karo kaktus. Tumbuh kanthi laju sing alon, mula bisa tuwuh ing pot nganti pirang-pirang taun. Dhuwuré bisa nganti 10 meter.

Entuk Euphorbia

Ing Euphorbia ingens minangka wit

Gambar - Wikimedia / JMK

La Entuk Euphorbia Iki minangka wit endemik ing Afrika kidul, kanthi mahkota sing bentuke lilin digawe saka batang sing subur. Iki tanduran sing apik banget, dianjurake banget kanggo taman rockery lan garing, sing Ndhuwur dhuwure kurang luwih 15 meter.

Grubbery

Antarane euphorbias semak, kita nemokake macem-macem macem-macem. Iki sing paling disaranake:

Aphlla Euphorbia

Aphlla Euphorbia minangka shrub

Gambar - Wikimedia / Olo72

La Aphlla Euphorbia minangka spesies endemik ing Kepulauan Canary sing ngembangake batang sing asale nganti 2,5 meter. Ora duwe godhong, nanging minangka tanduran tahan garing banget.

Euphorbia balsamifera

Euphorbia balsamifera, semak belukar

Gambar - Wikimedia / Frank Vincentz

La Euphorbia balsamifera Tanduran semak minangka tabaiba manis sing tuwuh ing Kepulauan Canary, Sahara lan tekan Arab. Tekan ndhuwur udakara 1,5 meter, lan cabang saka ngisor batang. Iki minangka simbol tanduran alami saka pulo Lanzarote, miturut undang-undang Pamrentah Kepulauan Canary.

Characias Euphorbia

Characias Euphorbia minangka shrub cilik

Gambar - Flickr / Eric Hunt

La Characias Euphorbia, utawa euphorbia Mediterania, minangka tanduran shrubby abadi, asale saka wilayah Mediterania. Tuwuhe udakara udakara meter utawa kurang, lan duwe khasiat sing ora enak banget. Bisa diduweni ing kebon kanggo tanduran sing pengin kurang banyu.

Euphorbia enopla

Enopla Euphorbia minangka semak cilik

Gambar - Wikimedia / Frank Vincentz

La Euphorbia enopla minangka spesies endemik semak sukun lan eri ing Afrika Selatan. Cabang kasebut akeh lan saka pangkalan, lan batange silinder. Tumbuh nganti 90 sentimeter, lan iku menarik banget amarga dinese duwe warna abang sing apik.

Lactea Euphorbia

Lactea Euphorbia minangka succulent arboreal

Gambar - Wikimedia / Arria Belli

La Lactea Euphorbia minangka semak asli Asia tropis sing tuwuh nganti 5 meter. Makutha kasebut digawe saka batang diameteripun 3-5 sentimeter, lan duri cendhak ing pucuk kasebut. Pancen asring dicangkok, utamane kultivar Euphorbia lactea subsp. crista.

Euphorbia milii

Milii Euphorbia minangka shrub eri

Gambar - Wikimedia / Frank Vincentz

La Euphorbia milii, sing dikenal minangka mahkota Kristus, minangka semak asli ing Madagaskar. Ndhuwur dhuwur 2 meter, lan duwe batang eri ing pungkasane godhong godhong ijo thukul, uga kembang, yaiku abang, putih, jambon utawa oranye. Sing terakhir katon ing musim semi.

Euphorbia pulcherrima

Poinsettia minangka shrub deciduous

La Euphorbia pulcherrima Iki minangka semak belukar asli saka Meksiko lan Amerika Tengah sing dikenal kanthi jeneng poinsettia, poinsettia, utawa kembang Natal. Tekan dhuwuré 4 meter, kanthi godhong ijo ovate. Mekar ing pungkasan taun lan nganti musim semi, ngasilake perbungaan sing kasusun saka bract (godhong modifikasi) warna abang, kuning utawa jambon. Iki sensitif banget kanggo kadhemen.

Euphorbia regis-jubae

Regis-jubae Euphorbia minangka shrub Kanaria

Gambar - Wikimedia / Frank Vincentz

La Euphorbia regis-jubae minangka shrub succulent asli ing Kepulauan Canary lan Afrika sing tuwuh nganti 2 meter. Iki minangka tanduran sing bercabang, kanthi godhong ijo dawa lancip. Narik banget ing pot ing iklim sing anget.

Euphorbia resinifera

Resinifera Euphorbia minangka tanduran sing subur

Gambar - Wikimedia / Frank Vincentz

La Euphorbia resinifera iku spesies sukulen sing asli saka Maroko. Ndhuwur 60 sentimeter ing dhuwur, lan nduweni asile, sanajan ora biasane cabang, akeh banget lan tuwuh saya cedhak, ana prekara sing katon penasaran karo tanduran. Bisa tahan frosts sok-sok lan banget.

Ramuan

Euphorbias Herbaceous biasane tanduran taunan (sanajan ana pengecualian), dhuwure kurang. Dheweke ora dikomersialake banget, luwih-luwih yen dibandhingake karo wong liya sing umure luwih dawa, nanging bisa katon, kayata, taman xero.

Siprus euphorbia

Euphorbia cyparissias minangka ramuan

La Siprus euphorbia Iki minangka ramuan urip sing dikenal kanthi jeneng cypress euphorbia utawa spurge sing tuwuh ing Eropa. Tuwuhe udakara antara 10 nganti 30 sentimeter, lan godhong ijo memanjang sing malih dadi abang nalika musim gugur. Amarga asale, luwih becik tuwuh ing wilayah sing sedheng amarga bisa ndhukung frosts moderat.

Euphorbia 'Diamond Frost'

Euphorbia Diamond Frost minangka ramuan kanthi kembang putih

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

Euphorbia berlian, minangka hibrida saka Euphorbia hypericifolia. Iki minangka ramuan siklus taunan sing tekan dhuwur udakara 30 sentimeter. Kasedhiya kembang putih sing apik banget ing kembang musim semi-musim panas.

Euphorbia exigua

Exigua Euphorbia iku sithik

Gambar - Wikimedia / Stefan.lefnaer

La Euphorbia exigua Iki minangka ramuan taunan saka Macaronesia, Eropa, lan tekan Iran. Nduweni batang lurus lan godhong linier, lan Dawane udakara 25 sentimeter.

Euphorbia falcata

Euphorbia falcata minangka ramuan hias

Gambar - Flickr / Jorge Íñiguez Yarza

La Euphorbia falcata minangka ramuan taunan saka Macaronesia, wilayah Mediterania, lan Himalaya.  Tumbuh antara 20 nganti 30 sentimeter, lan ngembangake batang ijo kanthi godhong oval.

Euphorbia hirsuta

Euphorbia hirsuta minangka tanduran taneman

Gambar - Flickr / José María Escolano

La Euphorbia hirsuta iku endemik kanggo Macaronesia lan wilayah Mediterania. Tuwuhe antara 30 nganti 40 sentimeter, lan batangé asring ditutupi rambut sing cendhak banget.

Lathyris Euphorbia

Euphorbia lathyris minangka ramuan

Gambar - Wikimedia / Syrio

La Lathyris Euphorbia utawa spurge minangka ramuan abadi sing tuwuh liar ing India lan Afrika. Ndhuwur nganti 30-90 sentimeter, lan warnane ijo ijo. Utamane dikultivasi kanggo sifat obat penghilang tahi lalat.

Euphorbia medicaginea

Euphorbia minangka jinis tanduran sing akeh banget

Gambar - Wikimedia / CT Johansson

La Euphorbia medicaginea minangka ramuan taunan saka asli Semenanjung Iberia, Kapuloan Balearic lan Afrika Lor sing dhuwuré nganti 35 sentimeter. Godhonge lanceolate, warnane ijo, lan tuwuh saka batang sing kurang luwih lurus Yaiku a tanduran ruderal, sing asring dianggep minangka gulma nalika ditandur ing lahan sing ditandur.

Euphorbia lemu

Euphorbia sing lemu kalebu succulent

Gambar - Wikimedia / Petar43

La Euphorbia lemu minangka endemik ramuan sukulen abadi ing Afrika Selatan sing duwe batang bentuk bal. Diametere 15 sentimeter lan udakara 10 sentimeter nalika diwasa, lan ora duwe duri.. Iki minangka salah sawijining spesies Euphorbia sing paling hiasan.

Euphorbia paralias

Euphorbia paralias minangka tanduran taneman

Gambar - Wikimedia / Zeynel Cebeci

La Euphorbia paralias Iki minangka ramuan abadi saka Macaronesia, Kepulauan Canary lan wilayah Mediterania. Wit iki duwe batang sing tuwuh jejeg, udakara 75 sentimeter, lan ijo. Mung urip kanthi apik ing medan sing wis sithik, angger ora ana frosts moderat.

Euphorbia prostrata

Euphorbia prostrata minangka ramuan sing tuwuh sithik

Gambar - Wikimedia / Harry Rose

La Euphorbia prostrata Iki minangka ramuan siklus taunan endemik saka Amerika Serikat menyang Amerika Selatan. Ngembangake batang sing langsing lan digantung nganti 20 sentimeter, Werna ijo. Ing papan asale, iki digunakake kanggo gangguan pencernaan, nanging ora luwih becik dikonsumsi yen ora ana ing registrasi medis.

Euphorbia segetalis

Euphorbia segetalis minangka ramuan cilik

Gambar - Wikimedia / Drow lanang

La Euphorbia segetalis Wit iki minangka ramuan sing hidup utawa taunan gumantung karo iklim, asale saka Macaronesia, Kepulauan Canary, lan wilayah Mediterania. Tekan dhuwur 10 nganti 40 sentimeter, lan ing papan asale mula digunakake minangka obat pencahar lan antiseptik.

Euphorbia serrata

Euphorbia serrata minangka ramuan kembang cilik

Gambar - Flickr / Bernard DUPONT

La Euphorbia serrata, dikenal minangka wit ara neraka utawa spurge godhong bergerigi, minangka ramuan taunan saka bawana Eropa sing dhuwuré 40 sentimeter. Ngembangake siji batang kanthi godhong sing watese dadi serrated. Minangka kasunyatan sing penasaran, diprecaya manawa ing sawetara kutha ing Andalusia, bocah-bocah wadon nggunakake sap tanduran iki kanggo nglukis rai.

Euphorbia suzannae

Euphorbia suzannae, kalebu succulent cilik

Gambar - Wikimedia / stephen boisvert

La Euphorbia suzannae minangka ramuan suket saka Afrika Selatan. Nduweni batang silinder, cekak udakara 10 sentimeter, lan duri sing cendhak banget lan ora mbebayani. Tuwuh cepet, lan tahan frosts entheng.

Euphorbia terracina

Euphorbia terracina minangka ramuan

Gambar - Wikimedia / Ragnhild & Neil Crawford saka Swedia

La Euphorbia terracina Iki minangka ramuan taunan saka Macaronesia, Kepulauan Canary lan wilayah Mediterania. Tumbuh nganti 65 sentimeter, lan biasane duwe gagang sing sederhana, sanajan kadang cabang.

Salah siji jinis Euphorbia sing paling disenengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.