Jinis geranium

Geranium bisa ditandur ing pot utawa ing kebon

ing geranium Wit-witan iki minangka tanduran taneman sing wis misuwur amarga kembang sing apik, lan gampang ditanam lan reproduksi. Umume umume ing Afrika Selatan, padesan banget lan tahan frosts cahya. Iki digunakake utamane minangka tanduran pot (utawa tanduran), nanging uga bisa digawe amben warna ing sawetara pojokan kebon.

Dheweke adaptasi karo kabeh jinis lemah, lan siji-sijine sing bakal ditakoni yaiku sampeyan lebokake ing pameran sing cerah lan siram udakara 3 kali seminggu ing musim panas lan sisane setahun sepisan utawa kaping pindho saben minggu. Nanging, saliyane iku, ana sawetara jinis geranium, siji-sijine luwih asri. Apa sampeyan pengin ngerti apa sejatine lan bedane?

Ngerti geranium

Geranium ngasilake kembang kanthi warna-warna

Kita nggunakake tembung geranium kanggo ngomong babagan tanduran saka rong genera sing, sanajan umume padha, kalebu loro genera sing beda-beda. Salah sijine yaiku Geranium, yaiku geranium, umpamane murni, lan liyane yaiku Pelargonium. Ayo ngerti sethithik babagan ciri saben wong supaya gampang mbedakake:

  • Geranium: yaiku tetanduran tahunan, biennial utawa perennial sing asale ndhuwur kabeh saka sisih wétan wilayah Mediterania. Godhongé gampang, asring dipérang karo palmorma, kanthi bentuk bunder lan margin dentate. Kembang kasebut dikelompokake dadi umbel lan ana sing abang, jambon, putih utawa kuning.
  • pelargonium: minangka tetanduran ramuan saka utawa tanduran shrubby sing asale ing Afrika, utamane. Godhonge dibunderake, rada dipérang, lan warnane ijo. Kembangé cilik, kelopak tipis, lan diklompokaké ing umbel. Warna kasebut bisa beda-beda: jambon, ungu, putih, lan liya-liyane.

Dadi, ayo ndeleng endi spesies sing paling representatif kanggo saben genus.

Jinis geranium saka genus Geranium

Geranium minangka tanduran taunan utawa perennial sing ngasilake kembang sing apik banget, kanthi nilai hias sing gedhe. Kajaba iku, dheweke ora mbutuhake ati-ati banget, amarga umume bisa tahan adhem tinimbang Pelargonium. Nanging, sampeyan kudu ngerti yen sawetara spesies dilindhungi.

Iki minangka spesies sing paling populer:

Dissectum Geranium

Disectum Geranium minangka tanduran taneman

Gambar - Wikimedia / Fornax

El Dissectum Geranium minangka ramuan tahunan sing mesthi ana ing Kepulauan Canary sing dhuwuré 20-30 sentimeter. Wis godhong sing bedha banget, lan ngasilake kembang jambon.

Geranium lucidum

Geranium lucidum umume ing dalan

Gambar - Wikimedia / Cwmhiraeth

El Geranium lucidum Punika a tandur asli Eropa kanthi gagang nganti 30 sentimeter. Godhonge ijo padhang, lan rada beda. Ing musim semi ngasilake kembang jambon.

Geranium macrorrhizum / Geranium molle (Geranium dalan)

Molle Geranium minangka tanduran taneman

Gambar - Wikimedia / Svdmolen

Geranium dalan, sing jenenge ilmiah Molle geranium (sadurunge Geranium macrorrhizum), minangka tanduran taunan Eropa sing dhuwuré nganti 40 sentimeter. Kembange mekar nalika musim semi lan musim panas, lan jambon.

Piraniumium geranium

Geranium pyrenaicum minangka jinis geranium

Gambar - Wikimedia / xulescu_g

El Piraniumium geranium minangka tanduran perennial sing asale saka Eropa sisih kidul lan kulon sing tuwuh ing antarane 30 nganti 70 sentimeter. Wiwit musim semi nganti musim semi ngasilake kembang kanthi warna lilac sing megah.

Geranium purpureum (Rook leg)

Geranium purpureum minangka salah sawijining jinis geranium herba

El Geranium purpureum Punika a tanduran taunan nganti 70 sentimeter dikenal minangka rook leg. Asale saka Kepulauan Canary, lan mekar ngasilake kembang cilik jambon.

Geranium robertianum

Robertianum Geranium minangka tanduran taneman

Gambar - Wikimedia / Joli

El Geranium robertianum minangka ramuan taunan saka Eropa, Asia lan Afrika Lor dhuwuré nganti 10 nganti 45 sentimeter. Godhonge ana segi telu, dibagi banget, lan kembange wungu.

Geranium rotundifolium (Sausanne)

Rotundifolium Geranium minangka tanduran kanthi kembang cilik

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Ziarnek, Kenraiz

Sausana, sing jeneng ilmiahe yaiku Geranium rotundifolium, minangka tanduran sing asale saka Eropa tuwuh nganti 30 sentimeter. Kembange mekar nalika musim semi lan musim panas, lan warnane kuning alus.

Geranium sanguineum

Sanguineum Geranium minangka tanduran kembang wungu

El Geranium sanguineum minangka tanduran perennial sing asli ing Eropa tuwuh nganti 40 sentimeter. Kembang kasebut wungu-wungu lan katon wiwit pungkasan musim semi nganti pungkasan musim panas.

Geranium sylvaticum

Geranium sylvaticum minangka tanduran kembang sing apik banget

Gambar - Wikimedia / xulescu_g

El Geranium sylvaticum yaiku ramuan sing asale saka Eropa, utamane Skandinavia, sing tekan dhuwure 30 nganti 60 sentimeter. Ana lobed, lan kembang wungu.

Jinis geranium saka genus Pelargonium

Pelargonium minangka tanduran sing menarik kanggo kebon, teras, balconies ... Wis umure, nalika tuku utawa menehi, kita bakal yakin bakal ngrasakake pirang-pirang taun.

Spesies sing paling populer yaiku:

Pelargonium kapitatum (Geranium pink)

Pelargonium capitatum minangka tanduran kanthi kembang wungu

Gambar - Wikimedia / Emőke Dénes

El Pelargonium kapitatum, sing diarani geranium jambon, minangka tanduran shrubby abadi saka Afrika Selatan. Nganti dhuwur 100 sentimeter, dadi iku sampurna yen duwe pager kurang ing kebon utawa ing pot gedhe dekorasi teras.

Pelargonium crispum (Jeruk lemon)

Crispum Pelargonium minangka tanduran hias

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

Dikenal minangka geranium lemon utawa geranium sing wangi lemon, ing Pelargonium crispum iki minangka tanduran shrubby saka Afrika Kidul. Tumbuh udakara 0,80 nganti 1,5 meter, lan minangka salah sawijining bau paling enak (lemon, mesthi). Kelemahane yaiku ora tahan es, mula prelu dijaga nalika musim salju yen suhu mudhun kurang saka 0 derajat.

Grandflorum Pelargonium (Geranium pansy)

Grandflorum Pelargonium dekorasi banget

Dikenal minangka geranium pansy, ing Grandflorum Pelargonium minangka tanduran shrubby sing asale saka Afrika Selatan sing tekan dhuwur maksimal 1,5 meter. Kembang kasebut apik banget, mula disaranake supaya ditandur ing area sing katon, kayata ing tanduran ing ngarep omah.

Pelargonium kuburan (Geranium anti-nyamuk)

Graolens Pleargonium minangka tanduran hias

Gambar - Wikimedia / Eric Hunt

Geranium anti-nyamuk, sing jenenge ilmiah yaiku Pelargonium kuburan, minangka tanduran shrubby sing asale saka Afrika Selatan, Zimbabwe lan Mozambik. Wutah nganti dhuwur 1-1,5 meter, lan menarik banget kanggo ngusir nyamuk sing ngganggu.

Citrosum pelargonium (Geranium sitrella)

Citrosum Pelargonium minangka kultivar saka graolol Pelargonium

Gambar - Wikimedia / Mokkie

Pelargonium 'citrosum' minangka kultivar saka Pelargonium kuburan sing dikenal minangka geranium sitrella. Mirip banget, nanging ora kaya iki ngasilake kembang sing luwih cilik.

Pelargonium hortorum (Malvon)

Pelargonium hortorum minangka jinis geranium

Gambar - Wikimedia / Alejandro Bayer Tamayo saka Armenia, Kolombia

El Pelargonium x hortorum yaiku salib antarane Panjaluk pelargonium y pelargonium zonale. Dikenal kanthi jeneng mallow, geranium umum, geranium kebon utawa kardinal, lan tuwuh antara 30 nganti 60 sentimeter. Iki ngasilake pirang-pirang kembang sajrone pirang-pirang taun suwene, dadi aja ragu-ragu nggawe kasebut minangka inti lan / utawa ing tanduran 😉.

Pelargonium peltatum (Gadis Gipsi)

Pelargonium peltatum minangka jinis geranium ornamen

Gambar - Slave Wikimedia / Stojanoski - Silfiriel

Geranium dikenal kanthi sebutan "gypsies", sing jenenge ilmiah Pelargonium peltatum, dheweke luwih becik dipasang ing tangga njaba ruangan, utawa ing loteng, wiwit duwe karep dadi gantung. Iki minangka tetanduran perennial sing bakal ngurmati ing papan sing padhang banget, lan sanajan tahan kekeringan, luwih seneng mbanyoni asring mekar sajrone musim semi lan musim panas.

pelargonium zonale (Geranium Zonal)

Geranium zonal minangka tanduran kanthi kembang abang, jambon, utawa putih

Gambar - Wikimedia / Jerzy Opioła

Geranium zonal, sing jeneng ilmiah kasebut pelargonium zonale, sing paling misuwur. Dheweke uga kadang diarani Pelargonium x hortorum. Bisa diarani iki minangka »geranium kabeh urip». Iki minangka tanduran perennial, yaiku bisa tekan dhuwur maksimal rong meter, sanajan sing paling umum yaiku ora ngluwihi 50cm. Guna banget minangka tanduran pot utawa kanggo nggawe bintik-bintik warna sing apik ing kebon.

Kembangé bisa abang, jambon, oranye utawa putih. Sanajan godhong, biasane ijo, bisa nganti 3 warna. Nanging sing terakhir minangka kultivar sing muncul bubar.

Apa perawatan dhasar saka geranium?

Ana macem-macem jinis geranium hias

Yen sampeyan pengin duwe geranium, disaranake sampeyan lebokake ing area sing padhang (luwih becik ing njaba, ing srengenge), lan sampeyan ngombe 3-4 kali seminggu nalika musim panas lan 1-2 seminggu suwene setaun. Kajaba iku, penting banget nalika musim panas sampeyan ngobati cypermethrin 10% kanggo nyegah mabur geranium.

Sampeyan bisa mbayar saka pungkasan mangsa nganti musim gugur, luwih disenengi karo pupuk alami kayata guano, nanging yen sampeyan milih bahan kimia, pupuk cair universal utawa tanduran kembang menehi asil sing apik banget.

Apa sampeyan pengin duwe ing kebon utawa ing pot sampeyan kudu eling yen lemah utawa landasan kudu duwe saluran sing apik, amarga ora nolak waterlogging. Mula, disaranake sampeyan tambahake lapisan udakara telung sentimeter arlite, tanpa dipikirake ing endi, lan nyampur bumi kanthi 20-30% perlite utawa pumice.

Pungkasan, yen sampeyan manggon ing wilayah sing frost terdaftar, sing paling utama yaiku njaga ing njero ruangan nganti musim semi bali.

Apa sing sampeyan pikirake babagan geranium?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Pedro Hernandez Marco ngandika

    Aku duwe teras sing nyenengake karo geranium pink salmon sing dawane udakara sepuluh meter

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Apik