Jinis Guzmania

Guzmania minangka bromeliad tropis

Bromeliad saka genus Guzmania menarik banget ing kamar sing akeh cahya mlebu liwat jendhela lan / utawa lawang Prancis, utawa uga ing pojokan kebon sing direksa angin lan es.

Kajaba iku, kudu dikandhani sawetara jinis Guzmania wis diidentifikasi, nganti angel bisa milih mung siji macem-macem. Kasunyatane, amarga katon apik nalika dikombinasikake, disaranake entuk sawetara salinan sing beda. Efek sing bakal sampeyan lakoni mesthi seneng karo sampeyan.

Apa jinis Guzmania sing ana?

Jenis kelamin Guzmania Dumadi saka 212 spesies sing asale saka Amerika Utara sisih kidul nganti Amerika Selatan, kanthi jumlah paling gedhe dikonsentrasekake ing Amerika Tengah. Biasane ora duwe gagang, lan yen padha, cendhak. Kabeh mau tuwuh ngasilake godhong rosette, kurang luwih jembar lan / utawa dawa, nanging mesthi utuh.

Cara ndarbeni yaiku kanthi wiji, utawa umume nganggo stolon (pengisep) sing godhong sawise mekar nalika musim panas. Nalika stalk kembang garing, godhong uga mati, dadi wiji lan keturunane dadi keturunan. Kajaba iku, kembange bakal thukul awal, mula dadi tanduran sing umure mung sawetara taun.

Artikel sing gegandhengan:
Apa sing diarani stolon lan kanggo apa?

Iki sing paling menarik:

Guzmania eduardii

Guzmania eduardii minangka bromeliad cilik

Gambar - Wikimedia / Timm Stolten

Iki Dhuwuré guzmania 40-70 sentimeter asli Kolombia lan Ekuador sing ngasilake godhong ijo lan ora duwe gagang. Saka tengah tunas inflorescence nganti 10 sentimeter, sing digawe saka bract abang padhang (utawa kelopak palsu).

Guzmania lingulata

Guzmania lingulata minangka bromeliad kembang abang

Gambar - Flickr / Mauricio Mercadante

La Guzmania lingulata Dikenal minangka kembang dupa, lan asale saka Meksiko. Tuwuh ing dhuwur 16-29 sentimeter, lan ngembang godhong ijo. Kembang kembang kasebut duwe efek abang.

Guzmania monostachia

Iki minangka bromeliad sing asale saka Meksiko menyang Amerika Selatan, ing endi tuwuh ing wilayah tropis. Tekan dhuwur udakara 40 sentimeter, lan godhonge ijo. Infloresensi kasebut tuwuh saka tengah tanduran, lan tegak, kanthi bract abang.

Guzmania osyana

Guzmania osyana minangka tanduran epifit

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Ziarnek, Kenraiz

Iki minangka spesies endemik guzmania ing Ekuador, ing bebaya kepunahan amarga kelangan habitat. Wutah nganti dhuwur udakara 40 sentimeter, lan ngasilake godhong ijo, uga infloresensi abang.

Guzmania rubrolutea

Guzmania rubrolutea minangka tanduran sing apik

Gambar - Wikimedia / BotBln

La Guzmania rubrolutea minangka spesies endemik ing alas gunung ing Ekuador, ing bebaya kepunahan amarga kelangan habitat. Dhuwuré nalika wis diwasa udakara 40-50 sentimeter, lan godhonge ijo. Infloresensi kasebut kuning semu kuning, mula jenenge kulawarga (rubrolutea).

Guzmania sanguinea

Tampilan sanguea Guzmania

Gambar - Wikimedia / Oeropium

Iki minangka macem-macem macem, endemik kanggo Amerika Tengah lan utamane Ekuador. Dhuwure nganti 150 sentimeter nalika mekar, nggawe salah sawijining jinis paling gedhe. Godhongé ijo, lan malih kembang empuné oranye / abrit.

Guzmania subcorymbosa

Tampilan subcorymbosa Guzmania

Gambar - Wikimedia / Arnaud Fafournoux

La Guzmania subcorymbosa kalebu macem-macem warga Kolombia, Costa Rica lan Panama tekan dhuwur nganti 70 sentimeter nalika mekar. Ora duwe gagang, mula iku acaule, nanging ngasilake stolon akeh. Godhonge ijo lan corak ijo pucat ing lumahing kabeh. Dene kembang mau diklompokake ing kembang abang.

Guzmania wittmackii

Guzmania minangka jinis bromeliad tropis

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

Iki minangka jinis guzmania sing bakal ditemokake ing Kolombia lan Ekuador. Iki minangka salah sawijining sing paling gedhe, nanging sing paling gedhe, uga nalika mekar ngasilake tangkai kembang nganti 100 sentimeter. Rosette saka godhong "mung" dhuwure udakara 30-40 sentimeter. Kembang kembang umume abrit utawa lilac gumantung saka macem-macem utawa kultivar.

Kepiye carane ngurus Guzmania?

Yen sampeyan pengin duwe guzmania nanging ora yakin kepiye carane ngurus, kalebu sawetara tips:

  • Lokasi:
    • Eksterior: bisa nganggo semi-shade utawa shade. Contone, ing sangisore wit bisa apik banget. Mesthine, yen ana es ing wilayah sampeyan, lebokake ing pot kanggo nglindhungi hawa adhem.
    • Interioré: akeh cahya alami sing kudu mlebu ing ruangan, lan tanduran uga ora adoh saka draf. Kelembapan lingkungan penting uga dhuwur, bisa ditemokake kanthi nyelehake kontainer kanthi banyu ing sakubenge.
  • Irigasi: udakara 3 kali seminggu nalika musim panas. Sisa taun iki frekuensi bakal luwih murah, amarga tanduran ora mung bakal tuwuh luwih alon nanging lemah bakal luwih suwe dadi garing.
  • Lemah utawa landasan: nggunakake campuran saka mulsa lan wedhi kasar (jinis akadama utawa pumice), ing bagean sing padha. Kajaba iku, nalika iklim lembab tropis, narik kawigaten ing wit.
  • Pelanggan: dianjurake banget kanggo pupuk guzmania kanthi pupuk kanggo tetanduran kembang utawa tanduran ijo, miturut pandhuan babagan kemasan.
  • Rustitasitas: tanduran iki sensitif banget marang adhem. Nyatane, suhu minimal ora kurang saka 15ºC.

Apa sing kudu ditindakake nalika kembang Guzmania garing?

Kaya sing wis diandharake ing ndhuwur, guzmanias mati sawise ngembang. Nanging iku dudu pungkasane tanduran, wiwit durung suwe sadurunge mati, bocah cilik thukul. Iki sing bakal tetep nalika »tanduran ibu» garing.

Apa sing kudu ditindakake? Sampeyan bakal gumantung karo sampeyan. Contone, aku seneng ninggali dheweke ing pot utawa ing lemah - gumantung ing endi papane-, amarga bocah-bocah enom nalika tuwuh lagi ngenggoni papan sing ditinggalake ibune. 

Pilihan liyane yaiku nggawa lan ditanam ing pot individu, utawa ing wilayah liyane ing taman, ana sing bisa ditindakake nalika musim semi.

Kapan Guzmania ditransplantasikan?

Guzmania mekar sapisan

Guzmania ditandur ing musim semi, nanging mung yen prelu; yaiku mung kudu ditindakake yen:

  • Panci cilik banget: yen oyot tuwuh saka bolongan pembuangan, lan / utawa yen katon ora bisa terus tuwuh.
  • Dugaan yen wis disiram banget: ing kasus iki, sampeyan kudu nyopot, bungkus oyot nganggo kertas pawon sing nyerep ing pirang-pirang lapisan, lan lebokake ing panggonan sing garing lan dilindhungi saka srengenge langsung sewengi. Sawise wektu kasebut, bakal ditandur ing pot anyar sing uga ana lemah anyar.

Muga-muga informasi iki bisa narik kawigaten sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.