Jinis kacang-kacangan

Ana macem-macem jinis legum

Tanduran sing ngasilake kacang-kacangan kalebu sing penting kanggo manungsa; ora muspra, sapa maneh sing paling ora mangan bareng-bareng panganan sing disiapake. Nanging apa sampeyan ngerti manawa ana macem-macem jinis?

Kanggo menehi ide, Fabaceae, yaiku legum, minangka kulawarga tanduran sing kasusun saka 730 genera lan luwih saka 19 spesies. Nanging ora kabeh digunakake kanggo konsumsi. Kasunyatane, ana sawetara sing dikultivasi kanggo tujuan kasebut. Ayo goleki jinis kacang-kacangan sing paling akeh dikonsumsi.

alfalfa

Alfalfa minangka legume

La alfalfa Iki minangka legum sing bakal entuk asam amino, lan akeh macem-macem vitamin kayata A, B, C utawa K. Kayane ora cukup, ngemot zat besi, kalium, kalsium lan fosfor. Cekakipun, yen kalebu ing panganan Kita bisa nglawan anemia, duwe sistem kekebalan sing luwih sehat, lan nambah gejala osteoarthritis.

Jeneng ilmiah yaiku Medicago sativalan minangka ramuan abadi sing bisa urip nganti 20 taun gumantung karo macem-macem lan ing endi tuwuh, umure tekan 60 sentimeter. Kembang kasebut minangka lilac lan tunas ing klompok.

Kacang

Kacang minangka kacang-kacangan gizi

ing kacang yaiku panganan sing kita bisa entuk kontribusi gedhe magnesium, fosfor lan seng, antara liya. Uga ngemot vitamin B1, B3 lan B5, saliyane serat. Yaiku, yen kecanduan kacang bisa dionsumsi saka wektu ke wektu, amarga nutrisi lan nyegah kolesterol. Ya tenan, aja nganti sampeyan alergi kanggo panganan iki.

Tanduran kacang, jenenge ilmiah Arachis hypogaea, minangka ramuan taunan saka Amerika, khusus Peru. Iki uga dikenal minangka kacang, lan dhuwuré antara 30 lan 80 sentimeter.

Chickpeas

Chickpeas minangka legume bunder

ing cah ayu minangka panganan sing akeh protein, pati lan lipid. Dianjurake supaya kalebu ing panganan, amarga uga bisa nyegah utawa ngobati, kayadene, konstipasi kanthi ngemot serat.

Iki diprodhuksi dening ramuan taunan, ing Cicer arietinum, sing asale saka wilayah Mediterania. Ndhuwur 50 sentimeter ing dhuwur, lan menarik banget amarga budidaya bisa diwiwiti ing pungkasan mangsa salju utawa awal musim semi.

Kacang polong ijo

Kacang polong umume legume dipangan

ing kacang polong, uga dikenal minangka kacang polong salju utawa kacang polong, kalebu jinis legum sing bisa mbantu kita duwe sistem kekebalan sing luwih kuat lan luwih sehat, lan uga nyegah kekurangan zat besi. Dheweke ora mung sugih ing mineral iki, nanging uga vitamin C, fosfor lan kalium.

Iki minangka wiji saka tanduran taunan Pisum sativum, sing tuwuh liar ing Timur Tengah. Nduwe kebiasaan menek, mula yen wis gedhe kudu menehi dhukungan kayata kisi utawa tutor.

Kacang jembar

Kacang ijo

ing kacang wiyar minangka sumber protein, serat, vitamin A, C, E lan K sing menarik, lan mineral kayata kalsium, magnesium, fosfor lan kalium. Mula, kalebu jinis kacang-kacangan sing kudune ora kurang ing panganan, mula Iki bakal mbantu kita nguatake sistem kekebalan awak, lan duwe pencernaan sing luwih apik.

Dheweke asli saka wilayah Mediterania. Tanduran iki minangka ramuan siklus tahunan, sing bisa nganti 1,5 meter. Jeneng ilmiah yaiku Vicia faba. Dheweke ora nuntut banyu kaya jinis kacang-kacangan liyane, mula dheweke luwih dihargai ing wilayah sing kurang udan.

Wong Yahudi

Kacang buncis ditandur kanthi iklim panas

ing Wong Yahudi minangka jinis legum liyane sing Iki bakal menehi serat, zat besi, kalsium lan kalium, antara liya. Minangka penasaran, sampeyan kudu ngerti yen iku salah sawijining sayuran sing diasilake meh sepuluh ewu taun kepungkur, sajrone Holocene, ing Meksiko, Guatemala lan El Salvador.

Ing Amerika Latin asring diarani kacang, lan ing Spanyol tembung kacang lan kacang umum. Nanging ing kasus apa wae, kita ngomong babagan tanduran herba taunan, ing Phaseolus vulgaris, kanthi kembang nganti 4 milimeter, sing ngasilake kacang-kacangan nganti sepuluh wiji.

Lentil

Lentil yaiku lentil sing cocog kanggo dikonsumsi

ing lentils Iki minangka legum sing akeh karbohidrat (gula lan serat), protein lan vitamin kayata B1, B2 lan B3; opo maneh, nyedhiyakake mineral kayata magnesium, fosfor utawa uga zat besi. Kasunyatane, 100 gram panganan iki nyedhiyakake luwih saka 60% zat besi sing dibutuhake saben dinane.

Dheweke asli saka Timur Tengah, lan kalebu herbal tahunan sing jenenge ilmiah Kandhang culinaris, sing tekan dhuwure 40 sentimeter. Dheweke ngasilake kembang putih lan legume cilik sing isine mung udakara 3 wiji. Iki minangka prinsip bebas gluten, nanging yen wis diwasa, kadang kena 'kontaminasi'.

kecap

Kedelai minangka legume sing akeh nutrisi

La kecap Iki minangka legum sing sugih serat, vitamin B6 lan K, lan ing sawetara mineral penting kayata zat besi, magnesium, kalium utawa seng. Bisa mbantu nyuda gula getih lan nyegah kelainan kardiovaskular. Kajaba iku, menarik kanggo nyegah osteoporosis, lan malah kanggo wong sing intoleransi laktosa lan / utawa pengin nyuda konsumsi daging, amarga tahu dipikolehi saka legum iki, sing ora mung ora ngemot laktosa nanging uga protein sing akeh. .

Yen ngomong babagan tanduran sing ngasilake, Maks. Glikine, kudu dikandhani Minangka ramuan taunan sing udakara antara 20 sentimeter lan dhuwure sak meter. Kembangé wungu lan cilik, tuwuh ing poros batangé. Asale saka Asia Wétan.

Salah siji jinis legum sing paling asring sampeyan mangan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.