+10 jinis kaktus kanggo teras utawa loteng

Rebutia minangka jinis kaktus sing ngasilake kembang sing apik

Gambar - Wikimedia / Dornenwolf saka Deutschland

Cacti minangka tanduran sing, sanajan ana kahanan angel sing kudu diadhepi ing papan asal supaya bisa urip, ngasilake kembang sing endah banget. Ana sing nganggep warna kelopak katon jelas amarga bisa narik kawigaten penyerbuk luwih gampang, amarga udan deres banget lan panas banget, ana sawetara tanduran sing bisa ditemokake ing papan kasebut.

Mula, prekara sing penting kanggo njaga anane generasi penerus, serangga bisa nemokake kembang kasebut. Nanging mesthine, ing budidaya, umume ora akeh masalah, lan kurang yen sampeyan duwe kaktus, amarga ukurane, cocog kanggo balkon, teras lan / utawa teras.

Astrophytum asterias

Asteria Astrophytum minangka jinis kaktus cilik

Gambar - Wikimedia / Petar43

El Astrophytum asterias minangka spesies kaktus tanpa eri endemik ing Amerika Serikat lan Meksiko sing ngasilake batang lan pola rata-rata 10 sentimeter kanthi dhuwure 5 sentimeter. Kembangé dhiameter 6 sentimeter lan putih.

Copiapoa humilis

Copiapoa humilis minangka kaktus sing ngasilake kembang kuning

Gambar - Wikimedia / Cillas

La Copiapoa humilis, dikenal minangka humildito, kalebu spesies endemik kaktus ing Chili. Biasane tuwuh ing klompok batang silinder globose udakara 4-5 sentimeter kanthi diameter 10 sentimeter, sanajan tuwuh uga dhewe (siji batang). Kembangé ukuran 3-4 sentimeter, kuning lan mambu sing apik.

Coryphanta kompak

Coryphantha kompak minangka kaktus cilik

Gambar - Wikimedia / Antonio Hilario Roldán Garcia

La Coryphantha kompak Iki minangka kaktus endemik saka Meksiko sing mbentuk siji batang globose nganti 7 sentimeter kanthi diameter 5-9 sentimeter ditutupi eri. Iki ngasilake kembang cilik kanthi 2 sentimeter, lan warna kuning.

Echinocereus rigidissimus

Echinocereus rigidissimus minangka jinis kaktus kanthi kembang gedhe

Gambar - Wikimedia / Michael Wolf

El Echinocereus rigidissimus Iki minangka endemik kaktus kolomar kanggo Meksiko lan New Mexico kanthi gagang bundher lan silinder ditutupi duri radial sing ora bahaya. Dhuwur maksimal yaiku 30 sentimeter, nanging butuh pirang-pirang taun suwene. Kembang magenta, arang putih, lan diametere 6 nganti 9 sentimeter..

Echinopsis oxygona

Echinopsis oxygona minangka kaktus kanthi eri

Gambar - Wikimedia / H. Zell

El Echinopsis oxygona iki kalebu jinis endemik kaktus kanggo Argentina, Paraguay, Bolivia lan Uruguay. Ngembangake batang bunder 5 nganti 25 sentimeter kanthi diameter 5-7 sentimeter. Ngasilake corong wangi putih, jambon bulak utawa lavender kanthi corong wangi sing ambane 5-6 sentimeter.

Epiphyllum oxypetalum

Wanita ing wayah wengi minangka jinis kaktus sing mekar ing wayah wengi

Gambar - Wikimedia / LEONARDO DASILVA

El Epiphyllum oxypetalum, dikenal kanthi jeneng dama de noche, minangka spesies kaktus epifit sing asale ing Amerika Utara kidul, Amerika Tengah, lan Amerika Selatan sisih lor. Batang kasebut rata, nganti 10 sentimeter nganti kandel nganti 5 milimeter. Kembang kasebut putih, nocturnal, wangi banget, lan diametere nganti 25 sentimeter..

Escobaria laredoi

Escobaria laredoi minangka kaktus cilik kanthi kembang lavender

Gambar - Wikimedia / Michael Wolf

La Escobaria laredoi yaiku kaktus endemik saka Meksiko sing tuwuh dadi koloni batang-batang bentuk bola nganti dawa kanthi diameter 4 nganti 4,5 sentimeter lan dhuwure 5-8 sentimeter. Kembang kasebut udakara diameter sentimeter, lan warnane lavender.

Frat Chestnut

Castanea Frailea minangka jinis kaktus kanthi kembang kuning

Gambar - Wikimedia / Petar43

La Frat Chestnut iku endemik kaktus kanggo Argentina, Brasil lan Uruguay. Batang kasebut dhewekan, bentuk globular, warna abang semu dadi coklat, lan ukurane 3-4 sentimeter kanthi dhuwure 3 sentimeter. Ngasilake kembang kuning kanthi diameter nganti 4 sentimeter.

Baldianum Gymnocalycium

Gymnocalycium baldianum minangka jinis kaktus

Gambar - Wikimedia / santran cédric

El Baldianum Gymnocalycium Iki minangka kaktus sing asli saka Argentina. Ngembangake batang global sing dhewekan sing ukurane 4-10 sentimeter kanthi diameter 6-7 sentimeter. Kadhangkala bisa ngolah, yaiku ngasilake ngisep saka areola, nanging langka. Kembangé abang lan ukurané diameter 3-5 sentimeter..

Mammillaria feathery

Mammillaria plumosa minangka jinis kaktus kanthi duri sing ora bahaya

Gambar - Wikimedia / Peter A. Mansfeld

La Mammillaria feathery, sing misuwur kanthi jeneng biznaga plumosa, minangka kaktus endemik ing Meksiko. Wangun klompok batang silinder sing dhuwure lan diameter 6-7 sentimeter. Kembangé cilik, dawane 12 nganti 16 milimeter, lan warna kuning.

Rebutia pulvinosa

Rebutia pulvinosa minangka kaktus cilik sing ngasilake kembang oranye

Gambar - Margasatwa & Sejarah Wikimedia / Briantspuddle

La Rebutia pulvinosa, sadurunge nelpon Rebutia albiflora, minangka spesies endemik kaktus kanggo Tarija, ing Bolivia. Wutah kasebut tuwuh ing klompok batang bola kanthi diameter 1,8 nganti 2,5 sentimeter lan udakara kira-kira 4-5 sentimeter. Spines putih lan cendhak, dawane udakara 5 milimeter. Kembang kasebut putih lan diametere udakara 2 sentimeter.

Rhipsalis baccifera

Baccifera Rhipsalis minangka kaktus sing digantung

Gambar - Wikimedia / Salicyna

La Rhipsalis baccifera Iki minangka kaktus epifitik sing dikenal minangka disiplin Kuba, asale saka Amerika Tengah lan Amerika Selatan. Ngembangake batang sing digantung kanthi dawa nganti 1 meter kanthi kekandelan sak sentimeter. Kembang kaya bal cilik, putih.

Schlumbergera truncata

Kaktus Natal minangka tanduran epifit sing ngasilake kembang pamer

Gambar - Flickr / Maja Dumat

La Schlumbergera truncata, sing jenenge umum kaktus Natal, kalebu spesies endemik ing Brasil. Asal-Usulane rata, ijo, lan eri cendhak banget, dawane 30 sentimeter lan udakara 20 sentimeter. Ngasilake kembang kanthi maneka warna, kayata putih, ungu, abang utawa jambon.

Turbinicarpus viereckii

Turbinicarpus vierecki minangka jinis kaktus cilik

Gambar - Flickr / Guillermo Huerta Ramos

El Turbinicarpus viereckii iku kalebu spesies endemik kaktus ing Meksiko. Wangun batang globose sing dilindhungi eri kanthi dhuwur udakara 5 sentimeter lan diameter 2-3 sentimeter. Kembangé cilik, udakara 3 sentimeter, putih, jambon utawa abang.

Apa sampeyan mikir babagan jinis kaktus iki? Sing endi sing paling disenengi? Yen sampeyan pengin ngerti apa perawatan umum kanggo tanduran iki, klik ing kene:

Artikel sing gegandhengan:
Cara ngrawat kaktus

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.