+7 jinis kembang mawar

Tanduran kembang mawar minangka tanduran sing ditandur wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur

Tanduran kembang mawar minangka tanduran hias paling bersejarah. Kanggo peradaban kuno, kayata Mesir, Babel utawa Siria, kembang iki minangka simbol kaendahan. Banjur, nalika Abad Pertengahan, budidaya kasebut diwatesi mung ing biara, nanging untunge diganti.

Udakara taun 1800, wong kaya Permaisuri Josephine (garwane Napoleon Bonaparte) duwe koleksi gedhe. Contone, dheweke misuwur duwe 650 jinis grumbul mawar ing Taman Versailles, papan dununge. Kita ora bisa nuduhake sampeyan akeh; dadi, Kita wis milih sing paling populer kanggo sampeyan ngerti lan nikmati ing kebon sampeyan.

Rosa bankiae

Rosa bankiae minangka tanduran kanthi kembang kuning

Gambar - Wikimedia / Midori

La Rosa bankiae Iki kalebu spesies asli China, khusus saka Kulon lan Pusat negara kasebut. Wit iki tuwuh minangka semak cemara semi-climbing nganti 6 meter, sing dipasang ing batang tanduran liyane, utawa, yen ditandur ing kebon, ing kisi, pergola, utawa permukaan liyane. Wis sawetara utawa ora duwe duri.

Kembangé kuning lan cilik, dhiameteré ora luwih saka 2,5cm, nanging ngasilake kanthi jumlah sing luwih awal lan luwih awal (minangka salah sawijining jinis kembang sing mekar sadurunge) sing apik banget. Kajaba iku, arum, mambu violet.

canine wungu

Rosa canina duwe kembang jambon

Gambar - Wikimedia / Aiwok

La canine wungu Iki minangka tanduran sing kita akeh ngerti kanthi jeneng umum mawar liar. Iki minangka shrub deciduous spiny sing tuwuh ing Eropa, Afrika Lor, lan Asia Kulon, udakara 2 meter.

Saka musim semi nganti awal musim panas (Mei nganti Juli ing wilahan bumi sisih lor) mekar kembang jambon utawa putih pucat kanthi diameter 4 nganti 6 sentimeter. Lan ing musim gugur, woh saka grumbulan mawar diwasa, sing diarani mawar pinggul, sing digawe teh lan senggol.

Damascene wungu

Rosa damascena minangka hibrida

La Rosa x damascena, sing misuwur diarani mawar Kastil utawa mawar ing Damsyik, minangka woh mawar hibrida ing salib Gallica wungu y Moschata mawar. Ditondoi kanthi semak godhong eri kanthi tampilan informal, dhuwuré nganti 2 meter.

Kembang ukurane apik, amarga dhiameter sekitar 10 sentimeter. Iki digawe kanthi mahkota ganda kelopak jambon utawa abang, lan mung bakal tuwuh ing musim panas utawa uga ing musim gugur gumantung saka macem-macem. Dadi, nalika jinis "Damascena" bakal duwe musim ngembang sing cendhak, jinis "Semperflorens" bakal kembang luwih dawa.

Pompon

Mawar pitiminí minangka tanduran cilik

Gambar - Flickr / Enrique Dans

La pomponUga dikenal minangka mawar kerdil utawa mawar miniatur, iki minangka jinis mawar sing digawe saka mutasi dwarfisme sing ana sawetara mawar lawas lan hibrida mawar modern. Tanduran mawar iki nduweni gen saka Gallica wungu lan saka Centifolia wunguantara liya.

Yaiku semak cemeng sing tuwuh nganti udakara 40 sentimeter, lan sing ngasilake kembang cilik kanthi diameter sekitar 2 sentimeter kanthi warna sing beda-beda (abang, putih, jambon, oranye,…).

Gallica wungu

Gallica Rosa minangka tanduran shrubby

La Gallica wungu Iki kalebu spesies sing dikenal minangka mawar Castile, mawar Prancis utawa mawar Provins, lan asale saka Eropa tengah lan kidul nganti Asia sisih kulon. Wutah kasebut minangka semak godhong eri udakara 2 meter. Iki ngasilake kembang jambon kanthi diameter 4-5 sentimeter sing digawe kembang kelopak sing menehi aroma legi saben musim semi..

Inggris wungu

Mawar ing Inggris minangka tanduran sing ngasilake kembang wungu

Mawar Inggris minangka semak godhong eri sing jenenge ilmiah Glauca wungu. Iki kalebu spesies sing asli ing wilayah pegunungan ing Eropa tengah lan kidul. Tuwuhe udakara antara 1,5 lan 3 meter, lan godhonge duwe warna ijo-bluish sing apik. Sajrone musim semi ngasilake kembang jambon sing padhang, sing ukurane udakara 4 sentimeter.

rosehip

Kanthi jeneng populer rosehip, telung spesies dikenal: siji yaiku canine wungu, sing wis dakkandhani, lan liyane liyane:

Mawar Rubiginous

Rosa rubiginosa minangka shrub eri

La Mawar Rubiginous (saiki Eglanteria wungu) minangka semak godhong lan eri asli ing Eropa. Bisa tuwuh nganti dhuwur 2 meter, kanthi gagang sing tipis lan fleksibel. Ngasilake kembang jambon utawa putih semu jambon sing mambu.

Digunakake kanthi wiyar, ora mung minangka tanduran hias nanging uga obat-obatan, amarga minyak rosehip sing misuwur, sing kabukten cocog kanggo tatu supaya luwih sehat, diekstrak saka wiji saka tanduran iki.

Moschata mawar

Rosa moschata minangka shrub sing ngasilake kembang putih

Gambar - Flickr / 阿 橋 HQ

La Moschata mawar, sing diarani kasturi mawar, minangka semak eri sing dipercaya asli saka Himalaya. Dawane udakara 3 meter, lan mekar wiwit pungkasan musim semi nganti tiba. Kembangé putih lan arum, kanthi aroma sing ngelingake kasturi.

Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap? Klik ing ngisor iki lan kita bakal menehi katrangan babagan cara ngurus grumbul mawar supaya sampurna ing saindhenging taun:

Artikel sing gegandhengan:
Kepiye carane duwe busur mawar sing sehat?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.