Klasifikasi lan karakteristik jinis kembang sing ana

kembang hiasan lan pamer

Ing planet kita, ana pirang-pirang jinis tanduran lan kembang. Biasane, kembang sing paling apik yaiku sing dipilih kanggo dekorasi kebon, interior, ruang umum lan bangunan. Nanging, apa sampeyan ngerti ana pirang-pirang jinis kembang sing ana lan kepiye carane diklasifikasikake?

Yen sampeyan pengin ngerti jinis kembang sing ana, iki kiriman sampeyan 🙂

Klasifikasi jinis kembang

jinis kembang sing ana

Sampeyan kudu ngerti manawa ana rong jinis tanduran. Siji tangan, dadi luwih primitif, ana senam. Tanduran iki ora ngasilake kembang ing tahap apa wae. Saliyane, minangka klompok sing bakal bisa dideleng kanthi jero, ana angiosperma. Tanduran iki mekar nalika tekan tahap diwasa. Kembang digunakake minangka alat polinasi lan reproduksi. Amarga serangga lan kewan liyane ngombe nektar saka kembang siji lan sijine liyane, mula bisa ngasilake pupuk tanduran lan ngasilake kanggo nggedhekake jajaran kasebut.

Ing njero angiosperma ana rong jinis kembang sing gampang dingerteni kanthi mripat langsung. Kaping pisanan, kita ketemu monocots. Tanduran iki mung duwe siji cotyledon lan kembang biasane duwe kelopak ing pirang-pirang telu. Kapindho, kita duwe dicots. Tanduran iki, kaya sing diandharake, duwe loro cotyledon lan kembang duwe kelopak ing pirang-pirang nomer papat utawa lima.

Uga ana cara liya kanggo ngelasake kembang, utamane kanggo tanduran sing taunan. Kita nemokake tanduran perennial, biennial lan ephemeral. Saben wong cocog karo wektu nalika tuwuh ing mekar. Sawetara tukang kebon nggolongake tanduran miturut jinis reproduksi. Yen seksual utawa aseksual.

Sampeyan kudu nyebutake yen penting, nalika nyoba klasifikasi tanduran monokotyledon utawa dicotyledonous, kudu dianggep akeh kelopak bisa dipasang ing siji liyane utawa godhong kanggo sawetara bagean tanduran lan bedane dadi bingung. Nanging, ngelasake kembang kanthi cara iki dhasar banget. Butuh sing luwih rumit kanggo mbedakake kanthi apik.

Karakteristik angiosperma

tanduran angiosperm

Ing njero angiosperma ana udakara 250.000 nganti 400.000 jinis kembang. Iki dipérang dadi monocot lan dicots. Cotyledon minangka kapsul wiji sing tuwuh. Isine panganan sing dibutuhake kanggo embrio bisa tuwuh lan berkembang. Nalika wiji bakal tuwuh siji utawa rong cotyledon (gumantung saka jinis kembang apa) menyang godhong.

Monocot nggawe seperempat saka kabeh angiosperma ing jagad iki. Contone, mawar minangka kembang dikotil. Kanggo mbedakake antara siji lan liyane, kita bisa ndeleng manawa monocot duwe vena godhong sejajar lan diwiwiti ing sisih dhasar godhong, dipungkasi ing pucuk tanpa cabang. Contone, lili.

Kosok baline, vena saka dicots diwiwiti saka sisih ngisor lan dheweke dadi jaringan sing tertib liwat kabeh permukaan sheet.

Jinis tanduran sing paling gampang ditepungi yaiku nalika tuwuh. Nalika tekan permukaan bumi, sampeyan bisa ndeleng sing nganggo godhong siji lan godhong loro.

Monocot lan dicots

bedane antarane monocot lan dicots

Monocots bisa duwe nganti pirang-pirang yuta oyot fibrous tanpa ana taproot pusat. Godhonge padha kaya uripe ora bercabang saka vena tengah. Pembuluh vena mlaku sejajar.

Sawetara kembang monocotyledonous yaiku: lili, anggrek, tulip, crocus, narcissus lan bluebell. Kabeh kembang kasebut cocog karo ciri sing kasebut.

Dicotyledons duwe oyod utama sing tuwuh oyod cilik, cabang saya akeh. Godhongé, kanthi cara sing padha, nduwe pembuluh getih tengah sing metu saka sisa pembuluh vena. Akar saka tanduran iki bisa nutupi tlatah sing akeh kanggo nutupi kabutuhan gizi kanthi cara sing bener.

Antarane kembang dikotil sing ditemokake: mawar, kembang aster, nasturtium, begonia lan portulaca.

Jinis kembang

Tanduran gurun kanthi kembang

tanduran ara-ara samun

Sanajan sampeyan mikir liyane, ara-ara samun minangka ekosistem sing dipanggoni dening akeh makhluk urip. Tanduran sing manggon ing kana kudu adaptasi karo lingkungan sing kahanane ekstrem. Dheweke kudu bisa nglumpukake lan nyimpen banyu saka udan cilik sing ana lan duwe sistem kanggo nyegah ilang banyu. Tanduran ing ara-ara samun katon beda banget karo liyane. Iki amarga dheweke kudu adaptasi karo kahanan.

Nanging ora ateges manawa tanduran iki, sanajan beda morfologi, nanging ora kembang. Antarane ciri khas sing ditemokake:

  • Tanduran semak saged nyuda banyu sing ilang amarga godhong lilin lan aroma kanggo nyegah kewan mangan.
  • Cacti duwe eri cilik ing lumahing godhonge kanggo nyegah kewan mangan. Dheweke bisa nyimpen nganti 800 liter banyu.
  • Tanduran ara-ara samun ing fotosintesis ing batang sing ijo lan ngemot klorofil
  • Akar kasebut cukup suwe kanggo nyedhot banyu sabisane.

Tanduran sing duwe kembang ing ara-ara yaiku kaktus, kaktus saguaro, agave ara-ara samun lan ara-ara samun munggah.

Tanduran kembang sing luwih tahan

tanduran tahan, petunias

Tanduran iki minangka musiman sing bisa adaptasi karo suhu lan iklim ing wilayah tartamtu. Tanduran sing duwe kembang sing luwih kuat bisa ditoleransi suhu sithik tanpa sekarat, luwih panas utawa angin lan malah bisa tahan banjir.

Antarane tanduran sing luwih tahan yaiku: jagung, terong, waluh, tomat, petunias, katresnan misty lan tanduran kembang liyane sing digantung.

Ing antarane tanduran kembang sing digantung, kita bisa nemokake semak ijo cilik sing bisa ditandur ing pot sing digantung. Kembangé digunakake kanggo nandur ing teras lan uga ing pager. Biasane ditandur ing wulan April lan wiwitan wulan Juni. Yaiku mawar lumut, lantana, fuchsia, verbena, lsp.

Kanthi informasi kasebut, sampeyan bakal bisa ngerteni luwih akeh babagan jinis kembang lan kerumitane. Saiki sampeyan wayahe milih kembang sing paling apik sing dikarepake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   dayana ngandika

    sopo jenenge kembang pertama

  2.   Monica ngandika

    Aku pengin golek jinis kembang sing ngelingake babagan masa kanak-kanak. Iki minangka batang sing kebak kembang, aroma arum khusus lan mirip karo kembang sing ditutupi, aku wis weruh putih, jambon, lilac.
    Matur nuwun.