Jinis pupuk lemah

Kompos organik ing lemah

Yen kita pengin duwe kebon sing tundhuk karo telung B, yaiku, apik, apik lan murah, salah sawijining perkara sing paling penting yaiku Ngurus bumi. Ing tengah alam, kita bakal terus pupuk amarga bahan organik wis bosok, nanging ing tanah kita kedadeyan iki nanging kanthi skala sing luwih cilik, mula sithik, yen ditinggal, kita bakal duwe lemah sing luwih mlarat tinimbang bisa njaluk menyang.

Cara supaya ora bisa, yaiku mbuwang bahan organik saka wektu ke wektu. Dadi, yen sampeyan ora ngerti apa jinis kompos lemah, aja kuwatir. Sampeyan bakal enggal ngerti. 😉

Bumi ingatomaceous

Bumi ingatomaceous

La bumi diatomaceous iku gumun. Iki ngidini kita duwe tanduran tanpa hama nalika diwenehi panganan kanthi becik. Opo maneh, netralake unsur beracun lan kakehan asam ing lemah, supaya nutrisi kasedhiya supaya oyot bisa nyedhot, lan pungkasane, Iki menehi kemampuan kanggo nyimpen lan nyebarke karbohidrat liwat fotosintesis sing luwih apik.

Cara aplikasi yaiku kanthi aplikasi langsung ing lemah udan, paling ora sepisan utawa kaping pindho saben wulan. Iki ora beracun kanggo lingkungan utawa kanggo wong, nanging beracun kanggo parasit, mula uga digunakake kanggo antiparasit.

Pupuk kewan Herbivora

Pupuk jaran

Sampah Herbivore minangka salah sawijining pupuk paling apik sing ditampa bumi. Sing paling populer yaiku pupuk jaran lan sapi, nanging nyatane yen bisa tuku pupuk kandhutan hérbivora liya, mesthine taman kita bakal katon luwih asri.

Siji-sijine yaiku yen wis seger, luwih becik dijaga garing paling suwe srengenge paling ora seminggu. Yen sampeyan butuh informasi luwih lengkap, klik kene.

Plataran kopi

Plataran kopi

Gambar - Agenciasinc.es

Kaping pirang-pirang kali kita mbuwang sisa-sisa kopi ing sampah? Akeh ya? Saiki kita ora prelu. Kasunyatane, sing paling becik yaiku mbuwang dheweke menyang bumi. Sugih karo nitrogen, fosfor lan kalium, bakal migunani banget yen tuwuh tuwuh lan katon asri.

Dadi sampeyan ngerti, nyimpen sisa-sisa kasebut ing prau lan buwang menyang kebon sampeyan 😉.

Endhog utawa kulit gedhang

Endhog endhog

Mengkono uga ing endhog lan kulit pisang kaya sisa kopi. Kita salah mbuwang dheweke 🙂. Endhog iku akeh kalsium, dene gedhang ngemot akeh kalium. Kaloro nutrisi kasebut penting kanggo tanduran kanggo nindakake fungsi kanthi bener, bisa njupuk kauntungan tenagane supaya tuwuh lan mbentuk kembang lan woh bisa ditindakake kanthi becik.

Kompos

Kompos, kompos organik

Yen sampeyan salah sawijining wong sing seneng nggawe lahan pertanian utawa kompos sampeyan dhewe, utawa yen sampeyan ngrancang nindakakenSampeyan kudu ngerti manawa kompos iku apik banget. Iki minangka pupuk sing kuat sing nyedhiyakake kabeh nutrisi sing dibutuhake ing lemah, dadi luwih subur lan spons.

Sampeyan bisa nyampur karo lemah loro utawa telu saben wulan, lan aku malah menehi saran supaya dicampur ing bagean sing padha karo sing sampeyan ekstrak saka bolongan tanduran.

Apa sampeyan ngerti jinis kompos liyane kanggo bumi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   KAMBING ngandika

    Matur suwun saran sing dakwiwiti nganti saiki, nanging aku seneng nandur tomat, cabai, jeruk nipis lan bayem

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Tanduran sing apik! 🙂

      Yen ora mangu, takon.

      A Salam.