+9 jinis peonies

Peonies minangka shrub kembang sing apik

ing peonies Iki minangka tanduran sing ngasilake kembang sing apik banget. Gedhe lan kanthi macem-macem warna sing apik, dheweke mung butuh ati-ati! Kajaba iku, dheweke bisa urip ing wilayah kanthi warna, ora beda karo macem-macem jinis liyane sing kudu ana ing srengenge nganti kembang.

Nanging sanajan kabeh, ing tampilan padha, gumantung ing endi tuwuh lan warna kembang, ahli botani wis bisa ngenali macem-macem jinis peonies. Priksa sing paling populer.

Kembang peony apik banget, lan yen kita nambah manawa tanduran sing ngasilake apik ing kebon lan ing pot, ora bakal angel kanggo kita ndandani balkon, teras, teras utawa uga sudhut sing ana. rada ditinggal saka wilayah kita 😉.

Sabanjure, kita bakal nuduhake spesies sing paling apik:

Paeonia broteri

Broteri Paeonia minangka tanduran kanthi kembang jambon

Gambar - Wikimedia / A. Bar

La Paeonia broteri, dikenal kanthi jeneng albardera, mawar saka Alexandria, utawa ponea, kalebu jeneng liya, kalebu spesies endemik ing Semenanjung Iberia, khusus Spanyol lan Portugal sisih kidul lan kidul.

Tuwuhe nganti udakara 70 sentimeter. Kembang kasebut arupa hermaphrodit, dhewekan, gedhe, dawane udakara 10 sentimeter, lan wernane abang-abang.. Woh iki minangka folikel sing ditutupi rambut putih, sing isine wiji ireng.

Paeonia cambessedesii

Paeonia cambessedesii minangka tanduran Mediterania

La Paeonia cambessedesii Iki minangka tanduran abadi saka Kepulauan Balearic (Spanyol), ing endi dununge ing pulau-pulau Mallorca, Menorca lan Cabrera. Khususé, dununge ing papan sing teduh ing sacedhake lepen, utawa ing jurang, wiwit saka segara nganti dhaerah dhuwure (maksimal 2000 meter).

Wutah nganti dhuwur 50-70 sentimeter, lan ngasilake kembang jambon kanthi diameter 10-13 sentimeter. Woh kasebut minangka folikel sing ngemot wiji.

Paeonia coriacea

Paeonia coriacea urip ing iyub-iyub

Gambar - Wikimedia / Ziegler175

La Paeonia coriacea, dikenal minangka peony saka sierra, suket utawa scarab sing dikutuk, kalebu jeneng liya, yaiku tanduran abadi sing urip ing wilayah pegunungan ing sisih kidul Semenanjung Iberia, uga ing Afrika (Rif, Maroko, Atlas Tengah Luhur lan Aljazair Kabylia).

Wutah nganti dhuwur 45 sentimeter, lan kembangé dhiameter 15 sentimeter. Woh kasebut minangka folikel glabrous sing ngemot wiji cilik.

Paeonia lactiflora

Paeonia lactiflora minangka tanduran abadi

Gambar - Wikimedia / Burkhard Mücke

La Paeonia lactifloraDikenal minangka mawar tanpa eri, peony Tionghoa, mawar semak, utawa peony hibrida, minangka tanduran abadi sing asale saka Asia Tengah lan Timur. Khusus, urip saka Tibet wétan nganti China sisih lor, tekan Siberia wétan.

Wutah nganti dhuwur 60 nganti 100 sentimeter, lan ngasilake kembang gedhe antara 8 lan 16 sentimeter ing diameteripun, putih, jambon, utawa layung. Woh-wohan kasebut minangka folikel kanthi wiji.

Paeonia 'Karl Ronsefield' (Paeonia lactiflora cv Karl Ronsefield)

Karl Ronsefield peony ngasilake kembang wungu

Gambar - Flickr / FD Richards

Paeonia 'Karl Ronsefield' minangka kultivar saka Paeonia lactiflora Ukurane nganti 60 nganti 90 sentimeter. Iki ngasilake kembang gedhe, diametere nganti 15 sentimeter.

Paeonia 'Sarah Bernhardt' (Paeonia lactiflora cv Sarah Bernhardt)

Paeonias lactiflora iku ayu

Gambar - Wikimedia / Mike Bowler

Paeonia 'Sarah Bernhardt' minangka kultivar saka Paeonia lactiflora. Nganti dhuwur 90 sentimeter, lan ngasilake kembang jambon kanthi diameter nganti 20 sentimeter.

Mascula Paeonia

Mascula Paeonia minangka tanduran kanthi kembang jambon

Gambar - Wikimedia / Michael Wolf

La Mascula Paeonia iki minangka tanduran abadi saka Eropa sisih kidul, Kaukasus kidul-kulon, Asia Minor, Iran sisih lor, lan Irak. Ing Semenanjung Iberia, kita bakal nemokake ing Cantabria, ing Soria lan ing Zaragoza.

Wutah nganti dhuwur nganti 80 sentimeter, lan ngasilake kembang magenta utawa ungu-abang kanthi diameter 10-15 sentimeter. Woh-wohan kasebut minangka folikel wulu sing ngemot winih.

Paeonia officinalis

Paeonia officinalis ngasilake kembang wungu

Gambar - Wikimedia / H. Zell

La Paeonia officinalis, dikenal kanthi jeneng celónia, instep, kembang kadal, utawa lily liar, kalebu jeneng liya, minangka tanduran abadi sing asale saka Wilayah Mediterania nganti Eropa tengah.

Wutah nganti dhuwur nganti 70 sentimeter, lan ngasilake kembang abang-abang kanthi diameter nganti 13 sentimeter. Woh kasebut minangka folikel sing ngemot wiji.

Paeonia rockii

Paeonia rockii minangka tanduran kanthi kembang putih

La Paeonia rockii, dikenal kanthi jeneng peony rock utawa peony arboreal, minangka tanduran abadi sing asale saka Tiongkok sisih kulon, sing dununge ana ing sekitar lan Pegunungan Gansu.

Wutah nganti dhuwur 180 sentimeter (arang 200cm), mula dadi salah sawijining genus paling dhuwur. Ngasilake kembang putih kanthi diameter nganti 25 sentimeter, lan woh-wohan kasebut minangka folikel kanthi wiji.

Paeonia suffruticosa

Paeonia suffruticosa minangka tanduran kembang sing apik

Gambar - Flickr / 阿 橋 HQ

La Paeonia suffruticosa Iki minangka tanduran abadi saka China sing dikenal ing negara kasebut minangka "sho yu" sing artine paling apik. Wis dibudidayakake luwih saka 2000 taun, nyatane, ing China lan Jepang, luwih dihargai.

Wutah nganti dhuwur nganti 1 meter, lan kembangé mawar abang, putih utawa ungu, dhiameter nganti 15 sentimeter. Woh-wohan kasebut minangka folikel sing ngemot wiji cilik.

Paeonia tenuifolia

Paeonia tenuifolia minangka tanduran kanthi kembang abang

Gambar - Wikimedia / Олександр Виaл saka Paris, Prancis

La Paeonia tenuifolia Iki minangka tanduran abadi saka Rusia sisih kidul lan Kazakhstan, sing urip kanthi alami ing stepa, mula bisa digunakake kanggo urip ing wilayah sing panas lan panas banget.

Wutah nganti dhuwur 70 sentimeter, lan ngasilake kembang abang kanthi diameter nganti 10 sentimeter. Woh-wohan kasebut minangka folikel sing ngemot wiji, sing germin ing cahya srengenge sing kebak, ana bedane karo wiji peonies liyane.

Sing endi sing paling disenengi? Yen sampeyan pengin ngerti cara ngrawat peonies, klik ing kene:

Artikel sing gegandhengan:
Kepiye cara tuwuh lan ngrawat tanduran Peonies?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.