Jinis pinus

Ana macem-macem jinis pinus

Pinus minangka konifer sing cenderung tuwuh kanthi cepet, lan uga bisa digunakake minangka pager angin utawa kanggo nglindhungi privasi situs kasebut. Sanajan sejatine oyot biasane tuwuh sawetara meter saka bagasi, yaiku tanduran sing katon apik ing kebon.

Uga, ana macem-macem jinis pinus. Sawetara jinis malah wis dipikolehi kanthi bantalan sing sithik, sing cocog kanggo ndandani plot cilik.

ing Wit pinus Iki minangka konifer ijo sing bisa ditemokake ing saindenging jagad. Bangkune cenderung corak nalika taun-taun kepungkur, lan makutane meh mesthi dibunderake nanging ora teratur. Dheweke kalebu genus Pinus, sing kalebu spesies ing ngisor iki:

Pinus canariensis

Tampilan Pinus canariensis

Pinus canariensis - Gambar - Wikimedia / Victor R. Ruiz saka Arinaga, Kepulauan Canary, Spanyol

El pinus kenari iku alami, kaya jenenge, saka Kepulauan Canary. Yaiku wit sing dhuwure 40 meter, lan sing ngasilake batang nganti diameter 2,5 meter sing kulitane wernane coklat enom. Godhonge kaya liyane saka pinus, akik lan dawane antara 20 nganti 30 sentimeter.

Pinus cembra

Pinus watu tuwuh ing Eropa

Gambar - Wikimedia / Crusier

El pinus watu, dikenal minangka pine cembra utawa mung watu, yaiku wit sing ijo terus nganti 25 meter asli saka Eropa Tengah. Umume spesies iki duwe jarum sing diklompokake 5 ing brachiblast (sing bakal dadi cabang, mula sprout). Minangka penasaran, sampeyan kudu ngerti yen njaga hubungan khusus karo nutcracker umum, amarga dheweke sing tanggung jawab, tanpa ngerti, nyebar wiji kanthi njupuk saka tanduran ibu lan dikubur kanthi beda. poin

Pinus halepensis

Pinus halepensis, jinis pinus

El Pinus Aleppo Yaiku jinis pinus sing tuwuh ing wilayah Mediterania, sing malah ditemokake ing pantai. Dhuwuré 25 meter, lan menehi bagasi tortuous kanthi kulit abu-abu putih lan makutha sing ora teratur. Jarum kasebut diklompokake loro dadi loro lan fleksibel banget.

Pinus mugo

Pinus mugo minangka jinis pinus gunung

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Ziarnek, Kenraiz

El pinus gunung Biasane khas Eropa Tengah, ing endi tuwuh ing pegunungan sing dhuwur ing antarane 1500 nganti 2500 meter. Tekan dhuwuré 20 meter, lan ngembangake batang sing kandel lan rada tortuous kanthi makutha bunder. Jarumé ijo, kuwat banget lan landhep.

Pinus nigra

Pinus nigra minangka konifer sing tuwuh kanthi cepet

Gambar - Wikimedia / Jclopezalmansa

El cemara ireng utawa pinus Salgareño kaya sing diarani uga, spesies kasebut asale saka Eropa kidul, tekan Spanyol, lan uga ditemokake ing Afrika Lor lan Asia Minor. Tuwuhe antara 20 nganti 55 meter, lan duwe batang kanthi kulit abu-abu abu-abu utawa coklat abu-abu peteng. Jarum kasebut wernane ijo tuwa, lan dawane 8 nganti 20 sentimeter.

Pinus nigra subsp. salzmannii

Iki minangka subspesies sing tuwuh ing Spanyol, utamane ing sisih wétan Semenanjung Iberia, lan ing sisih Lor-Afrika. Bedane utama yaiku iku luwih cilik (ukurane nganti 40 meter) lan luwih tahan kanggo kahanan garing lan kurang banyu tinimbang jinis spesies. Mesthi wae, ing Andalusia ana ing Dhaptar Abang spesies langka.

Pinus pinaster

Pinus pinaster minangka macem-macem pinus

Gambar - Wikimedia / JMK

El pinus maritim Iki kalebu spesies sing asale ing Eropa kidul, lan Afrika Lor tuwuh ing antarane 20 nganti 35 meter, kanthi batang nganti diameter 1,2 meter. Kulit kayu ing warna oranye-abang, lan makutane mbukak lan ora teratur. Jarum kasebut diklompokake loro-loro, lan dawane antara 10 lan 22 sentimeter.

Pinus pinea

Pinus pinea, pinus watu

Iku pinus watu. Asale saka wilayah Mediterania, tekan dhuwur maksimal 50 meter utawa luwih, umume 12 meter, kanthi batang lempeng lan kandel sing kulitane warnane oranye-coklat. Jarum kasebut dawane nganti 20 sentimeter, lan thukul saka cabang sing asring disebar ing payung.

Pinus ponderosa

Pinus ponderosa minangka konifer taunan

Gambar - Wikimedia / Walter Siegmund

Iki dikenal minangka pinus tempoosa utawa pinus kerajaan Amerika, lan minangka conifer sing asale ing Amerika Serikat sisih wétan. Umume tuwuh antara 40 nganti 70 meter, lan bisa duwe jarum 2 lan 3 kanggo saben brachiblast. Kulit kayu wernane coklat, lan jarum dawane udakara 15 sentimeter.

Pinus radiata

Ana macem-macem jinis pinus, kalebu radius Pinus

Gambar - Wikimedia / RyanGWU82

El Pine Monterrey, uga dikenal minangka pinus California, minangka konifer sing tuwuh ing sisih kidul-kulon Amerika Serikat. Tekan dhuwuré 45 meter, lan batange lurus karo kulit coklat abrit. Jarum kasebut dawane 15 sentimeter, lan warnane ijo utawa ijo semu biru.

Pinus sylvestris

Pinus Skotlandia minangka jinis pinus Eropa

El Pinus Skotlandia Iki minangka konifer ing dhuwur 30 meter. Iki minangka jinis pinus sing tuwuh sacara praktis ing saindenging Eropa. Batangipun kenthel, ukuranipun kirang langkung 5 meter, kanthi kulit oranye abrit. Godhonge asikuler, lan dawane antara 3 nganti 7 sentimeter.

Pinus strobus

Pinus strobus minangka jinis pinus saka Asia

Gambar - Wikimedia / Raffi Kojian

Pinus Kanada, uga dikenal minangka pinus putih Amerika utawa pinus strobo, yaiku konifer sing asale saka Amerika Utara sisih wétan. Dhuwuré 40 meter, lan batange kenthel nganti diameter 1,5 meter. Jarumé dawa, antara 6 lan 12 sentimeter.

Pinus thunbergii

Pinus thunbergii minangka jinis pinus saka Asia

Gambar - Wikimedia / Σ64

Pinus Jepang Thunberg minangka tanduran sing asale saka Jepang. Dhuwuré 40 meter, sanajan nalika dibudidayakake, arang banget ngluwihi 15 meter. Godhonge asipat khas, lan ukurane antara 7 nganti 12 sentimeter.

Jinis pinus sing paling disenengi ing endi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Yolanda Jiménez ngandika

    Hello!
    Aku duwe pinus Oregon udakara 50 taun ing kebon ngarep lan kabeh cabang garing, wulan-wulan pungkasan iki pepe.
    Aku ora pengin njupuk, apa bisa pulih?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Yolanda.

      Apa sampeyan bisa ngirim foto menyang facebook? Yen ngono, angel banget kanggo nemokake pinus sing wis ilang kabeh godhonge

      Sampeyan bisa ngombe kanthi biostimulant, sing bakal sampeyan adol ing nursery. Nanging sing paling penting yaiku ngobati fungisida kanggo conifers, amarga bisa uga kena penyakit sing diarani coklat saka konifer.

      Greetings.