Jinis pring

Walkway ing alas pring, suket sing ukurane paling gedhe.

Antarane suket (familia Poaceae) kita temokake suket, suket, alang-alang ... lan mesthine pring. Bamboos minangka tanduran sing ora ana sing peduli, amarga ngeterake sampeyan menyang Jepang, menyang iklim tropis utawa mung amarga sampeyan kaget amarga ndeleng suket sing dhuwur banget saka akeh wit. Sing menarik banget babagan tanduran iki yaiku ana macem-macem jinis pring, kabeh ukuran, bentuk lan warna. Antarane yaiku tanduran taneman sing luwih gedhe.

Akeh wong sing yakin yen ora duwe pring ing plot amarga dadi gedhe banget utawa invasi banget. Iki babar pisan ora bener, wiwit ana spesies sing dhuwuré ora nganti 10cm lan liya-liyane sing ora pindhah saka endi tanduran. Waca terus kanggo nemokake pring sing paling cocog karo sing sampeyan goleki.

Jinis pring miturut morfologi rimpang.

Jinis pring miturut jinis rimpang

Gambar - Lewisbambu

Iki diferensiasi utama tanduran iki, lan siji sing bakal mesthi padha ing genre. Yaiku, a Phyllostachys bakal mesthi duwe rhizome leptomorphic lan a Bambusa tansah pachymorph, sanajan sisa ciri bakal beda-beda gumantung karo spesies. Ngerti rimpang durung mesthi ngandhani kepiye tanduran bakal tuwuh (sanajan menehi pitunjuk), nanging kepiye carane menehi reproduksi.

Kanggo ngasilake leptomorph kanthi vegetatif, kita butuh rimpang dawa, dene kanggo pachymorph, dhasar tebu utawa potongan saka tebu kasebut biasane cukup. Leptomorphs pancen ora bisa mbentuk rhizome saka alang-alang, mula kita butuh utawa kudu rhizome kanggo ngasilake kanthi cara iki.

Bambu rhizome Leptomorph (mlaku) Limpomorph rhizome

Pring iki duwe rhizome horisontal sing tuwuh ing njero lemah, lan saka pucuke sisih njero, tebu muncul (utawa luwih akeh rimpang). Iki nyebabake akeh spesies nggawe jaringan rhizom gedhe, mula atusan alang-alang katon ing endi wae sawetara taun mengko. Dheweke uga bisa dawa nganti pirang-pirang meter tanpa ngasilake alang-alang, pungkasane bakal metu ing mburi taman liyane. Iki nyebabake akeh wong sing wedi nandur lan rumangsa nolak pring. Sejatine ora kabeh leptomorph nglakoni, nanging angel kanggo mesthekake yen ora, mula yen sampeyan ora pengin menehi risikone, aja tuku saka jinis iki. Iki kalebu jinis rimpang sing padha karo alang-alang (Phragmites australis). Ana prekara sing menarik banget saka jinis pring iki yaiku kabeh tahan banget kanggo adhem.

Genera paling umum karo jinis rimpang yaiku:

  • Phyllostachys
  • Semiarundinary
  • Sasa
  • Pseudosasa
  • Indocalamus

Bambu rhizome pachymorphic (clumping)

Rimpang Pachymorphic Fargesia robusta

Gambar - shweeashbambu

Pring iki duwe rimpang vertikal (kanthi bagean horisontal) sing dawa nganti tongkat dibentuk, ngasilake luwih akeh rhizome utawa tebu sing apik saka tunas tambahan yen gedhe-gedhe utama rusak. Iki tegese sanajan ing spesies invasi, sampeyan bisa ndeleng kanthi cetha manawa tanduran kasebut tuwuh lan bisa ngontrol. Iki kalebu jinis rimpang sing padha karo alang alang (Arona donax). Umume, pring-pring kasebut ora bakal ngenggoni wilayah sing luwih gedhe tinimbang rong meter persegi, nanging sawetara spesies tropis lan Amerika nglanggar aturan kasebut. Sanajan ngono, Yen sampeyan duwe rimpang jinis iki, sampeyan bakal ngerti manawa kontrol sethithik, tanduran ora bakal uwal saka tangan.

Genera paling umum karo jinis rimpang yaiku:

  • Bambusa
  • Fargesia
  • Dendrocalamus
  • Chusquea
  • Guadua

Jinis pring kanthi pangembangan rimpang.

Ing kene kita bakal mbedakake invasi saka sing ora invasi, nanging ora gampang kaya swarane. Alesan kanggo iki yaiku apa kanggo sawetara sing nyerang, kanggo wong liya uga ora. Ora bisa dipungkiri manawa a Fargesia sing kuat ora invasif lan sing a Phyllostachys aureosulcata Ya aku ngenteni Chusquea gigantea bisa diselehake ing salah sawijining klompok.

Pring invasif

Ing kene kita bakal nimbang invasif sing sajrone setaun bisa ngirim rhizom luwih saka 1m. Umume wong kalebu leptomorphs, nanging sing apik yaiku tongkat kasebut diasilake sekaligus sekaligus lan rimpine superficial, mula pengendaliane cukup gampang. Pachymorph invasif pancen angel banget dikontrol amarga ngasilake tebu ing taun iki, nanging meh kabeh tropis lan arang ditanduri. Pring iki bisa dadi alas, kaya ing kasus Phyllostachys edulis. Dheweke ora tuwuh kanthi apik ing pot.

Phyllostachys

Umumé, kabeh pring saka genus iki invasi, nanging mung ing kahanan sing pas. Rong spesies sing paling bisa dikelola amarga paling ora kuat yaiku Phyllostachys aurea y Phyllostachys nigra. Loro iki bisa dilebokake ing kebon apa wae, angger kita ngilangi tongkat (lan bisa uga rhizome) sing diasilake ing papan sing ora dikarepake, sing untunge ora akeh. Phyllostachys edulis y Phyllostachys aureosulcata meh ora bisa dikendhaleni lan aku mung menehi saran kanggo kebon gedhe. Phyllostachys bisseti Iki minangka salah sawijining sing paling umum, nanging uga kuat banget, mula butuh kontrol sing luwih akeh tinimbang a P. aurea.

Semiarundinary

Semiarundinaria fastuosa, pring invasi sing akeh digunakake minangka pecah angin

Sing paling umum yaiku Semarundinaria sing enak. Dheweke cukup invasif, nanging amarga tongkat bisa ngasilake cedhak banget, mula gampang dideleng ing endi rimpang lan dikontrol. Ditambahake manawa tongkat kasebut vertikal banget (lan cukup dhuwur, luwih saka 5m), nggawe layar angin utawa pager kanggo menehi privasi.

Pseudosasa japonica

Pseudosasa japonica, pring godhong gedhe invasi

Nyerang banget lan angel dikontrol amarga sepele rimpang kasebut. Amarga godhonge gedhe, mula apik banget kanggo tanduran ngisor, luwih-luwih dicampur karo prau invasi liyane, nanging yen sampeyan ora duwe papan, ana spesies liya sing padha banget sing ora invasi.

Guadua

Guadua angustifolia, salah sawijine prau invasi karo rimpang pachymorphic.

Pisanan sing ana ing pikirane nalika mikir pachymorph invasif yaiku Guadua angustifolia, spesies sing manggoni alas Amerika Tengah lan Amerika Selatan sisih lor. Sing paling akeh digoleki ing iklim bebas beku kanggo panggunaan konstruksi lan tampilan sing mencolok, nanging sampeyan butuh akeh ruang supaya bisa berkembang kanthi apik. Ing iklim kanthi frost bisa diatur kanthi becik amarga ukurane bakal luwih cilik.

Pleiobastus

Pleiobastus pygmaeus, pring invasi cilik sing katon kaya suket

Iki babagan pring kerdil sing umume ora ngluwihi setengah meter, sanajan sawetara spesies bisa tekan 2m. Wangun buluhan kompak, padha karo suket, lan ngasilake akeh rhizome sing apik lan angel dibuwang. Sanajan mangkono, pancen dianjurake banget kanggo wilayah teduh sing ora bisa mlaku, lan ukurane cilik bisa digunakake ing kebon cilik yen dikontrol.

Pring sing ora invasi utawa tussock

Ing kene kita nyakup kabeh sing ora bakal uwal saka tangane, amarga kita bakal ngerti kanthi cetha ing endi rhizom lan mula saka ngendi alang-alangane bakal teka. Dheweke ora invasi, ora ateges kita bisa nandur ing endi wae, amarga pring paling gedhe ing jagad iki ditemokake, uga sing paling cilik. Umume duwe rhizome pachymorphic.

Bambusa Bambusa, jinis saka pring gedhe sing ora invasi

Genus sing paling khas saka pring gedhe non-invasi. Yaiku wong-wong sing umume dianjurake nursery kanggo wilayah tanpa frost utawa paling ora tanpa frosts sing kuwat. Sanajan tebu tuwuh akeh, mesthi ana sing aneh sing adoh. Sanajan mangkono, arang banget yen dheweke manggoni luwih saka sawetara 3 utawa 4 meter persegi. Sing paling umum yaiku Bambusa oldhamii, sing akeh wong ora samesthine tuwuh dadi monster sing dawane 10m dhiameter tebu 20cm ing sawetara taun (yen sampeyan manggon ing wilayah sing ora bakal ngalami karusakan ing mangsa adhem). Liyane cukup umum nanging larang yaiku Ventricosa Bambusa, pring weteng Buddha, sing sanajan ora gedhe banget, tongkat kasebut katon adoh banget, mula papane luwih akeh, lan ora ngidinke babar pisan.

Fargesia

Fargesia pring sing ora invasi

Iki minangka genus pring sing umume arang ngluwihi rong meter lan babar pisan ora nyerang. Biasane ambane maksimal yaiku pot sing sampeyan tukupreduli sampeyan sijine ing lemah utawa ora. Dheweke tahan banget kanggo kadhemen, mula biasane disaranake ing kabeh wilayah Spanyol kanthi frosts kenceng, nanging sing ora dikandhani yaiku ora ngidinke panas utawa kurang asor lingkungan. Iki tegese sampeyan lebokake ing iyub-iyub, ing endi ora tuwuh, utawa bakal dadi panas. Dheweke uga butuh pH netral utawa asam lan banyu tanpa jeruk nipis. Ing sisih lor uga apik banget, nanging aku ora nyaranake kanggo negara liya, sing isin amarga ana spesies kanthi alang-alang biru.

IndocalamusIndocalamus tessellatus, pring non-tropis sing godhong paling gedhe.

Iki minangka pring non-tropis kanthi godhong paling gedhe. Dheweke duwe rhizome leptomorphic, nanging ora kuwat banget lan ora nyerang apa-apa. Spesies kasebut Indocalamus latifolius iku invasi minimal minangka Fargesia. Indocalamus tessellatus nang sing bisa nyerang luwih sithik, gampang banget dikendhaleni lan ora biasane ngluwihi setengah meter.

Dendrocalamus

Dendrocalamus giganteus, pring paling gedhe ing saindenging jagad

Bambu tropis gedhe, karo sawetara spesies kaya Dendrocalamus giganteus (pring paling gedhe ing jagad iki), sing bisa ngluwihi 20m (tekan 42m yen kondisine pas) lan kekandelan tebu 40cm. Spesies iki cenderung ngeculake sawetara alang-alang sing langsung dipasang ing liyane, mula dheweke bisa ngontrol. Nanging yen kita nganggep manawa bisa dipotong, sampeyan butuh gergaji ... luwih becik sampeyan duwe papan kanggo tuwuh. Saiki, mung bakal tuwuh ing iklim tropis. Ing iklim Mediterania, sanajan tanpa embun-embun, bakal jarang tekan 5m, lan ing siji kanthi frost, ora bakal nganti luwih saka siji meter. Spesies liyane kayata Dendrocalamus strictus Tumbuhan kasebut tuwuh kanthi apik ing iklim Mediterania, nanging sanajan entuk ukuran sing luwih bisa dikendhaleni, tongkat kasebut isih angel banget, mula bisa dadi masalah nalika nyukur.

Sasa

Sasa veitchii, pring dwarf sing apik banget

Iki babagan biasane pring kerdil, godhonge luwih gedhe tinimbang alang-alang. Dheweke duwe rhizome leptomorphic lan ing iklim kasebut bisa nutupi kabeh alas. Nanging, nalika tuwuh ing njaba iklim, dheweke bakal alon banget dadi masalah. Umume dheweke bakal ngrebut wilayah sing ambané luwih saka 1 meter persegi, lan sanajan metu saka kana, bakal ngasilake sawetara rhizome dadi gampang dikontrol.

Chusquea

Chusquea couleou

Apa sawetara Bambu tebu solid Amerika. Dheweke ora invasi banget, nanging luwih invasif tinimbang umume sing kalebu ing kene, mula sampeyan kudu ngati-ati. Alang-alang bisa katon luwih saka setengah meter, nanging mung ing kahanan sing apik. Ing Spanyol umume spesies jinis iki ora tuwuh apik lan tuwuh kurcaci, mbuwang tebu tumpukan cilik.

Jinis pring miturut ukuran.

Pring raseksa

Iki minangka hal sing dipikirake masarakat nalika mutusake spesies sing arep dituku, nanging sejatine babar pisan ora bisa dipercaya. Babar pisan gumantung ing iklim sing sampeyan lakoni lan perawatan sing diwenehake. Kaya sing wis diandharake sadurunge, pring sing paling gedhe ing saindenging jagad iki mung ana ing iklim tropis, sanajan wujude frost, Phyllostachys aurea sampeyan bisa ngatasi. Iki nggawe dhaptar iki rumit, amarga ukuran maksimum biasane digabungake ing habitat kanthi ukuran khas ing budidaya ...

Raksasa (> 10m)

  • Dendrocalamus giganteus (udakara udakara 20m ing iklim tropis, dadi pring paling gedhe ing saindenging jagad)
  • Dendrocalamus asper (nganti udakara 17m ing iklim tropis)
  • Phyllostachys edulis (15m yen tuwuh ing kahanan sing apik, yaiku pring rhizome leptomorphic sing luwih gedhe. Ing iklim Mediterania arang banget ngluwihi 5m)
  • Bambusa oldhamii (15m)
  • Guadua angustifolia (15m)
  • Phyllostachys viridis (13m)
  • Bambusa vulgaris (11m)
  • Phyllostachys bambusoides (10m)
  • Phyllostachys nigra 'Boryana' (10m)

Gedhe (5-10m)

  • Semarundinaria sing enak (8m)
  • Chusquea gigantea (7m)
  • Phyllostachys aureosulcata (7m)
  • Phyllostachys bisseti (7m)
  • Phyllostachys aurea (6m, sanajan ing iklim Mediterania biasane ora ngluwihi udakara 3m)

Sedheng (3-5m)

  • Chimonobambusa quadrangularis (5m)
  • Phyllostachys nigra (5m)
  • Tranquillans Hibanobambusa (3,5m)
  • Chusquea couleou (4m)
  • Pleiobastus gramineus (4m)
  • Fargesia papyrifera (4m)
  • Pseudosasa japonica (4m)

Cilik (0,5-3m)

  • Indocalamus latifolius (3m)
  • Multiplex Bambusa (3m)
  • Fargesia sing kuat (3m)
  • Pleiobastus Tionghoa (2m)
  • Sasa kurilensis (2m)
  • Fargesia rufa (2m)
  • Sasaella masamuneana (1,5m)
  • Indocalamus tessellatus (1m)

Kurcaci (<0,5m)

  • Sasa veitchii (0,5m)
  • Pleiobastus pygmaeus (0,4m)
  • Pleioblastus auricomus (0,3m)
  • Pleiobastus pumilus (0,2m)

Jinis pring miturut iklim asale

Sanajan aturan umum, kabeh pring bakal tahan sawetara derajat ing ngisor nol, Ngerti saka ngendi asale mbantu kita ngerti babagan cedhak saka ukuran maksimal. Iki amarga kasunyatan manawa sing duwe iklim adhem ora tuwuh kanthi apik ing wilayah sing panas, uga tropis, sanajan ndhukung frosts, yen kelangan godhong godhong biasane nggunakake pirang-pirang taun kanggo pulih aja nggunakake tenagane kanggo ngasilake tebu anyar, saengga kurcaci. Ing kene kita dibagi dadi telung kategori kasebut:

Tropis

Bambusa ventricosa, pring tropis sing apik banget

Kita waca prau tropis minangka kabeh sing asale saka iklim tropis utawa subtropis lan sanajan tahan frost, bakal ngalami karusakan sing bakal nyegah tunas kanthi kekuwatan. Kabeh kategori iki duwe rimpang pachymorphic lan tebu gedhe. Kanthi proteksi sing cukup, bisa tuwuh ing iklim apa wae, sanajan adhem saya ukurane luwih gedhe. Nalika kabeh bagean udara wis beku, pring iki tunas sanalika panas bali kanthi akeh tebu cilik saka tunas sekunder saka rimpang.

  • Bambusa: umume spesies ndhukung nganti udakara -5ºC, sanajan ilang kabeh bagean pangeboman. Sing paling tahan adhem yaiku Bambusa oldhamii, sing rhizome ngemu udakara -10ºC. Masalah sing paling gedhe yaiku sawetara frosts cahya kanthi saurutan bakal ngobong godhong lan tunas, mula ora bakal ngasilake tebu anyar nalika musim semi, mung tunas. Sanajan ngono, spesies iki tekan ukuran gedhe sanajan ing kasus kasebut, butuh wektu luwih suwe.
  • Dendrocalamus: paling tahan nganti sawetara -3ºC anggere mulsa sing apik dilebokake, nanging biasane es sing njaga beku lan nyebabake yen taun candhake ora tuwuh apik. Apike, sing paling tahan adhem kayane Dendrocalamus giganteus, nanging amarga daya tarik utamane yaiku ukurane lan ing iklim sing adhem, mula kita ora bakal bisa nikmati ... dudu tanduran sing dipasarake.
  • Guadua: Sampeyan angel nemtokake resistensi hawa adhem amarga ora biasane dibudidayakake ing njaba wilayah tropis ing Amerika Selatan. Bisa uga udakara -2 utawa -3ºC, bakal mati ing sisih udara kanthi es.

Tahan adhem lan panas

Macem-macem pring tahan panas lan adhem

Ing kene kalebu kabeh pring sedheng sing ngidinke srengenge, asor kurang lan panas, uga adhem. Sebagéyan gedhe saka pring kasebut tahan suhu cedhak suhu -20ºCSanajan akeh sing nyelehake godhong ing ngisor iki sekitar -5ºC lan bakal kelangan pérangan udara ing ngisor udakara -10ºC. Sing apik yaiku sanajan dheweke kelangan bagean saka udara, dheweke bakal pulih ing musim semi kaya ora ana kedadeyan apa-apa. Ing kene kita biasane nemokake leptomorph ukuran medium. Pring saka klompok iki bisa ditanam meh ing endi wae, yen kita kudu menehi perawatan sing dibutuhake.

  • Phyllostachys: Umume kabeh jinis Phyllostachys bisa kalebu ing kene, kanthi siji pangecualian sing bakal kita deleng ing ngisor iki. Kabeh sing paling umum bisa tahan panas lan adhem tanpa masalah, mula dadi pilihan sing aman. Mesthi wae, ing iklim sing adhem, dheweke bakal tuwuh luwih apik.
  • Pseudosasa japonica: Luwih seneng shade, nanging menehi, terus apa wae. Ana spesies liya ing genus kasebut Pseudosasa, nanging ora ditanduri.
  • Semiarundinary: tahan banget kanggo kabeh lan apik banget.

Panas ora sabar

Alas Phyllostachys edulis

Ing klompok iki, kita nemokake pring sing, amarga asale saka iklim sing adhem banget utawa lembab, utawa amarga bentuke alas sing kandhel, dheweke ora bisa tuwuh ing iklim panas, ing endi hawa garing ngobong godhonge. Kita temokake umume pachymorphs cilik lan leptomorphs, nanging pring moso uga kalebu ing kene. Kabeh pring kasebut tahan kanthi adhem (nganti antara -20 lan -30ºC), nanging dudu panase (ora dianjurake ing wilayah sing suhu luwih saka 30ºC).

  • Phyllostachys edulis: Pring Moso, tebu invasi paling gedhe lan paling ayu, sing bisa nggawe alas siji-sijine. Sedhih banget, kita ora bakal bisa ndeleng alas kasebut ing iklim Mediterania, amarga gelombang panas bakal nyurung. Wirang banget, amarga iki minangka salah sawijining pring sing paling apik banget, kanthi tebu abu-abu sing gedhe banget lan godhong cilik, diselehake ing cabang sing mbentuk pesawat horisontal ...
  • Sasa, Pleiobastus e Indocalamus: Dheweke pring ngisor, biasane umume ana ing sangisore wit. Iki tegese manawa dheweke ora ngidinke tuwuh alas ing njaba, kajaba iklim apik, kayata ing sisih lor Spanyol. Sawetara spesies genera iki wujud suketan ing Rusia.
  • Chusquea: Mung cocog kanggo iklim sing adhem, amarga butuh srengenge sing kebak nanging ora seneng panas.
  • Fargesia: Pring iki minangka salah sawijining non-invasi sing asring dianjurake kanggo iklim mangsa adhem, nanging butuh sunar srengenge lan panas bakal diobong. Biasane bisa urip ing iklim panas, nanging ora tuwuh lan ana ing kahanan nuwun sewu.

Jinis pring kanthi ngembang

Ana sing ora dipercaya wong yaiku umume pring mati sawise ngembang, utawa luwih becik, sawise wiwit mekar, dheweke ora mandheg nganti entek kabeh tenaga sing akumulasi lan mati. Akeh sing bisa disimpen yen wiwit mekar, kita ngilangi kabeh tebu kembang, dibagi rimpang lan potong kabeh tebu anyar kanthi tandha-tandha arep kembang. Sing ala yaiku sanajan kita nyimpen lan pungkasane pirang-pirang tanduran, mula bakal diwiwiti maneh, amarga bakal ana tanduran cilik. Yen kita menehi woh, kita bakal entuk ewonan tanduran cilik sing bakal mbutuhake pirang-pirang taun tuwuh kanthi ukuran minimal sing cukup.

Sing apik yaiku biasane mekar saben 50 utawa 100 taun, nyoba kanggo cocog karo kabeh spesies sing padha, mula muga-muga sampeyan ora bakal weruh kembang sampeyan (lan kanthi nasib ala bakal berkembang sawetara taun). Rong jinis kasebut yaiku:

Monocarpic

Bambusa mekar, sawise iku bakal mati

Apa ana sing mati sawise ngembang, yaiku ing kahanan normal nalika wiwit mekar mandheg tuwuh rhizome lan mung ngasilake tangkai kembang, ngisi kembang dhewe. Iki kalebu mayoritas pring, kajaba sing paling gedhe lan sing paling cilik. Alesané yaiku nalika mati, dheweke ngidini cahya kanggo nggayuh wiji sing bakal tuwuh saka wiji, supaya bisa tuwuh. Amarga alasan iki, sing paling cilik ora mati (utawa ora menehi shade utawa langsung tuwuh ing papan), lan sing paling gedhe bisa nyebar wiji sing cukup supaya ora bisa nyaingi. Sanajan iki durung cetha kabeh.

Polycarpics

Pleiobastus pumilus ing kembang

Gambar - taman kebon

Ing kene kalebu sing sawise wiwit mekar terus ngembangake rhizom lan tebu anyar biasane, mung ngasilake sawetara kembang sekaligus. Siji-sijine sing katon jelas banget yaiku polikarpi Phyllostachys edulis. Kita bisa ndeleng kanthi wiji, sing mesthi didol, dene spesies liyane katon kanthi sporadis. Sasa y Pleiobastus uga katon minangka polikarpi, ngasilake paku khas suket liyane. Dendrocalamus giganteus Kayane ana diskusi babagan apa utawa ora, amarga ngasilake wiji suwene pirang-pirang taun, nanging amarga pungkasane bakal mati, aku bakal nganggep monocarpic.

Apa sampeyan mikir babagan macem-macem jinis pring? Dheweke bisa diatur kanthi luwih akeh cara, kayata panggunaan sing diwenehake utawa warna alang-alang, nanging nalika ngurus, iki minangka klompok sing paling penting. Muga-muga artikel iki wis mbantu sampeyan sinau babagan tanduran sing apik banget lan aku ngajak sampeyan nandur pring ing kebon sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

5 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Vincent ngandika

    Bener yen dendrocalamus giganteus mung tuwuh 20 m ing iklim tropis, dhuwure 30-35 m lan umume klompok tekan 42 m lan ora sejatine yen ing iklim Mediterania mung tekan 5 m wiwit ing Valencia I weruh sawetara giganteus dendrocalamus sing dhuwure luwih saka 10 m.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Vincent.

      Matur suwun, nanging ing artikel kasebut dikatutake bisa ngluwihi 20 meter, lan yen ing iklim Mediterania, arang banget nganti 5 meter. Nanging ora mung tuwuh nganti 20m utawa ora bisa ngluwihi 5m ing Mediterania.

      Kajaba iku, kita wis nambah manawa bisa tekan 42m, mula bisa dianggep minangka tanduran sing gedhe banget.

      Matur suwun!

  2.   Vincent ngandika

    Dheweke uga kudu luwih akeh kasalahan:
    dendrocalamus asper 25-30 m, ora 17 m
    fitilostachys edulis 28 m, ora 15 m
    bambusa oldhamii 20 m, ora 15 m
    guadua angustifolia 20 m, ora 15 m
    fitilostachys viridis 15 m, ora 13 m
    bambusa vulgaris 15 m, ora 11 m
    bambusoides fitilostachys 20 m, dudu 10 m
    fitilostachys aureosulcata 9 m, ora 7 m
    aurea fitilostachys 14 m, ora 6 m
    fitilostachys nigra 8 m, dudu 5 m

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun Vicente.

  3.   Vincent ngandika

    lan uga ujar manawa istiméwa fitolostachys aureosulcata dhuwuré nganti 25 m