Jinis pupuk apa ing kana lan apa ciri khas?

Taman tropis

Kanggo duwe kebon ngimpi sampeyan kudu sabar banget, lan ngrawat kanthi cara sing paling apik, nggunakake produk sing ngurmati tanduran lan fauna sing narik kawigaten lan, kanthi cara utawa cara liya, mbantu dheweke tuwuh tanpa kakehan masalah.

Salah sawijining tugas paling penting sing kudu ditindakake saben tukang kebon utawa tukang kebon yaiku pupuk saka wektu ke wektu, amarga lemah, utamane ing pot, gampang ilang nutrisi. Lan iki, sanajan wiwitane kayane ora kaya ngono, nanging pungkasane bakal ngrusak tanduran kita. Dadi, apa sing kudu dibayar? Kanthi pupuk kandhang, umpamane. Nanging ana macem-macem jinis pupuk kandhang, mula kita bakal bisa ndeleng ciri masing-masing.

Sadurunge muncul pupuk mineral, para petani lan sapa wae sing duwe tanduran ing omah utawa ing kebon dibuahi barang-barang alami sing kasedhiya: pupuk kewan tegalan utawa, mengko, karo guano saka penguin utawa lawa. Dadi, ijo tuwuh sing nyenengake.

Aku duwe kanca sing ngandhani yen kulawargane duwe kebon lan, ing kana, nettles mesthi tuwuh kanthi kecepatan sing ora biasa, tekan dhuwur sing luar biasa: luwih saka siji meter, sing ora nggumunake amarga nalika produk alami digunakake kanggo pupuk alami minangka tanduran, sing digayuh yaiku tanduran iki sehat banget mula bisa tuwuh kanthi tingkat sing luar biasa.

Yen sampeyan pengin duwe kebon, kebon utawa teras sing sehat lan apik, pupuk karo pupuk organik iki:

Pupuk jaran

Pupuk jaran

Pupuk pupuk jinis iki kalebu gizi sing asor banget 0,6% nitrogen, 0,6% fosfor, 0,4% kalium lan unsur tilak. Yen sampeyan duwe jaran, disaranake supaya garing ing srengenge supaya rampung fermentasi lan ambune ora sithik; Kosok baline, yen sampeyan tuku tas, ora bakal mambu ora enak.

Utamane cocog kanggo dicampur karo lemah sing wis erosi utawa erosi, amarga ana aerasi lan ndadekake luwih spongy, bisa mbantu tetanduran tuwuh. Dosis yaiku 1 nganti 5kg saben meter persegi.

Pupuk terwelu

Iki minangka pupuk kandang sing kuwat banget lan asam. Sugih karo nutrisi, nyatane duwe 4% nitrogen, 4% fosfor lan 1% kalium, saliyane kabeh unsur tilak, dadi salah sawijining sing paling menarik. Mesthi wae, sampeyan kudu menehi ferment nganti pirang-pirang wulan, lan aja nganti cedhak banget karo batang tanduran.

Dosis yaiku 15 nganti 25 gram kanggo saben meter persegi.

Pupuk wedhus

Iki minangka salah sawijining panganan paling sugeh lan paling seimbang, yen asale saka wedhus sing golek kewan lan ora bisa dibuwang ing pakan sempit ing panganan. Yen dipikolehi seger, kudu diidinan nganti rong utawa telung wulan, amarga kuwat banget, nanging yen wis kliwat, bisa dicampur karo lemah utawa landasan tanpa ana masalah, diperkaya karo 0,8% nitrogen, 0,5% fosfor, 0,4% kalium lan kanthi kabeh unsur tilak.

Dosis sing disaranake yaiku 3-5kg saben meter persegi.

Pupuk pitik

Iki minangka salah sawijining nitrogen paling sugih, nanging kuwat banget. Sampeyan kudu ditinggalake kanthi fermentasi pirang-pirang wulan, banjur dicampur karo kotoran liyane. Kajaba iku, kudu dipikirake yen duwe isi kalsium sing dhuwur, dadi ora kena dilecehke yen duwe lemah kalkulasi.

Pupuk pitik sing digunakake minangka kompos kudu asale saka kewan sing urip kanthi cara paling alami; yaiku, prawan ing hawa terbuka. Nutrisi sing ana yaiku: 4% nitrogen, 4% fosfor, 1,5% kalium, lan unsur tilak.

Dosis sing disaranake yaiku 20 nganti 30 gram saben meter persegi.

Kotoran sapi

kotoran sapi

Pupuk sapi uga akeh banget nitrogen, nanging asring digunakake ing iklim adhem amarga bisa digunakake, saliyane kompos, minangka mulsa kanggo tanduran. Ngemot a 0,6% nitrogen, 0,3% fosfor, 0,4% kalium, lan unsur tilak.

Gagasané supaya seger ing salah sawijining peternakan ing kutha-kutha, nanging ing taman bayi utawa ing toko pertanian sampeyan bisa nemokake tas. Dosis sing disaranake yaiku 9 nganti 15kg saben meter persegi.

Pupuk kandhang

Iki minangka salah sawijining nutrisi paling sugih sing bisa ditemokake. Nyatane, ngemot sekitar 7% nitrogen, 2% fosfor, 10% kalium saliyane kanggo kabeh unsur tilak. Lan kaya ora cukup, biasane uga nggawa rambut kewan, sing bakal menehi nitrogen luwih akeh.

Dosis sing disaranake yaiku 0,5 nganti 2kg kanggo saben meter persegi.

Kotoran saka merpati lan manuk liyane

Mung siji ora disaranake kanggo nyubur tanduran. Kuwat banget, malah luwih kuat tinimbang karo pitik. Sampeyan bisa digunakake kanggo pertama pupuk sawah, nanging dicampur karo jinis pupuk kandhang liyane.

Dosis kudu kurang saka 0,5kg kanggo saben meter persegi. Oalah, minangka alternatif sampeyan bisa nggunakake bat utawa penguin guano. Malah sadurunge pupuk mineral muncul, iki minangka salah siji sing paling akeh digunakake, amarga efek kasebut bisa ditemokake (lan nyata) sawise wektu sing cendhak. Mesthine, sampeyan kudu maca label ing wadhah supaya ora nambah luwih saka sing dibutuhake.

Kembang lilac

Pupuk minangka salah sawijining pupuk organik sing paling akeh digunakake dening kabeh tukang kebon, amarga yen digunakake kanthi apik, tanduran bakal tuwuh kanthi cara sing luar biasa. Yen sampeyan ora precaya, coba banjur critakake 😉.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

8 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   baterei ngandika

    Halo !!
    Aku duwe wit lemon meh 1 taun setengah. Aku ora bisa ngatasi kanthi bener, godhonge tiba akeh, warnane ijo enom, cabangé garing ... Aku manggon ing sisih lor lan bisa uga nandhang hawa anyep (maca saran sing diwenehake) sing dak pahami). Aku pengin bisa mbantu sampeyan supaya ayu. Aku pengin transplan menyang pot sing luwih gedhe lan pupuk kanthi bener. Ing wilayahku, aku bisa entuk pupuk sapi, apa diatur karo wit lemon utawa luwih becik nggunakake pupuk kandhang saka kewan liya? Lan kapan wektu paling tepat kanggo transplan?
    Kanggo miwiti ngrampungake, aku wis nyelehake ing njero omah wiwit akhir-akhir iki kita wis akeh frosts kalebu salju ... Sing paling apik yaiku ing ngendi biasane, ing balkon, akeh srengenge
    Aku seneng yen sampeyan menehi tangan !! Amarga aku ora trampil banget ngurus tanduran lan aku pengin sinau lan nikmati. Kabeh sing paling apik. Matur nuwun kanggo kabeh info

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Pili.
      Ya, sampeyan wis ngalami salju salju sing apik ing sisih lor 🙂 (lan rasa iri sing sehat, aku sing manggon ing sisih kidul Mallorca ora ngerti apa sing bakal tangi karo lanskap salju salju).
      Ya, mangsuli pitakon sampeyan. Wit jeruk nipis bisa tahan adhem, nanging sejatine frosts sing kuwat banget bakal cilaka, apamaneh yen wis suwe ing wilayah sing padha.
      Wingi aku nerbitake artikel bab sing dakkira bisa ditindakake kanthi apik, ing kain anti-frost. Sampeyan bungkus kaya hadiah, mula wis dilindhungi saka adhem.
      Pupuk sapi ora apa-apa. Sampeyan bisa transplan nalika musim semi, yen risiko frost wis kliwat.

      Yen sampeyan duwe pitakon luwih lengkap, takon 🙂.

      A Salam.

      1.    baterei ngandika

        Halo Monica

        Saka wangsulan sampeyan, aku weruh manawa sampeyan (utawa ana) ing Mallorca. Aku uga manggon ing kene lan aku arep pindhah menyang peternakan sing duwe lahan lan kita pengin miwiti kebon dhewe.
        Apa sampeyan ngerti papan sing nyedhiyakake macem-macem jinis pupuk kandang?
        Gracias!

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai Pili.

          Aku isih ing Mallorca, hehe Ya, delengen, ing nursery (ing Llucmajor, utawa Santa María yen nyedhaki sampeyan) umume jaran lan sapi. Nanging yen sampeyan bisa nyedhaki peternakan sing luwih apik, entuk pupuk kandang sing paling seger. Mesthine, yen sampeyan entuk saka peternakan, sampeyan kudu garing nganti srengenge paling ora seminggu.

          Greetings.

  2.   Filiberto Martinez ngandika

    Thanks kanggo saran, ing omah aku duwe pupuk paling akeh, aku bakal nyoba lan muga-muga bisa ngasilake asil sing apik.
    Manure, apa kudu diresiki? umume sapi nalika seger ana ing bentuk pasta.
    Muga-muga sampeyan bisa nulungi aku.
    Salam saka Mexico.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Filiberto.
      Cara paling apik kanggo nggunakake pupuk pupuk kanggo tanduran lan lemah yaiku wujud sing paling alami 🙂 Sampeyan nyebar, lapisan udakara 5cm, dicampur sithik karo lapisan lemah sing paling cethek, lan pungkasane sampeyan ngombe.

      Mesthine, yen tanduran kasebut pot, dianjurake supaya cair supaya banyu sing isih ditinggalake nalika nyiram bisa cepet metu.

      Matur suwun!

  3.   Isidro Tavira M. ngandika

    DOSES ora nambah, umpamane, ing GOAT FAECES, sampeyan menehi saran nganti 2 Kg per meter persegi, nalika ing terwelu lan pitik sing kurang gizi, nyaranake dosis gram.

    1.    Aldo A. Gomez ngandika

      Dosis sing kurang ditrapake amarga jarene, pupuk terwelu lan pitik, kuwat banget lan mulane kurang dosis ...