Kacang Brasil (Bertholletia excelsa)

Kacang Brasil

Dina iki kita bakal ngobrol kacang Brasil. Yaiku wiji lan dudu woh garing kaya sing dikira. Iki minangka panacea alami sing asli ing wilayah Amazon ing Amerika Selatan. Wiji iki uga dikenal minangka kacang Amazon, kastanye utawa nyamuk Brasil. Jeneng ilmiah yaiku Bertholletia excelsa lan sampeyan bisa nemokake alas utama Bolivia, Brasil, Venezuela, Kolombia lan negara-negara liyane ing sisih kidul.

Yen sampeyan pengin ngerti kabeh ciri lan sifat sing ana ing awak, ing artikel iki sampeyan bisa nemokake kabeh. Waca terus sinaoni kabeh babagan kacang Brasil.

Karakteristik utama

Perkakas Brasil

Wiji kasebut asale saka wit liar sing gedhe banget lan umure dawa sing bisa nganti 50 meter. Wit-witan mau minangka wit-witan kuna, amarga bisa urip udakara sewu taun. Woh-wohan iki ngasilake woh bunder sing gedhe bunder padha karo klapa (mula jenenge kocus Brasil). Ing njero tDheweke duwe 20 wiji sing dianggep minangka nutrisi sing gedhe lan bisa dikonsumsi kanthi macem-macem cara. Bisa dikonsumsi mentah kanthi lan tanpa kulit, panggang, asin utawa tanpa rasa.

Kacang Brasil asring digunakake ing kuah lan asring ditemokake ing macem-macem resep kue, cookie, lan permen. Antarane nilai nutrisi bisa ditemokake tingkat protein sing dhuwur lan lemak sehat sing akeh. Iki uga sugih karo asam amino sing bisa nulungi kabeh wong sing nandhang masalah gizi utawa atlit kinerja tinggi sing butuh energi luwih akeh. Dene kanggo vitaminine, akeh banget vitamin kayata A, C, E lan klompok B.

Nduwe mineral penting kanggo ngrampungake panganan sing seimbang kayata selenium, magnesium, zat besi, fosfor, mangan, kalium, tembaga, seng lan kalsium. Kacang Brasil uga duwe serat sing akeh.

Sipat sehat lan obat

Coquitos Brasil duwe mupangat kesehatan sing gedhe yen ditindakake kanthi macem-macem bentuk. Kita bakal nganalisa masing-masing properti:

Sipat antioksidan lan paningkatan sistem kekebalan awak

Habitat alam

Dheweke duwe kekuwatan antioksidan sing gedhe amarga kandungan selenium lan vitamin E. sing akeh Thanks kanggo nggabungake mineral iki kanthi vitamin, bisa nguatake awak, menehi kemampuan kanggo nglawan radikal bebas. Kanthi cara iki, kita bisa nylametake awake dhewe saka kerusakan sel sing bisa ditindakake lan nundha efek tuwa sing wis tuwa.

Babagan keuntungan sistem kekebalan awak, kita bisa nambah tulangan amarga wiji kasebut. Konsumsi kasebut mbantu kita nambah level pertahanan lan kemungkinan kena flu utawa infeksi.

Properti protèktif sistem kardiovaskular lan nglawan kanker

Properti saka kacang Brasil

Properti liyane sing ditemokake ing panelitian ilmiah yaiku nglindhungi kesehatan jantung, amarga nyegah macem-macem penyakit kardiovaskular.

Thanks kanggo kekayaan mineral lan vitamin, kacang Brasil iku dianggep panganan sing sampurna kanggo nyegah sawetara jinis kanker kaya weteng, paru-paru lan susu. Wiji kasebut uga nguntungake kanggo wong sing yodium ora cukup, wong sing ngalami gastritis lan wong sing duwe masalah kolesterol. Sabanjure, wiji iki digunakake kanggo ngobati impotensi pria.

Sampurna kanggo ngilangi bobot lan kanggo rambut

Nyuda penyakit

Properti liyane saka kacang Brasil yaiku yaiku lemak sing kobong. Jumlah serat sing diduweni minangka alat sing sampurna nalika ngatur napsu. Nalika jinis panganan iki dikonsumsi, rasa satiety bakal diasilake kanggo netralake rasa lapar lan nyegah panganan supaya bisa dipangan kanthi cara sing ora cocog. Kanthi cara iki, kita bakal ngindhari kemungkinan nambah bobot awak.

Kekayaan nutrisi panganan iki lan kandungan lemak sehat sing bisa mbantu kita ngilangi lemak sing fokus ing macem-macem area awak. Amarga alasan kasebut, konsumsi kacang Brasil sing moderat dianjurake kanggo wong sing duwe masalah obesitas lan sing pengin ngatur bobote.

Minangka kanggo rambut, konsumsi panganan iki bisa njamin rambutmu dawa, akeh lan, paling sehat, sehat. Wutah rambut gumantung langsung karo gizi sing ditampa awak saka panganan. Jumlah vitamin lan mineral sing ana ing wiji Coquitos Brasil bisa mbantu nyepetake tuwuhing rambut lan nyegah rambut rontog.

Kacang Brasil kudu dipangan kanthi moderat. Mengkono bisa uga nambah rambut kanthi alami. Kanthi cara iki, sampeyan bisa ngatasi masalah tuwuh rambut utawa yen rambut sampeyan kusam banget.

Ngilangake kukul lan nyuda kolesterol

Nyuda kukul

Kaya sing wis diandharake sadurunge, wiji-wiji iki akeh selenium. Selenium dianggep minangka salah sawijining mineral sing penting kanggo perawatan kulit. Asupan kacang Brasil bisa mbantu ngilangi kukul lan masalah dermatologis liyane. Uga duwe konsentrasi seng sing dhuwur, digunakake kanggo ngatasi masalah ing level kulit lan efektif banget tumrap kukul.

Yen mangan kacang-kacangan iki saben minggu, bisa nglindhungi kita kanggo nyegah stroke. Panaliten ilmiah nuduhake manawa wiji kasebut bisa menehi efek positif banget kanggo kesehatan jantung lan nyedhiyakake awak kanthi jumlah lemak sehat sing menehi kemungkinan nyuda kolesterol ala sing bisa nyebabake kesehatan kita.

Sapa sing bisa njupuk?

Digunakake ing resep-resep jajanan

Wanita hamil ORA njupuk panganan jinis iki, amarga macem-macem panliten nuduhake manawa ana bebaya gedhe yen bayi bakal ngalami masalah asma.

Saliyane, dianjurake banget kanggo wong sing ngalami tiroid. Dheweke nguntungake banget kanggo wong-wong kasebut, amarga selenium minangka bahan baku kanggo hormon tiroid lan jumlah gedhe iku cocog kanggo ngatur toroida. Nanging, yen sampeyan ngombe obat kanggo ngatur fungsi tiroid sing ngemot levothyroxine, luwih becik ora dikonsumsi, amarga bisa nyuda efektifitas obat kasebut.

Kacang Brasil ditemokake ngemot selenium paling dhuwur sing bisa dibandhingake karo panganan liyane. Mung 26 gram woh garing iki duwe luwih saka 7 kali tingkat selenium saben dina disaranake Mula, anggone konsumsi kudu hemat lan waspada.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa njupuk kabeh keuntungan saka kacang Brasil iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.