Kaendahan Kembang Teratai

detail kembang teratai

Kembang Teratai minangka salah sawijining tanduran sing paling apik. Bisa diarani manawa dheweke minangka anggrek rawa-rawa, saengga nuduhake kaendahan kembang sing ditandur tanduran iki supaya kita ngati-ati banget ing omah.

Pancen anget banget lan angel golek kolam sing umume durung tuwuh. Kelopak warna alus sing alus, kayata jambon utawa putih, uga ambune sing legi nggawe Kembang Lotus minangka kembang akuatik sing paling akeh ditanam.

Karakteristik Kembang Teratai

Protagonis kita minangka tanduran vegetasi akuatik sing dikenal kanthi jeneng umum lotus suci, teratai India utawa mawar ing Nil. Iki kalebu spesies Nelumbo nucifera, sing kalebu kulawarga botani Nelumbonaceae. Asale saka Rusia sisih kidul, Wétan cedhak, Siberia wétan, China, Jepang, Pakistan, Bhutan, Nepal, India, Sri Lanka, Korea, Taiwan, Burma, Thailand, Vietnam, Indonesia, Malaysia, Filipina, Guinea Baru, lan Australia

Ditondoi kanthi nduwe godhong ngambang, kanthi warna glaucous, lan dhiameter nganti 100cm. Iki thukul saka rimpang sing dikubur. Kembang kasebut, pancen bisa dadi daya tarik utamane, ukurane saka 16 nganti 23cm ing diameter, kanthi kelopak cekung sing duwe bentuk oblong-elips, lan ukuran 10 x 3,5cm. Dheweke thukul ing musim semi lan musim panas.

Sawise diserbuki, woh-wohan wiwit mateng, sing dibentuk dening wadhah elipsis diameteripun 5 nganti 10 cm.

Varietas nelumbo nucifera

Nelumbo_nucifera_flor_rose

Varietas kasebut padha utawa malah luwih apik tenan tinimbang jinis jinis (Nelumbo nucifera). Sing paling apik yaiku:

  • Nelumbo nucifera »Mawar Lengkap»: Tanduran sing luar biasa iki ngasilake kembang jambon alus, kanthi diameter nganti 30cm lan, sing luwih apik tenan: kembang dobel. Iki tegese saben kembang duwe kelopak kaping pindho.
  • Nelumbo nucifera "Sunrise granfiora" Kembang sing alus yaiku warna putih murni sing mesthi bisa narik kawigaten kabeh mata 😉.
  • Nelumbo nucifera "Sunrise Striated" Ngasilake kembang putih gedhe kanthi ujung karmine. Dheweke ambane 15cm sing apik.
  • Nelumbo nucifera »pekinensis Rubra »: kembang sing diprodhuksi dening macem-macem iki yaiku carmine pink.
  • Nelumbo nucifera »Komarovii" Kembang teratai kasebut wernane jambon sing apik banget, lan ambane antara 15 nganti 20cm.
  • Nelumbo nucifera »Ibu Perry D. slocum" Dheweke duwe warna jambon sing kuat lan bisa menehi warna jambon semir sing bakal nyorot ruangane, amarga uga ngasilake kembang dobel.

Apa sing sampeyan butuhake?

kembang teratai ing kolam

Bisa duwe Kembang Teratai pancen apik banget. Kanthi iki sampeyan bisa nghias kolam utawa, sampeyan malah bisa nggawa ing ember dadi pot ing teras utawa teras. Nanging, supaya tampil apik ing taun iki, sampeyan kudu nggunakake sawetara perawatan, yaiku:

Lokasi

Lokasi kasebut mesthine kudu mapan ing wilayah sing langsung kena sinar srengenge, pancen sedina muput, nanging sampeyan bisa adaptasi tanpa masalah yen mung menehi 6 jam / dina.

Substratum

Substrat kudu duwe saluran sing apik, nanging ing wektu sing padha ngidini oyot bisa oyot ing njero pot, mula disaranake nyampur lemah kebon, medium sing tuwuh universal lan pasir kali ing bagean sing padha.

Pruning

Kanggo nyegah panyebaran penyakit, sampeyan bisa nyopot godhong garing lan kembang sing layu. Kanthi cara iki uga bakal katon luwih ayu.

Tanduran wektu

kembang teratai ing kolam

Sampeyan pengin ing kolam utawa ing wadhah sing ana banyu, sampeyan bisa pindhah menyang lokasi pungkasan ing musim semi. Yen sampeyan ora ngerti carane nggawe, aja padha sumelang. Tindakake langkah iki kanthi langkah:

  1. Sing pertama sampeyan kudu ngisi wadhah utawa kolam karo banyu.
  2. Saiki isi nganti luwih saka separo isi karo landasan.
  3. Lebokake watu sing dhuwur lan rata ing njero. Watu iki ora bisa ditemtokake, amarga tanduran bakal nemplek lan kudu kecemplung cukup supaya godhonge tetep ngambang ing banyu.
  4. Banjur, lebokake Kembang Teratai ing papane sing anyar.
  5. Supaya ora obah, lebokake watu gedhe ing sakupenge. Iki bakal mbantu oyot bisa oyot.

Multiplikasi

kembang teratai putih

Kanggo entuk salinan anyar saka Nelumbo nucifera sampeyan kudu entuk wiji ing musim semi utawa mbagi rimpang ing musim gugur. Ayo ndeleng cara nerusake ing saben kasus:

Bibit

Sanalika sampeyan duwe ing omah, sampeyan kudu scarify wong, yaiku, kirim nganggo amplas nganti ganti warna, banjur dicelupake ing gelas banyu.

Dina sabanjure sampeyan bakal weruh kepiye carane wiwit abuh, lan ing minggu kasebut oyot bakal metu, lan ora suwe sawise godhong pertama bakal thukul. Bibit sing anyar germin bakal tuwuh kanthi cepetWiwit wiji nyedhiyakake kabeh nutrisi sing dibutuhake ing 30 dina sabanjure.

Sanajan ngono, sampeyan kudu nandur ing pot kanthi cepet. Gunakake kanggo pot sing ukurane, diameteripun 20-25cm lan jerone 60cm paling ora diiseni medium sing tuwuh universal. Sabanjure, pasang wiji ing tengah lan tutup nganggo landasan cilik.

Banjur wenehake pot ing wadhah sing wis ditambahake banyu sithik (supaya landasan direndhem kanthi permanen), lan tinggalake ing kana nganti godhong thukul, sing bakal ditindakake udakara sewulan.

Sawise wektu kasebut, bakal wayahe nemokake maneh Kembang Lotus, dilebokake ing kolam sing ditinggalake 15 sentimeter ing sangisore permukaan banyu.

Rhizome

Pembagian rimpang bakal ngidini sampeyan duwe spesimen anyar tanpa mbuwang dhuwit, utawa meh usaha. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu:

  • Cangkul cilik (sampeyan bisa nggunakake genggam).
  • Saw piso sadurunge disinfeksi alkohol apotek.

Sampeyan entuk? Saiki, mbagi rhizome:

  1. Babagan sing kudu dilakoni yaiku ekstrak rimpang saka pot.
  2. Sabanjure, copot rereget sing wis ana.
  3. Banjur, nganggo piso, potong rimpang dadi cilik, priksa manawa saben siji paling ora ana 5 sentimeter.
  4. Banjur, lebokake tempel obat ing loro-lorone kanggo nyegah jamur lan mikroorganisme liyane.
  5. Pungkasan, tanem ing pot individu kanthi medium sing tuwuh universal dicampur karo 30% perlite, lan lebokake ing wadhah sing ana banyu nganti ngasilake godhong. Yen wis rampung, sampeyan bisa mindhahake menyang lokasi pungkasan.

Saran: kanggo nambah kasempatan sukses, sampeyan bisa nambah sawetara hormon rooting sing khusus ing banyu: sing dipikolehi saka lentil. Ing artikel iki Kita nerangake carane entuk.

Wabah lan penyakit

kembang teratai ing kolam

Protagonis kita minangka tanduran akuatik perennial sing tahan banget tumrap hama lan penyakit. Nyatane, siji-sijine mikroorganisme sing bisa ana bakal muncul nalika isih wiji, lan iku jamur.

Yen wiji kasebut ora kuwat sacara genetis, utawa yen durung disimpen ing papan sing pas, jamur bisa nyerang, nyebabake bisa ilang semangat. Mula, kanggo ngindhari, luwih becik adus nganggo insektisida sadurunge ditandur. Kanthi cara iki, sampeyan priksa manawa penyewa jamur iki ora bisa nindakake apa-apa kanggo sampeyan.

Masalah liyane

Ana sawetara masalah sing bisa diduweni Kembang Lotus, yaiku:

  • Wiji ora germin: yen sawise sedina sampeyan ngerteni yen ora bengkak, kemungkinane dheweke durung berkembang kanthi apik lan mula ora bisa urip.
    Ing kasus iki, sampeyan bisa nambah menyang tumpukan kompos, utawa langsung menyang lemah kebon. Nalika lagi bosok, dheweke bakal menehi nutrisi menyang lemah.
  • Godhong dadi kuning lan / utawa coklat kanthi cepet: Iki bisa dadi proses pangembangan alami kanggo tanduran, nanging yen wiwit kelakon nalika musim salju, tegese bakal adhem.
    Supaya ora kebacut, sampeyan kudu nglindhungi kanthi nutupi blumbang nganggo kemul termal, utawa yen musim salju angel banget, copot pot kasebut, potong godhong, reresik rimpang lan simpen ing pot nganggo gambut sadurunge dibasahi banyu. Selehake ing sacedhake sumber panas supaya sampeyan ora bisa ngerteni suhune sing sithik banget.
    Tambah setengah sendok Nitrofoska supaya luwih tahan karo kahanan cuaca.
  • Godhong suwek / dicakot: yen sampeyan duwe iwak ing kolam, mesthine pengin ngrasakake rasane godhonge 🙂.
    Yen sampeyan kelakon, sampeyan kudu ngerteni tanduran apa sing wis dipangan, lan coba nglindhungi Kembang Lotus kanthi mbungkus, kayata kain logam.

Rustitasitas

Sampeyan bisa tuwuh ing njaba yen suhu ora mudhun ing ngisor -2ºC sajrone musim salju.. Yen sampeyan manggon ing wilayah sing adhem, sampeyan bisa nglindhungi kolam kanthi nutupi kemul kebun termal utawa nganggo plastik omah kaca transparan.

Kanggo apa sing digunakake?

Kembang Teratai minangka tanduran sing duwe pirang-pirang kagunan. Ing sisih Kulon, kita mung ngerti panggunaan, lan kalebu tanduran hias. Lan iku, apik banget ing kebon ... Nanging ing papan asale, rhizome lan wiji iku dipangan panggang utawa dimasak, malah digunakake ing obat populer.

Ing India lan China, kayadene ing Mesir Kuno, kembang kasebut dianggep minangka kembang suci.

Properti Kembang Teratai

kembang teratai ing kolam

Tanduran apik iki Minangka astringent, diuretic, emollient, antifungal, antimicrobial, antipyretic, antibacterial, antiviral, lan anti-helm. Iki uga bisa digunakake kanggo nyegah kanker utawa mbantu ngilangi bobot awak. Nanging ora mung iku, nanging bisa dadi sekutu kanggo wong sing kangelan duwe anak.

Sanajan isih akeh perkara sing kudu sampeyan ngerteni. Nyatane, amarga tanduran iki sampeyan bisa pamerake rambut lan kulit sampeyan kaya sadurunge. Ing tangan siji, bakal nambah volume lan bersinar alami rambut; lan liyane, bakal nambah elastisitas kulit nalika nyegah bintik-bintik peteng lan kisut.

Lan yen sampeyan cenderung ngalami stres lan / utawa kuatir, minyak sing diekstrak saka kembang kasebut bakal migunani banget kanggo ngatasi lan bisa urip luwih tenang.

Kepiye carane aku bisa njupuk kauntungan?

Yen sampeyan pengin ngrasakake akeh mupangat saka Kembang Teratai, sampeyan bisa nindakake sawetara perkara:

  • Ekstrak rimpang lan resiki nganggo banyu banjur dipangan mentah.
  • Gunakake kembang kanggo nyiyapake sup sing enak.
  • Rendhem wiji banjur dipangan kaya cemilan.
  • Desicate oyot lan gawe tisane supaya dikonsumsi mengko dhewe utawa dicampur karo ramuan liyane, kayata teh ijo.
  • Entuk botol minyak esensial supaya luwih santai / lan gunakake saben dina kanthi luwih apik. Sampeyan uga bisa tuku menyan utawa lilin.

Apa tegese Kembang Teratai?

Kembang-kembang kasebut larang regane amarga kaendahane lan nalika metu saka jero wis dadi simbolis ing peradaban Mesir kuno lan ing Asia

Mesir Kuno

Wong Mesir kuno nganggep kembang kasebut minangka simbol patangen. Kanggo dheweke, ndeleng dheweke muncul saka "ora ana apa-apa" lan, kanthi warna sing nyenengake lan nyenengake, dadi bukti sing kudu dingerteni, yen sawise mati, dheweke uga bakal "muncul maneh."

Asia

Ing Asia duwe teges sing padha ing Mesir. Ing kana teratai diarani padma ing basa Sanskerta, yeIki minangka salah sawijining tanduran sing bakal katon ing gambar Buddha lan patung lan agama kasebut.. Kajaba iku, dheweke duwe pandonga kanthi ritual supaya kita sethitik ngerti ing kene ing Benua Lawas lan ing Amerika: om mania padhet hum (Om permata ing lotus hum!).

Lotus kanggo wong Asia minangka pemurnian semangat, lan ora mung iku, nanging ngidini wong kasebut nyegah pikiran negatif sing bisa diduweni.. Ana prekara sing bisa dingerteni yen kita ora seneng-seneng.

Gumantung karo warna kembang kasebut, tegese beda-beda. Contone: warna pink nggambarake karakter ilahi, sing putih kanggo kemurnian, sing abang kanggo karep lan sing biru kanggo kawicaksanan.

Tuku ngendi?

kembang teratai ing kolam

Planta

Sampeyan bisa entuk ing nursery lan toko kebon. Dheweke didol ing pot utawa ing gelas plastik kanthi godhong sawetara, siap dilebokake ing kolam utawa ditransfer menyang ember kanthi lemah.

Regane beda-beda gumantung karo kultivar lan ukurane, nanging biasane sampeyan bisa tuku kanthi rega 10 euro.

Bibit

Wiji sing dakkandhani Aku mung ndeleng dheweke didol ing toko online. Ing nursery lan toko fisik aku durung nate nemokake. Regane 1 euro kanggo 10 unit.

Penasaran babagan Kembang Teratai

Kanggo menehi sentuhan pungkasan menyang spesial iki, kita bakal ngrembug babagan penasaran kembang sing apik iki. Kembang sing wis dianggep suci luwih saka 5000 taun.

  • Woh-wohan iki digunakake ing China luwih saka 300 taun: duwe tujuan kuratif.
  • Kembange mbukak esuk, lan nutup wengi: Kaya iki suwene 3-4 dina. Nalika kembang siji ilang, kembang liyane tuwuh.
  • Musim kembang dawa banget: tahan kabeh spring lan kabeh panas. Kajaba iku, bisa kembang - sanajan luwih jarang - nalika musim gugur yen ana ing wilayah sing iklime entheng (yaiku, yen ora ana frosts utawa lemah banget, cekak lan langka).
  • Aroma kelopak sing legi narik akeh serangga penyerbukan: tawon, manuk cilik, tawon, capung ... Yen sampeyan pengin duwe kolam sing kebak urip, duwe tanduran lotus minangka salah sawijining pilihan sing paling apik, amarga kemungkinan kewan iki mengko bakal nyerbuki kembang liyane tanduran, sing bisa migunani yen sampeyan duwe kebon sayuran 😉.
  • Periode kelangsungan urip sampeyan bisa dadi dawa bangetApa maneh, wiji ditemokake sing wis germinal sawise sepuluh abad. Kowe ora precaya marang aku? Klik kene.
  • Nulungi sampeyan santaiSanajan kita wis nyebutake manawa minyak esensial minangka obat stres sing efektif, mung yen diamati saben dina bakal mbantu sampeyan medhot. Coba delengen wae. Coba waca saben kelopak, bentuk lan warna kembange, lokasi sing sampeyan pasang ... Kanthi nindakake sethithik saben dina, aku njamin yen sampeyan bakal bisa ndeleng dina saben dina bisa nambah radikal. Ya, ora ana sing ana ing kebon, cedhak kembang kuno, saengga kabeh piala ilang.

Apa maneh sing bisa takon tanduran? Cukup, gampang dirawat, ora butuh akeh ruangan, lan cocog kanggo nentremake saraf. Apa ngenteni sampeyan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

30 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Cesar Riveros ngandika

    Hola
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo artikel sing migunani kaya ngono. Aku duwe pitakon. Aku saka Chili ing endi
    Mangsa adhem banget lan ganggang tuwuh ing tanduran lotus, apa iki normal? Aku duwe ing loteng njaba ing tanduran plastik. Mung duwe banyu lan watu ing sisih ngisor sing ngemot oyot. Ing mangsa panas, mekar saya akeh saiki yen wis musim salju, lagi ora duwe godhong, mung tunas cedhak oyot, rasane turu
    Matur nuwun kanggo pandhuan sing bisa diwenehake
    Cesar Riveros O. Chili

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Cesar.
      Ya lumrah. Ganggang metu ing wadhah sing ana banyu sanajan suhune sithik.
      Oalah, ing mangsa adhem sampeyan bisa mbusak rimpang lan ngresiki uga pot.
      A Salam.

  2.   Francisco Javier ngandika

    Halo, aku duwe kembang teratai lan dina iki pitakonku wis dibukak nalika musim iki aku kudu ngethok godhonge supaya bisa metu maneh? Tulung tulung

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Francisco.
      Ora, ora prelu. Musim sabanjure bakal ngasilake kembang maneh 🙂
      A Salam.

  3.   Emelyn ngandika

    Salam Kepiye carane entuk kembang ing Venezuela sing anget ing omahku

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Emelyn.
      Kembang Lotus bisa didol ing nursery utawa pusat kebon.
      Manggen ing Venezuela, sampeyan bisa nduwe ayu banget ing saindhenging taun 🙂, ing kolam utawa ing pot gedhe (diameteripun udakara 40cm).
      A Salam.

  4.   Francisco Javier ngandika

    Matur nuwun Mónica Sánchez dadi godhong ijo tiba dhewe lan kabeh bener, aku ora prelu nindakake apa wae, tinggalake dheweke ing papan sing tenang

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Pancen, Francisco 🙂
      A Salam.

  5.   Zoraida ngandika

    Hello!
    Dheweke menehi sawetara kembang teratai, aku urip ing Veracruz Meksiko lan iklim anget.
    Aku ngerti manawa bisa dilebokake ing pot, pitakonku yaiku apa bisa ana ing lemah utawa mung ing banyu?
    Thanks in advance.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Zoraida.
      Sampeyan kudu nyelehake akeh lemah, nanging kudu dibanjiri 🙂
      A Salam.

  6.   Francisca Garcia ngandika

    Halo, aku manggon ing Santiago de Chile, pirang-pirang taun kepungkur, aku ngetung udakara limang, kita duwe kolam karo iwak, carancios lan cois. Kita uga duwe pirang-pirang tanduran akuatik lan kalebu kembang teratai, sing durung tau mekar. Aku pengin ngerti apa sing bisa dadi masalah.
    muchas gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Francisca.
      Dheweke bisa uga ora duwe akeh ruangan kanggo berkembang kanthi apik. Yen ana akeh tanduran sing tuwuh ing papan sing sempit, dheweke pungkasane berjuang golek nutrisi lan ora ngenteni energi kanggo berkembang, amarga durung duwe. Kolam renang sepira gedhene?
      A Salam.

  7.   Rodrigo ngandika

    Sugeng siang. Aku mung nandur telung wiji kembang teratai ing rong pot lan diselehake karo sunar srengenge. Nanging kanthi cepet banyune wis stagasi lan godhonge dadi garing. Aku nambah banyu tanpa klorin supaya jumlahe akeh. Apa iki normal? Kepiye carane bisa ditanggulangi? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Rodrigo.
      Ya, mesthine kudu sunar srengenge. Aku nyaranake supaya ora ana ing bayang-bayang lan mbabarake dheweke menyang raja lintang supaya ora kedadeyan maneh.
      A Salam.

  8.   mandek ngandika

    Monica, matur nuwun sampun mangsuli. Musim panas pungkasane teka ditambah kembang teratai sing ana ing wadhah sing umume banyu lan watu kanggo nahan oyot. Wenehi godhong nanging diisi alga. Y
    Apa sing bisa aku lakoni supaya mekar maneh?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Cesar.
      Aku nyaranake sampeyan njupuk metu saka wadhah kanthi cepet lan ngresiki kanthi apik. Ganti banyu.
      Kanggo nyegah ganggang bali, sampeyan bisa njupuk aspirin saka wektu ke wektu.

      Kanthi nindakake iki, kudu enggal mekar.

      A Salam.

  9.   Franco lopez ngandika

    Greetings.

    Aku manggon ing Negara Bagian Meksiko, kepiye carane adaptasi Lotus karo iklim Negara Meksiko? Ana wong sing diwenehi tanduran iki.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Franco.
      Sampeyan bisa nandur tanpa masalah. Aja padha sumelang.
      A Salam.

  10.   ana ngandika

    Halo! Aku duwe pitakon ... apa sampeyan kudu butuh lahan? Ora bisa metu dhewe ing banyu? Maksudku ... yen wis germinal, apa aku bisa tetep ninggalake banyu? Tanpa lemah? utawa kembang ora dijaga uga ora metu ...
    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ana.
      Ya, oyot butuh wedhi lemah utawa kebon kanggo ndandani tanduran.
      A Salam.

  11.   Marvin ngandika

    Halo, aku duwe akeh pitakon, apa ana cara kanggo ngubungi sampeyan kanthi luwih langsung

  12.   julieth dukun ngandika

    Aku seneng, aku ora ngerti kabeh informasi iki.
    Hai Monica, apa sing kedadeyan yaiku aku bakal tuku bibit ing minggu sing dakkira, lan aku pengin menehi salah sawijine ing meja ing kantorku lan sing liyane ing apartemenku nanging sing sejatine aku nemokake rada angel nuruti pandhuan uga amarga aku ora duwe akeh ilmu. Sawetara cara sampeyan bisa nulungi aku, aku ora ngerti apa aku bisa ngubungi sampeyan kanthi whatsapp.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Julieth.
      Tanduran iki kudu ana ing njaba, kanthi surya srengenge. Ora manggon ing njero omah kanthi apik.
      Artikel kasebut nerangake kepiye wiji sing disebar. Yen sampeyan ragu, sampeyan bisa takon ing kene utawa facebook.
      A Salam.

  13.   Sebastian ngandika

    Kembang teratai bisa ing njero omah?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Wigati
      Ora, ora cocog yen ana ing njero omah.
      A Salam.

  14.   Anabella ngandika

    Aku manggon ing Kanada lan mesthine ana salju ing musim salju, aku tuku wiji lotus kanthi online lan wis duwe kecambah, saiki aku nggawa ing banyu ing jendhela, lan ing musim semi aku nggawa ing njaba, nanging kepiye carane ing musim salju yen aku ora bisa nggawa dheweke mlebu? Aku bisa nutupi, nanging ing musim salju, suhu nganti -40 derajat, ana ide sing bisa mbantu aku?, matur nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Anabella.
      Aku mikir sampeyan minangka wong pisanan sing nulis surat saka Kanada kanggo kita 🙂

      Aku mangsuli pitakonmu: supaya tanduran ora ngalami kerusakan, aku saranake sampeyan nyopot saka papan sing ana, lan lebokake wadhah cilik (tanpa tutup) karo banyu. Aku mbayangake, sanajan wis ana kecambah, dheweke bakal isih cilik.

      Lan yen isih tuwuh, sampeyan bisa nyopot godhong lan dicelupake rimpang (batang saka godhonge) ing banyu nganti spring.

      A Salam.

  15.   Ana ngandika

    Hai Aku tuku kembang teratai sing wis gedhe saka nursery seminggu kepungkur. Aku ndeleng sampeyan duwe keong cilik lan serangga kaya kutu. Aku kudu piye?

    Aku uga ngerti manawa sawetara kembange wis berkembang nanging ora mbukak, dadi coklat lan wis rusak.

    Gracias!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ana.

      Aku nyaranake njupuk, yen ngono. Keong, preduli ukurane, kewan sing bisa ngrusak tanduran (mangan godhong lan kabeh tunas; aku malah mangan sawetara kaktus sanajan ana eri).

      Babagan serangga sing katon kaya kutu, bisa uga aphids? Yen mangkono, luwih becik mbusak kasebut. Amarga tanduran akuatik, mula efektif kanggo ngresiki godhong nganggo banyu lan kain. Yen ana ing pot utawa godhong ora kecelup, sampeyan bisa nambah bumi diatomaceous (padha adol Kene tuladhane). Iki minangka produk alami, sing ditindakake yaiku tindikan awak serangga, dadi mati amarga dehidrasi. Babar pisan ora mbebayani tumrap tanduran; nyatane, digunakake minangka kompos alami.

      Yen sampeyan ora ragu-ragu, kandhani. Salam!

  16.   GemKys ngandika

    Kembang lotus, kaya sing wis sampeyan sebutake, nduweni makna sing jero banget babagan simbolisme sampeyan, mula penting banget ing agama Buddha lan uga digunakake ing semedi lan yoga.