Kaktus tanpa duri

Myriostigma Astrophytum minangka kaktus sing ora bisa muter

Gambar - Flickr / Resenter1 // Myriostigma Astrophytum

Nalika mikir babagan kaktus, tanduran sing duwe eri dawa utawa kurang dawa, terus mikir. Nanging sing ora bisa kita deleng yaiku ana spesies lan kultivar sing ora duwe duri, utawa yen wis, cendhak banget mula ora bahaya.

Apa sampeyan pengin ngerti sing endi? Nggih Ing kene kita nuduhake kaktus tanpa eri sing bisa dikoleksi tanpa masalah sanajan ana bocah lan / utawa ingon-ingon ing omah.

Astrophytum asterias

Asteria Atrophytum minangka kaktus sing ora bisa muter

Gambar - Wikimedia / Petar43

El Astrophytum asterias, dikenal minangka kaktus lintang, yaiku spesies sing tuwuh udakara 5 sentimeter kanthi diameter 10 sentimeter. Dadi, tanduran iki sing bisa ditandur ing panci sing rada cilik, sanajan uga bisa digunakake kanthi apik ing watu karang lan tanduran cilik liyane. Ora ana eri, nanging ana kembang sing mekar ing pungkasan musim semi utawa awal musim panas. Iki umume kuning lan diameteripun 6,5 sentimeter.

Gumantung saka macem-macem lan kultivar, bisa duwe awak sing luwih cerah utawa luwih peteng, lan / utawa kanthi utawa tanpa titik putih. Titik utawa titik iki beda-beda kanthi ukuran lan distribusi. Ing kasus apa wae, kasebut minangka kaktus sing kudu sampeyan lebokake ing area sing cerah, lan kanthi lemah cahya sing ngetokake banyu kanthi apik. Ndhukung frosts ringan nganti -2ºC.

Myriostigma Astrophytum

Myriostigma astrophytum minangka salah sawijining kaktus sing ora bisa muter

Gambar - Wikimedia / Guillermo Huerta Ramos

El Myriostigma Astrophytum Iki minangka kaktus sing dikenal minangka bonnet uskup sing duri, nanging cendhak banget mung ora bisa ditandur saka tanduran. Wis bentuke bunder, lan awak ijo biasane ditutupi titik putih. Wutah nganti dhuwur 10 sentimeter lan diameter nganti 20 sentimeter. Kembang thukul ing sisih ndhuwur, wernane kuning lan katon ing musim semi utawa musim panas.

Ana sawetara jinis sing menarik banget, kayata Quadricostatum, sing duwe papat iga utama, utawa Nudum, sing ora duwe duri. Iki minangka tanduran sing kudu dilebokake ing papan sing kena sinar matahari langsung, lan banyune sithik banget. Ndhukung nganti -2ºC.

Echinopsis subdenudata

El Echinopsis subdenudata Kaktus duri liyane, nanging dinese meh ora 2 milimeter mula ora katon banget; nyatane, dheweke ora mesthi thukul. Nduweni awak globular, kanthi dhuwure 10 sentimeter lan diameter 7-8 sentimeter. Werna ijo peteng, lan duwe areola kanthi rambut putih wulu cekak. Kembang katon nalika musim semi lan musim panas, wernane putih lan dawane nganti 22 sentimeter nganti diametere nganti 8 sentimeter.

Iki kalebu macem-macem jinis koleksi lan kebon, sing ora mbutuhake ati-ati lan bisa nambah wiji yen sampeyan duwe rong spesimen mekar ing wektu sing padha. Tahan frosts kadhemen lan sok-sok, nganti -1,5ºC.

Epiphyllum oxypetalum

Epiphyllum minangka kaktus sing digantung

Gambar - Wikimedia / ാാാ്

El Epiphyllum oxypetalum utawa wanita ing wayah wengi, minangka jinis kaktus tanpa epiphytic spineless sing ngembangake batang sing rata, warnane ijo. Dawane udakara udakara 1 meter, lan kembang putih gedhe katon saka areola. Kembang iki dhiameter 25 sentimeter, dadi dheweke minangka salah sawijining kulawarga Cactaceae sing paling gedhe. Kajaba iku, arum banget, nanging mbukak nalika surup nalika musim semi-musim panas.

Wutah cepet, lan sampeyan bisa entuk ing pot utawa ing kebon ing sacedhake wit. Nanging ya, elinga yen butuh cahya. Bisa uga ing area sing cerah lan ing semi-shade. Ora ndhukung Frost.

Hatiora gaertneri

Hatiora gaertneri minangka kaktus sing ora bisa muter

Gambar - Wikimedia / Kor! An (Корзун Андрей)

La Hatiora gaertneri, dikenal minangka kaktus Paskah, minangka spesies shrubby sing ngembangake batang gantung kanthi warna ijo lan dawane 70-80 sentimeter. Iki minangka jinis kaktus tanpa eri, nanging ngasilake kembang sing apik nalika musim semi-musim panas. Iki minangka abang abang, lan ukuran antara 4 lan 7 sentimeter kanthi diameter 4 sentimeter.

Sampeyan kudu nyelehake ing papan sing padhang, nanging luwih becik ora kena langsung kena srengenge amarga bisa kobong, luwih-luwih ing wayah awan. Ndhukung adhem, nanging dudu es.

Rhipsalis baccifera

Rhipsalis baccifera minangka kaktus sing digantung

Gambar - Wikimedia / Salicyna

Dikenal minangka kaktus mistletoe utawa Rhipsalis baccifera, iki minangka kaktus gantung sing paling penasaran: ngembangake batang ijo bentuke silinder tanpa eri dawane nganti 1 meter. Amarga alasan iki, umume digunakake minangka tanduran sing digantung, ing pot sing digantung ing plafon, utawa ing balkon. Tuwuh kanthi cepet banget yen swasana panas, lan mekar nalika musim semi.

Ora kaya spesies liya, sampeyan kudu nyelehake ing semi-shadow. Sampeyan uga bisa nyelehake ing iyub-iyub, nanging penting yen sampeyan milih sing terakhir, sampeyan nggawa menyang area sing akeh cahya. Mesthine, yen suhu mudhun ing ngisor 0 derajat, sampeyan kudu nyelehake ing omah.

Schlumbergera truncata

Schlumbergera truncates minangka kaktus sing digantung

Gambar - Flickr / Steven Severinghaus

La Schlumbergera truncata, dikenal minangka kaktus Natal, minangka salah sawijining kaktus tanpa paku, kaya sing sadurunge, uga digunakake minangka liontin. Ngembangake batang sing rata lan ijo kanthi dawane nganti 1 meter. Tanduran iki mekar ing mangsa adhem, mula ngasilake kembang putih, jambon utawa abang.

Sampeyan kudu dilebokake ing iyub-iyub utawa semi-shade, sanajan uga dicocogake kanggo urip ing njero omah yen dilebokake ing ruangan sing akeh cahya metu saka njaba. Sensitif banget kanggo kadhemen; Salajengipun, yen suhu mudhun ngisor 15ºC, mula kudu dilindhungi.

Apa sampeyan ngerti kaktus liyane tanpa paku? Apa sampeyan mikir babagan sing wis ditampilake?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.