Calibrachoa, tanduran sing nyenengake banget sing nggawe kecantikan ing pojok endi wae

Callibrachoa minangka tanduran sing ngasilake akeh kembang

Kembang kasebut bisa uga ngelingake sampeyan babagan tanduran liya: petunias. Kasunyatane, dheweke gegandhengan banget, saengga protagonis kita dikenal kanthi jeneng Petunia Calibrachoa, sanajan kalebu rong jinis. Kanthi cara sing padha, warnane cerah banget, seneng banget.

Sampeyan bisa njupuk ing pot sing digantung lan ing kebon, sing bakal katon apik bebarengan karo tanduran kembang liyane. Temokake kepiye perawatan calibrachoa, tanduran sing migunani banget kanggo ndandani sudhut.

Karakteristik Calibrachoa

Calibrachoa ngasilake kembang sing nyenengake

Kalibrachoa minangka jinis botani saka perennial cilik, sing dhuwure ora ngluwihi 20 cm, asale saka Amerika Selatan. Dheweke kalebu kulawarga Solanaceae, lan spesies sing paling misuwur, Calibrachoa x hybrida, yaiku hibrida sing digawe saka spesies saka Brasil.

Godhonge cilik, oval, kanthi vena tengah sing wis ditemtokake, warnane ijo, cilik lan rada nemplek. Kembange, sing mesthi dadi daya tarik utamane, wujude trompet, lan bisa dadi siji utawa dobel, kuning, abang, jambon utawa oranye.

Dheweke thukul saka musim semi nganti tiba; yaiku sampeyan bisa nikmati warnane nganti sangang wulan, bungahe lan luwih cilik tinimbang petunias.

Nanging, iki kalebu perennial, ing papan sing iklim adhem, umume tuwuh saben taun. Cekak, tekan paling dhuwur 30 sentimeter, sing nggawe dheweke cocog kanggo nutupi jubin tandur gedhe lan kebon cilik lan uga minangka tanduran gantung.

Batang kasebut disedhiyakake akeh cabang sing mesthi katon semak banget. Dheweke sabar bangetNyatane, yen saya akeh jumlah jam cahya, saya akeh kembang.

Care

Callibrachoa minangka tanduran herbaceous

Gambar - Flickr / -Merce-

Yen kita ngomong babagan perawatan sampeyan, minangka tanduran sing ngucapke matur nuwun banget, nanging sensitif marang kadhemen. Iki bisa urip saka frosts cahya nganti -2ºC, nanging yen sampeyan manggon ing wilayah kanthi nilai sing luwih murah, aku nyaranake nyelehake ing njero omah, ing ruangan sing padhang banget.

Sisa taun Sampeyan kudu dununge ing area sing kena sinar matahari langsung, yen bisa sedina muput.

Lemah kudu dikuras kanthi alus lan rada asam. Yen sampeyan pengin duwe pot, luwih becik nggunakake landasan universal kanggo tanduran sing dicampur karo 20% perlite utawa pasir kali.

Kudu dijaga supaya garing terus, amarga ora nolak ing kolam. Mula, irigasi kudu sesekali, maksimal 2 utawa 3 kali seminggu.

Penyakit kalibrachoa

Callibrachoa mekar ing musim panas

Tanduran jinis iki cukup sensitif karo penyakit oyot, uga sing ngalami irigasi sing gedhe banget, amarga iki luwih milih munculé patogen.

Yen kita menyang penyakit sing paling umum, ing fusarium Iki minangka salah sawijining sing pertama muncul nalika asor luwih akeh tinimbang tanduran sing tahan. Liyane sing biasane mengaruhi tanduran:

  • Jamur bubuk.

  • Rhizoctonia.

  • Phytophthora.

  • Thielaviopsis.

  • Phytium

Hama kalibrachoa

Callibrachoa minangka tanduran herbaceous

Saka hama sing paling umum lan uga gampang dideteksi lan biasane nyerang tanduran iki, kita duwe kewan penambang, sing ditondoi kanthi nggawe terowongan cilik ing godhong, bisa dideteksi nalika dipasang ing cahya.

Disaranake nalika nyebar, kanggo ngilangi godhong lan suket sing kena pengaruh.

Hama liyane sing mengaruhi sampeyan:

  • Mealybugs.

  • Mites.

  • Aphids

Spesies

Calibrachoas minangka tanduran sing nyenengake banget

Genus iki kalebu udakara 32 spesies sing asale saka Amerika SelatanMung siji, Calibrachoa parviflora, uga ditemokake ing sisih kidul Amerika Serikat, lan ing Meksiko.

Perlu dielingake manawa bagean sing apik saka spesies kasebut digunakake ing lapangan hias, amarga ciri khas lan kaendahane.

Ing ngisor iki minangka spesies sing paling misuwur:

  • Calcina calibrachoa.
  • Calibrachoa eglandulata.
  • Kaisar Calibrachoa.
  • Calibrachoa dusenii.
  • Calibrachoa linearis.
  • Calibrachoa ericaefolia.
  • Calibrachoa heterophylla.
  • Calibrachoa unggul.
  • Calibrachoa hassleriana.
  • Calibrachoapygmaea.
  • Calibrachoa spathulata.
  • Calibrachoa sellowiana.
  • Calibrachoa rupestris.

Budaya

Callibrachoa cilik

Ana rong cara kanggo nandur tanduran iki, siji kanggo wiji lan liyane kanggo potong.

Budidaya miturut winih

Wiji kasebut diolah ing baki panas, sing kalebu ing ngisor iki:

  1. Pilih apa potong bakal ana ing pot utawa ing lemah kanthi langsung.

  2. Ing landasan, sampeyan kudu nggawe bolongan kanthi jero sawetara sentimeter.

  3. Pilih kompos sing apik, supaya sampeyan bisa ngisi bolongan, sampeyan langsung ngombe.

  4. Ing panggonan sing padha, sampeyan mbentuk maneh bolongan lan nalika sampeyan nyelehake wiji ing njero.

  5. Terusake nutupi lemah lan kompos, tanpa nambah jumlah lan aja kakehan kompak.

  6. Lebokake banyu maneh.

  7. Ayo dina ganti nganti germinates.

Budidaya kanthi nglereni

Para ahli ujar manawa pilihan sing paling apik nalika tuwuh kalibrachoa yaiku liwat potongan, mula, Rekomendasi sing kapisan yaiku proses kasebut ditindakake ing njero omah.

Sampeyan njupuk gagang tanpa kembang, nanging nganggo tunas saka tanduran ibu. Elinga yen umure paling ora nem inci, uga ngilangi godhong saka sisih paling ngisor.

  1. Selehake batang ing bolongan sing sadurunge digawe ing landasan.

  2. Tahan lembab, nanging tanpa puddling lemah.

  3. Nyedhiyakake papan sing anget ing omah utawa area sing akeh.

  4. Priksa manawa nampa cahya alami sing padhang sajrone pirang-pirang jam saben dina.

  5. Coba wenehi rekomendasi ing ngisor iki sadurunge nyebar jinis tanduran iki:

  6. Musim tuwuh sing ideal yaiku musim semi.

  7. Papan sing paling apik kanggo pangembangane yaiku sinar srengenge lan papane dadi angin lan udan.

  8. Butuh zat besi, mula landasan kasebut kudu diolah nganggo bahan organik sing berkualitas.

  9. Nalika nyiram, aja udan kembang lan godhong, irigasi kanggo lemah.

  10. Nyedhiyakake irigasi nalika lemah garing.

Lemah sing ngeculake gratis minangka sing paling apik kanggo tanduran, wiwit katon ayu banget ing pot lan kranjang sing digantungDheweke cukup ngidinke kahanan garing lan musim salju utawa adhem banget.

Perkembangane yen ditandur, biasane cepet banget, mbutuhake sinar srengenge sing apik kanggo ngembang kanthi lomaAmarga iku, sing ditandur ing semi-shade ngasilake kembang kanthi jumlah kurang.

Ing musim semi lan musim panas, nlandasan kudu dibuahi karo pupuk cair lan alami, saben 15 dina, awit iki luwih milih kembang sing subur lan subur.

Asal

Calibrachoa minangka tanduran sing gampang dijaga

Kalibrachoa asale saka negara-negara Amerika Selatan, kayata Chili, Brasil utawa Peru. Sawetara spesies bisa ditemokake ing Meksiko lan Amerika Serikat kidul.

Nggunakake

Callibrachoa minangka hiasan

Panganggone sing diwenehake kanggo calibrachoa minangka tanduran hias, wiwit macem-macem warna kembang lan karangan kembang sing akeh banget kanggo nggawa kaendahan ing kebon, teras utawa papan sing ana ing papane.

Iki uga digunakake minangka tanduran taunan, kanggo diselehake ing pot sing digantung utawa, yen gagal, minangka tanduran sing nutupi jubin kabeh. Biasane digunakake kanggo tuwuh ing kebon kanggo dekorasi interior lan pot.

Lan iku paling apik kanggo kebon, amarga warnane sing padhang, padha uga sampurna bisa dipasang ing pot, awit wiwit mekar wiwit pungkasan mangsa salju lan tumandang nganti tiba. Panganggone ora dituduhake, minangka panganan utawa minangka obat alami.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

18 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Maria Omaira Diez ngandika

    Aku manggon ing Medellin sing bisa entuk kalibrachoa.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.
      Calibrachoa bisa ditemokake ing nursery utawa kebon, utawa kanthi wiji ing Internet.
      A Salam.

  2.   Juanma ngandika

    Ing salah sawijining artikel kalibrasi sampeyan ujar manawa sampeyan kudu ngombe maksimal kaping 3 saben minggu, nanging ing artikel liyane sampeyan ujar manawa sampeyan kudu nyegah lemah supaya ora garing. (Iki minangka tanduran sing digantung.) Apa sampeyan bisa menehi pitunjuk babagan apa irigasi sing dibutuhake lan yen bisa nuduhake substrat karo lobelia erinus? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Juanma.
      Ya, kurang luwih, 3-4 kali seminggu. Apike, lemah ora garing kabeh, nanging uga ora bisa dibanjiri.
      Babagan pitakonane sampeyan, yen panci amba - diameteripun udakara 40cm utawa luwih - loro tanduran bisa bebarengan.
      A Salam.

  3.   gab ngandika

    Halo! Aku duwe calibrachoas ing panci sing digantung 3 wulan. Godhongé apik banget lan kebak kembang, nanging godhong-godhongan godhong-godhongan dadi ijo pucet utawa kuning lan saben kembang ora sithik. Wiwitane aku ngombe saben dina liyane, nanging panas banget lan yen ngentekake luwih saka sedina setengah ora disiram, mula layu. Apa sing disaranake supaya bisa mari?
    Gracias!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Gab.
      Apa sampeyan duwe piring ing sangisore? Yen mangkono, aku nyaranake ngilangi banyu sing akeh sajrone sepuluh menit disiram.
      Aku uga menehi saran supaya sampeyan ngobati fungisida, supaya ora jamur.
      Yen ora apik, tulis maneh lan bakal dakkandhani 🙂.
      A Salam.

  4.   Karina ngandika

    Hello
    Aku duwe pirang-pirang tanduran Calibrachoa, wiwit wulan April kembang lan godhonge akeh banget nanging sawetara tanduran pirang-pirang minggu kepungkur wiwit alon-alon godhong nganti garing. Mbanyoni padha karo biasane, dakwenehake ing pot sing digantung. Aku ora bisa nemokake wangsulan ing blog apa wae sing bisa ditemokake lan apa ora menehi pruning cabang sing garing utawa ora. Tulung apa sing bisa dadi, apa sing sampeyan saranake?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Karina.
      Apa sampeyan wis ngganti pot utawa pupuk? Dheweke bisa uga keluwen 🙂. Penting kanggo pupuk tanduran sajrone wulan anget taun, kayata pupuk universal kanggo tanduran utawa kanthi guano kanthi bentuk cair. Sampeyan bakal nemokake loro didol ing nursery.
      A Salam.

  5.   Patrick ngandika

    Aku seneng tetanduran iki, nanging ing papan liya tahan suwene 5 dina banjur garing lan garing lan saben taun tuku paling ora 20 tanduran lan saya bosen tuku tanduran iki lan nuli ditanduri lemah sing anyar

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Patricio.
      Apa sampeyan menehi perhatian? Dheweke kudu ana ing njaba ruangan, kanthi srengenge sing padhang utawa semi-shade, lan asring nampa siraman nanging ngindhari banyu sing mbebayani.
      Yen sampeyan pengin, critakake carane ngurus dheweke lan aku bakal menehi saran.
      A Salam.

  6.   Bernarda ngandika

    Kirim pesen pupuk krupuk lan pestisida kanggo calibrachoa.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Bernarda.
      Mungkin artikel iki iku cocog kanggo sampeyan.
      Matur suwun!

  7.   Sandra ngandika

    Halo, calibrachoa aku durung menehi kembang wiwit aku wis tuku 1 wulan kepungkur, ing pot siji kuning lan jambon liyane dicampur, sing terakhir garing, siraman saben 2 dina, nalika ndemek lemah, aku ngerti yen wis tuku hawa banget, perlu kanggo nambah lemah utawa ngganti pot, aku maca manawa landasane kudu asem sithik, apa kurang gizi?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Sandra.

      Aku nyaranake sampeyan pindhah menyang pot sing luwih gedhe, amarga oyot kasebut bisa uga entek. Pilih salah siji sing duwe bolongan ing pangkalan, lan iseni karo landasan universal.

      regards

  8.   yoli ngandika

    hello,

    Aku wis calibrachoas pirang-pirang taun, amarga aku seneng kembang sing diwenehake, saben taun aku dipotong lan saben taun tuwuh saya apik.

    Ing taun iki, dheweke kebak kembang lan godhong banget, nanging ing dina-dina pungkasan iki isi kutu kutu. Aku wis ndeleng ing Internet manawa larut cuka lan banyu kanthi rasio 1 nganti 10 bisa mateni aphid lan aku pengin ngerti yen efektif utawa ora, amarga aku ora seneng nggunakake insektisida sing dituku lan aku luwih seneng obat alami.

    Matur nuwun banget lan salam.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Yoli.

      Aku setuju kabeh karo sampeyan. Yen bisa, luwih becik aja nyegah insektisida, kanggo lingkungan, lan uga kanggo tanduran kasebut.

      Aku ora nyoba obat tartamtu, nanging mesthine ora bakal ngrusak kalibrachoa sampeyan. Oalah, yen sampeyan pengin artikel iki Kita ngomong babagan obat ing omah liyane kanggo ngilangi kutu kutu.

      Greetings.

  9.   Leanis Martinez Field ngandika

    Tanduran ayu ..
    Aku seneng pengin tuwuh akeh, duwe macem-macem tanduran cilik sing apik iki

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Leanis.

      Kanthi saran sing diwenehake ing artikel iki, sampeyan bakal bisa.
      Yen ora mangu, tulis menyang kita.

      Greetings.