Apa lan apa kaluwihan sing ana ing mulch ing gardening

mulsa kanggo kebon

Mulching minangka teknik sing digunakake ing kebon sing kasusun saka panggonane a lapisan bahan organik utawa anorganik kanggo nglindhungi lantai saka tumindak njaba kayata udan, angin, lsp.

Bantalan duwe macem-macem mupangat sing bakal dideleng ing ngisor iki. Kajaba iku, kita bakal nerangake jinis mulsa sing paling cocog kanggo kebon lan kebon. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan iki?

Manfaat padding

mulch uga bisa digunakake ing kebon

Padding biasane kandel udakara 5-15 sentimeter lan bisa dadi bahan organik utawa anorganik.

Antarane kaluwihan sing ditemokake nalika nggunakake mulsa ing kebon kita:

  • Kurang nyuda asor, amarga nyuda tingkat penguapan. Kanthi cara iki kita ngoptimalake jumlah banyu sing digunakake ing irigasi lan ora mbuang banyu.
  • Ngatur suhu ing lemah kanthi nyenengake suhu kanthi tiba-tiba nalika adhem utawa luwih panas. Thanks kanggo proteksi iki oyot tanduran dheweke ora ngalami perubahan suhu ekstrem.
  • Ngindhari erosi lemah, amarga dadi layar tumrap tumindak angin.
  • Ngindhari tuwuhing suket lan spesies sing ora dikarepake.
  • Enriches substrat nalika rusak.
  • Taman kasebut ndadekake kaendahan, amarga uga bisa nggampangake fungsi estetis.

Bahan bantalan

ana bantalan organik lan anorganik

Antarane produk organik sing digunakake kanggo padding sing ditemokake kulit kayu pinus utawa wit liyane, potongan kayu abon, jerami lan sawetara cangkang almond.

Saliyane, kita duwe padding jinis anorganik. Iki kalebu bahan kaya kerikil, marmer, lemah vulkanik lan bahan sintetis liyane.

Kanggo dekorasi selimut, sampeyan bisa nggunakake watu hias, wedhi sing beda-beda, kewan buatan utawa kabeh imajinasi sing bisa diwenehake.

Gunakake mulch kanggo tanduran ing kebon sampeyan, bakal katon luwih dilindhungi lan sampeyan bisa dekorasi lan menehi tutul khusus kanggo tanduran sampeyan.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.