Camellia (Camellia)

Camellia bisa ditanam ing pot

La kamelia bisa uga dadi salah sawijining semak asia sing paling akeh ditanduri ing saindenging jagad. Kembang sing apik banget dekoratif mula ora bisa digatekake. Kajaba iku, padha duwe panggunaan liyane sing bakal ditemokake ing spesial iki.

Dadi yen sampeyan pengin ngerti kepiye carane ngurus tanduran iki, apa sing ana ing pot utawa ing kebon, ojo mandek maca 🙂.

Asal lan ciri

Tampilan japoniuca Camellia

Protagonis kita minangka wit shrub utawa evergreen sing asale saka Asia Tenggara, khusus saka China lan Jepang. Iki kalebu genus botani Camellia, sing kasusun saka antara 100 lan 250 spesies, sing paling misuwur yaiku Camellia japonica sing bisa dideleng ing gambar ing ndhuwur, utawa Camellia sinensis yaiku salah sawijine teh sing dipikolehi.

Bisa tuwuh nganti antara 1 nganti 10 meter, salah siji sing paling gedhe yaiku Camellia crapnelliana, sing tekan 7 meter. Godhonge kulit, gembleng, runcing, kanthi pucuk utawa rada serrated, kanthi warna ijo peteng mengkilap.

Mekar nalika musim semi. Kembang umume gedhe, kawangun dening limang sepal lan lima kelopak, sing bisa dobel utawa kaping, putih, abang, jambon utawa kuning. Woh iki minangka kapsul globose sing mateng ing musim gugur.

Apa sing dadi perhatian?

Yen sampeyan pengin duwe siji utawa luwih salinan, kita bakal menehi pandhuan supaya sampeyan bisa seneng camellia sampeyan sajrone taun:

Lokasi

Sampeyan kudu dilebokake ing njaba, ing semi-bayangan. Apike, sampeyan kudu menehi sinar srengenge ora langsung, amarga ora tuwuh ing papan sing teduh.

Lemah utawa landasan

Penting, tanpa dipikirake manawa ana ing pot utawa ing kebon, lemah asem kanthi pH 4 nganti 6karo got sing apik. Ing lemah calcare, godhonge dadi kuning amarga kurang nutrisi, utamane zat besi lan mangan.

Sanajan sampeyan bisa nyuda pH kanthi mbanyoni banyu nganggo jeruk nipis (½ jeruk nipis ing 1l banyu) lan gawe pupuk pupuk tanduran asam (kaya saka Kene), luwih becik ora menehi risikone lan ditandur ing bantala sing cocog wiwit wiwitan.

Irigasi

Kudu dadi Kerep, utamane nalika musim panas. Mesthi wae, kita kudu ngindhari ekstrem: dheweke ora seneng yen duwe "sikil" sing garing, nanging uga ora ana banyu sing bisa ketaman banyu. Kanggo ngerti nalika ngombe, cukup lebokake teken kayu sing lancip (yen wis metu resik, kita bisa banyu amarga lemah bakal garing), gunakake meter kelembapan digital utawa timbang pot yen wis disiram lan maneh sawise sawetara dina (bedane iki ing bobot awak bisa dadi pandhuan kanggo ngerti nalika ngombe).

Sampeyan kudu nggunakake banyu udan, tanpa jeruk nipis utawa banyu karo jeruk nipis (campuran cairan setengah lemon ing 1 liter banyu).

Pelanggan

Ing musim semi lan musim panas Sampeyan kudu mbayar pupuk kanggo tanduran asam, nderek indikasi sing ditemtokake ing paket kasebut. Sampeyan uga bisa mbayar ing musim gugur yen sampeyan manggon ing wilayah kanthi iklim sing entheng, kanthi frosts ringan.

Tanduran utawa transplantasi wektu

Ing musim semi, nalika risiko frost wis liwati.

Pruning

Yen dibutuhake, gagang sing gedhe banget bisa dipotong ing musim gugur, uga kembang sing layu.

Hama

Spider abang, hama sing kena azalea

Bisa diserang dening:

  • Wisata: padha serangga padha karo earwigs nanging ukuran 1cm. Dheweke tetep ing sisih ngisor godhong, saka pakanane. Dheweke bisa katon kanthi mripat wuda, loro-lorone uga uga kotoran (kaya titik ireng).
    Kanggo ngilangi, godhong bisa diresiki nganggo usap utawa usap kuping sing dibasahi banyu tanpa jeruk nipis, utawa kanthi ngobati spesimen sing kena pengaruh karo Chlorpyrifos.

  • Spider abang: tungau iki uga ana ing sisih ngisor godhong. Bisa dideleng nganggo kaca pembesar. Sampeyan bisa ngerti yen dheweke duwe yen kita ndeleng sarang laba-laba.
    Kanggo ngilangi, bisa diobati lenga neem utawa ngresiki godhong nganggo banyu tanpa jeruk.

  • Mealybugs: bisa dadi jinis cottony utawa limpet (kanthi tameng coklat). Dheweke manut godhong lan gagang, saka pakanane.
    Kanggo ngilangi, bagean sing kena pengaruh bisa diresiki nganggo kain utawa sikat cilik sing direndhem ing banyu lan sawetara tetes alkohol apotek.
  • Aphids: yaiku parasit sing ukurane 0,5cm lan coklat, ijo utawa kuning. Dheweke ngetutake bagean sing lembut ing camellia lan tunas kembang.
    Kanggo ngilangi, bisa diobati nganggo minyak neem.

Penyakit

  • Jamur: bisa nyebabake munculé bubuk abu-abu (botrytis utawa jamur bubuk), utawa bosok saka oyot (Phytopthora biasane tanggung jawab).
    Kita kudu ngontrol risikone lan nindakake perawatan pencegahan / kuratif ing musim semi lan musim gugur kanthi belerang utawa tembaga. Sajrone mangsa panas, bakal diobati karo fungisida semprotan.
  • Klorosis: umume amarga kurang mangan utawa wesi, utawa amarga kakehan banyu.
    Nyedhiyakake mineral kasebut lan / utawa nyuda frekuensi irigasi kaya biasane.
  • Virus: yaiku penyakit sing disebabake dening virus sing nyebabake munculé mozaik ing godhong.
    Sampeyan kudu ngethok bagean sing kena pengaruh.
  • Kanker kayu: diproduksi dening jamur Glomerella utawa Phomopsis.
    Sampeyan kudu ngethok lan ngobong cabang sing kena pengaruh; yen ana ing bagasi, bisa diresiki nganggo silet sing wis diasah sadurunge lan diinfeksi alkohol apotek.

Multiplikasi

Camellia bisa ditambah karo wiji, potongan utawa lapisan

Azaleas dikalikan karo wiji, potongan, lan lapisan. Ayo ngerti carane nerusake ing saben kasus:

Bibit

Wiji dheweke kudu disebar ing winih ing musim semi, nggunakake landasan kanggo tanduran asem (sampeyan bisa tuku Kene) utawa vermikulit. Wong-wong mau kudu dilebokake ing permukaan, ninggalake jarak 1-2cm ing antarane, lan njaga landasan lembab.

Bakal germin metu saka 1-2 wulan.

Motong

Kanggo entuk azalea anyar sing padha karo tanduran ibu cabang paling sethithik 30cm dawa kudu dipotong nalika musim semi. Banjur basis kasebut diresiki karo hormon rooting lan ditandur ing pot kanthi substrat poros, kayata kanuma.

Supaya lembab bakal ROOT sawise udakara 2 wulan.

Dilapisi

Yen pengin dilapisi, kita kudu nindakake ing musim semi, nggawe cincin utawa dering 1-2cm tanpa kulit. Dering iki kudu diinfus karo hormon rooting, amarga ing endi oyot anyar bakal metu.

Sabanjure, kantong plastik ireng dijupuk lan diikat ing pojok banjur diisi landasan kanggo tanduran asem, lan pungkasane kaiket karo tanduran ibu ing ujung liyane.

Kanthi jarum suntik, sampeyan kudu njaga lemah sing lembab. A) Ya, bakal ROOT sawise 2-3 wulan. Yen wis kedadeyan, kita bisa nyuda tanduran sing anyar lan ditandur ing pot utawa ing kebon.

Rustitasitas

Azalea ndhukung frosts nganti -15ºC.

Kepiye carane ngrawat camellia bonsai?

Yen sampeyan pengin yaiku camellia bonsai sing apik sepanjang taun, tututi saran iki:

  • Lokasi: njaba, ing semi-shade.

  • Irigasi: asring, nyegah landasan ora garing kabeh. Gunakake banyu tanpa jeruk nipis.

  • Substratum: kanuma.

  • Gaya: ora preduli. Cocog karo kabehSanajan paling apik banget nalika ditata kanthi gaya formal utawa cascading.

  • Pelanggan: ing musim semi lan musim panas kudu dibayar nganggo pupuk bonsai, ngetutake pandhuan sing kasebut ing bungkus.

  • Pruning: mung yen sampeyan sehat. Cabang sing tuwuh banget ing wiwitan musim gugur, lan kembang sing layu, kudu dipotong. Pruning formasi kudu rampung ing pungkasan mangsa.

  • Transplan: saben 2 utawa 3 taun ing musim semi, sawise ngembang.

  • Wiring Diagram: ing musim semi lan musim panas.

Iki video sing dijelasake-ing basa Inggris, aku durung nemokake subtitle- langkah demi langkah nggawe bonsai saka bibit:

Apa gunane?

Ornamental

Iki minangka tanduran kanthi nilai hias sing dhuwur. Ing kebon ing endi lemah asem utawa rada asem, sampeyan bisa duwe pager ngisor sing asor utawa sedheng utawa minangka spesimen sing terisolasi. Kajaba iku, bisa urip kanthi apik ing pot, mula dekorasi balkon utawa teras ora bakal angel yen nduwe shade 🙂.

Medicinal

Tampilan kembang sinensis Camellia

Spesies kasebut Camellia sinensis Iki nduweni sifat obat sing menarik yaiku:

  • Anti-alergi
  • Antiasthmatics
  • Antioksidan
  • Antiseptik
  • Bronkodilator
  • Diuretik

Cara nggunakake yaiku nggaringake godhong lan mengko remuk kanggo nyiyapake teh. Sampeyan uga bisa nggunakake kembang, utawa entuk minyak saka wiji.

Apa tegese?

Kanggo ngrampungake, kita nyritakake apa tegese gumantung karo warna kembang:

  • Putih: nggambarake katresnan lugu.
  • Abang: iku minangka simbol semangat, kekarepan lan katresnan tanpa syarat.
  • Rosa: yaiku warna seduction lan kepinginan kanggo dadi wong sing sampeyan tresnani.

Apa sing sampeyan pikirake babagan camellia? Sampeyan duwe wong?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.