Kapan ngasilake kebon

Penting, sampeyan kudu ngerti kapan kudu nyubur kebon lan nalika ora

Kanggo umume wong, dudu misteri manawa tanduran kudu dibuahi. Apa maneh, sing wis duwe kebon utawa tanduran tartamtu, mesthine duwe produk pupuk sing bisa dirawat. Nanging, isih ana pitakon tartamtu sing ditakoni wong akeh: Kapan ngasilake kebon? Sepira kerepe?

Ing artikel iki, kita bakal ngatasi keraguan kasebut lan liya-liyane. Dadi, yen sampeyan kepengin ngolah kebon dhewe, aku nyaranake supaya luwih dhisik maca babagan kaping kompos.

Apa sing diarani kompos?

Pengebunan kebon penting supaya sayuran ora kekurangan gizi

Sadurunge nerangake kapan nggawe kebon, coba jelasake apa kompos kasebut. Iki minangka zat organik utawa ora organik sing bisa nambah kualitas lemah, nambah tingkat nutrisi kanggo tanduran. Penting, sampeyan kudu ngerti manawa substrat sing ditambahake menyang pot lan panci utawa lahan alami ora duwe gizi tanpa wates. Amarga iku, kita kudu nyuburake bumi nalika mineral lan vitamin kurang.

Kerajaan kembang butuh macronutrien utami tartamtu kanggo njaga awake dhewe. Iki kalebu nitrogen, kalium, lan fosfor. Kajaba iku, tanduran mbutuhake sawetara unsur kimia liyane. Miturut saben spesies tanduran, kabutuhan nutrisi beda-beda, uga tingkat konsumsi. Siji bab sing padha karo kabeh yaiku ora bisa terus panganan yen ora ana nutrisi alami sing isih ana ing landasan utawa ing lemah. Nalika iku penting nalika mbayar.

Kapan kudu dibayar?

Taman biasane dibuahi ing musim semi lan musim panas

Sajrone tahap pangembangan lan sadurunge germinasi tunas flora diwiwiti, penting kanggo pupuk tanduran. Umume, periode kembang iki kedadeyan sajrone musim semi lan musim panas. Nanging, wekdal kasebut bisa beda-beda miturut spesies tanduran.

Nalika tanduran lagi tuwuh, luwih becik dibenahi lahan saben pitung utawa sepuluh dina. Sampeyan uga luwih cocog kanggo pupuk kanthi jumlah kurang, nanging ing wektu sing luwih cendhek tinimbang nggunakake pupuk jumlah akeh ing wektu sing luwih suwe.

Kapan ora dibayar?

Kaya sing penting kanggo ngerti kapan kudu ngasilake kebon, semono uga ngerti kapan ora bakal ditindakake. Nalika mbentuk lemah nalika ora nutul, kita bisa nyebabake akibat fatal kanggo tanduran.

Minangka aturan umum, nalika sayuran mung ditandur, mula ora kudu dibuahi nganti sawetara minggu kliwat. Iki amarga substrat anyar wis ngemot nutrisi sing dibutuhake kanggo pangembangan tanduran. Semono uga sayuran sing dituku anyar. Ing kasus iki, disaranake ngenteni udakara sewulan setengah sadurunge pupuk lemah kaping pisanan.

Kita uga ora kudu nyubur lemah nalika garing, yen ora, banyune kanthi loma. Kosok baline, kompos bisa ngobong oyot garing saka sayuran.

Artikel sing gegandhengan:
Cara nggawe kompos krasan

Umume uga ora luwih becik nggunakake pupuk nalika musim salju, amarga ora biasane yen wayah ngembang saka tanduran. Temenan, nalika nerangake spesies sing tuwuh ing wektu iki, kita kudu nyuburake lahan kasebut.

Minangka kanggo tanduran sing lara, luwih becik ora dibuahi. Pisanan kudu ngenteni spesies kasebut bisa pulih. Penting, dielingi manawa kompos minangka ganti panganan, dudu obat kanggo sayuran sing kena penyakit, jamur utawa serangga.

Aspek sing kudu dipikirake

Negara tanduran bisa menehi katrangan manawa butuh pupuk lan nutrisi anyar, kita mung kudu waspada. Ing ngisor iki sawetara pratandha manawa sayuran kurang gizi:

  • Lembar kuning
  • Godhong tiba kanthi frekuensi
  • Kurang tuwuh utawa tuwuh tanduran sing ora normal
  • Kembang luwih cilik tinimbang biasane

Yen kasus kasebut kedadeyan, paling becik nyiyapake kompos khusus kanggo ngasilake substrat lan kanthi mangkono pakan tanduran.

Kepiye cara nyubur lemah kebon?

Akeh wong sing milih pupuk organik kanggo pupuk kebon

Saiki yen wis ngerti kapan kudu mbayar lan kapan ora, kita bakal ngrembug babagan prosedur kasebut. Kaping pisanan kita kudu mbusak kabeh lapisan ndhuwur landasan. Supaya bisa luwih gampang lan tekan sisih ngisor, luwih becik kosongake pari-pira kanthi sebagean. Kanthi cara iki, kabeh landasan ngeculake lan decompressing pungkasane. Banjur sampeyan kudu nambahake kompos ing sisih ndhuwur katelu sing ana ing pot lan aduk sithik supaya bisa dicampur karo substrat.

Nanging, kudu dieling-eling Saben spesies tanduran duwe kabutuh gizi dhewe-dhewe. Sayuran sing akeh ngonsumsi nutrisi yaiku: Eggplants, labu, zucchini, melon, mrico, semangka lan tomat. Kosok baline, sing ngasilake siji woh-wohan cenderung ora akeh mangan. Iki kalebu bawang, bayem, salad, lobak, lan wortel. Amarga alasan iki, kita bisa nemokake sawetara pupuk khusus kanggo sayuran utawa woh-wohan, kayata kanggo tomat utawa stroberi.

Napa sawah kasebut dibuahi pupuk kandhang?

Akeh wong sing kepengin weruh kenapa lemah kasebut dibuahi pupuk kandang, yaiku kanthi campuran bahan organik sing wis bosok adhedhasar kotoran kewan. Iki minangka pupuk organik sing apik banget amarga kandungan zat organik lan nitrogen sing akeh. Wis digunakake wiwit jaman kuna, mula njupuk kauntungan saka sampah ternak lan mulihake tingkat nutrisi ing lemah pertanian. Panganggone pupuk kandheg saiki saya mundhak, amarga akeh sing seneng tanpa bahan kimia lan milih nandur organik. Ing ngisor iki kita bakal ndeleng dhaptar sawetara kaluwihan sing ditawakake pupuk iki:

Artikel sing gegandhengan:
Sipat pupuk pitik
  • Nutrisi sing disedhiyakake kanggo kewan daur ulang.
  • Iki minangka pupuk ekologis.
  • Kualitas banyu dilindhungi (nutrisi pupuk luwih angel dibuwang ing sumber banyu lan banyu soko njero lemah).
  • Ngilangi virus, jamur, bakteri lan wiji gulma.
  • Ngasilake biogas.

Muga-muga artikel iki wis mbantu sampeyan ngerti pentinge pupuk lemah lan ngerti kapan kudu pupuk kebon lan cara nindakake kanthi bener.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Angel ngandika

    kanthi jelas, iki kiriman lengkap banget, selamat kanggo penulis.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Malaikat.

      Matur nuwun, kita seneng sampeyan seneng.