Nalika nyukur wit ceri

Cherry

El ceri Iki minangka wit woh sing rikuh banget kanggo woh-wohan sing enak, nanging uga kanggo dekorasi ornamen sing dhuwur, kayata iku ayu kabeh taun: ing musim semi, kita bisa mikir kembang putih sing apik lan godhong ijo lanceolate kanthi ujung bergerigi, nalika musim panas lan musim gugur, kita ngrasakake woh-wohan, ceri, lan ing musim salju, batang kasebut terus nghias kebon kaya sawetara wit-witan sing bisa.

Nanging, kanggo entuk panen sing apik, kudu dijaga, lan salah sawijining tugas sing paling penting sing kudu ditindakake yaiku motong cabang. Ing kene kita nerangake kapan kanggo nyukur wit ceri.

Kuncup kembang sakura

Sadurunge ngerti kapan prune, ayo dingerteni luwih sithik. Wit ceri, jenenge ilmiah Prunus avium, yaiku wit buah sing asale ing Eropa lan Asia. Batang kasebut, sing dawane nganti 20 meter, duwe kulit kayu sing apik banget kanthi nada abu-abu utawa abang. Cabang sing paling enom duwe warna abang, ngowahi wit dadi elemen tanduran sing luar biasa.

Mekar nalika musim semi, nanging sampeyan uga bisa nindakake nalika wiwitan mangsa panas. Woh, kaya sing sampeyan ngerteni, yaiku ceri, yaiku drupe abrit sing bisa ditemokake winih siji.

Nalika bisa

Wektu sing cocog kanggo nyukur wit ceri yaiku ing pungkasan mangsa salju, nalika risiko frost wis liwati. Amarga iklim saya owah, kita ora bisa menehi pitung wulan suwene amarga kenaikan suhu sing dialami planet iki, mula angel ngerti kapan waktune sing paling pas. Biasane, ing Hemisphere Lor dipotong ing wiwitan wulan Maret, nanging gumantung banget karo lokasi lan suhu sing lagi terdaftar ing wilayah sampeyan.

Sanajan ngono, sampeyan bisa njupuk alat pruning nalika ndeleng manawa tunas kembang bakal thukul.

Kembang sakura

Wit ceri pancen gampang ditandur. Tahan, hiasan, kanthi woh-wohan sing bisa dipangan ... apa liyane sing sampeyan njaluk?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jorge Lope ngandika

    Apa luwih gampang prune cerejeiras uga ing wulan Oktober lan November?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jorge.
      Ya, sampeyan uga bisa nindakake ing wulan kasebut.
      A Salam.