Kapan lan cara nandur kedele

Kedele minangka tanduran sing kalebu bagean saka kulawarga fabaceace utawa uga dikenal minangka legum Kedele minangka tanduran sing kalebu bagean saka kulawarga fabaceace utawa uga dikenal minangka legum, sing ditandur winih, sing nduweni isi minyak medium lan kandungan protein dhuwur. Gandum sing ngasilake kedele uga produk sampingan lan glepung, umume digunakake kanggo konsumsi manungsa uga kanggo pakan ternak.

Tanduran iki asale saka China nanging asale saka Jepang. Dipasarake ing kabeh negara ing jagad amarga akeh panggunaan panganan iki.

Kapan nandur kedele?

Kapan nandur kedele? Ing wilayah kidul, tanggal sing dituduhake kanggo nyebar wiji kedelai antara wulan September lan Januari. Iki minangka tanggal sing ana gandhengane karo iklim lingkungan sing digawe budidaya, uga wektu nalika ana udan.

Nalika kedele ditandur ing wulan Desember ing wilahan bumi sisih kidul, kita ngerti kanthi jeneng nanem kedele kaping pindho.

Alesan kenapa tanduran taneman jinis iki ditindakake amarga ana kesempatan kanggo golek rong palawija ing wilayah sing padha sajrone setaun. Sampeyan uga luwih mbiyantu ndistribusikake luwih akeh babagan gaweyan nandur lan yen kabeh wilayah kasebut mung ditemtokake kanggo tanduran kedele pisanan, proyek-proyek kasebut bakal diklumpukake sajrone wulan Oktober uga November.

Kepiye cara tuwuh kedele?

Sow kedele luwih gampang tinimbang kayane wiwitane. Sampeyan mung kudu ngetrapake langkah-langkah kasebut kanthi apik, mula cathet perkara ing ngisor iki.

Pilih lemah

Babagan pisanan sing kudu kita lakoni nyebar kedhele milih lemah kanthi bener, amarga nawakake akeh kaluwihan, kayata nyuda gulma, nyuda erosi uga njaga keseimbangan antara jumlah nutrisi lan pH, sing ndadekake tanduran luwih sehat lan bisa kita panen kanthi luwih apik .

Coba tanggal tanggal sing wis dituduhake

Kaya sing wis dingerteni sadurunge, ana rong musim supaya kita bisa nandur kedele, nanging kita kudu eling kanggo menehi perhatian marang suhu bumi, langkah iki penting banget lan kudu kita waspada.

Kita nyiyapake winih winih

Kedele minangka tanduran sing dibutuhake lemah kanthi jumlah gizi sing cocog duwe pembangunan apik.

Yen ana keluwihan nutrisi utawa kosok balene, miskin banget, tanduran kedele ora bakal tuwuh kanthi bener. Saliyane, yen lemah durung nampa gizi ing taun-taun pungkasan, mula kudu nambah pupuk.

Suntik wiji

Tanduran kedhele Kedele mbutuhake konten nitrogen tartamtu sing kanggo dheweke penting banget.

Cara paling apik kanggo nampa yaiku inokulasi wiji kanthi bakteri sing diarani Bradyrhizobium japonicum, sing nduweni kemampuan kanggo ndandani nitrogen. Kanggo kasebut, kita kudu nyelehake wiji ing wadhah lan nyemprotake bakteri.

Kita bisa mbantu awake dhewe nganggo trowel utawa uga nganggo shovel sing sithik campuran nganti kabeh wis dijamin. Penting, yen wiji kasebut adoh saka sinar srengenge lan eling yen kita kudu nyebar sawise 24 jam. Bakteri iki bisa ditemokake ing katalog, liwat internet utawa ing toko khusus tartamtu kanggo ngolah kebon lan tani.

Tandur winih

Kanggo iki, kita kudu nyelehake ing lemah udakara 4 sentimeter, kanthi pamisahan udakara 7 sentimeter saka siji liyane.

Kita kudu nyelehake wiji kasebut kanthi saurutan kanthi ngelingake ninggalake papan udakara udakara 80 sentimeter. Nalika wiji nyebar, kita mung kudu ngombe bumi mung supaya lembab, awit yen nambah banyu akeh, winih bisa retak.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.