Kapan lan cara nandur kacang pinus?

kebon kacang pinus

Yen sampeyan minangka salah sawijining wong sing pengin duwe pinus watu ing kebon sampeyan, lan uga duwe ruang, aja ragu-ragu nandur kacang pinus. Nonton yen tuwuh lan tuwuh iku pengalaman sing apik banget, amarga ora mung tingkat germinasi sing akeh (yaiku, umume kabeh wiji germin) nanging uga gampang diwasa.

Dadi yen sampeyan kudu ngerti kapan lan cara nandur kacang pinusIng ngisor iki kita bakal nerangake kabeh sing sampeyan kudu ngerti supaya sukses.

Karakteristik utama

pinus watu

El pinus watu Asale saka wilayah Mediterania. Iki ditemokake kanthi praktis ing sadawane garis pantai lan tekan China. Sanajan kasunyatane duwe distribusi luas iki, ing Spanyol ana area sing paling gedhe ngasilake kacang cemara kasebut. Sawetara wilayah sing paling misuwur kanggo produksi dhuwur iki yaiku Andalusia lan Castilla y León. Pinus watu duwe macem-macem nilai kajaba nyebar wiji pinus. Salah sawijining nilai panen yaiku nilai ekonomi sing diduweni spesimen lan ornamen.

Elinga yen kacang pinus dihargai banget lan kalebu bagean saka panganan cuci mulut lan masakan khas ing akeh wilayah Eropa. Minangka bagean saka panganan manungsa sajrone pirang-pirang ewu taun, minangka sumber sing wis digunakake saiki. Kita uga nambah tren ngenalake kacang ing panganan sing sehat lan macem-macem. Sekam saka nanas digunakake minangka bahan bakar hayati kanggo panggunaan sing luwih apik.

Liyane saka kagunaane pinus watu yaiku kayu, resin utawa kulit kayu digunakake kanggo ekstraksi tanin. Kita nyorot nilai hias amarga ing sawetara wilayah ing Eropa, kayata Italia, ana akeh pinus sing bisa ditemokake minangka massa arboreal dekorasi ing kutha-kutha.

Syarat pinus watu

godhong pinus watu

Kita bakal ngerti apa kabutuhane wit iki supaya kita bisa nandur kacang pinus kanthi becik. Wit iki wit sing cukup pedesaan, mula bisa tahan nalika musim panas lan suhu sing dhuwur. Bisa tahan nilai suhu ing ndhuwur 40 derajat kanthi gampang. Sampeyan bisa uga mikir yen kadhemen minangka salah sawijining titik sing ringkih, nanging uga tahan es kanthi nilai suhu nganti -20 derajat. Sejatine yen -10 derajat wis wiwit duwe sawetara jinis kerusakan, nanging bisa bertahan sawetara wektu. Iki kabeh gumantung karo umur wit.

Kapabilitas lan kerentanan kasebut ngidini nyebar ing wilayah sing beda-beda ing iklim sing beda banget. Contone, ditemokake ing iklim bawana uga ing wilayah kanthi iklim pesisir. Uga beda-beda ing ketinggian. Kita bisa nemokake pinus watu ing ketinggian sing beda-beda antara 0-1200 meter ing sadhuwure segara.

Minangka kanggo lemah, minangka variabel sing nuduhake rustisitas. Sanajan bisa tuwuh ing lemah lempung lan watu gamping, dheweke luwih milih wong-wong mau lemah kanthi pH asam lan narik tekstur sing luwih wedhi. Kanthi kaprigelan iki bisa adaptasi karo macem-macem jinis lemah, mula bisa disebarake ing sadawane lanskap edafologis. Yen kita nganggep sarat nutrisi, mula ora mbutuhake bahan organik, mula bisa ditandur ing lemah sing kurang nutrisi. Siji-sijine sing ora ngidinke kanthi becik yaiku mbanyoni banyu. Lemah sing gampang diresiki irigasi utawa banyu udan bisa nyebabake masalah oyot serius.

Aspèk penting

Salah sawijining aspek penting ing produksi kacang pinus yaiku nggawe pinus watu kasep banget. Mula, kacang kasebut cukup larang. Lan wit kasebut butuh udakara udakara 20-30 taun supaya bisa miwiti periode produksi kacang pinus. Iki nggawe produksine luwih alon amarga kudu ngenteni nganti diwasa wit lan bisa ngasilake kanthi gedhe.

Pungkasan, kita kudu eling yen kembang ana ing pungkasan musim semi lan awal musim panas. Iki tegese kacang cemara wis mateng sawise 3 taun sawise ngembang. Aspek iki uga penting nalika ngasilake.

Amarga kabeh sebab kasebut, kacang pinus minangka kacang sing dikarepake, ora mung kanggo kekayaan nutrisi, nanging uga regane. Lemak sing akeh lemak sehat sing ndadekake sampurna kanggo jinis diet sehat.

Apa sing dibutuhake kanggo nandur kacang pinus?

tips babagan cara lan kapan nandur kacang pinus

Sadurunge diwiwiti, luwih becik sampeyan kudu siyap kabeh, sing ing ngisor iki yaiku:

  • Panci luwih jero tinimbang ambane, udakara diameter 10,5cm kanthi ambane 13 utawa 14cm.
  • Substratum budaya universal dicampur karo perlite ing bagean sing padha.
  • Mbanyoni bisa nganggo banyu.
  • Fungisida. Yen musim semi, bisa uga tembaga utawa belerang, nanging yen musim panas sampeyan kudu nggunakake fungisida semprotan tiron.

Lan, sanajan dudu bahan apa-apa, penting uga kudu dipikirake yen supaya bisa duwe pembangunan sing apik, kita kudu urip ing wilayah sing suhune suhune kurang saka 0 derajat, yen ora ora bisa tuwuh kanthi becik.

Kepiye cara nandur kacang pinus?

kepiye lan kapan nandur kacang pinus

Sawise wis siyap kabeh, bakal wayahe ngetutake langkah iki:

  1. Sing pertama ditindakake yaiku tuku kacang pinus ing musim semi utawa musim panas.
  2. Banjur, dheweke dilebokake ing banyu 24 jam.
  3. Panci banjur diisi karo landasan.
  4. Banjur maksimal loro utawa pinion dilebokake ing saben.
  5. Pungkasane, dheweke ditutupi lapisan substrat lancip lan disiram.

Supaya ora nyebarake jamur, dianjurake kanggo ngobati fungisida.

Nalika disebar, dilebokake ing area sing sinar matahari menehi sinar srengenge langsung, lan substrat kasebut tetep lembab. Ing wektu limalas dina, kita bakal weruh germin pisanan.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan cara lan kapan nandur kacang pinus.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

17 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Carmen A. González ngandika

    Apa substrat?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai carmen.
      Substrat minangka lemah kanggo tanduran. Ing nursery, adol akeh campuran sing wis digawe: substrat kanggo anggrek, kanggo bibit, kanggo kebon sayuran, ... Disaranake banget.
      A Salam.

      1.    Stella ngandika

        Halo, aku nandur wiji araucaria Widwilli kanthi pint mudhun nutupi wiji ing tengah, sawise sawetara minggu aku nyopot saka lemah kanggo ndeleng apa sing kedadeyan ...... germinen minangka oyod putih, sing pengin aku ngerti yen aku kudu ninggalake dheweke utawa nguripake?

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai Stella.
          Kaping pisanan, selamat kanggo perkecambahan kasebut 🙂

          Babagan pitakon sampeyan, ora, sampeyan kudu ninggalake kaya saiki. Dheweke mung bakal tuwuh ing arah sing bener.

          Greetings.

  2.   jose ballester carrillo ngandika

    hello, aku nandur loro kacang pinus kanthi cangkang ing wulan Desember, lan kabeh duwe germin, nanging ora ana gandhengane karo gambar sing sampeyan duwe, tambang duwe godhong amba lan ora bisa ditemokake kaya pinus, mula aku yakin manawa iku pinus, sanajan mesthine germinasi ing endi aku nandur, apa sampeyan bisa menehi katrangan babagan apa sejatine? Lan yen aku nandur maneh nalika musim semi, aku bakal nindakake maneh tanpa nyopot cangkang, bener? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jose Ballester.
      Bisa uga wit cemara.
      Babagan pitakon nomer loro sampeyan, ya luwih becik dikupas.
      A Salam.

  3.   Josep Ribas Ribas ngandika

    Pitakon Kanggo PIN Tanduran

    + Pinus ing endi panenku nggawa pinus, sawetara ijo lan ditutup lan liyane mateng lan mbukak, sing bakal dikumpulake, apa sing ijo bakal digawa taun ngarep?

    + Taun iki aku nglumpukake nanas tanggal 20 Agustus. Sijine garing ing srengenge.

    + Apa wektu paling tepat kanggo nandur kacang pinus ing pot?

    + Apa kacang pinus saka taun kepungkur (2017) ditanam kanthi apik ?? utawa aku kudu mangan.

    + Aku duwe kacang pinus ing kulkas (1 utawa 2 wulan) (yen ngliwati banyu lan sing diapung wis dicopot), banjur dak lebokake ing nampan nganggo kertas nyerep, bubuk kayu manis, lan kertas pawon liyane ing. Aku lembab lan tutup tray nganggo aluminium foil. Lan aku adhem saben 3-4 dina. Sawise njupuk jangkrik, aku wis nyiyapake perkebunan.

    + Lemah sing dak lebokake ing pot biasane "substrat" ​​(karung lemah kebon) ing sisih ngisor pot, landasan sing luwih murah lan luwih garing lan ing sisih ndhuwur siji sing luwih garing lan kurang tekstur garing utawa lembab. (Iki luwih alus lan luwih lembap yaiku sing digunakake kanggo nandur tomat, kacang ... lan liya-liyane)

    + Aku nandur pinus nganggo pot cilik, yogurt utawa 1/2 brik. Lemah sing digunakake bener. Pinion, aku kudu nandur banget ing permukaan utawa luwih becik sunk.? Kanthi cangkang sing pecah utawa ora rusak. Banyu sadurunge lair?

    + Iki menehi kesan yen sawise sawetara dina sawise nandur kacang pinus, lemah ing pot katon garing lan kudu disiram. ya ... ora? ... .. karo kamar mandhi ... ... utawa kanthi diffuser mung ing ndhuwur?

    + Cara ngombe saiki: nalika nyiyapake lemah kanggo ditandur, aku nyiram lemah ing pot nganggo kaleng banyu, utamane sisih ngisor pot sing direndhem lan sisih ndhuwur, ing endi aku kudu nyelehake pinion lembab Nalika ngenteni pinion kanggo ngilangi godhong, aku mbanyoni pot kanthi diffuser mung bagean ing ndhuwur pot. Nalika godhong metu lan gagange saya gedhe, aku nyiram pot, karo botol nganggo spout, sawetara tetes banyu ing jejere pinus sing lair, ati-ati supaya ora udan batang utawa godhonge. Aku ora ngira yen banyu sithik sing aku irigasi sithik banget lan dakkira ora njupuk saka oyot.

    + Yen wis netes lan cangkang wis mati, apa sampeyan kudu asring nyiram? Mbanyoni bisa utawa diffuser ??. Apa aku kudu nulungi dheweke nyingkirake cangkang?. Jarene luwih becik ora ngombe godhong-

    + Yen panci cilik, aku kudu transplan menyang wadhah sing luwih gedhe… nalika sawise lair….?

    + Kapan luwih gampang nggawa dheweke menyang alas…. taun sing padha utawa taun ngarep? Ing musim semi utawa musim salju ...

    + Kepiye bisa tuku jaring ing papan kebon nandur pinus. Utawa ora prelu ...
    - Nuwun sewu yen ana perkara sing ora dingerteni…. iku jarwan mesin google.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Wigati
      Aku pitutur marang kowe:
      -Nasas ijo kanggo taun ngarep.
      -Kacang pinus bisa ditandur ing pot sanalika dijupuk saka wit kasebut. Nanging dheweke bakal germinal ing musim semi.
      -Wong taun kepungkur sampeyan bisa nyebar, nanging luwih dhisik sijine ing segelas banyu kanggo ndeleng manawa klelep. Yen kedadeyan, mula isih bisa ditindakake.
      -Lahan kasebut bener, ya. Sampeyan kudu nutupi sethithik, kanthi lapisan kurang saka 0,5cm landasan.
      -Mesthi, bumi ilang lembab. Sampeyan kudu tetep lembab supaya kacang cemara bisa germin. Sampeyan bisa nggunakake botol semprotan, nanging priksa manawa kabeh lemah wis direndhem.
      -Kanggo sampeyan bisa nyelehake piring ing ngisor pot.
      -Ora godhonge aja udan. Banyu udakara 3 kali seminggu nalika musim panas lan kurang sithik taun suwene. Sprinkle tembaga utawa belerang ing musim semi supaya jamur ora katon.
      -Dheweke kudu ing pot sing padha nganti oyot metu saka bolongan.
      -Nalika oyot metu, sampeyan bisa nandur ing alas, ing musim semi.
      -Aku ora ngerti pitakon pungkasan iki. Maksud sampeyan bolong ganja?

      A Salam.

  4.   Alejandra Reyes ngandika

    Hello!
    Sepira kerepe pinus sing nembe thukul kudu disiram?
    Pira banyu sing dibutuhake?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alejandra.
      Bakal gumantung saka sepira gedhene pot kasebut, nanging sampeyan kudu banyu nganti kabeh lemah wis lembab.
      Minangka pinus sing enom banget, rong gelas bakal cukup, miturut teorine.
      A Salam.

  5.   Hugo ngandika

    Halo, pitakon nalika lagi nglumpukake pinecones lan aku nemokake wong (rumangsa kaget karo kembang abang) sing gabung karo pasangan kanggo nandur wiwit ana wiji, pitakonanku yaiku pinus utawa sirup lan yen sampeyan bisa critakake apa macem-macem, matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Hugo.
      Apa sampeyan bisa ngirim foto, liwat facebook contone? Dadi kita bisa mbantu sampeyan kanthi luwih apik.
      Salam lan selamat taun anyar.

    2.    Gua Hugo lopez ngandika

      Halo, aku saka Peru, aku kepengin ngerti wiji pinus watu kasebut.
      Endi sing bisa dakgayuh.

  6.   ANTONIO MERIDA ngandika

    KUDU KUDU DIPERBONKIT Supaya Kasedhiya Sadurunge Utawa bisa dikubur kabeh karo ambune

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Antonio.

      Dheweke bisa dikubur nganggo cangkang tanpa masalah.

      Greetings.

  7.   Bella ngandika

    Halo, aku saka Chili lan aku entuk akeh kerucut pinus, aku ngilangi wiji, nanging musim semi diwiwiti wiwit tanggal 21 Desember yaiku solstis musim panas, lan kita wis tanggal 6 Desember. Dadi pitakonane, apa aku isih bisa nyebar wiji sanajan musim panas teka? Aku manggon ing sisih kidul Chili lan biasane saya lembab ing kene, lan nalika musim panas, suhune ora kepenak, nanging ing musim gugur lan musim salju udan deres. Aku nyebar?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Indah.

      Yo bener. Wayahe pas kanggo nyebar wiji. Aku mung menehi saran supaya wiji kasebut srengenge wiwit dina pisanan, supaya bibit bisa cepet digunakake.

      Greetings.