Kapan lan cara ngetrapake sulfat besi?

Sulfat wesi

Gambar - INTRALABS

Sayange, ora kabeh tanduran bisa thukul kanthi padha ing kabeh jinis lemah. Amarga alasan iki, kadang godhonge wiwit dadi klorosis amarga kurang mineral (biasane zat besi, nanging bisa uga magnesium). Sawise kedadeyan kasebut, kita bakal bisa ndeleng saraf dadi luwih katon yen bisa, mula klorofil, yaiku zat ijo saka bagean-bagean godhong godhong-godhongan, mung klempakan.

Yen mineral sing dibutuhake ora disedhiyakake kanthi cepet, godhong kasebut bakal garing kabeh nganti tiba. Kanggo ngindhari iki, salah sawijining perkara sing bisa ditindakake yaiku sijine sawetara wesi sulfat ing lemah. Kanthi cara iki, pH bakal diturunake lan oyot bisa nyedhot kabeh sing dibutuhake.

Apa sing diarani besi sulfat?

Godhong klorosis

Gambar - TECNICROP

Sulfat besi minangka senyawa kimia sing asale anorganik sing dibentuk saka zat besi lan asam sulfat. Gumantung saka kahanan oksidasi zat besi kasebut, kita bisa mbedakake:

Wesi (II) sulfat

Utawa ferrous sulfida, iku senyawa sing dipikolehi saka reaksi antarane zat besi lan belerang. Werna biru-ijo, lan asring digunakake akeh ing kebon kanggo nyuda pH ing lemah., nanging uga kanggo tujuan pendhidhikan amarga minangka zat ferromagnetik (bisa ditarik dening magnet) lan endotermik (nyerep energi).

Wesi (III) sulfat

Iki minangka senyawa sing dipikolehi saka reaksi zat besi, belerang lan oksigen. Penampilan kaya uyah padhet, digunakake kanggo pewarnaan lan ing obat minangka astringen.

Ing ngolah kebon ora digunakake.

Tuku ngendi?

Ing nursery lan toko kebon kita asring bisa nemokake sachet kanthi jinis bubuk ijo apel utawa granula putih / putih. Tilas sing paling cocog kanggo larut ing banyu amarga partikel sing luwih apik; Kajaba iku, dheweke duwe efisiensi sing luwih cepet tinimbang sing nomer loro, sing kudu dirusak nalika disiram.

Yen sampeyan kesulitan entuk, sampeyan bisa ngeklik ing kene:

Kapan lan kepiye cara ngetrapake?

Klorosis besi minangka masalah tumrap tanduran

Gambar - Flickr / Arsip Planet Agronomi

Ing banyu

Sulfat besi ditrapake nalika tuwuh tanduran asofililik (maples, camellias, azaleas, magnolias, lan liya-liyane) ing tlatah kanthi pH sing luwih dhuwur tinimbang 6, lan nalika nggunakake banyu irigasi sing akeh jeruk nipis kanggo nyegah munculé klorosis. Mangkono, sajrone taun kita kudu sawetara 3 gram sulfat kanggo saben liter banyu, lan banyu saben wulan sepisan.

Ing kebon

Kita bakal nambah antara 35 lan 50 gram saben kothak meter saka lemah, yen sing dikarepake yaiku nyuda pH saka lemah kapur. Sanajan penting dielingi manawa efektif banget, kita kudu ngilekake banyu kanthi pH sing netral utawa asam, amarga yen alkalin, ph bumi bakal tetep dhuwur, yaiku alkalin.

Ing pot

Kanggo tanduran pot luwih becik nggunakake substrat kanggo tanduran asem (didol Kene) lan banyu kanthi banyu sing rada asam. Mula, ing prekara iki ora prelu nggunakake wesi sulfat, nanging banyune angel banget, kanthi pH luwih dhuwur tinimbang 6, kudu diasemake kanthi cairan cairan setengah lemon ing 1l / banyu.

Sampeyan kudu mriksa pH, umpamane nganggo meter digital (didol Kene), amarga yen ngisor ing ngisor 4, mula ora apik.

Apa bisa ditrapake nganggo cara foliar?

Wesi sulfat digunakake kanggo ngrawat tanduran

Produk aplikasi daun duwe efektivitas sing luwih cepet, amarga tumindak langsung ing salah sawijining bagean sing paling penting kanggo tanduran: godhong. Dheweke, liwat pori-pori, nresep, tanpa kudu 'ngenteni' supaya tekan ing prau batang lan / utawa cabang.

Nanging apike sampeyan ngetrapake zat besi sulfat kanthi cara iki? Kanggo mangsuli pitakon iki, prelu mbedakake chelates saka kompleks: sing sadurunge disaranake digunakake liwat kanal oyot, komplek kasebut yaiku komponen sing kita terapake kanthi rute foliar.

Chelate wesi

Wesi kelat, yaiku jeneng liya sing ditampa, digunakake utamane kanggo mbenerake kekurangan zat besi; yaiku, yen wis ana gejala kekurangan mineral iki utawa, jumlah sing padha, nalika wis ana klorosis.

Dosis kasebut yaiku 30 nganti 50 gram yen lagi tuwuh tanduran, lan 50 nganti 100 gram yen tandurane gedhe lan diwasa.

Fungsi apa wesi kanggo tanduran?

Hydrangea

Tanduran butuh macem-macem macem-macem nutrisi kanggo tuwuh lan sehat, lan zat besi minangka salah sawijining. Sanajan dianggep minangka mikronutrien, amarga mbutuhake level sing luwih murah tinimbang nitrogen utawa fosfor, umpamane ora bakal ana akeh masalah, amarga ngrampungake fungsi sing penting banget:

  • Mbantu ngasilake energi
  • Penting kanggo pembentukan klorofil (pigmen ijo ing godhong lan batang)
  • Nyuda nitrat lan sulfat
  • Iki minangka konstituen sawetara pigmen lan enzim

Kekurangane bakal nyebabake godhong kuning, pangembangan sing luwih mlarat umume, lan akibate, tanduran sing ora kuwat. Amarga alasan iki, kudu ngerti pH substrat utawa lemah lan ngerti manawa cocog karo jinis tanduran sing pengin ditanam, amarga yen pH sing dhuwur banget, oyot ora bakal bisa langsung ngakses wesi, lan iki menyang acidophilic minangka sesuatu sing ora bakal disenengi.

Muga-muga tips kasebut bisa mbantu sampeyan nduwe taman impen 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

7 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   daniel ngandika

    Tanpa ngerti, aku nyelehake sendok sup ing pot wesi sulfat sing gedhe, bisa ngrusak tanduran iki. Lan sampeyan bisa menehi katrangan babagan sampeyan nglawan jenggot wong tuwa, utas kekuningan sing nemplek ing tanduran lan nancepake ing siji bagean. Matur suwun sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Daniel.
      Prinsip kasebut ora kudu ngrusak.
      Babagan wabah kasebut, sampeyan bisa ngobati sulfat tembaga sing diencerke ing banyu, nanging obat sing paling efektif lan aman yaiku nyopot kanthi tangan.
      A Salam.

    2.    Ivan ngandika

      Matur nuwun kanthi sanget !!! Aku seneng banget karo cathetan sampeyan lan wis jelasake ... salam matur nuwun sanget

      1.    Monica Sanchez ngandika

        Sarwa. Kita seneng ngerti manawa migunani 🙂

  2.   José Luis ngandika

    Aku nggunakake setengah lemon sing diencerke ing liter banyu kanggo ngombe gardenias sing ana ing pot, nanging nalika ngukur pH lemah ora mudhun, kenapa ???

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello José Luis

      PH lemah luwih suwe tinimbang banyu kanggo mudhun / munggah. Oalah, apa sampeyan ngukur pH banyu sadurunge digunakake? Aku takon sampeyan amarga gumantung saka atose, setengah lemon bisa uga ora cukup.

      Gardenias ngapresiasi banyu asam, antara 4 lan 6, mula ing bagean iki sampeyan ora prelu kuwatir yen mudhun mudhun banget (angger ora mudhun ing ngisor 4).

      Matur suwun!

  3.   Miguel ngandika

    Hola
    Aku manggon ing wilayah watu gamping ing sisih kidul wétan Madrid, lan nambah 150-200 gr kanggo saben wit. ngubengi wit gedhe ing wulan Maret lan September (sadurunge udan). Kanggo tanduran sing luwih cilik lan grumbul sakepel. Banjur sampeyan kudu nglakoake lemah kanthi apik supaya didhelikake uga nganggo bal pupuk (bal biru). Aku entuk asil sing apik.
    Aku tuku kanthi akeh ing Sucesores de Manuel Riesgo kanthi rega 4,5 kg. lan dheweke uga adol kanthi online. Kwalitas apik banget