Kapan lan kepiye carane nyebarake biji kakao?

Kacang Kakao

Gambar - Flickr / Arthur Chapman

Kepiye cara nyebarake biji kakao? Pancen gampang banget, amarga nganggo panci lan substrat sing apik, tanpa lali mesthi banyu sing bisa disiram, kita bisa njupuk spesimen wit iki. Nanging yen pengin wong diwasa, mula saya angel.

Dadi duwe kasempatan sukses, Aku nyaranake sampeyan supaya terus maca. Aku ora janji apa-apa, nanging… sampeyan bisa uga bejo 🙂.

Apa sing diarani biji kakao?

Dheweke diprodhuksi dening wit Theobroma kakao, wit ijo sing urip ing wilayah tropis ing Amerika, utamane Amazon. Woh iki minangka woh wohan beri gedhe sing diarani cob, lan daginge, dawa kanggo ovate, warna kuning utawa ungu lan ukurane 15 nganti 30cm. Wiji kasebut coklat semu abang, dawa kurang saka 2cm, lan atos.

Germin (lan urip) dheweke butuh suhu supaya empuk, antarane 20 lan 30ºC, uga asor dhuwur; yen ora, utawa ora bakal garing mengko.

Kapan lan kepiye cara nyebarake?

Tanduran kakao enom

Yen sampeyan manggon ing papan sing tropis anget, sampeyan bisa nindakake sawise musim kemarau. Nanging yen sampeyan manggon ing wilayah kanthi iklim sedheng, lakokake ing tengah / pungkasan musim semi, nalika suhu 20ºC utawa liyane.

Sawise sampeyan mutusake dina tindakake langkah iki kanthi langkah:

  1. Kaping pisanan, ekstrak wiji saka woh kasebut lan resiki nganggo banyu.
  2. Banjur isi pot kira-kira diameter 10,5cm kanthi mulsa 60% kanthi perlite 30% (utawa padha) lan 10% guano.
  3. Banjur banyu kanthi tliti.
  4. Banjur, lebokake maksimal rong wiji ing pot, lebokake rata, lan tutup nganggo landasan tipis.
  5. Pungkasane, banyu maneh banjur taburi tembaga utawa belerang supaya ora ana jamur.

Mangkono, nyelehake pot ing semi-shade, bakal germinasi udakara 2-4 minggu. Sanalika oyot tuwuh saka bolongan pembuangan, transplan mau menyang pot siji, lan aja lali disiram nganggo tembaga utawa belerang maneh. Kanthi cara iki, dheweke bakal duwe kesempatan sing luwih apik kanggo maju.

Tanduran sing apik 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.