Pupuk domba, ciri lan panggunaan ing kompos tanduran

pupuk wedhus iku paling apik

Pupuk yaiku salah sawijining bahan sampah paling apik kanggo entuk kompos kanggo tanduran amarga sifat kimia, kalebu kandungan nitrogen anorganik sing endhek. Panganggone ing pambuahan siti Wis tuwa banget lan mesthi nggunakake sampah ternak lan mulihake nutrisi menyang lahan sing subur. Uga ngemot kalium moderat lan sugih banget karo kalium kloridaKanthi jinis pupuk kasebut, aja nganti ngobong tanduran sing tuwuh.

Kabeh sing duwe kebon, sanajan ora sithik, ngerti kabutuhan nutrisi sing dibutuhake lan apa wae bentuk sing luwih apik lan luwih alami kanggo nyedhiyani tinimbang karo pupuk kandang, wiwit iki asale saka kewankaya wedhus lan ora liwat ora ana jinis proses kimia; Salajengipun, para ahli negesake manawa pupuk alami sing paling apik asale saka sampah kewan hérbal.

Karakteristik pupuk wedhus

gudang kanggo nyimpen pupuk wedhus

Kualitas nutrisi beda-beda gumantung karo jinis ternak asale, ing kasus saiki, ing pupuk wedhus Iki dianggep salah siji sing paling apik kanggo proses pupuk.

Sampeyan kudu dipikirake manawa pupuk kandhang ora ditrapake ing panen, kanthi nalisir, ditambahake menyang lemah sadurunge proses tanduran kanthi cara proses pangurangan bahan organik sing ana ing njerone kedadeyan. Disaranake paling ora 15 dina sadurunge.

Titik penting liyane yaiku jumlah pupuk kandhang, ora kudu ngluwihi 170 kg saben hektar, miturut apa sing dituduhake ing ukum.

Kanggo ngasilake tanduran sing apik, lahan kasebut mbutuhake serangkaian kahanan kayata penylametan banyu lan uga aerasi sing dibutuhake lan butuh nutrisi lan mikroorganisme sing ana ing pupuk wedhus, ing kasus iki, kanggo nggawe lingkungan sing dibutuhake kanggo tuwuh tanduran.

Pupuk wedhus dianggep salah sawijining nutrisi sing paling sugih lan imbang, mesthine kombinasi iki ditindakake nalika wedhus mangan suket ing lapangan.

Yen pupuk kandhang seger banget, mula kudu kena a proses fermentasi yaiku paling ora telung wulan saengga bisa mudhun sithik banjur cocog kanggo dicampur karo bumi. Pupuk pupuk iki bakal menehi kontribusi kanggo landasan utawa lemah unsur nitrogen, kalium, fosfor lan tilak.

Minangka kasunyatan sing kepengin weruh, kita ngandhani yen 300 Kg pupuk wedhus padha karo 1000 Kg pupuk sapi; kaluwihan liyane yaiku ngemot sedotan sing cocog banget kanggo aerasi bumi, ngemot rambut sing nyedhiyakake tambahan nitrogen lan cukup ekonomis yen sampeyan tuku.

Yen ngomong babagan meter persegi, saran sampeyan menehi 3 nganti 5 Kg kompos pupuk pupuk kanggo saben kothak meter persegi tanah.

Cara ngreksa pupuk wedhus

gunung kanggo ngreksa pupuk wedhus

Rekomendasi kasebut ditrapake kanggo ngreksa pupuk kandhang, apa wae asale.

Disaranake simpen ing papan sing kurang cairan minimal, amarga ana risiko kelangan nitrogen, salah sawijining komponen penting kompos lan kudu nyingkiri kabeh biaya sing garing.

A gudang iku cocog kanggo konservasi, mula aja nganti ilang cairan utawa leaching lan nyuda kerugian kanggo dekomposisi bahan organik wae, saengga tetep dadi sipat alami pupuk kandhang kanthi praktis.

Sawise aku kanthi mateng lan siap digunakakeDisaranake supaya dicopot saka gudang lan dicampur sapisan karo bumi, amarga yen ditinggal ing lapangan kanggo digunakake mengko, kerugian nitrogen bakal penting lan uga bakal ilang kalium lan fosfor.

Yen perlu dicopot saka gudang amarga ana papan, disaranake tumpukan tumpukan nggawe pupuk sing paling dhuwur lan tutup nganggo jerami utawa plastik supaya ora bisa bocor cairan lan nutrisi.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

9 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Tomas ngandika

    Maksimum 170 kg saben hektar lan apa sampeyan pengin nambah 3 nganti 5 kg per meter persegi? 10000m (sak hektar) x 3 utawa 5 menehi antara 30000 nganti 50000 kg saben hektar, dudu 170

    1.    Arthur Peris ngandika

      Aku percaya manawa 170 kg saben hektar nuduhake kandungan nitrogen pupuk, ora kanggo kabeh pupuk kandhang.

  2.   JOSE ngandika

    Saking 10000 dumugi 12000 KILOS saben HECTARE

  3.   Gabriel ngandika

    Kayane wis kasep banget kanggo komentar iki nanging ...
    Ana jarene: »ora kudu ngluwihi 170 Kg saben hektar, miturut apa sing ditetepake ing ukum»
    NURUT APA ING NANGTUTU LAW ... iku maksimum sing ditemtokake miturut ukum ... dudu wong sing nulis pandhuan babagan cara nggunakake pupuk

    1.    ALDO ngandika

      Dadi, udakara antara 3 lan 5 kg per meter persegi, udakara 30.000 utawa 50.000 kg kanggo saben hektar, yaiku saben 10.000 m2, mula bakal nglanggar undang-undang ...

  4.   Gambar placeholder Fernando Carbajal ngandika

    Halo, apa sampeyan bisa ngandhani pupuk pupuk endi sing luwih apik kanggo pekarangan?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Fernando.

      Tanduran suket mbutuhake kompos sing alon-alon, mula disaranake pupuk jaran.

      Matur suwun!

  5.   Reyes ngandika

    Halo, aku darmabakti kanggo budidaya lemon lan dheweke ngandhani yen iki minangka pupuk sing apik banget kanggo tanduran, masalahe aku ora ngerti sepira aku bisa ngetrapake saben wit ... dissolving ing 200 liter banyu

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Reyes.

      Kira-kira 3-5kg kompos ditambahake saben meter persegi; yaiku, kurang luwih 500 gram saben wit, kanthi nganggep dhuwure kira-kira 2 meter lan wis ana ing lemah luwih saka setahun.

      Matur suwun!