Chestnut germin

kastanye germin

Yen sampeyan pacar kastanye, mesthine bakal ngarepake wektu nalika tekan toko minangka "banyu Mei." Nyatane, ana akeh wong sing kepengin wektu kasebut supaya bisa nikmati. Nanging apa yen sampeyan menehi katrangan manawa sampeyan bisa kencang kastanye ing omah banjur duwe wit dhewe kanggo menehi kastanye? Yen sampeyan ora nate mikir babagan iki, saiki bisa uga wayahe.

Lan aja nganggep angel, luwih gampang tinimbang kayane, lan sajrone wektu sampeyan bisa njaluk wit sing ditandur ing kebon utawa duwe pot lan dekorasi omah sampeyan. Apa sampeyan miwiti kerja?

Nalika germinasi kastanye

Nalika germinasi kastanye

Nalika nerangake kastanye sing tuwuh, sampeyan kudu eling yen ora prelu ditindakake, ora ana alat utawa papan. Paling ora ing wiwitan. Kanggo sawetara minggu, utawa malah pirang-pirang wulan, bisa uga ing pot cilik sing ora akeh. Nanging, kanthi suhu sing dhuwur (sing dibahas babagan musim semi) mula prelu sampeyan lebokake ing pot sing luwih gedhe, ing kebon utawa ing papan sing bisa digunakake kanggo mbukak alas maneh.

Nanging kapan kanggo miwiti kastanye? Kayane ketok, nanging wektu paling apik kanggo germin kastanye yaiku nalika ana kastanye. Amarga iku prekara sing ora ana ing saindhenging taun (utawa paling ora dudu autochthonous), sampeyan kudu ngenteni musim gugur kanggo nindakake amarga nalika iku wit kastanye dheweke ngeculake woh-wohan lan sampeyan bisa nglumpukake ing alam, utawa sing sampeyan tuku ing supermarket.

Sing dikoleksi kanthi alami sampeyan kudu ngerti manawa ora duwe tampilan sing padha karo sing sampeyan tuku ing supermarket utawa sayuran. Iki nganggo casing spiked sing kudu dibukak kanggo mbusak woh-wohan (sing didol ing toko).

Yen sampeyan nggunakake sing saka toko, sampeyan kudu ndeleng tanggal sing diklumpukake, amarga yen wis suwe wiwit dikoleksi, mesthine dheweke ora bakal bisa lunga. Lan apa watese? Dadi, sampeyan kudu nemtokake manawa wis diklumpukake ing taun sing arep ditandur. Yen wis tuwa, mula angel tuwuh germin, lan yen tuwuh, tanduran bisa uga kurang utawa luwih cilik lan kurang produktif tinimbang liyane. Sampeyan uga kudu rehidrasi supaya luwih gampang germin.

Kepiye cara germin kastanye

Kepiye cara germin kastanye

Saiki sampeyan wis ngerti kapan germina kastanye, saiki kudu ngerti proses sing kudu ditrapake kanggo sukses. Kita wis ngandhani yen gampang banget, nanging butuh kabegjan nalika milih woh-wohan lan uga sabar, amarga sampeyan ora bakal entuk wit sewengi, sanajan ora seminggu.

Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing kudu sampeyan pilih yaiku milih woh-wohan sing bakal dipilih. Disaranake sampeyan milih 2-3 kastanye amarga nambah sukses dadi sawetara germinal. Apa sampeyan milih saka alas utawa nggunakake sing dituku, sampeyan kudu rehidrasi maneh. Iki gampang banget kayata nyelehake segelas banyu lan diwutahake kastanye.

Yen sampeyan ndeleng manawa ana sing ngambang, coba copot amarga tegese ora bakal germin. Kabeh kastanye, supaya bisa germin, kudu dicelupake ing banyu.

Saiki, sampeyan kudu ngenteni sewengi supaya kastanye hidrat kanthi ditinggalake ing banyu.

Sawise wektu kasebut wis kliwat, copot kastanye lan, kanthi piso, sampeyan kudu ngethok pucuk kastanye, nanging sampeyan kudu ngati-ati banget amarga saiki bakal tuwuh, yen kita ngethok utawa ngrusak. Kanthi piso, kita bisa uga nemoni masalah kastanye anyar. Tujuane supaya bagean kasebut mbukak sawetara supaya bisa luwih cepet metu. Dadi, sampeyan mung kudu motong buntut lan, yen sampeyan bisa, mbukak cangkang cilik-cilik nanging ora ana liyane.

Sampeyan wis siyap kanggo nandur. Nanging sampeyan butuh papan kanggo nindakake. Disaranake sampeyan entuk panci, yen bisa, luwih dhuwur tinimbang jembaré, amarga iki bakal menehi papan kanggo ngembangake oyot. Sampeyan kudu campuran substrat lan hummus cacing, iku paling apik kanggo kastanye lan bakal nulungi germinasi. Pilihan liyane, yen sampeyan ora pengin tuku panci sing jero, yaiku daur ulang banyu utawa soda siji utawa setengah liter utawa rong buku, potong gulu botol lan wenehi pengeboran ing sisih ngisor. Dadi sampeyan malah bakal ngerti kepiye tuwuh oyot.

Priksa manawa lemah banget lembab, amarga nalika kuciwane germinal, butuh lingkungan kasebut. Mula banyu akeh banget wiwitane (tanpa kastanye isih ana ing lemah).

Cara nyelehake kastanye ing pot

Cara nyelehake kastanye ing pot

Wayahe nandur kastanye. Yen sampeyan wis nyelehake banyu lan kabeh wis siyap ditandur, disaranake sampeyan sijine saben ing pot liyane amarga, yen tuwuh, nuduhake pot sing padha bisa uga kekurangan ruang.

Kastanye, yen sampeyan ndeleng kanthi cetha lan ndemek, duwe sisih sing alus lan sisih sing gedhe, bener? Sampeyan kudu nyelehake ing lemah kanthi cara kaya ngono sisih alus yaiku sing nabrak lemah. Nyatane, sampeyan mung kudu ngubur setengah saka kastanye. Sing nyoba ditindakake yaiku simulasi habitat alami kastanye, yaiku apa sing bakal kedadeyan yen kastanye yen tiba ing alas.

Mula dikubur mung separo, ditutupi serbet (amarga butuh peteng, simulasi godhong sing tiba ing ndhuwur) lan wetokake serbet kasebut (amarga musim udan lan kudu udan). Mangkene, sampeyan nggawe jinis "omah kaca" lembab sing bakal nulungi kastanye.

Sawise 20-30 dina, yen sampeyan wis njaga pot dadi lembab (mbanyoni saben-saben sampeyan ndeleng yen serbet wiwit kaku lan garing), sing paling penting yaiku nalika sampeyan nemokake, sampeyan bakal nemokake yen kastanye wiwit ana thukul Iki minangka oyot saka kastanye, nanging ora bakal amba, luwih cilik. Nanging sampeyan bakal ing jalur sing bener.

Sampeyan kudu tetep nutup lan nutupi kertas saben katon garing (malah bisa diganti.

Sawise sewulan setengah utawa rong wulan, sampeyan kudu nemokake maneh kanggo golek dhewe, yen kabeh wis mlaku kanthi apik, kanthi godhong pertama muncul saka kastanye lan oyot sing wis luwih gedhe lan bisa uga mindhah kastanye amarga isih ana ngenalake batin, narik woh.

Nalika semana kertas bisa dicopot, nanging sampeyan kudu tetep njaga lembab sing apik ing lemah. Batang bakal metu sethithik, mundhak ing ndhuwur pot.

Kanthi rong wulan, sampeyan bakal duwe batang lan godhong dawa. Sampeyan kudu njaga asor lan suhu sing apik, mula bisa dadi jero ruangan sing paling apik, paling ora nganti musim semi, yaiku nalika sampeyan transplantasi menyang pot sing luwih gedhe, ing kebon utawa ing alas, ing endi wae sing sampeyan karepake.

Apa sampeyan wani kencang kastanye?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.